• emilperska
    9.5k
    Statut je napisan tako da praktički ne postoji nešto čime se Predsjednik ne bi smio baviti ako se uredi odgovarajućim aktima. "drugi poslovi" je vrlo neodređen pojam.Sajla

Napisali su jučer Undertaker i još par zonaša da pojam i drugi poslovi ne bi trebao predstavljati širi i važniji obujam poslova nego primarno navedene gornje točke. A posao sportskog direktora je u sportskom klubu gotovo sigurno primaran. Tako da nikako ne bi smjeli pod druge poslove gurati sportski sektor. To je sve siva zona i ne priliči demokratski izabranom predsjedniku vađenje na stavku "druge poslove". To je kao kad osnivaš d.o.o. pa ga registriraš i za "ostale djelatnosti", nek se nađe..

Ovaj Statut kao takav je napravljen kao prijelazno rješenje kako bi se zadovoljile taštine Hanžela i te ekipe, a kako bi opet navijačkoj struji bio prihvatljiv koliko toliko. Takav primjer vjv ne postoji u svijetu i zato treba ići čim prije u izmjene jer postoje uvjeti za to.
  • Sajla
    7.9k
    odnosno, točka f. služi kao pokrivač i nitko za nju nije pitao dok su rezultati bili dobri. i baš zato što je lako oboriva nije joj tamo mjesto. ali jest u Statutu, a "drugi poslovi" nisu tamo stavljeni zato da bi Predsjednik kluba smio nekada zamijeniti toner u printeru.
  • ZrnTSCHeZ
    1k

U nekom trenutku uvijek krene u lošem smjeru dok se nekaj kemija...a ovdje se po tom pitanju kemijalo od starta.
    I bilo je još prošle godine prozivki o protustatutarnom djelovanju u tom pogledu...pa se prvo demantiralo mjesecima da bi se potom (i sada) pokušalo peglati opravdanjima koje sruše studenti s pravne klinike.

Takvim postupanjem se nažalost ozbiljno kompromitira djelovanje pa onda ne čude udari sa raznih strana.
    Ono, boriš se da klub konačno bude po "pe-esu", a onda ti odmah prva stvar na vlasti bude takav ugovor posve izvan temeljnih postulata Statuta.

Ostajem u cijelosti kod svog argumentiranog stava (kak bi Ćiro rekel utvarajući si da nešto malo znam o tome)...tko razumije, razumije...tko ne bu i dalje umjesto dobronamjernog ukazivanja na propuste u svemu (neosnovano) vidjel "rušitelje".
  • Sajla
    7.9k
    tko ne bu i dalje umjesto dobronamjernog ukazivanja na propuste u svemu (neosnovano) vidjel "rušitelje"ZrnTSCHeZ

a ja sam pak uvjeren da je i ovo s "drugim poslovima" tamo stavljeno dobronamjerno da se olakša prijelazni period dok se ne posloži upravljanje i da toga u novom statutu neće biti. vjerovalo se u kapacitete Marića i Zajeca i tu se pogriješilo.
    a nije teško vidjeti tko upućuje dobronamjernu kritiku, a tko je "rušitelj" po razini konkretnosti i konstruktivnosti u upisima. vidi se tko samo hoće krv, a tko razmišlja o tome što je sljedeće. ali tak to kod nas ide već +30 godina.
  • Jay
    957
    prestanite gledati ljude po tome kolike su legende i koliko su zasluzni vec ih pocnite gledati po kvaliteti posla koji obavljajudmil

Ovo je ključ svega, razlikovati lik od djela.
    Zajec je legenda kluba, čovjek kojeg pamte sve generacije. Mi koji ga nismo imali priliku gledati kao igrača ga pamtimo po trenerskoj karijeri i slavnom Imamo Dinamo prije 25 godina, mlađe generacije će ga pamtiti kao predsjednika slobodnog Dinama. Svi ga volimo, volim njegov pojam i sve ono što predstavlja, kao što volim pokojnog Cicu jer djetinjstvo mi je Bogu hvala bilo ispunjeno s bezbroj priča o Dinamu, identitetu i borbama, pogotovo o toj slavnoj frajerskoj generaciji 82' čiji je poster bio nasred dnevnog boravka.

