• Ritam Ulice
    66
    Na osnovu onoga sto je rekao poslje tekme u Rijeci. To mi stalno odzvanja u glavi kad vidim da ovak igraju. Mada je on dosta dobro odigrao doma protiv mandrila..
  • Papastrumf
    15.1k
    Al zgleda da je nami sad bitnije kulke se je ulaznic prodale, kulke clanova imame i kad bu neka plava vecer. Juhu juhu. A sport i rezultat je tek na drugem mestu.Facke

Tako je. Sportski rezultat nam je irelevantan. Rezultat je trend, ideal je vjecan.
  • The Octopus
    209
    Ne znam sta je rekao pa ne mogu komentirati, ako mislis da nije problem iznijet to na forum napisi ali ne vjerujem da se itko od njih predao. Pogotovo ne stozerni igraci, tesko je ali u predaju ne vjerujem. Inace, slazem se s upisima gore da u ovoj situaciji nije bajno imati podosta igraca koji vec znaju da iduce godine nece biti u klubu.
  • doubletrouble
    1.3k
    zgleda da je nami sad bitnije kulke se je ulaznic prodale, kulke clanova imame i kad bu neka plava vecer. Juhu juhuFacke

Ne znam kada su iz kluba zadnji put objavili brojku članova, a ne objavljuju vjerojatno upravo iz ovakvih razloga jer se javljaju ovakvi lumeni poput tebe koji konstantno udaraju po istom i nisu u stanju napisati ništa drugo osim toga
  • rakurs
    952
    Ovo što Facke piše je jako rasprostranjen stav među navijačima, primjećujem to svuda oko sebe. Stvari su se tako poklopile da su rezultati na sportskom planu opasno pali, a druga polja su se stabilizirala, odnosno uvelike poboljšala.

I sada ljudi (valjda) žele, u nedostatku rezultata, da klub prestane s ikakvim aktivnostima, šta se imamo hvalit s ičime kada nam ne ide u HNL-u. U jednu ruku razumijem frustraciju, i sam sam užasno frustriran s trenutnim stanjem i ne vidim izlaz iz tog mračnog tunela. Ali kaj točno očekujete od kluba, odnosno ljudi u njemu? Da svi stanu sa svim aktivnostima dok se rezultati ne poprave, da nam objave budu tek objave rezultata, preferno sa što manje riječi kako navijači ne bi mislili da se gura neka patetika.

Facebook i Instagram komentari, komentari ispod članaka, komentari ispod Zoninih objava, od nedavno i sama Zona, svuda se gura ta spika da postajemo kao ovi dolje, da nam postaje važniji broj članova, lajkova i slične pizdarije.

Pišu vam ljudi iz kluba da to nije tako, pa barem bi se na Zoni očekivalo neko razumno razmišljanje po tome pitanju, ali ne, lakše je tražiti urotu u svemu, tako i u ovome.

Netko je danas napisao da smo toksičniji od tovara, u posljednje vrijeme je to baš baš vidljivo.
  • Ritam Ulice
    66
    Mislim da su se neki clanovi foruma ovdje slozili da ne treba izlaziti s tim u javnost, pa cu se eto i ja drzati tog dogovora.
  • rioda
    7.7k
    Jedino što je Facke u zadnjih godinu dana pohvalio u klubu je - Marko Vukelić Bimbo.

Juhu juhuFacke
    Hehehe

:rofl:
  • Facke
    5.5k

Pohvalil sam i Manenicu.
  • FelceAzzurro
    284

U pravu si. Dodao bih kako su to promatrači NK Rezultata, a ne navijači NK Dinama. I da, jako jako su toksični. Lako za trofeje, mijenjanje tog mentaliteta je krvav posao.
  • Facke
    5.5k
    Jasne je mene da moje mislenje v zajne vreme nije popularne kaj se tice nekih stvari. Al zate je forum tu. Da se sa mislenja moreju podeliti. Sigurne sam i s nekim stvarima ukrivu, sigurne tu i tam male preterujem. Al takuv jesam. Premeniti se nemrem.
  • emilperska
    9.2k
    U liga za bedaka sezoni smo osvojili 1,5 bodova po utakmici prije podjele na 2 lige.
    Ove godine osvajamo 1,7 bodova po utakmici. Nijednu sezonu nismo imali ni približno tako loš score. Danas imamo prihode od gotovo 80 milijuna EUR, a te 2005. smo prodali Kranjčara u Hajduk za 1,5 mil EUR jer nismo za biber imali. Prošlo je točno 20 godina od tog momenta.

