• mali M
    7.3k
    Ovakvo argumentiranje sam već čitao na ovom forumu.. s razlogom nije sa istog nicka... Uvijek su mi fascinantni likovi koji su kontra 90% foruma i dalje misle da su oni u pravu... Ajde da je na pojedinoj temi pa možeš reč ajde momak ima stav, al bit kontraš na svim temama ja moram zaključit da su to trolovi
  • vlatkomarkovic
    756
    Nisu, po tebi bi stadion napunili i sajam Hrvatske obrtnicke komore te festival burgera.NitkoBitan

Što se sve može održati na stadionu: Finale nekog esports natjecanja, Comicon za jugoistočnu Europu, monster truck show, religijske manifestacije (Laudato), UFC ili WWE, Cirkus, ovi sajmovi s kojima se sprdas...
  • NitkoBitan
    25.1k
    Pa ti si najpametniji od svih. Grad, klub i drzava ocito nesto propustaju ovakvim krnjim kapacitetom. Salji mailove, objasnjavas, pisi prijedloge/zalbe...

ovi sajmovi s kojima se sprdas...vlatkomarkovic

Sprdam se zato sto su za njih dovoljni paviljoni zagrebackog velesajma, kakav stadion od 50 tisuca mjesta...
  • vlatkomarkovic
    756

Pa slažem se, pa napisao sam da se slažem da nije samo to bitno i da ima XY faktora i napisao sam kako u pravilu rade se turneje, ali samo kažem da bi ti pomoglo da je stadion veći. Neke dvorane i stadioni su ljudima bitni zbog imena tipa o2 ili kod nas amfiteatar u Puli. Ozbiljni timovi rade na tim turnejama i Zagreb, ako zeli se vratiti na mapu mora puno toga napraviti ne samo stadion. Moja teorija proizlazi iz toga da bi zbog veličine stadiona bio privlačniji da ima 50, a ne 35 na tribinama. I to je činjenica.
  • vlatkomarkovic
    756
    Sprdam se zato sto su za njih dovoljni paviljoni zagrebackog velesajma, kakav stadion od 50 tisuca mjesta...NitkoBitan

Odi pogledaj kakvi su sajmovi bili na stadionima, google is your friend. Mislim realno argumentacija bi ti bila valjana da budem iskren, da mi imamo uređen velesajam, ali pošto nemamo...
  • mali M
    7.3k
    Finale nekog esports natjecanja, Comicon za jugoistočnu Europu, monster truck show, religijske manifestacije (Laudato), UFC ili WWE, Cirkus, ovi sajmovi s kojima se sprdas...vlatkomarkovic

Zaboravio si samo da navučemo veliki šator cijelu godinu i klaunove zabavljače pa kad smo cirkus neka bude cijele godine. Šta si ti nabrojao brate mili nadam se da takve idiotarije nikad pa ni tada nećemo gledat na Dinamovom stadionu.. Comicon?!?!? Šta imaš 13 godina?!? Monster Truck Show?! WWE??? :rofl:
  • vlatkomarkovic
    756

I tebi isto google is your friend.
  • mali M
    7.3k
    I tebi isto google is your friendvlatkomarkovic

Tvoj najveći problem i je što ti je ovo glavni izvor informacija pa ispadaš bedast.. zar zbilja misliš da će doć 70.000 ljudi gledati WWE? Usred Zagreba? Ili "Monster truckove"? Nadam se zapravo zbilja da imaš manje od 18 godina jer ovakve stvari nisu lupali ni moji nećaci sa 13 godina...
  • jedan u nizu
    12.6k
    Pa slažem se, pa napisao sam da se slažem da nije samo to bitno i da ima XY faktora i napisao sam kako u pravilu rade se turneje, ali samo kažem da bi ti pomoglo da je stadion veći. Neke dvorane i stadioni su ljudima bitni zbog imena tipa o2 ili kod nas amfiteatar u Puli. Ozbiljni timovi rade na tim turnejama i Zagreb, ako zeli se vratiti na mapu mora puno toga napraviti ne samo stadion. Moja teorija proizlazi iz toga da bi zbog veličine stadiona bio privlačniji da ima 50, a ne 35 na tribinama. I to je činjenica.vlatkomarkovic

a recimo govorio si main spot za turneju.
    U jedan takav main spot dolaze ljudi iz regije obicno, pa ako napravis dva takva koncerta blizu, onda im medusobno umanjes publiku.
    Kada imas veliku zemlju poput Italije ili Njemacke, onda je logicno napraviti vise koncerata tamo. Ali kada uz 3 konca u Italiji i Njemackoj, imas i koncert u Becu i Budimpesti, onda tu ne dolaze ljudi iz Italije i Njemacke, nego ljudi iz drugih zemalja. Svi mi kada idemo na koncerte, najcesce idemo u Bec ili Budimpestu ako su dostupni.

