• Papastrumf
    15.1k
    Pricao sam s pojedinim forumasima vec na tu temu, ja sam sve vise uvjereniji da nam je Skupstina u ovakvom sastavu nepotrebna. Na ovaj broj clanova i uz nekakve zastitne mjere unutar Statuta (npr. pravo glasa samo onima koji su clanovi u godini izbora i barem 2 godine prije) svi clanovi bi trebali biti Skupstina odnosno taj famozni “jedan clan, jedan glas”.

Ono sto nam je također nepotrebno je IO i NO. To bi zapravo trebalo biti jedno tijelo od najvise 5 clanova, koje bi prvenstveno nadziralo provodjenje Statuta i financijsko poslovanje.

Dakle, na izborima bih direktno birao Predsjednika kluba, koji bi ujedno bio i PU. Covjek neka si sam odabere clanove Uprave odnosno tim s kojim zeli raditi. Onda cemo jasno znati tko je zasluzan, a tko je eventualno kriv.
  • masacusec
    4.9k
    Slažem se. Simplifikacija hijerahije vodstva dobro bi došla, uz što manje odbora; ovih i onih. Legitimno izabrani predsjednik kluba/predsjednik uprave sam bira ljude i sva je mudrost u tome.
    Striktna i jasna podjela posla i odgovornosti...
  • Jos-Optimus
    4.8k
    Meni je jasna frustracija, ali krivo je usmjerena...Petković sigurno nije kriv za nastalu situaciju, niti Mišić i Ademi..dapače, oni su zalog zbog kojeg se još uvijek nadam i vjerujem, pa čak i Ristovski. Da, dobio je žuti na klupi, da su barem i ostali imali taj voljni moment. Ne izgledamo dobro, ali i dalje smo živi, treba vjerovati, tome služe anvijači.
  • NKDZ86
    3.3k
    ajmo prvo stvar rješit ovako: kak će stranac motivirat igrače dinama, kad ne zna kaj dinamo znači niti išta.
    bit će ko cannevarro kak kaže facke, we need to improve, work hard... nama je trebao Sopić imam osjećaj, neko ko zna ligu, klub, kome je stalo, al ne mi smo gospoda, a on je seljačina jel tako.
    pa imamo gospodina za trenera, super je kao trener i motivator vidim...

a igračima treba pokazat snimku uzvratne kup utakmice futsal dinamo-torcida biberon pa nek vide kako se bori za dres i gine od prve do zadnje minute i skoro stiže zaostatak od 5 golova.

slažem se s ovim ,jako bitna stvar. nama o nogometu odlučuju ljudi koji su ga vidjeli na tvu ili na tribini, a ne kao zaposlenici nogometnog kluba, teško će to ić...

edit:
    slažem se, nije garancija, ali vjerujem da bi nas Sopić digao...
  • Jos-Optimus
    4.8k
    To se slažem, ja sam osobno bio za Sopića i prije Bjelice...bili bismo sada uvjerljivo prvi, uvjerljivo
  • Izet Hajrović
    4.7k
    a gle, nije niti domaći stručnjak garancija motivacije igrača. Ako Bjelica nije uspio motivirati igrače za HNL, Bjelica kojemu je ta psihologija forte, onda stvarno nije bitno je li stranac ili domaći.
  • Jaro
    9.4k
    Jebes profesionalca kojeg treba motivirati. Ako im nisu motivacija place i premije, nisu im navijaci, a nije im ni sramota na sto lice - mozes ti tu vojsku motivatora i "motivatora" postaviti. Kako KTCu nije problem ni Jakir, ni Bjelica ni Cannavaro?
    Stav "pa i prosle sezone smo kasnili pa smo osvojili" je sramota i to zesca za bilo kojeg igraca, profesionalca... Taj/ti koji tako odgovara/ju priznaju da ne daju sve od sebe - a covjece - pravi trener bi to poslao na trcanje po makaimirskoj sumi pa nek dodje naslov sam od sebe. A te rijeci nisu dosle ni od Cordobe, ni od Kange, ni od Mbukua. To je doslo od domacih razmazenih i umisljenih zvjezdica - na kojima se taj stav i vidi - za repku ili u LP mogu, u HNLu im se ne da... Ovdje se slazem - Zlatna lopta nema autoritet u svlacionici cim je ovakav stav prihvacen. Steraj Batija, Sucica ili ko god se tako ponasa - nije nitko veci od kluba, osim sto ocito jest...
  • NKDZ86
    3.3k
    pa ljudi smo, normalno da nam padne koncentarcija i motivacija svima nama. imamo i mi posao plaćeni, obitelj, zdravlje pa opet ponekad nemamo volje za ništa i jedemo sranja
  • Ritam Ulice
    66
    da mi je placa tolika, buraz, jeo bi govna bez beda. Motivacija ne bi bila upitna nikada i to ne samo zbog novaca, da se razumijemo.