Meni je apsurdno da nitko neće odgovarati za ovo i dati neopozive ostavke. IO, Uprava, Zajec itd.
    Cijelo vrijeme su se pozivali na neki poslovni model. Ovaj radi u Zubaku, ovaj u Vailantu, Zajec je dokazani djelatnik, Ante Mislav Omazić je profesor menadžmenta. Svi su stručnjaci u svojim područjima djelovanja (što je vjerojatno i jesu)
    Ali za ovaj kolaps od rezultata nije odgovoran nitko?

Odgovaran je kao sportski direktor kojeg smo sprašili..Ali njega nitko nije na tu poziciju postavio i dao mu te ovlasti koje mu je dao?
    Sljedeći tjedan izlazi hajdukov financijski izvještaj u kojemu će minus u računu dobiti i gubitka biti 10-15 milijuna EUR. Mi smo ostvarili plus od gotovo 10 milijuna EUR, a oni minus u sličnom iznosu. U razliku između samo tog dvoje, stane budžet ostatka HNL-a.

Mi kao klub smo tu ekipu vratili u život, dali im vjerojatno trofej, dali im novi smisao funkcioniranja, dali im značajnu financijski injekciju i na kraju nitko nije odgovoran za ovu sportsku devastaciju kluba?

Ni Zajec, ni Manenica, ni Skender ni preostalih 12 mudraca iz IO od kojih se 1 (slovima jedan) bavio nogometom.
    U svibnju bacamo Fabia van i nastavljamo dalje..

Mir, mir, nitko nije kriv..
  • vlatkomarkovic
    588
    I sada ljudi (valjda) žele, u nedostatku rezultata, da klub prestane s ikakvim aktivnostima, šta se imamo hvalit s ičime kada nam ne ide u HNL-u. U jednu ruku razumijem frustraciju, i sam sam užasno frustriran s trenutnim stanjem i ne vidim izlaz iz tog mračnog tunela. Ali kaj točno očekujete od kluba, odnosno ljudi u njemu? Da svi stanu sa svim aktivnostima dok se rezultati ne poprave, da nam objave budu tek objave rezultata, preferno sa što manje riječi kako navijači ne bi mislili da se gura neka patetika.rakurs

Pa ja cijelo vrijeme govorim Dinamo je prije svega Nogometni klub. Rezultati su najbitniji za zadovoljstvo navijača. Ja se slažem s dosta toga što si napisao, no ljudi u klubu moraju shvatiti da navijači neće biti previše sretni kada im nakon sjednice objašnjavaju ljudi u klubu nakon sjednice govore kako je sve super i kako smo imali uspješnu godinu, a tablica priča drugu priču i onda odigramo ovako u Varaždinu. Također je navijačima jako iritantno vidjeti da se prate instagram trendovi s anime ilustracijama, a istovremeno se odgađa rok za Sportskog Direktora. Samo se nadam da sutra neće biti neka šala imamo SDa sa službenog accounta.

Većina ljudi ne razumiju da jedni ljudi rade PR, a drugi da vode sportsku politiku. Nego je u glavi šta ovaj baca statuse, šta se ne traži SD. Mislim jebiga, rezultat je najbitniji, ako ne dignemo titulu i još gore upadnemo u krizu, šta mislite da će DP opet dobiti izbore, bezobzira da tada Dinamo imao 150 000 članova, nova sponzorstva i veliki plus na računu? Neće. I opet se vraćam Dinamo je nogometni klub, prvo rezultat, onda sve ostalo.

I naravno da se stvaraju teorije zavjere. Kada ti netko poslije sjednice sa neke pozicije kaže sve je super i onda ovako odigraš u Varaždinu. Kada ti netko kaže da imamo opcije A do F za napadača, a dođe Kanga poslije priprema. Kada stojimo uz trenera, bum pedala, stojimo uz SD-a, bum pedala. (Da ne mislite jako mi je drago da je otišao Marić, žao mi je što nije ranije) Ljudi iz kluba moraju shvatiti navijače, a ne vice versa. Netko je neki dan napisao ne treba se pitati šta je klub meni dao nego šta ja mogu dati klubu, parafraziram. Pa navijači troše novac, troše vrijeme, troše živce, mislim... Ljudi koji su se kandidirali, pobijedili i time preuzeli odgovornost za klub, nitko im nije prislonio pištolj na glavu da to naprave.