Ako u Zagrebu napravis koncert za 50k ljudi, onda racunas da ce se dobrim dijelom napuniti sa ljudima ex-yu prostora, i da ti ljudi onda nece putovati u Bec.
    Onda ces rade izabrati Zagreb i koncert za 20k ljudi recimo (ako ides maksimizirati turneju).

puno faktora utjece na to sve, a Zagrebu je otegotna okolnost sto je relativno blizu gradova poput Budimpeste, Beca i Milana koji ce privuci ljudi jer su daleko vece turisticko srediste.
    Najcesce i sam biram grad po tome gdje zelim ici, ne samo na koncert nego i za boraviti 2-3 dana.
  • vlatkomarkovic
    756
    Mislim ne znam šta sad vama nije jasno ja sam tamo napisao samo da 35 nema smisla, da možemo ići ili na 50, ajde 45 ili da se spustimo na 25.

Ne vidim studiju po kojoj je 35 baš idealan broj jer mi nema smisla, sada mi tu objašnjavate kako ne želite da se stadion renta za druge stvari. Onda neka bude samo za Dinamo i repku, ako država i grad tako žele.

Svu ovu argumentaciju koju mi bacate, ja vama mogu povratno baciti, a šta će nam 35, kada je 25 dosta ionako na utakmice trenutno ako dođe 13 smo sretni. I ko će raditi još 10 samo za finale konferencijske lige jednom. Radimo 10 extra za 8-12 utakmica. Ionako je Zagreb zaosta i ne može imati velike koncerte zbog drugih stvari. 25 je dosta. Jednaka logika, brojka manja.

Kažem recite mi jednu jedinu utakmicu Dinama ili repke za koju je je bio interes veći od 35, a manji od 50 tisuća. Jednu jedinu tražim. Ili koncert ili štogod? Koja je točno ta skupina evenata za koje je idealna brojka 35? Ja stvarno ne znam, tko u Hrvatskoj proda 35 može i 50, za sve ostalo je 25 dosta.

Ono što ja govorim je da ne znam odakle 35, zašto 35 kada mi to nema nikakvog smisla.
  • vlatkomarkovic
    756

Pa slažem se s tobom, mislim ne znam uopće zašto raspravljam s tobom. Meni je 25 prihvatljivija opcija od 35. I 50 mi je logičnije od 35. Mene jebe taj random 35 jer ne znam šta dobivas više od 25, a ne dobivaš s 50. Sve si dobro rekao. Jedino ti mogu reći da recimo ako turneja zaobilazi npr Češku, onda možeš zveknut ZG i Beč jer ti Beč vuče Cehe umjesto Hrvata npr. Ali opet imaš kontraargument Bratislave koja ima puno bolje koncerte od ZGa a de facto je pregrađe Beca. Mislim ne moraš mi odgovoriti jer se slažem s tobom. Ja ne insistiram na 50, ali odgovaram ovo nitkobitnom, da jednostavno 35 mi je ni vrit ni mimo. Jer ne znam niti jednu utakmicu ili event u HR koji bi ko za kurac točno napunio stadion od 35, a ne bi od 50. S druge strane 25 je jeftinije od 35 i pokriva ti 90% potreba. A ako želiš pokriti još tih 10% onda je po meni isplativije ići na 50. Eto može i 45 kako je i bio zamišljen Maksimir...
  • mali M
    7.3k
    ali 35 nije random! To je brojka koju smo dok smo imali istok uspijevali napuniti bez beda na jačim utakmicama, a kamoli sad kad se Dinamov puk razbuđuje, a kamoli ako ćemo imati lijep, moderan i natkriveni stadion. Šta misliš da su oni sjedili oko stola i onda je netko rekao: ajmo bubnut neku brojku između 20 i 70 pa ako nam se sprdne bude tako. 35 je optimalno jer nije malo a nije ni previše. Mislim da će Dinamo jako brzo doć do prosjeka od 20 tisuća na novom stadionu.. a vizualno će to izgledat jako lijepo popunjeno.

recite mi jednu jedinu utakmicu Dinama ili repke za koju je je bio interes veći od 35, a manji od 50 tisućavlatkomarkovic

Pa kako da ti kažemo? Kako da izmjerimo "interes". Imaš tekme kad je Maks bio pun i prodalo bi se o više da je bilo karata. Kako si zamislio da izmjerimo "interes" za 50.000 ljudi?
  • vlatkomarkovic
    756
    ali 35 nije random! To je brojka koju smo dok smo imali istok uspijevali napuniti bez beda na jačim utakmicama, a kamoli sad kad se Dinamov puk razbuđuje, a kamoli ako ćemo imati lijep, moderan i natkriveni stadion.mali M

Pa to ti govorim, znači za HNL slabije ti je 25 dosta, a za ove o kojima pričaš Europske se sve rasprodalo na 35, a s novim stadionom i buđenjem i svime hladno bi napunio barem 45, pa za svaku tu utakmicu se uvijek se rasprodalo s 35 i bilo je još dosta interesa kao što i danas vidimo.

