• LA BOMBA
    31
    Koliko njih je bilo neprvak? Onda isključi sve njihove prvake ako radiš te usporedbe.vjeko1701

Olimpija ove godine.

A što se tiče ostalih, istina je da može prvak mnogo lakše ići u natjecanje, ali treba tu i uzeti u ozbir da nijedan slovenski klub nije imao jaki koeficient na tom putu. Olimpija je recimo trebala izbaciti Ludogorec da je došla do KL u 2023.

Ja sumnjam da može neki hrvatski klub kao Hajduk ili Rijeka baš tako u KL ako postanu prvaci, jer moraš ipak pobijediti barem jedan ozbiljan klub.

Uz to, svi ti slovenski klubovi koji su došli u KL napravili su određeni rezultat. Mura je pobjedila Tottenham, koji je zbog tog rezultata i ispao iz grupe, Olimpija je 2022/23 pobijedila Slovan u gostima, a Celje i Olimpija ove godine proljeće u Europi.
  • vjeko1701
    13.8k
    Super, al se stalno kod usporedbi sa drugima izbacuje Dinamo iz jednadžbe i onda prezentira da su drugi bolji.

U svo to vrijeme, Dinamo, HNL klub, je igrao jače lige i imao bolje rezultate. Ako se izbaci Dinamo iz jednadžbe, onda treba izbaciti i vaše prvake i tu je jedina rasprava Olimpija u KL vs Rijeka u EL, ako Dinamo ostane u jednadžbi, nema uopće usporedbe liga.

HNL klub je izbacivao Tottenham u dvije utakmice, Betis, dobivao Chelsea, Milan, Benficu, Sevillu, West Ham, CSKA, RBS. Taj Slovan smo ove sezone deklasirali na njihovom terenu. Neusporedivi rezultati. Rijeka je u EL pobjedila Kopennhgen, Sociedad i AZ. U istoj sezoni.
  • Mr Anderson
    11.3k
    Rijeka je u EL pobjedila Napoli, Sociedad i AZ. U istoj sezoni.vjeko1701

Doslovno nije.
  • vjeko1701
    13.8k
    Već sam ispravio, zamjenio Napoli i Kopenhagen
  • Crni86
    9.5k
    mislim da ljudi ne tvrde da je slovenska liga bolja od nase, vec da ljudi odgovaraju na to da se jako podcjenjuje i da nije bas toliko losja od nase kao sto se zna pisat po forumu .Mi gledamo na nasu ligu kao da je portugalska i iz tog stajalista govorimo o sloveniji kao da je na razini nekog gibraltara. A u zadnje 2,3 godine oni su dobrano smanjili zaostatak za nama. Prije su bili na razini bih lige, ali u zadnjih 5,6 godina su se odvojili od njih za jedno dvije stepenice, dok kod nas u ocima su i dalje tu negdje sa njima.

Realnost je da dinamo debelo odskace od ostatka hnl-a. To je vidljivo i po europskom koeficijentu. Da izuzmes dinamo iz hnla i stavis olimpiju, maribor i evo celje (uz puno manje budgete od nase trojke) ja sam uvjeren da bi se oni tukli sa rijekom i hajdukom za titulu. I onda dodemo do toga da npr jedan Kovacevic koji trenira Slaven koji je eto 4. i ne sudjeluje u borbi za titulu, nije igrao europu je idealan trener za dinamo, ali covjek koji je prvi u ligi slicne kvalitete kao nase (vjerojatno je kvaliteta malo nizja ali ne toliko) i koji je igrao dosta uspjesno europu je omalozavan i trener je u tamo nekoj sloveniji. Ista prica je i sa igracima. A upravo takvo trziste mozes iskoristiti da sebi filtriras igrace/trenere itd jer ces tu dobiti nekoga tko je gladan i spreman za iducu stepenicu, nekoga tko je naucen nosit se s pritiskom rezultata te neces morat platit milijarde za njegove usluge.
  • LA BOMBA
    31

Ali to što je HNL imao samo jednog prvaka onda znači da je taj prvak jak a ne liga.

Ako bi ne znam bacio Barcelonu u ligu Andorre onda bi ta liga imala odlične rezultate u Europi po tom kriteriju, unatoč tome što bi svi ostali klubovi još dalje bili nula.

Problem u HNL je da je sve te godine bio samo jedan jak klub, a ne krivim Dinamo za to nego ostale klubove koji su imali sve mogučnosti da su konkurenčniji, a nisu.

A u kontekstu te debate o treneru, ljudi kažu kao Sanchez imate te rezultate u slovenskoj lizi, kao da to ne vrijedi za Dinamo... Ali on u slovenskoj lizi pobeđuje klubove slične razine kao što bi ih trebao u HNL ako bi bio u Dinamu. U Dinamo bi trebao pobijediti Rijeku, Hajduk, Slaven, Varaždin... Klubovi koji su slične razine kao to što ima u Sloveniji.
  • vjeko1701
    13.8k
    Slovenska liga je ove sezone malo odskočila sa dva kluba ali je generalno tamo di zaslužuje. HNL je također tamo di zaslužuje a razlika se nešto smanjila ali i dalje je primjetna.

