• Kermit
    337
    Meni samo nije jasno kako su ovi ljudi iz uprave,IO i ostalih struktura klubova dogurali do svojih poslovnih pozicija prije Dinama.
    Jesu se tamo držali zacrtanih i dogovorenih rokova? Zašto se govorilo da će SD doći do kraja mjeseca ili prije ako nije bilo sigurno.Zašto se onda kazalo za 10 dana će pa evo prošlo i tih 10.

Kako ste vi ljudi radili te poslove prije? Jel vama obećana riječ išta znači?
    Praskaton

Odgovor na ovo je vrlo jednostavan. Radili su posao za koji su se školovali i gdje su postepeno napredovali od početnika do vodećih pozicija. I za to im je trebalo 5 do 10 godina.

Jebiga, ovdje su došli bez ikakvog iskustva vođenja sportskog kluba, pogotovo ovako velikog.
  • Sibirski plavac
    4.6k
    O kome je riječ? Pola teksta je zaključano.
    Pretpostavljam da se misli na Bobana?
  • ElDorado
    2.8k
    Da. Zapravo tekst je bezveze samo zadnja recenica da je vrijeme

Iako moram napisati da je veličanje Bobana dosta upitno. Gdjegod je bio se spičko i guzicom zatvarao vrata. Mit o njemu veći je naime od same osobe.
  • Jaro
    9.5k
    mislim da je krajnje vrijeme da skinemo tog Bobana s oltara na kojem ga godinama drzimo. Ocito ga zaboli i ne zanima ni HNS ni Dinamo nista vise od obicnog navijaca/simpatizera. I realno, posve legit, samo je vrijeme da se prestanemo zavaravati s njim kao nekim spasiteljem.
  • DiddyGuela
    3.1k
    Ajde fala kurcu netko je i to rekao.
    Boban je mitomanija, bas kao i Zajec.

• ElDorado
    2.8k
    Ovo s Bobanom je klasično posezanje za spasiteljem.
    Umjesto nekog intelektualnog napora da definiraš neke ciljeve po etapama, tome prilagodiš strukturu kluba, probaš gradit neke kompetencije u ključnim segmentima posla i pratiš da li ostvaruješ neke etape plana i na kraju dođeš do uspjeha. Nije to neka posebna filozofija a tam su ljudi od biznisa pa se nadam da razmisljaju slično.
  • Sibirski plavac
    4.6k
    Ja se stvarno nadam da ako je izabran novi SD i samo se čeka objava, da taj gospon nije odustao nakon ovog debakla jučer. :pray:
  • DiddyGuela
    3.1k
    Ja se samo nadam da nije jos jedan talijan.

Ljudi u 10 godina nisu izbacili 3 klasna igraca, nogomet im je na umoru, a mi bas sada zapeli za to da nas talijani uce nogometu.

Ako vec mora biti stranac onda neka bude spanjolac ili portugalac. Njihov sustav trenutno djeluje korak ispred ostalih sto se tice stvaranja igraca i struke.

Također danci rade vrlo dobre stvari zadnjih godina sa strukom. Imaju val vrlo dobrih mladih trenera i struke opcenito. Znaci sustav im funkcionira od pocetka.
  • Sibirski plavac
    4.6k
    Slažem se. Iako onaj Tognozzi mi se čak čini da ne bi bio loša opcija. Ipak čovjek ima 6 godina iskustva u velikanu kao što je Juventus. Ne bi valjda oni toliko dugo držali nekog lajbeka u klubu...
  • DiddyGuela
    3.1k

Ne znam iskreno sta da ti kazem na to. U nogometu opcenito postoji previse klijentelizma i raznih štela pa tako mnogi veliki klubovi znaju nerijetko upasti u zamku. I mi smo trenutno u jednoj takvoj zamci.

Ne vjerujem talijanima, jednostavno nemaju sustav. Imaju top razinu za top klubove, sve ispod toga je skart. Pricam o struci.
  • ZgDLions
    920

I Modrića bi trebali zabooraviti, nije da baš izgara za prisustvom u Dinamu.
  • Kermit
    337
    Ako na mjesto SD-a dođe stranac, onda smo se zajebali na duže staze. Mi smo specifično područje sa sportskog, kulturnog, sociloškog aspekta i to niti jedan stranac ne može shvatiti. Naša je budućnost u stvaranju igrača kroz akademiju te njihova prodaja nakon što zabljesnu sezonu ili dvije u HNL-u. Nažalost, to je realnost i toga trebamo biti svjesni. Sva ostala zanošenja da će doći stranac iz Španjolske, Italije, Portugala i da će čarobnim štapićem nešto promijeniti su totalni nonsens.

SD jednog kluba kao Dinamo mora imati oči u cijeloj RH i BIH te ostalim državam ex-Yu. Mora znati sve SD-ove prvoligaša, šefove omladinskih škola, skaute.... Mora imati njihove brojeve mobitela, znat kako im se zove žena, a gdje je sinoć bila ljubavnica. Kao i u svakom poslu mreža kontakata radi razliku i ona mora biti razgranata. Trebamo shvatiti da je nogomet posao i tu nema pravila. Moraš napraviti sve za svoj klub, uzeti najbolje talente iz regije i od njih pokušat napraviti nove vedette koje će se igrati za prvi tim, reprezentaciju i kasnije se prodati. Pa neće Jozo iz Čapljine zvati nekog stranca da mu kaže da ima maloga koji je dobar, nego će se okrenuti nekom drugom koga zna, ko mu je bliži. Ista je stvar s odabirom trenera. Mi u klubu trenutno nemamo ljude s ozbiljnim nogometnim CV-om. I to je problem, jer kako će netko tko ne zna odabrati nekog tko zna?

I još jedna bitna stvar. Mi Hrvati se toliko podcjenjujemo u svemu pa i u nogometu, da je to užas. Mi koji smo u vrhu svjetskog nogometa, gdje okosnicu reprezentacije čine bivši igrači Dinama. Gdje smo imali (Ivić, Zebec...) i sada imamo trenere (Kovač, Tudor, Jurić...) koji rade u velikim EU klubovima. Nisam protiv stranaca, dapače, ali onda taj stranac mora biti za 2 koplja bolji od domaćeg dečka. Ali emociju domaćeg dečka stranac nikada neće osjetiti, jer strancu je to ipak posao, a domaćem dečku prva ljubav.

NEMA PREDAJE!
  • Jaro
    9.5k
    meni on nikad nije ni bio na radaru - svojim zaslugama...
  • ElDorado
    2.8k
    ok ajd reci jedno ime koje bi volio vidit u Dinamo kao SD a da nije Boromisa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.