nije bio top ali taj klub je već godinama sam sebi najveći neprijatelj i nijedan trener tamo nemre puno — Sibirski plavac
Eduardo Macia je suspendiran s mjesta šefa tehničkog sektora u Speziji zbog sve dubljih nesuglasica s američkim vlasnicima kluba. Iako nije imao sportski ugovor nego status zaposlenika, klub ga je odlučio odmah udaljiti iz svih aktivnosti — što je, prema svemu sudeći, uvod u otkaz ili eventualnu ostavku.
Glavni uzrok sukoba bila je razlika u viziji i pristupu između Macije i vlasnika, obitelji Platek. Dok su Platekovi inzistirali na strogoj politici rezanja troškova, Macia je pokušavao uravnotežiti financijska ograničenja s tehničkim potrebama momčadi. Do razilaženja je dodatno došlo u vezi transfera — primjerice oko dovođenja vratara Sarra i Bertinata te zadržavanja Pija Esposita, koje je Macia snažno podržavao, ali je uprava otezala s potpisima sve dok nije prodan Bastoni kako bi se oslobodila sredstva.
Također su postojali prijepori u vezi razmjene igrača s Palermom (Nikolaou za Solerija i Aurelija), jer je uprava preferirala keš umjesto razmjene. Unatoč prihodima od oko 8,6 milijuna eura na transferima — što je rezultiralo pozitivnim saldom od 6 milijuna eura — to očito nije bilo dovoljno za vlasnike, koji sada žele dodatno smanjiti troškove, uključujući i plaće koje su trenutno oko 20 milijuna eura.
Cijela situacija događa se u kontekstu glasina da Platek priprema teren za ulazak novih partnera ili čak prodaju kluba. Iako to nije službeno potvrđeno, sve više informacija upućuje na ozbiljne pregovore s jednim stranim fondom i jednom talijanskom poslovnom grupom.
U međuvremenu, igrači, trener i navijači ostaju zbunjeni i nesigurni u vezi budućnosti kluba — što je šteta, jer su navijači već kupili više od 3200 sezonskih ulaznica. - quotidiano
Eduardo Macia, bivši sportski direktor Girondins de Bordeauxa, suočio se s pravnim problemima tijekom svog mandata u klubu. U lipnju 2020., agent Mehdi Aït-Ahmed podnio je protiv njega tužbu zbog "nezakonitog obavljanja posla sportskog agenta" i "organizirane prijevare". Ova tužba bila je povezana s transferom alžirskog lijevog beka Naoufela Khacefa u Bordeaux. Aït-Ahmed je tvrdio da su Macia i posrednica Raquel Herraiz del Moral djelovali iza kulisa kako bi ga lišili njegove provizije za ovaj transfer. - L'Équipe - L'Équipe
Macia je u srpnju 2020. odgovorio protutužbom protiv Aït-Ahmeda, optužujući ga za "pokušaj ucjene i iznude" te "lažno optuživanje". Međutim, tužiteljstvo u Bordeauxu odbacilo je obje tužbe, smatrajući ih "ugovornim i komercijalnim sporom koji se mogao riješiti na drugi način".
U srpnju 2020., Macia je otpušten iz Bordeauxa zbog "teške povrede", pri čemu mu je uprava kluba zamjerila metode rada i suradnju s nelicenciranim agentima. U rujnu 2022., radni sud u Bordeauxu presudio je da nije bilo teške povrede te je naložio klubu da Maciji isplati gotovo dva milijuna eura odštete. Klub se žalio na ovu odluku, a Macia je izrazio zadovoljstvo što je njegova profesionalna reputacija očuvana. - ici, le média de la vie locale
Ako ima istine i tome svaka čast i onda je i logično da se to odužilo i da se čekalo na ovako ime. — Kujtim Shalla
Odličan posao Dinama — Fan
Najbolji od svih kandidata, dobrodošao u najveći klub u Hrvata i nek mu je sa srećom — Dzoni
poprilicno iskusno i jako ime i jako sam zadovoljan izborom — Zg123
od ovih koji su bilu na zadnjoj listi mislim da smo uboli najboljeg. Macia :up: — Hebimir Strašni
Pobjednička kombinacija — NVKOD
Blagi sam optimist — Omake
Bolje, realno, nismo mogli, ovo je stvarno dobro — Jos-Optimus
Meni je Vlaović top izbor mislim da on može bit naša budućnost — ElDorado
tako da sam za pocetak umjereno optimistican u vezi izbora Macije — DiddyGuela
Eduardo sritno, teško da smo mogli nać bolje rješenje. — don
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.