• vlatkomarkovic
    801
    Bilić je jedan od najpametnijih ljudi u Hrvatskoj, ali njegovo vrijeme je prošlo, i takvi njemu slični nemaju ambicije i budućnost Dinama zanima, samo dok su treneri.Mihaljević

Nije baš crno i bijelo to sa Bilicem. Ne bi on vodio niti jedan klub prek kurca. Ne radi kluba nego radi sebe. Također preferira mlade igrače, to nije baš tek tako. Iluzorno mi je pričati uopće o Bilicu kao kandidatu. Doduše, ako ću biti apsolutno iskren, to sam rekao i da je iluzorno ocekivati Bobana u klubu dokle god klub ima toliko odbora, pa eto pojeo govno.
  • vjeko1701
    13.7k
    Ali sad realno gledajući šta će nam ti svi odbori, odbor za članstvo mi jedini ima tu neki smisao.vlatkomarkovic

Tema se zove "Novi trener Dinama" i iako je velik dio rasprava zadnjih dana bio o samom Bobanu, tvoje tirade o odborima nemaju nikakve veze niti sa temom niti sa Bobanom.

Ovaj put ću prebaciti. Onaj iza toga brisati. Mislim da je jasno kaj dolazi iza brisanja.
  • LA BOMBA
    30
    Podsjetimo kako je Sanchez sa Olimpijom totalno razbio najbolji klub u HNL Rijeku i zabio 5 golova, dok je ta ista Rijeka u HNL do sada ukupno primila samo 13.

Pratim i slovensku ligu i HNL i siguran sam da bi ova Sanchezova Olimpija osvojila HNL ove godine. Victor Sanchez radi na nekoj razini koju HNL treneri ne mogu ni shvatiti. To je španjolska škola nogometa. On vidi neke kanale i otvaranje preko kojih ekipa napada i zabija. A amateri kao Rijeka ne znaju ni šta se dogodilo.

Boromisa je dobro rekao u podcastu na tribini, samo španjolski treneri.
  • Ijayi Atiemwen
    2.4k
    Victor Sanchez radi na nekoj razini koju HNL treneri ne mogu ni shvatitiLA BOMBA

Radi u Slovenskoj lizi, koja je po koeficijentu osam mjesta iz HNL-a.

A amateri kao Rijeka ne znaju ni šta se dogodilo.LA BOMBA

S obzirom da nam Rijeka bježi 7 bodova i u 3 međusobna ogleda ju nismo ni jednom pobijedili, ne znam kako ju možeš nazivat amaterima, što je onda tebi tek Dinamo koji je izgubio 4-0 na Rujevici?
  • Mali Zeus
    16.4k
    Iste sekunde bi počeli sa "nemate svojih trenera pa morate uzimati naše"... Možeš misliti medijskog sranja s tim narativom, takve bljuvotine mi se nikako ne da slušat.JMastermind

Kaj se opterećuješ s tim. S druge strane oni guštaju svaki put kad kao uzmu nekog našeg bivšeg igrača, tako bi i mi trebali, da se dogodi, ako se uopće dogodi, u što jako sumnjam.
  • JMastermind
    585
    Ivane, vura je? :lol:
  • LA BOMBA
    30

HNL je ove godine na niskoj razini. Ja mislim da je slovenska liga je u ovom trenutku kvalitetnija od HNL!

Koeficient ništa ne znači, to je period 5 godina. Taj koeficient ima HNL zato što je Dinamo redovito prvak i je tako digao koeficient sa lakšim putem u kvalifikacijama, kojeg ima prvak.

Slovenska liga je imala 4 različita prvaka u prošle 4 godine, od 2015 dalje nitko nije osvojio lige dvaput zaredom. Pa tako nitko nije imao mogučnost da skuplja lake bodove i slovenski klubovi su uvijek dobivali teške protivnike u Europi.

Ako gledaš uspjehe slovenskih klubova u Europi u poslednjih 5 godina, to je mnogo bolje od svih hrvatskih klubova osim Dinama. Ne samo Celje i Olimpija ove godine nego i Mura koja je pobjedila Tottenham 2021, pa Olimpija prošle godine, kad je izbacila Ludogorec, pobjedila Slovan u gostima, i tako dalje.

