• Zg123
    1.5k
    bio je trener u nasoj akademiji pa pomocni trener u Rudaru pa trener golmana u Olimpiji pa skaut u Olimpiji i na kraju SD
  • Mihaljević
    12.2k
    Radije ću uzeti za SD čovjeka koji je radio taj posao u Qarabagu, Lasku, Fradiju...nego dovesti scouta nekog velikana. Na kraju dana, već smo imali scouta Milana pa znamo kako je to završilo...Captain America

Bolje je dovest oružara Bayerna, nego glavnog čovjeka Ferencavroša, Sturma, Bruggea po nekima.. Dovest će se neki tutankamon što je održavao travnjak po talijanskoj ligi.
  • Tradicija bunta
    7.5k
    skaut u Olimpiji iZg123

Aha. To me zanimalo.
  • Crusades
    15.2k
    Bolje skaut Olimpije nego skaut Rome ili Chelsea!
  • GeneralNapoleon
    1.2k

Tocno to tupim cijelo vrijeme. Pa bolje nam je uzet uspjesnog covjeka iz slabijeg kluba od nas ali koji je bio uspjesan bas kao SD, nego nekog posrnulog skauta koji nikad nije bio SD ili nekog SDa koji je radio u ligi petica al se tamo kao SD sramotio.

Kaj ste tocno dokazali? Da je lik bil skaut i zato kaj je bil skaut a nakon toga radio uspjesno kao SD je to isto kao da dovedemo skauta koji nikad nije bil SD? Stvarno mi nije jasna poanta.

Znaci poanta je bolje uspjesan SD Olimpije nego skaut Rome ili uspjesan skaut i neuspjesan SD Rome ako cemo bit tocni.
  • Olmic
    4.2k
    Dobio sam info da Mikic nije taj, ajde jedna briga manje
  • GOAT
    2.3k
    Kaj ste tocno dokazali?GeneralNapoleon

Dakle Olimpija je dala sansu skautu i to je dobro proslo za njih, sto bi bilo da su rekli necemo mi nikakve skaute i bivse trenere golmana nego mi daj "namazanog svih mastima" iz Qarabaga?
  • Papastrumf
    15.2k
    Ne mogu vjerovati da nitko nije spomenuo Freitasa.
    Lik je prodao sljede igrace:
    C. Ronaldo
    Nani
    Quaresma
    Viana
    Teixeira
    Bernardeschi
    Vecino
    Alonso
    Kalinic

Bome, tu je negdje s Boromisom.
  • Captain America
    19.6k
    Boromisa je s Olimpijom upravo napravio taj prijelaz iz uloge u pozadini do frontmana sportske politike kluba. Slično kako je Bjelica kao trener to napravio u WACu ili Jakir u Zrinji/Rijeci i onda su ovdje isporučili rezultat.

Dovođenje scouta koji taj posao nije radio će biti učenje poslu na Dinamu. Može ispasti super, ali su daleko veće šanse da ispadne katastrofa.
  • GeneralNapoleon
    1.2k

Dali smo i mi priliku i skautu Milana i velikom talentu Maricu pa znamo kak je zavrsilo.

Poanta je da moze funkcionirat ali sto je u ovom trenutku najbolje.
  • Papastrumf
    15.2k
    Simicev najveci promasaj je zapravo Maric. S tim da ga je Simic doveo za voditelja omladinske skole, a ne za SD-a.

Dario Simic mozda nije najbolji i najpametniji sportski djelatnik, ali je busen na sve strane dok je bio u klubu. Otisao je sam jer je vidio kako tamo stvari funkcioniraju. Izrazito je nekorektno da se sprdate s covjekom, osim ako niste mamicevci, onda je sve jasno kao dan.
  • Tradicija bunta
    7.5k
    Kaj ste tocno dokazali?GeneralNapoleon

Paaa da je bio skaut pa nakon toga SD. Za slovenske pojmove uspjesan. Koju godinu prije pomocni trener u Velenju. Tako pise. Sta bi se ovdje reklo da recimo Milic ili Dabac preuzmu funkciju SDa u Dinamu kao sto su u nekim klubovima SD-ovi dolazili iz kako se to kaze "unutarnjih rezervi".

Imali smo jednog takvog "Boromisu" koji je tako dosao pa je ostavio groblje na svim nivoima.

Opcenito bi pokusao dokazati da vecinom pisete teske budalastine jer nemate pojma niti koje su okolnosti zbog kojih je netko negdje prosao, a negdje nije, niti koji tocno profil i koje karakteristike se traze u Dinamu. Ovo drugo znaju oni koji obavljaju razgovore s kandidatima.

Sta mi trazimo uopce? Covjeka koji ce servisirat prvu ekipu ili covjeka koji ce sloziti sportski sektor da tu postoji nekakva jasna adekvatna struktura? Od skautinga do medicinske sluzbe.

Jel moze to sve napravit jedna osoba?

Lupeta se i nabada. Informacija minimalno ima o tome. Samo se nagadja unedogled. Kakva korist od toga...

U Fradiju stoji da im je SD postao ex igrac drito iz kopacki s 37 godina starosti.
    Sturmu stoji da taj posao radi covjek koji je prije toga bio u Unionu tehnicki direktor sto je ponesto opcenitija i drugacija funkcija od one koju ljudi ocekuju da bi SD trebao raditi.
    Ovome iz Bruggea stoji da je bio team manager, sto je naziv funkcije koja negdje znaci jedno, negdje nesto drugo. Tim menadzer je i gdja Olivari.

Svaki klub ima drugaciji naziv i posebnu organizacijsku strukturu sportskog sektora.
    Besmislena je ovo rasprava. Nema teorije da ce netko na temelju guglanja i transfermarketiranja znat razliku izmedju kandidata A i B i koji bi bio bolji fit ovdje. Nema teorije. Mozes samo pogodit.
  • Tradicija bunta
    7.5k
    velikom talentu MaricuGeneralNapoleon

Eto Boromisa je dobio priliku kao veliki talent Olimpije. I sta cemo sad?

Rolfes iz Leverkusena je do svog statusa dosao preko njihove akademije. Di je on bio sportski direktor prije toga?

Jel se kalio u Bremenu ili Mainzu?
  • vlatkomarkovic
    617

Je fkt, prodati Ronalda za 19 milijuna Eura iz Sportinga, ono moraš biti next level shit genijalca. Toliko je dobar da ga je Sporting drzao dva put po 2 godine. I to što 2 godine nema angažmana od masterclassa u Belgiji je samo zato što je čekao Dinamo. Mislim ne serem da serem. Upišite si njegovo ime na X i dodajte Metz. Pisao sam kada je bio Burdisso izašao da je digao Fiorentinu, ali nakon koga.

Osim ova dva Talijana fkt neću biti zadovoljan s bilokime od ovih. Nisam srao za ova imena ranije Rebbe, Amral, Burdisso, ali ovi svi ostali mi se čine ko klasični prevaranti journeymani ko ovaj Vitali, Kepcija i Branco.

Najbolji način za vidjeti jel netko kvalitetan ili nije je gledati da li se negdje dugo zadržao i dizao na funkciji ili možda prešao u bolji klub. Ovaj lik samo ide dolje.
  • Tradicija bunta
    7.5k
    Brancovlatkomarkovic

Evo ne valja ni Branco, SD Paoka i Fenera. Pa kako onda ne valja Branco prevara iz Fenera al hocete SDa iz LASKA i Cluja. I Boromisu iz Olimpije. Prebolesno sta vi pisete.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.