Šta misliš da su oni sjedili oko stola i onda je netko rekao: ajmo bubnut neku brojku između 20 i 70 pa ako nam se sprdne bude tako. 35 je optimalno jer nije malo a nije ni previše.mali M

Da, to iskreno mislim, ali bez imalo ironije. Vidim i po ovoj studiji da su radili samo 3 scenarija između 32000-35000. Možda jednostavno ne stane više od 35000 bez da se miče s Maksimira to je jedino logično. No onda neka se kaže tako i to je to. Kako je jedan pametan čovjek rekao, ne bi vjerovao s koliko malo pameti se donose velike odluke

Pa kako da ti kažemo? Kako da izmjerimo "interes". Imaš tekme kad je Maks bio pun i prodalo bi se o više da je bilo karata.mali M

Pa nemres, ali ti govorim da je uvijek postojao dovoljno velik interes za barem 45000. Govorim argumentirano, tebi je modus ove sezone u HNLu da ga jebes ispod 10, ako je prosjek 10695, ok bilo je kiše, ali i ljeti je uvijek bilo slobodnih mjesta. Znači da će ti HNL s novim stadionom mod biti max 20, ali po meni nema šanse. Što znaci da ti je za većinu utakmica i više nego dovoljno 25. Za Europu, ako nije mečeva ili tak nešto, se uvijek traži karta više, znaci ako ce biti natkriveno ce se uvijek traziti karta vise. I sam si rekao bez problema smo punili 35 i ljudi su još jako tražili karte. Znači za derbije i Europu punis 45 bez problema s novim stadionom. Jebiga Dimamo ima jako puno navijača koji idu samo na sexy utakmice što sjebava procijenu i odabir broja sjedalice. A meni se čini da je netko to samo prepolovio i rekao ok to je to. Evo najbolji primjer je Thompson, da su digli na 700 bi prodao, rukomet, dođu Zelenortski otoci, prazna dvorana, skupe karte, dođe Mađarska 200 eura kod tapkaroša je ok, to je tako kod nas, dolazi Chelsea, Dinamo igra dobro ide sve koliko god hoćeš, dođe Gorica 14. Kolo 7000.

Kažem 25 ti pokriva 90%, sve što puni više puni barem do 45, po meni 50 hladno i onda ti to pomaže za druge evente. 35 je kompromis dvije ideje koji je bezveze.

Ili evo neka me demantiraju neka pokažu studiju kako su došli do 35000. Mislim radila se i studija za Arenu Zagreb pa je to super ispalo.... ali za ovo nemaju studiju jer da imaju bi je prikazali, barem novijeg datuma.
  • Neron53
    1.4k

Kod nas se studije prilagodjavaju unaprijed dogovorenim kapacitetima a vani se kapaciteti odredjuju po odradjenim studijama :)
  • mali M
    7.3k
    u redu, ali ako kažeš i sam da će nama biti prosjek 20keka znači tebi je u redu imati 90% utakmica poluprazan stadion? Kome je to onda isplativo? Tko će to održavati? Zbog čega? Zbog 5 utakmica godišnje u Europi i jednog koncerta? Pa ja neznam kako ti nalaziš logiku u svojim argumentima... Nadam se da gradiš kuću sada na 3 kata jer će možda djeca tvoje djece moć to napuniti... A i bit će pokoja krizma i rodbine pa će se popuniti par puta.. Kakvo bedasto razmišljanje

Da, to iskreno mislim, ali bez imalo ironije. Vidim i po ovoj studiji da su radili samo 3 scenarija između 32000-35000.vlatkomarkovic

Ma dobro... Vidim da kontriraš samo radi kontre... Ti imaš svoj scenarij u kojem ne uzimaš ni interes ljudi, ni isplativost, niti održavanje, PRETPOSTAVLJAŠ da ljudi koji odlučuju su to donjeli iz nekog svog hira. To što klubovi našeg ranga iz puno većih gradova imaju te kapacitete nema veze jel? Svi su oni glupi i nemaju pojima jer mogu organizirati WWF mečeve za 70.000 ljudi... :roll:

Baš mi je rano za ovo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.