Njih jednostavno boli kurac i cekaju da sezona zavrsi. Izjave za medije ce biti u stilu trudili smo se ali se neke stvari nisu poklopile. Svatko ce na svoju stranu, krenut ce preslagivanje momcadi i to je to.

Ispricavam se na pesimizmu, ali ovaj vikend u varazdinu me dotukao. Ja ne vidim kako cemo dobiti preostale utakmice.
  • ZrnTSCHeZ
    981
    izborima bih direktno birao Predsjednika kluba, koji bi ujedno bio i PU. Covjek neka si sam odabere clanove Uprave odnosno tim s kojim zeli raditi. Onda cemo jasno znati tko je zasluzan, a tko je eventualno kriv.Papastrumf

Simplifikacija hijerahije vodstva dobro bi došla, uz što manje odbora; ovih i onih. Legitimno izabrani predsjednik kluba/predsjednik uprave sam bira ljude i sva je mudrost u tome.
    Striktna i jasna podjela posla i odgovornosti
    masacusec

S obzirom da sam načelno od starta suglasan s takvim modelom, istaknul bih da je u tom smjeru već bilo komunicirano ovdje pred nekoliko mjeseci (demokratski izabrani "jaki" i prepoznatljivi prvi čovjek kluba koji onda samostalno posloži svoju ekipu za operativu) pa su se tada ljepile etikete balkanskog sindroma, vukle paralale s bijelim nozdrvama i slično.
  • El Madrigal
    225

