• ElDorado
    3.1k
    Mi prije svega moramo gledati dugoročno. Znači trener koji neće raditi trule kompromise zbog rezultata jer nam se to gadno obilo o glavu u ovoj sezoni. Trebamo trenera za jedan razumni ciklus koji će naravno uz Bobanovo vođenje i viziju graditi novi Dinamo, novu igru sa nanovo selektiranim igračima. Jako bi se iznenadio kada Boban ne bi u ljeto nepravio potpunu rekonstrukciju i selekciju igrača i momčadi. a onda shodno tome treba izabrati i trenera koji nam odgovara prema viziji igre i selektiranim igračima. Ako je Reira ili Garcia spreman na takav ciklus ne vidim problem. Nekako među domaćima zaista ne vidim ime koje je spremno za Bobana i Dinamo.
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Po cemu je jedan Garcia spremniji od Jovicevica? Mislim stvarno mi je dojam da se Jovicevica zesce podcjenjuje jer je flopao prvi put. Realno ima bolji CV cak i od Bjelice dok je dolazio prvi put. Sto je za nase trenere stvarno rijetkost. Voditi uspjesno Shakhtar i Ludogorets koji su realno veci od svih klubova u Hrvatskoj osim nas je poprilicno impresivno.
  • vjeko1701
    13.7k
    Jovičević od svih imena ima možda i najjači CV i ne bi smatrao greškom ako ga se dovede. Al meni on jednostavno nije sjeo. Dal je to bilo pod dojmom tjeranja Bjelice, a vjerojatno. Pokazao je da zna voditi dominantan klub u ligi i ima iskustvo europskih natjecanja. K tome je naš Dinamovac. S obzirom na okolnosti prvog mandata, čak ne bi bio niti klasični povratnik.
  • Imamo Dinamo
    3.9k
    Mislim da ljudi jako podcjenjuju njegov mandat u Shakhtaru i to sto znaci voditi Shakhtar, a i u Dnipru je imao bas bas dobre rezultate. U Ludogoretsu suvereno samara ligom, kako se i ocekuje od njih. Jovicevica sam zazivao i ranije, bas dobar trener.
  • GeneralNapoleon
    1.3k
    Dal je to bilo pod dojmom tjeranja Bjelice, a vjerojatnovjeko1701

Treba uzet u obzir da je bio u situaciji gdje je morao preuzet momcad kojoj je trener kontra volje otjeran bez ikakvog razloga. Da to nije imalo utjecaja na njegov performans je sigurno nedrzivo. Uz to jos sranja sa Coronom.

Jovičević od svih imena ima možda i najjači CV i ne bi smatrao greškom ako ga se dovedevjeko1701

Sa ovim se slazem. Nije da imam neke osobne simpatije za njega. Ali objektivno gledano mi se cini najjacim izborom. A uz to je jos Dinamovac.

Mislim da ljudi jako podcjenjuju njegov mandat u Shakhtaru i to sto znaci voditi ShakhtarImamo Dinamo

A ocito i zaboravljaju da je vodio Shakhtar i u Ligi Prvaka gdje je skupio 6 bodova i prosao u Europsku Ligu. Pa tamo prosao Rennes. Tko od ostalih ima toliko europskog iskustva na najvisoj razini.
  • vjeko1701
    13.7k
    Slažem se. Od svih imena koja cirkuliraju, objektivne činjenice su na njegovoj strani. Poprilično sam siguran da ne bi bio promašaj i da bi ostvario osnovne ciljeve.
  • ElDorado
    3.1k
    ok imaš pravo legitimni je kandidat. samo mi je ostao u sjećanju onaj njegov užasan kratki period u Dinamu. A tada je bio i izmanipuliran od krimosa vjerojatno.
  • E46
    1.3k
    Jebo vas cv, cv ne pobjeduje utakmice i ne odreduje stil igre, i kovacevic i garcia su po poimanju nogometa i filozofiji bolji treneri od igora.
  • vjeko1701
    13.7k
    J*beš praktično iskustvo. Ajmo u ovakvoj situaciji Dinamo dati u ruke trenerima koji zajedno imaju 1 trofej druge lige i 0 međnarodnih utakmica.
  • Crni86
    9.5k
    garcia su po poimanju nogometa i filozofiji bolji treneri od igora.E46

Eto Garcie od Istre do Istre. Kad je tak dobar zasto ga nije uzeo ni jedan drugi klub cijelo ovo vrijeme? Jos je k tome spanjolac.