Šta su Hajduk, Rijeka i Osijek postigli da se može te klubove smatrati kao bolje od Olimpije, Maribora i Celja? A budući da je i Dinamo ove godine loš i iza tih klubova, znači da je i Dinamo pao tako sumnjam da bi mogao biti bolji od Olimpije ako bi igrao u slovenskoj lizi.
  • emreli21
    270
    Smijesna liga. Bas smijesna. Tko god ne uspije u HNL-u, ode tamo i bude dobar igrac.
  • Crni86
    9.5k
    Jovicevic ae nudi. Od hrvatskih trenera a da je realna opcija mislim da je on najbolji izbor.

Treba nam taj grad, karakter. Trebaju nam novi fakini.

Edit.

Liga iz koje su dva kluba prosla skupinu kl, liga koja ima predstavnika u 1/4 konferencijske lige, liga ciji je drugi klub lige razbio nas 3. klub lige. Nismo mi bas svjesni da osim dinama je nasa liga slaba i nikakva. Eto primjera radi, kad je neki od nasih klubova osim dinama igrao skupinu u europi? U sloveniji imas 4 kluba koji su to ostvarili u zadnjih 5 godina (maribor, mura, celje, olimpija).
  • vjeko1701
    13.7k
    Koliko njih je bilo neprvak? Onda isključi sve njihove prvake ako radiš te usporedbe.
  • Crni86
    9.5k
    eto imas olimpiju ove sezone. Mislim da je jos jedne sezone olimpija prosla oko korone nekad. Koliko je nasih? Budem ja odgovorio jedna velika 0. I veliki hajduk i velika rijeka i veliki osijek svi skupa 0 puta, a imaju vece budgete sve te godine od jedne olimpije. Konferencijsku ligu nitko nikada osim dinama. Dinamo nije uspio prosle sezone doc do 1/4 konferencijske lige.

Podcjenjujete jako njihovu ligu, odnosno cak bi reko da se precjenjuje nasa, a ne znam na temelju cega. Nije slovenska liga, liga petice, ali nije niti bas jako daleko od nase lige. Slovenska liga je u porastu i to se vidi po rezultatima, jos kad se doda da imaju puno bolju infrastrukturu od nas… Malo smo pre bahati po mojem misljenju u toj usporedbi.

Ugl da ne ulazim u off topic na temi novog trenera. Samo sam se htio osvrnuti na precjenjivanje nase lige koja izuzev dinama nije nista bolja u odnosu na slovensku.
  • vjeko1701
    13.7k
    Budem ja odgovorio jedna velika 0.Crni86

I odgovorio si krivo.

Rijeka, prošla u skupine EL preko Kopenhagena da bi u skupini dobila Socieded, AZ i Napoli.

Znači u zadnjih 5 godina - 1:1 s tim da je naš bio u EL a njihov u KL.
  • LA BOMBA
    30

Da se razumijemo, u HNL ima mnogo više talentiranih igrača.

Ali u slovenskoj ligi se, pound for pound, bolje radi.

O tome je pričao i Boromisa kad je rekao da su igrači u slovenskoj ligi bolje fizički spremni.

Kvaliteta trenera kao što su Sanchez i Riera je da oni prave igrače boljim. Pa tako mogu i ti neki igrači koji nisu bili dovoljno dobri u HNL postati dobri igrači kad se dobro radi sa njima i u određenom taktičkom sistemu.

U današnjom nogometu talent više nije toliko bitan, ti moraš trčati, raditi i moraš imati trenera koji će sve to posložiti.
  • IvanS
    271
    Općenito vlada mišljenje da je trener taj kojeg dovedeš i siguran si u igru, pobjede, rezultate i sl.
    A realno to nije tako, odn. nije dovoljno uzeti trenera s dobrim CV-om i misliti to je sada to.

Onaj trener koji nađe zajednički jezik s igračima i kojeg svlačionica poprati u radu, taj će napraviti najbolji mogući rezultat s kadrom kojeg ima.

Velika igračka imena očito ne prolaze ako ne uspiju u povezivanju s ekipom, revolucionarne ideje također ne prolaze (ne žele prehranu, jače treninge i sl.).
    Dakle, dosta se tu pita i igrače.

Dolazak Bobana daje zaključiti da se krećemo u dobrom smjeru, kvalitetna uprava će sigurno stati iza trenera kojeg god budu odabrali, a igrači će to morati popratiti trudom i zalaganjem.
    To je po meni recept za uspjeh!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.