Mi možemo vjerovati koliko hoćemo, čak i ja se samo nadam, vjera nije čvrsta. Kad vidim da i Baturina i Pjaca i Kanga i Kulenovic i Sučić i Mišić i Galešić i Nevistić i Petković... izgaraju na terenu, da svaku utakmicu igraju kao naši protiv Brazila na SPu 2022., onda ću opet povjerovati. Samo za to je malo vremena. Mislim da imamo pravo na još 1 X, jer od 27 bodova mi moramo osvojiti 5 više od Rijeke I 6 više od Hajduka. Je li moguće? Naravno da je. To nije pitanje vjere u ekipu i nade, to je čista matematika. A možemo li to, želimo li to? To su već neke druge stvari... Svih nas ovdje 3000 ili 5 - 10 000 na tribini ne možemo s našim optimizmom doći do te situacije niti pesimizmom pokvariti bilo kakvu pozitivu igrača. U najgorem slučaju, ako mi dobijemo sve do kraja, a Rijeka i Hajduk odigraju x međusobno, mi nismo prvaci... Ako mi pobijedimo sve do kraja, a Rijeka i Hajduk odigraju 1 ili 2 međusobno, mi ne možemo biti prvi. Znači uz naše pobjede nad izravnim konkutentima (a koji su ove sezone utopija, nažalost!), uz njihov siguran kiks međusobno ( ili jedan ili drugi gube sva tri boda, ili x medusobni), trebaju imati barem još jednu neriješenu. (Sve je pretlostavka da i oni pobjede sve ostale utakmice osim medusobnih derbija. Naravno da se nece dogoditi, ali ja govorim o tome da mi moramo biti stopostotni) Dakle, ne ovisimo više samo o sebi.
  • Sajla
    7.9k
    u neku ruku izađe na isto biramo li liste ili pojedinca. kao i na parlamentarnim izborima, kao biramo stranke, one kao imaju nositelje lista, pa sabor kao potvrđuje premijera. a od prvog dana se praktički zna koga koja stranka kandidira za premijera i tko bi mu bili glavni ministri, pa već par sati nakon zatvaranja birališta znamo 90% buduće Vlade.
    naši klupski izbori kakve smo imali prošle godine sigurno ne smiju postati pravilo već je to bilo samo prijelazno rješenje. hoćemo li na sljedećima birati listu ili pojedinca - meni je svejedno. ako će se kandidirati lista, očekujem od nje da jasno istakne imena za ključne pozicije u klubu, a isto tako i od pojedinca koji bi se kandidirao za mjesto Predsjednika kluba/uprave. svoje povjerenje sigurno neću pokloniti ni listi ni pojedincu koji bi na pitanje "tko će u Upravi biti odgovoran za sport/marketing/infrastrukturu/xyz?" odgovorio sa "vidjet ćete kad pobijedim(o)". ta vremena su iza nas. u oba slučaja se i zasluge i krivnja mogu vezati uz ime(na) i prezime(na).
    veselim se vidjeti prijedlog novog statuta u kojem će biti govora o budućem funkcioniranju klupskih tijela i izbora, pa ćemo onda raspravljati. mjesta za napredak itekako ima.
  • Papastrumf
    15.1k
    svoje povjerenje sigurno neću pokloniti ni listi ni pojedincu koji bi na pitanje "tko će u Upravi biti odgovoran za sport/marketing/infrastrukturu/xyz?" odgovorio sa "vidjet ćete kad pobijedim(o)".Sajla

Nije to baš tako jednostavno. Uzmimo primjer da se za Predsjednika kandidira osoba xy. On se javno prezentira i svjesno ulazi u kampanju. Međutim, nije baš jednostavno odmah predstaviti cijeli tim.
    Možda za CFO-a ili člana Uprave za marketing želi dovesti nekoga tko je zaposlen negdje drugdje u tom trenutku.
  • Sajla
    7.9k
    slažem se, nije jednostavno. zato to mora biti dobro prezentirano i zato mora biti barem nekakav tim ljudi. jedan jedini pojedinac koji će izaći na izbore s "majkemi imam ekipu samo ne mogu reći imena" je osuđen na propast. on mora imati nekoga tko će stajati uz njega i ti ljudi moraju imati ime i prezime koje će ulijevati povjerenje. ali da ne idemo u ekstreme. niti si ti mislio da bi to bio samo jedan čovjek koji ne spominje baš nikog drugoga, niti sam ja mislio da to mora biti popis imena od PU do čistačice ;) ideal je negdje na sredini - mora biti jedno jako ime koje vodi priču i nosi teret odgovornosti, ali uz njega mora biti tim koji ne mora od prvog dana biti u cijelosti predstavljen.
  • fakin
    156
    naravno da nije isto biramo li pojedinca ili kolektiv. ogromna je razlika. prednost kad se bira pojedinac je što ta osoba ima izravni legitimitet (kao predsjednik RH) i ujedno ima ogromnu odgovornost zbog povjerenja birača (članova) koji su mu dali. ali u slučaju biranja jedne osobe postoji problem što ta osoba može skrenuti s kursa i nema kolektiva koji ga može kontrolirati. ali puno je brži i efikasniji rad kad jedna osoba sve vodi.
    kad se bira kolektiv onda je odgovornost podijeljena, ali je puno jači mehanizam zaštite i kontrole. teže je podmititi više osoba, nego jednu, a i ako se netko polakomi postoji ostatak kolektiva da ga izolira.
    međutim, u kolektivu se odluke puno sporije donose i mogućnost da se stopira neka odluka je puno češća te samim time i realizacija posla je sporija, da ne kažem neučinkovitija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.