K tome tu ne pričamo o treneru za Rijeku ili Hajduk već o treneru za Dinamo. Tako da usporedba liga "ako makneš Dinamo" nema smisla ako pričaš upravo o Dinamu.

Riera može biti zanimljiva opcija ali ove hiperbole mladog kolege iz Slovenije o tome da je SNL trenutno kvalitetnija liga ili da je Riera "na drugoj razini" u odnosu na HNL trenere su realno smiješne.

HNL možda nije na razini top 15 liga ali Dinamo definitivno je i sve vezano uz Dinamo trebamo gledati iz te perspektive tako da i ove priče o "HNL bez Dinama" zbilja nemaju smisla.
  • LA BOMBA
    31
    K tome tu ne pričamo o treneru za Rijeku ili Hajduk već o treneru za Dinamo. Tako da usporedba liga "ako makneš Dinamo" nema smisla ako pričaš upravo o Dinamu.vjeko1701

Sanchez u Olimpiji pobeđuje sličnu razinu klubova koju bi trebao pobijediti u HNL da bude prvak.

Više bi tvoj argument imao smisao ako bi se pričalo o njemu kao treneru Rijeke ili Hajduka u stilu da ne bi mogao postati prvak kao u Olimpiji, jer je u HNL jačiji protivnik Dinamo. A tko bi mu mogao raditi probleme u HNL kao treneru Dinama? Rijeka? Koju je već pobijedio sa Olimpijom?
  • Crni86
    9.5k
    SNL trenutno kvalitetnija ligavjeko1701

Sa tim se ne slazem. Ukljucio sam se u raspravu samo kada se naglasavala neka velika razlika izmedu liga.

K tome tu ne pričamo o treneru za Rijeku ili Hajduk već o treneru za Dinamo. Tako da usporedba liga "ako makneš Dinamo" nema smisla ako pričaš upravo o Dinamu.vjeko1701
    Kako je onda Mario Kovacevic trener za dinamo? Kako je Zeljko Sopic trener za dinamo?
  • vjeko1701
    13.8k
    Kako je onda Mario Kovacevic trener za dinamo? Kako je Zeljko Sopic trener za dinamo?Crni86

Pa nijedan nije trener za Dinamo u ovom trenutku.
  • Mr Anderson
    11.3k
    A tko je onda? Među onima koji su realni za dovesti.
  • vjeko1701
    13.8k
    Sanchez u Olimpiji pobeđuje sličnu razinu klubova koju bi trebao pobijediti u HNL da bude prvak.LA BOMBA

Meni je osobno Riera bolji trener od Sancheza ali za Dinamo nije dovoljan samo trener koji pobjeđuje u HNL-u. Svašta se dogodilo u ovoj i prošloj sezoni i bilo je puno grešaka u sportskom sektoru. Ako se sada zadovoljimo sa samo "barem pobjeđujemo u HNL-u" onda smo klub vratili 10 godina unazad.

A tko je onda? Među onima koji su realni za dovesti.Mr Anderson

Ako je za Dinamo jedino realno dovesti trenere renomea Kovačevića (koji mi je iznimno drag) ili Sopića, onda ne razumijem čemu uopće angažman Bobana. Ako on sa svojim imenom ne može privući bolje od toga, možemo slobodno smanjiti ambicije u narednih 5 godina na minimum.
  • LA BOMBA
    31
    Sa tim se ne slazem. Ukljucio sam se u raspravu samo kada se naglasavala neka velika razlika izmedu liga.Crni86

Po mom mišljenju uspoređivati hrvatsku i slovensku ligu je kao da bi usporedio francusku i portugalsku ligu. U Francuskoj imaš jak PSG (Dinamo) a još neke tradicionalno jake klubove koji su u krizi kao Marseille i Lyon (Hajduk i Rijeka), u Portugalu imaš veliku trojicu Benfica, Porto i Sporting (Olimpija, Maribor i Celje) koji nisu jaki kao PSG, ali se mogu boriti sa bilokojim drugim francuskim klubom.
  • LA BOMBA
    31
    Meni je osobno Riera bolji trener od Sancheza ali za Dinamo nije dovoljan samo trener koji pobjeđuje u HNL-u. Svašta se dogodilo u ovoj i prošloj sezoni i bilo je puno grešaka u sportskom sektoru. Ako se sada zadovoljimo sa samo "barem pobjeđujemo u HNL-u" onda smo klub vratili 10 godina unazad.vjeko1701

Slažem se da je Riera bolji. Ja mislim da ćeš sa Rierom/Sanchezom minimalno dobiti "barem pobjeđujemo u HNL-u", a postoji svi uvjeti da naprave i fenomenalan rezultat u Europi, jer su baš u Europi najviše pokazali sa svojim slovenskim klubovima.
  • vjeko1701
    13.8k
    Pa moguće je i Riera bi mi bio izbor prije Sopića, Kovačevića ili Garcie. Ima više međunarodnog iskustva, ima rezultate u Europi i možemo nategnuti reći da je upoznat sa "ovim prostorima". Od većine spomenutih, on mi je možda i favorit.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.