• Kujtim Shalla
    4.5k
    kraj sezone za objavu nečega već dogovorenog nije neispravno. Ako neko misli da se ne radi već uveliko sa novim sd iza kulisa onda jbg. Pa nisu oni ovdje da ispunjavaju želje forumasima. Nego da se klub ozbiljno vodi. Druga stvar je ako se pokaže da stvarno ništa nisu naučili iz primjera Marića. Mislim da jesu. I zato su ga smjenili čin silu dobili tu ovlast. Budimo pozitivni
  • JD s istoka
    7

Možda i bude Boromisa, zar ne? nitko nije isključio bilo koga koliko ja znam
    Možda se nešto pita i klub odakle povlačimo SD-a? a možda smo samo neodlučni kako kaže @Omake

Puno je tu stvari s možda,
    Ja bi samo predložio da se otvori nova tema kao i kod transfera gdje se objavljuju konkretni članci bez komentiranja.
    Ovdje je previše komentara, a malo konkretnih, pa je teško doći do informacije neke ako se ne prati cijelo vrijeme tema
  • GeneralNapoleon
    1.2k

Pa znam da je ali sudeci po tome kako se ovo sa SDom odugovlaci ocito i njima ne ide nista bolje. Na kraju krajeva nije se Maric sam postavio nego su se isto tako, nakon sto su najavljivali da se ide po jako ime, odlucili bas za njega.

Jos prvo kao vd SD da nam malo bace pijeska u oci kako se i dalje trazi. Bolje da se vec tada jednostavno uzelo najpotentnijeg domaceg SDa Boromisu, pa vjerojatno ne bi bil ovakav prcvajz.

Ak ne znas, a po svemu sudeci ne znaju, uzmi onaj no brainer move koji najbolje pase identitetu kluba. Moje misljenje.
  • Crni86
    9.2k
    nakon njegovog gostovanja na tribini ja se isto nadam da ce biti on.

Neka razmisljanja, filozofija koju je i primjenio na olimpiji uspjesno mi se jako dopalo.

Npr mi pricamo o motiviranosti igraca itd. Boromisa je reko da on u vecibi slucajeva uzima igrace koji su spremni za korak naprijed u karijeri jer su onda gladni,motivirani i grizu. Dok oni koji se spustaju na stepenicu nize obicno imaju problema sa motivacijom i zasicenoscu.

Svida mi se kak je pokazao da je njegov posao konstantno razmisljanje i to je naveo na primjeru trenera, par igraca. Jednostavno takav kliker imas ili nesmas. Ne mozes to naucit.
  • ElDorado
    2.7k
    Nakon odslušanog podcasta s Boromisom ja sam za njega.Iskustvo je snalaženje u raznim različitim situacijama. On to ima jer je prošao svašta. Možeš ti dovesti SDa koji je cijeli život bio u Bayernu ali on tu nema šta tražiti. Jer zapravo nema iskustva. Zna kako biti SD u Bayernu što ne znači da će dobro raditi u svkaom klubu.
  • JD s istoka
    7

Sorry, krivo pročitao, Dobio sam dojam da si napisao kao ok nam je stranac bez iskustva, ali nam nije ok domaći koji pokazuje talenat

Uglavnom, prepostavljam da misliš na Boromisu kao našeg domaćeg talenta?
    Mislim da on još puno žganjaca mora pojesti da bi radio u ovom Dinamu

Neki dan je @napoleon (mislim da si ti) spominjao kako je bio u podcastu tribine, i dosta ga pohvalio, pa sam išao pogledati.
    Više puta je spomenuo tu komunikaciju s predsjednikom i direktorom kod odlučivanja. pa ne dobijam dojam kolika je njegova uloga u nekim stvarima. Možda je on tu samo stručna analiza, a ostale poslove obavlja npr. direktor (tipa pregovori kod prodaje/kupovine)
    I sam je spomenuo da se uloge SD-a jako razlikuje od države do države, pa tako i od klubova do klubova. Isto tako je spomenuo da je dosta u pokretu i da gleda uživo utakmice (kao nekakav skauting)

Da li je to tip SD-a što nama treba? ne znam, ali mislim da mi teško možemo bez pravih informacija donositi sud zašto je netko bolji na poziciji koja nama treba od neke druge osobe
  • JD s istoka
    7

Je, ali je isto tako spomenuo da i liga kao i klub utječu na tu filozofiju
    Sad je na tebi ili meni da si mislimo i slažemo ili ne slažemo da li nam filozofija koj primjenjuju u Olimpiji odgovara i u Dinamu, ili se ta filozofija ipak treba "malo" prilagoditi
  • Crni86
    9.2k
    to je spomenuo u smislu igre. Olimpija zeli igrati u sloveniji ko dinamo u hrvatskoj, napadacki, atraktivno itd. Pa je onda spomenuo isti problem koji je imao dinamo dugi niz godina kada je dolazio u europu pa da se onda moras prilagoditi igrati suprrono od onoga sto ti je u prirodi.

