Stadion se gradi prvenstveno za Dinamo a ne za jedan veliki koncert u 5 godina. — NitkoBitan
To ti je tako u životu kada imaš znanja na više područja pa možeš imati jake argumente na više tema. — vlatkomarkovic
Jednostavna ti je matematika, ne postoji utakmica Dinama koja bi napunila 35 000, a ne bi 50 000.
Modus (vriiednost koja se najcesce pojavljuje u skupu podataka, ak ne znas kaj je modus, a mislim da ne znas s obzirom na tvoj odgovor), kao i aritmeticki prosjek, ali modus je tu bitniji, će nam biti best case scenario oko 18000 - 19000. Po toj logici, ako je stadion samo za Dinamo nama treba 25 000 max, da nam je isplativo barem djelomično pokriti ekstreme unutar jedne sezone i kao pokriće za potencijalni porast modusa kroz godine što svi želimo. — vlatkomarkovic
S obzirom da stadion ipak financiraju grad i država, mislim da se stadion gradi najviše za Dinamo, ali i da planiraju od njega imati i dosta koristi za druge stvari što nisu nužno samo koncerti; festivali, sajmovi, humanitarni događaji, cermonije za šta često i služe stadioni vani — vlatkomarkovic
A s obzirom da kada gradiš svaka extra stolica je svaki put jeftinija jednostavno se isplati ići na 50 000 umjesto na 35 000 — vlatkomarkovic
daj nam reci nesto malo o sumnjivim i ozbiljnim izdvojenicama, medijanu, prognostickim modelima... — NitkoBitan
Tako je, jer 99% toga ne stane na stadion od 35 tisuca sjedecih mjesta + stajanje na terenu. Opce je poznato da svjetski glazbenici obozavaju Hrvatsku i Zagreb te izbjegavaju gradove u blizini poput Beca, Budimpeste pa i Beograda. Velicina stadiona je stvarno bitan faktor, kao da ne preferiraju neku livadu na koju stane ljudi koliko im srce zazeli. Faktori poput broja stanovnika, zivotnog standarda i nekih preferencija stanovnista su tu manje bitni, dajte im stadion, sa puno mjesta! — NitkoBitan
A ovo da ne postoji utakmica koja bi napunila 35 tisuca mjesta s ujedno ne bi 50 tisuca mjesta necu komentirat, — NitkoBitan
Tako ja pametnice, sto veci stadion i sto vise mjesta to veci popust na kolicinu po trosku sjedalice :rofl:
Jedan dogadaj sa 50 tisuca ljudi u 5 godina ce apsolutno isplatit gradnju dodatnih 15 tisuca izgradenih mjesta. Troskovi odrzavanja vecih stadiona nisu veci jel? — NitkoBitan
Ma ne da mi se vise ovom ogranicenom liku ista objasnjavat, ako ima netko volje i energije.. — NitkoBitan
Postoje neki fiksni troškovi kod gradnje stadiona kao i kod biločega drugoga. Što više stolica imaš, to ti je manji fiksni trošak po stolici. Također ekonomijom obujma ti se smanjuju neki troškovi. — vlatkomarkovic
nešto našvrljati vjv uz pomoć Chatgtpa — vlatkomarkovic
No opet ponavljam nisu samo koncerti ti koji pune stadione. — vlatkomarkovic
Stadionima vecim od 35-40 tisuca mjesta troskovi rastu eksponencijalno. — NitkoBitan
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.