• El Madrigal
    236
    nije bio top ali taj klub je već godinama sam sebi najveći neprijatelj i nijedan trener tamo nemre punoSibirski plavac

Podsjeca li te to neki klub ove sezone?
  • Odani Zgd
    239
    SD tko god bio,puno sreće i da nas čim prije izvuče iz govana
  • fatalerror
    20

Balkan deda jesi to ti??
  • Mihaljević
    12.3k
    Eduardo Macia i Sanchez/Riera/Garcia, to mi je neka logična opcija koja se jednostavno nametala. Želim im svu sreću.
  • ruicosta
    221
    Ako Vlaović doista bude neki pomoćnik ili kaj već, kaj ćemo sa BGM Sport-om?

Nominalno nije više unutra...ali nije ni glava bio...

Komentari na Stanića kod magaradi prije koju godinu - https://www.zonadinamo.com/discussion/62/bivsi-igra%C4%8Di-treneri/p45
  • Šteco
    933
    Po meni dobre reference. No, tek treba vidjeti kako će se snać kod nas. Ako i kad to bude službeno.

Što se tiče pravnih problema, evo što je ChatGPT iskopao vezano za to:

Sepzia:

Eduardo Macia je suspendiran s mjesta šefa tehničkog sektora u Speziji zbog sve dubljih nesuglasica s američkim vlasnicima kluba. Iako nije imao sportski ugovor nego status zaposlenika, klub ga je odlučio odmah udaljiti iz svih aktivnosti — što je, prema svemu sudeći, uvod u otkaz ili eventualnu ostavku.

Glavni uzrok sukoba bila je razlika u viziji i pristupu između Macije i vlasnika, obitelji Platek. Dok su Platekovi inzistirali na strogoj politici rezanja troškova, Macia je pokušavao uravnotežiti financijska ograničenja s tehničkim potrebama momčadi. Do razilaženja je dodatno došlo u vezi transfera — primjerice oko dovođenja vratara Sarra i Bertinata te zadržavanja Pija Esposita, koje je Macia snažno podržavao, ali je uprava otezala s potpisima sve dok nije prodan Bastoni kako bi se oslobodila sredstva.

Također su postojali prijepori u vezi razmjene igrača s Palermom (Nikolaou za Solerija i Aurelija), jer je uprava preferirala keš umjesto razmjene. Unatoč prihodima od oko 8,6 milijuna eura na transferima — što je rezultiralo pozitivnim saldom od 6 milijuna eura — to očito nije bilo dovoljno za vlasnike, koji sada žele dodatno smanjiti troškove, uključujući i plaće koje su trenutno oko 20 milijuna eura.

Cijela situacija događa se u kontekstu glasina da Platek priprema teren za ulazak novih partnera ili čak prodaju kluba. Iako to nije službeno potvrđeno, sve više informacija upućuje na ozbiljne pregovore s jednim stranim fondom i jednom talijanskom poslovnom grupom.

U međuvremenu, igrači, trener i navijači ostaju zbunjeni i nesigurni u vezi budućnosti kluba — što je šteta, jer su navijači već kupili više od 3200 sezonskih ulaznica. - quotidiano

Bordeaux

Eduardo Macia, bivši sportski direktor Girondins de Bordeauxa, suočio se s pravnim problemima tijekom svog mandata u klubu. U lipnju 2020., agent Mehdi Aït-Ahmed podnio je protiv njega tužbu zbog "nezakonitog obavljanja posla sportskog agenta" i "organizirane prijevare". Ova tužba bila je povezana s transferom alžirskog lijevog beka Naoufela Khacefa u Bordeaux. Aït-Ahmed je tvrdio da su Macia i posrednica Raquel Herraiz del Moral djelovali iza kulisa kako bi ga lišili njegove provizije za ovaj transfer. ​- L'Équipe - L'Équipe

Macia je u srpnju 2020. odgovorio protutužbom protiv Aït-Ahmeda, optužujući ga za "pokušaj ucjene i iznude" te "lažno optuživanje". Međutim, tužiteljstvo u Bordeauxu odbacilo je obje tužbe, smatrajući ih "ugovornim i komercijalnim sporom koji se mogao riješiti na drugi način". ​

U srpnju 2020., Macia je otpušten iz Bordeauxa zbog "teške povrede", pri čemu mu je uprava kluba zamjerila metode rada i suradnju s nelicenciranim agentima. U rujnu 2022., radni sud u Bordeauxu presudio je da nije bilo teške povrede te je naložio klubu da Maciji isplati gotovo dva milijuna eura odštete. Klub se žalio na ovu odluku, a Macia je izrazio zadovoljstvo što je njegova profesionalna reputacija očuvana. ​ - ici, le média de la vie locale

Ne vidim tu neku dramu, ali ok. Mediji će uvijek od svega radit senzaciju.
  • Dinamosaur
    2.1k
    Takvi nam fale. Ne