Ali prvo je postaviti neku viziju i onda kreces dalje. Olimpija svojim djelovanjem pocinje podsjecat na dinamo. Spomenuo je kako su krenuli i s privlacenjem mladih slovenskih talenata kako su utabali put njihovog razvoja kroz prijateljske klubove i da im je zbog toga doslo 5 novih mladih u17 reprezentativaca slovenije.

Olimpijno djelovanje je mnogo slicnije nego sta ce biti od ijednog drugog kluba iz lige petice. O prtugalu se jos moze razlagat ali njihovo trziste je ipak dosta veliko rasireno i dosta je specificno da bi se usporedilo s nasim.
  • JD s istoka
    7

ako se dobro sjećam to su isto govorili i u kontekstu obaveza SD-a (da nisu svugdje iste) kao i da ne možeš slagati viziju baš kako si želiš, pa su si za primjer uzeli Austrijsku ligu i ostale klubove osim RB-a
  • Crni86
    9.2k
    to se miho dotaknuo sjeverne njemacke i skandinavije gdje je sd fikus.

Boromisa je sam reko da je jako sretan i ponosan sto on u olimpiji donosi sve odluke iz sportskog sektora dok ostala dvojica to potvrduju s financijske strane. Upravo i nama to treba. Mi imamo financijase ali trebamo nekog ko ce sam vodit sportsku politiku.

Austrija je uzeta zbog promjene filozofije. Jer su svi slijedili rb pa je onda cini mi se lask krenuo u zaokret i trebalo im je vremena da se posloze. Sto je i logicno, to su dosta velike promjene kada ti mjenjas viziju, mjenjas komletno sve ali opet je tamo sportski sektor vodio glavnu rijec.
  • JD s istoka
    7

Upravo i nama to treba. Mi imamo financijase ali trebamo nekog ko ce sam vodit sportsku politiku.Crni86

I ja to mislim, ali nisam iz podcasta dobio jasnu sliku gdje prestaju njegove ovlasti, a počinju ostale dvojice koje je spomenuo u kontekstu strukture odlučivanja u Olimpiji
  • Fan
    884
    kraj sezone za objavu nečega već dogovorenog nije neispravno. Ako neko misli da se ne radi već uveliko sa novim sd iza kulisa onda jbg. Pa nisu oni ovdje da ispunjavaju želje forumasima. Nego da se klub ozbiljno vodi.Kujtim Shalla

Znači klub poput npr Arsenala je neozbiljan jer je pred par dana potpisao novog SDa? Ili je neozbiljan Atletico što ga nije zadržao do kraja sezone jer eto, ne znam šta bi radio?
    A iza kulisa se kod nas što se tog tiče sigurno ne radi kad novi SD još 100% nije izabran.
    Jbg, mislim da si u krivu. Razumijem da treba pozitivno razmišljat, al kaskamo. E sad, dal su nas opcije A, B i C odj**ale ili postoje drugi problemi, nemam pojma, al je činjenica da novog SDa još uvijek nemamo, što je izrazito problematično jer, ponavljam po 100. put, on je sa radom trebao započeti pred više od mjesec dana.
  • Paggini
    42.4k
    Opet padamo na slatke riječi.

Boromisa je meni super potencijal i dinamovac, ali to što on lijepo priča ne znači da mu treba dati ključeve kluba pred najteži transferni period unazad desetljeće ili dva.

Bio je isto jedan tip koji nas je sve omađijao divnim riječima, pa smo dobili pimpek.

Boromisu u klub svakako, ali kao glavnog SDa - zasad ne.
  • JD s istoka
    7

Ne znam zašto misliš da je kasno?
    ali ako je to radi prijelaznog roka koji počinje krajem lipnja, onda ima još vremena, jer ionako neće sve riješiti kroz jedan prijelazni rok. Zar ne?
  • FrenchMontana
    1.1k
    Boromisa se vec iskazao i pokazao, Maricu je Dinamo bio prvi posao SDa.
    Maric je onaj tip koji omađija poslodavca na razgovoru za posao, a ne zna i ne može.

Dakle prema svemu viđenom: Maric - riječi, Boromisa - dijela i riječi
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.