Čovjek je legenda i ne mogu ga izvrijeđati ni zakolutati očima kad ga vidim na tv-u iako znam da će mi skočit tlak pa samo razočarano izdahnem. Slažem se apsolutno da ga treba poštediti neumjesnih komentara, da se ne trebaju spominjati osobni problemi i uspjesi/neuspjesi na privatnom planu. Ali pobogu pa vlastitu majku ću kritizirati ako sutra dođe na čelo Dinama i krene radit sranja iako znam koliko voli klub. Nije problem pogriješiti, problem je kad se greške ne priznaju i ne prepoznaju na vrijeme jer onda se ne ispravljaju.

Rezultati su očajni, nitko nas se više ne boji već služimo za potrebe ispisivanja povijesnih uspjeha HNL klubova. Sezonu lako možemo završiti bez trofeja, izgubit prvenstvo s najvećim budžetom, ne promoviramo mlade igrače iz akademije, nismo dobili ni obećani partnerski klub ni sportskog direktora, za otpremnine trenerima smo mogli dovesti mega talentiranog napadača, a mladi hrvatski talenti nas zaobilaze u širokom luku, imamo veći broj priopćenja o nebitnim stvarima nego pobjeda u ovoj godini. Sve se to događa pod njegovim vodstvom, a ništa se ne mijenja. To nije dobro i ne smijemo se pretvarati da je. Moj glas i podršku je imao, vjerujem i velike većina Zone, ali svakom novom izjavom šteti svom imidžu i klubu i zapravo nas sve više baca u depresiju jer ja danas cijeli dan samo razmišljam o tome kako smo dobro uopće i treći. Kritiziramo igrače, trenere, fizioterapeute, sportskog direktora bivšeg, skaute... Najbolje da nećemo kritizirati predsjednika koji o svima njima odlučuje.
  • LM1995
    2k

Prvo, nejasno mi je zakaj već u par postova DP nazivaš “režimom” ili “režimskom ekipom”.

Drugo, valjda ti je jasno tko je sjedio u Upravi do kraja svibnja 2024., a tko do sredine studenog 2024.?
  • ZrnTSCHeZ
    1k

Režim u smislu "vladajući/na vlasti", ne u kontekstu totalitarizma - iako imam osobne zamjerke pa i nešto razočaranja oko par stvari u nastupu i djelovanju kod samih izbora te što ekipa ovdje u jednom dijelu (?) i godinu dana nakon "demokratizacije" i dalje zaziva/traži da "talijanske jakne s norveškom zastavom i finskim nazivom" posjete izabrane ljude te ih "uvjere na povlačenje".

Vezano za ovaj drugi dio tvog (retoričkog) upita mogu kazati da se Statut i propisi generalno ne mogu tumačiti i provoditi ovisno o tome jel Štef ili Joža na kojoj poziciji.
  • Crusades
    15.7k
    "talijanske jakne s norveškom zastavom i finskim nazivom"ZrnTSCHeZ

Baš si jako iskompleksiran i dalje jel... daj odskakutaj malo s tim cinizmom prema navijačkoj grupi kluba za koji ti kao navijaš
  • fakin
    276
    Cekamo 4. trenera u istoj sezoni, a jos je ostalo 8 kola prvenstva. Je li vama ovo normalan nacin vođenja kluba?
  • Kulminacija
    60
    Predsjednik jučer izjavi da trener ostaje do Osijeka sigurno i sutra ga se smjeni.
    Dovoljno o upravljačkim tjelima, predsjednik ,uprava,IO...
  • fakin
    276
    Koliko je klub Dinamo izgubio novaca samo ove sezone na otpremnine 3 trenera ima netko informaciju?
  • Paggini
    44.2k

Jakir 400k-500k ako se ne varam, Cannavaro tri plaće pa si računaj, rekao bih isto oko 400k, a Bjelkan ne znam koliko je dobio
  • fakin
    276
    Negdje je pisalo za bjelicu da je cifra sedmeroznamenkasta
  • Time
    1.1k
    Zvone sad ili nikad.Nemoj dolaziti kad se poslozimo i na gotovo,sad si nam potreban.Zeko uvijek ces biti legenda, bez tebe i tvog imena ne bi izborili demokratski Dinamo,ali nije to više za tebe.

file-00000000f640524690bbae4c859c36ec-conversation-id-67f641dd-9afc-8010-91f4-72e2229287d2-message-i.png
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.