• Jay
    852
    Navijacica Betisa koju poznajem kaze da je Macia savrsen izbor za Dinamo, da je klub preuzeo u groznom razdoblju kad su stalno isli gore dolje iz prve u drugu ligu i bilo je dosta gadno s novcima i opcenito vizija nepostojeca. Dovodio je pojacanja bitna za stabilizaciju kluba, nije naravno sve pogodio kao i nijedan SD u povijesti nogometa, ali u globalu je napravio ogroman posao da klub krene u smjeru onoga sto je danas.
    Dovoljno je pogledati listu klubova u kojima je covjek radio, meni to sve zvuci predobro da bi bilo istinito i da uopce postoji sansa da nas preuzme. Necu se nadati jer dosta mi je razocaranja i pripremam se na najgore, do sluzbene objave cu si zacrtati u glavi da je Mikic taj.
  • Noel
    9.8k
    Zakaj mislite da je @Eduardo baš napisao ime kandidata za sportskog direktora i Eduarda Macie.. Stay tuned. Nadam se da nema neki Mihael na Zoni.
  • Captain America
    19.6k
    Bivši skauti i direktori Rome,Liverpoola,Juventusa ne dovoljno dobri za Dinamo? Kaj si očekivao?Noel

Nekog ko se ne uči poslu SD. Samo je gospodin iz Fiorentine nekoliko godina radio taj posao. Imali smo šefa škole za SD iza kojeg su bili rezultati pa vidimo di smo danas.

Četvorka koja zvuči kao međunarodna boy band postava - posebice Juan, španjolski zavodnik s gitarom, a i Nathanaël nije loše.Eduardo

:rofl:

Među imenima su direktor sportskog sektora rome koji je bio i skaut za juventus i interPaggini

Lani se pisalo za SD Rome kad ga je Perasica htjela uzet da je to samo na papiru jer jedini ima licencu, a sportsku politiku vode drugi ljudi. Scout i SD su dvije različite stvari ili te treba podsjetiti na Šimićev magnum opus dok je bio član uprave za sport.
  • DiddyGuela
    3k
    Ja i dalje ne vidim niti jednog kandidata koji bi bio bolji izbor od Dalibana.
  • Izet Hajrović
    4.7k
    Lani se pisalo za SD Rome kad ga je Perasica htjela uzet da je to samo na papiru jer jedini ima licencu, a sportsku politiku vode drugi ljudi. Scout i SD su dvije različite stvari ili te treba podsjetiti na Šimićev magnum opus dok je bio član uprave za sport.Captain America

Mauro Leo nema licencu pa je u Romi bio "Director of Football". Slična situacija je kod Vitalija u Hajduku, on je tamo "Direktor nogometnih operacija" jer nema licencu da bi službeno bio SD, ali dobro, tehnički naziv funkcije je manje bitan, zanima me njegov rad.
  • Captain America
    19.6k
    Mauro Leo nema licencu pa je u Romi bio "Director of Football".Izet Hajrović

Opet, kad malo dublje zagrabiš onda shvatiš da Mauro Leo nije sportski direktor Rome u punom smislu te riječi. Leo je tu funkciju u Romi dobio prije dvije godine, nakon što je dotadašnji sportski direktor kluba Morgan De Sanctis odlučio otići u Salernitanu. Leo je do tada bio Romin glavni skaut, a generalni direktor kluba Tiago Pinto odlučio ga je postaviti za sportskog direktora kako bi mu pomagao u poslu. I sama liga tražila je od Rome da popuni poziciju sportskog direktora, a Leo je imao potrebne papire.

Tiago Pinto kao glavni direktor kluba nikada nije ni skrivao da je on taj koji vodi stručnu politiku Rome, te da mu je Leo desna ruka.

Pročitati članak.
  • Danko
    1.8k

Mislim da je daliban mihael mikić.
    Nisam 100% siguran al tak mi djeluje
  • Dzoni
    1.1k
    Iskreno ne znam puno o ovim kandidatima za sportske direktore, ali samo sudeći po klubovima gdje su radili, pogotovo Macia i Leo, sigurno znaju svoj posao. A priče zna li ne zna ligu, to ne priznam, nisu ni oni poznavali ligu kako spada kad su radili u inozemstvu pa su brzo pohvatili, a i u ostalom liga nam je tolika tragedija da bolje da je ne znaju
  • Tongo Doumbia
    6.2k
    Goran Boromisa je bolja opcija od svih spomenutih provučenih imena tu.

Neš ti pomoćnika zamjenika šefa skauta Rome i Lazia…
  • GOAT
    2.3k
    Lagani Macia..

lpgPm9.jpg

Matteo Tognozzi mi se takoder svida zbog iskustva po Njemackoj, mislim da tamo mozemo naci jako dobre igrace

Popis mi se svida jer svi imaju neko iskustvo iza sebe od skauta do sportskog direktora ali uglavnom visoke pozicije u prijasnjim klubovima
  • Olmic
    4.2k
    Nekako mislim da bi vec neki talijanski insajder objavio da se radi o talijanu

Ne vidim kako je Mikic opcija ako se gledaju ljudi s iskustvom sto imaju svi osim njega
  • Hebimir Strašni
    62
    Samo da Giraldi nije. To je klaun mali veći. Šta je lik radio u Watfordu to je žešći horror, a i u NF se proslavio. Ako njega dobijemo očekujte puno Kangi Mbukua Carlosa i sl. s tom razlikom šta ćemo ih platit još 3x skuplje nego što smo platili ove. Nakon njega nebumo se oporavili bar 10g. Ove druge s liste uopće neznam osim šta su kolege ovdje napisle, al ak izaberu Giraldija naježili smo žešče.
  • Captain America
    19.6k
    Chelsea je doveo za sportske direktore (dvojica istovremeno obavljaju tu funkciju) šefove scoutske službe Brightona i Salzburga, a jedan je odradio i rolu tehničkog direktora Monaca. Teško da se mogu dovesti scouti boljeg backgrounda od toga. Tu dolazimo i do problema, a to je da su scouting i vođenje kompletne sportske politike potpuno različite stvari. Ista stvar kao i s dovođenjem pravog trenera ili nekog pomoćnika. S razlogom je Rene Poms bio samo pomoćnik Bjelici i možeš ga dovesti za daleko manje love.

Ovo je rezultat vođenja sportske politike Chelsea od strane bivših scouta.

IMG-3097.jpg

IMG-3095.jpg

IMG-3094.jpg

Za rolu SDa moraš biti premazan svim mastima jer moraš pregovarati s drugim SDovima, a o pregovorima s menadžerima ne treba trošiti riječi. Haza je ljetos kritizirao Marića zbog neodlučnosti. Zimus se pisalo da ga je Manenica pritiskao da mora dovesti napadača. Mi smo na najboljem putu da opet dovedemo čovjeka koji zna teoriju, a praksu se tek sprema naučiti.

Radije ću uzeti za SD čovjeka koji je radio taj posao u Qarabagu, Lasku, Fradiju...nego dovesti scouta nekog velikana. Na kraju dana, već smo imali scouta Milana pa znamo kako je to završilo...
  • Tradicija bunta
    7.5k
    Sta je taj Boromisa radio prije nego je postao SD?
  • Papastrumf
    15.2k

Neka odu do Dubrave pa pitaju susjede :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.