Sa Indexa:
    Karijeru su mu u posljednje vrijeme zasjenile kontroverze s Bordeauxom i Spezijom, gdje je nakon dobivenih otkaza završio u sudskim sporovima
    https://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-dobiva-sportskog-direktora-klub-ce-potpuno-promijeniti-nacin-na-koji-radi/2659362.aspx
  • Z brega sam
    20
    Ja se nadam da remont koji slijedi sad, neće završiti poplavom stranaca u ekipi i akademiji. Mora naći i imati dobru mrežu skauta iz našeg bazena, zagrebačkog, hrvatskog. Smatram da okosnicu buduće ekipe moraju držati naši dečki, sadašnji i budući reprezentativci Hrvatske. Dinamo je uvijek to imao i tako mora nastaviti. Kad se dovedu pojačanja izvana, da ne razbijamo glavu jednu polusezonu, jel to taj igrač prevage ili ne i brojimo mu kikseve ili pluseve.

Referenci ima, čini se i muda, pa ajmo mu dati priliku.
  • Boycie
    2.5k
    EM: 'Radio sam u Dinamu i u jos nekim manjim klubovima'.
  • Patak
    3.2k
    Na Leicesterovom forumu ima tema za Maciu, tam je radio oko 2017. Na zadnjoj 4. stranici te teme je popis igrača koje je doveo Macia. Od 2017 do danas je dovoljno vremena za procjenu, a koliko sam vidio po transfermarktu pogodio je sa dva igrača, s ostalima ne baš. Popis
    Ndidi, Maguire, Iheanacho, Thomas, Silva, Iborra, Jakupovic, Wagué.

Ova prva dva su se pokazala odličnom kupnjom. Bilo bi fora analizirati tak i druge klubove gdje je radio.
  • Dinamo-SB
    227
    Nemam ni pozitivno ni negativno mišljenje o ovome izboru SD. Rezultate njegovog rada tek treba vidjeti pa ćemo moći suditi. Doduše pozdravljam odluku da ima domaćeg pomoćnika uz sebe. Čeka ga jako puno posla. Želim mu svu sreću u obnašanju posla i jedino mjerilo će biti njegovi potezi koje će vući.

Također treba biti objektivan - kao što od ovog čovjeka ne treba očekivati da će riješiti apsolutno svaki problem također nije ni Maric napravio bas apsolutno svaki krivi potez, iz ove perspektive prodaja Sučića zvuči kao dobra stvar, bilo je tu i dobrih stvari kao npr. dovođenje Filipovića za 2.golmana kao zamjena za iznimno puno placenog Zagorca. Riješavanje Boška Šutala koji je imao ogromnu plaću te također riješavanje Luke Menala.Potpis Noe Mikića.To su meni bili neki solidni smjerovi i poslovi. Ono sto je falilo kod Marića je samokritika - taj čovjek ni u jednom trenu nije direktno ili indirektno priznao svoje greške nego mu je ego narastao do nebesa. Stalno se pravdao da je tesko naci napadaca,a pustio Brodića. Zbog Mmaea usao u sukob s Bjelicom i stao iza Mmaea koji kao da mu je rođeni sin. Javna je tajna da Mmae ni u svlacionici nije omiljen. Izazvao je nemir medu navijačima s epizodom Šotiček-Cordoba gdje je jasno mogao očekivati da će ga javnost napasti. Omladinski pogon je tek priča za sebe iako nije on tu jedini krivac niti zadužen za neke stvari. O samokritici bi se dalo pričat vezano i za SVE vodeće članove Dinama u svim sektorima i segmentima od uprave pa do svih trenera ove sezone,a o tome ću napisati nešto za na to predviđenim otvorenim temama.

Moja poanta je - nadam se i želim da izabrani SD nije cijepljen od samokritike. Ne tražim puno.
  • Laugreano
    3.8k
    Prekopao sam reddit i uglavnom su pozitivna misljenja o Maciji.Uglavnom hvale sustav koji je stvorio. Tek kad je dosao ovaj nakon njega, skuzili su koliko im je zapravo bio dobar.

uglavnom su ovakvi komentari najcesci.
    "eduardo macia and puel were very good. what they built allowed rodgers to have 2 good seasons with a very good side. its been bad since macia left"
  • Droljo
    14.3k
    Ako ima istine i tome svaka čast i onda je i logično da se to odužilo i da se čekalo na ovako ime.Kujtim Shalla

Odličan posao DinamaFan

Najbolji od svih kandidata, dobrodošao u najveći klub u Hrvata i nek mu je sa srećomDzoni

poprilicno iskusno i jako ime i jako sam zadovoljan izboromZg123

od ovih koji su bilu na zadnjoj listi mislim da smo uboli najboljeg. Macia :up:Hebimir Strašni

Pobjednička kombinacijaNVKOD

Blagi sam optimistOmake

Bolje, realno, nismo mogli, ovo je stvarno dobroJos-Optimus

Meni je Vlaović top izbor mislim da on može bit naša budućnostElDorado

tako da sam za pocetak umjereno optimistican u vezi izbora MacijeDiddyGuela

Eduardo sritno, teško da smo mogli nać bolje rješenje.don

Čisto da zaključam ovo. Za koji mjesec bumo videli. Sretno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.