Nije isto radit u istri i slavenu di kad izboris ostanak sve ostalo je bonus ili u klubovima u kojima se minimalno ocekuje naslov lige. Te se jos uz to ocekuje kompetetivni nastupi u europi i igras dva puta tjedno, rezim treninga je skroz drugaciji. To su dva razlicita sporta za trenera. Jovicevic ce imat osvojene titule sa shakhtarom i bugarima te izboreno proljece sa shkahtarom u najtezim trenutcima kluba u novihoj povijesti (pocetak rata u ukrajini). Uz to pokazao je u b ekipi da mu rad s mladim igracima odlicno ide.

Jovicevic da nije doso u nezgodnom trenu nakon Bjelice, bi ja mislim bio jako uspjesan. Svi znamo zasto i kako je njegova zadnja prica u dinamu prosla.
  • Kujtim Shalla
    4.6k
    Ja bi Jovićeviću dao šansu samo ako se potjeraju svi autoriteti i senatori u svlačionici i krene od nule
  • Crni86
    9.5k
    svi autoriteti i senatori u svlačioniciKujtim Shalla

Ja mislim da se na ljeto dolaskom bobana krece u slaganje nove price, i da ce doc do blage smjene generacije.

Isto tako Jovicevic vise nije balavac koji bi doso u prvu ekipu iz dinama b pa da ga se moze zajebavat. Sad bi doso ipak s iskustvom treniranja shakhtara i ludogoretsa gdje isto tako imas glava, autoriteta, zvjezdica i sl.
  • GeneralNapoleon
    1.3k

CV ne pobjeduje utakmice kao sto ni stil igre ne pobjeduje utakmice. Ali CV za razliku od stila igre pokazuje da covjek zna pobjedivat na, za nas, najvisoj razini.

Kakve koristi imamo samo od toga sto Kovacevic i Garcia u drugorazrednim klubovima gaje relativno oku ugodan nogomet. Kakav stil uopce ima Jovicevic? Ocito zna slozit igru za prvaka lige, jer za razliku od prijasnje dvojice on ju je osvojio i trenirao klubove tog ranga.

A svi znamo da nije isto trenirat Slaven i Dinamo. I to ne samo po pitanju pritiska vec i po tome sto uglavnom napadas niski blok kao sto to rade i Shakhtar i Ludogorets u svojim ligama. A to je puno teze slozit smislene napadacke akcije nego dok uglavnom briljiras kad imas siroka polja prostora.

Osim poluargumenta da igraju dopadljiv nogomet (iako je i to upitno, jer sumnjam da Jovicevic igra krs od nogometa sa prvacima drzave), Kovacevic i Garcia nemaju apsolutno nista na svojoj strani. Od iskustva do rezultata. Tak da stvarno ne znam na osnovi cega se moze utvrditi da su bolji trenera od njega.
  • ElDorado
    3.1k
    Garcia je bio i potpuno neuspješan između dve Istre
  • Crusades
    15.8k
    Slažem se... Jovićević je trenirao da kluba koja "imaju imperativ" osvajanja lige, odnosno dva kluba koja su navikla osvajat naslove. Uz to još ima i europsko iskustvo. Po meni prva opcija. Sigurno ne bi ostao imun na poziv iz Dinama.

Onaj "prvi mandat" uopće ne treba uzimati kao relevantan jer tu je bilo svega, a samo ne nogometa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.