Šta je trebalo Manenici da kaže da ćemo do kraja mjeseca imati SDa, a bilo je itekako očito da je vrlo lagano da se taj rok preskoči. Radije reci gle ne želimo opet se zaletjeti sa SDom, potrošiti ćemo vremena koliko treba da nađemo pravog čovjeka na najbolji mogući način. Pizdit će ljudi i dalje, ali barem znaju kakva je situacija. Napravljeni su promašaji u sportskoj politici, druge stvari su dobre, ali jebiga rezultat je navijačima najbitniji. Zadnje što nam sada treba je bježati od kritika, govoriti da je članstvo super i da svi ostali mrze Dinamo. Prihvatite kritiku i idemo dalje do kraja.

Još kada netko onda kada 20 članova foruma pizdi po igraču koji loše igra cijelu sezonu i pokazao je disrespekt prema klubu u jednom trenutku, dođe netko i napiše dosadni ste s tim pljuvanjem po njemu. Pa normalno da ljudi još popizdi.
  • OBIGB
    820

Koja je tvoja ideja, što bi trebalo napravit? Iznesi konkretno rješenje.

Ja sam stava da zazivanje smjene IOa i smjena uprave nije dobar potez. Kontraproduktivan.
  • OBIGB
    820

Nitko ne bježi od kritika. Jedno su kritike, a jedno sumanuto traženje odgovornosti, bez da se definira ta odgovornost i da se predloži konkretna alternativa govorim generalno).

Po posljednim promjenam, uprava ima slobodne ruke. Sukladno navedenom, da li bi nam pomogla smjena IOa? Novi izbori?

Smjena uprave? Neka netko odgovori koga u upravi smjenit i što bi dobili s time?

Odgovaram tebi, ali pitam generalno sve.

Tko je ta ekipa, koja bi mogla uletit na poziciju postojeće?

Osobno, dodao bi još jednog člana uprave ili zamjenio jednog :) s nekom iskusnjarom iz nogometa. E ko je ta iskusnjara, ja pojma nemam.
  • emilperska
    9.2k

Ja sam (doduše najviše u vrijeme Barišića dok je IO s 2 oporbenjaka služio kao stvarno kontrolno tijelo) mislio da je ovo s IO-om genijalna stvar. Sad s godinu i pol naknadne pameti mislim da je to besmisleno. 12 likova od kojih 3 koje sam poznavao osobno i znam da 1 nema skoro pa nikakve veze sa sportom općenito, odlučuje da li je prodaja Sučića dobar ili loš potez ili diže/ne diže ruke za basnoslovni ugovor MMAe. Ali ukidanje i tjeranje ovakvog IO-a nema smisla dok se ne promjeni statut, ali opet nema ni smisla da u njemu sjede Zrinko Hržić, Mislav Ante Omazić, Krešimir Mlinarić i na ljeto odobravaju/ne odobravaju potencijalni ulazni transfer Matije Frigana ili koga već.

Konkretno, ako uzmemo u obzir da je nova sistematizacija došla u veljači i da je od tad PU preuzeo konce, očito ga nećemo smijeniti nakon 2 i pol mjeseca. Ali Velimir Zajec je glavni i odgovorni za promašenu sportsku politiku i sportsku devastaciju kluba jer je i sam sudjelovao u njoj. On da ima obraza, otišao bi sam ako se ne osvoji naslov.

Ovaj sastav Uprave isto nema smisla, ako i Zajec napravi časni uzmak u svibnju u slučaju totalnog debakla, a Uprava se ostavi, svakako unutra treba dodati barem jednog člana sa sportskim pedigreom.

Napisao sam u ranijim postovima. 2025. godina će se financijski pokriti na ovaj ili onaj način igrali ili ne igrali ikakvu euroligu. U 2025. imamo prodaju Sučića za 14 milijuna EUR, dolazi 10 retroaktivno za LP i vjv odlazi Baturina za 15. Ali 2026.. mi nemamo više koga prodati, padobrana LP više nema i slijedi stvarno gadno razdoblje. Mi nemamo više nikakvog prava na kiks jer onda stvarno mračna vremena dolaze imao klub 10.000 ili 60.000 članova neće mu pomoći. Ako se sad kiksa, imamo taj 1 popravni i ako na njemu ne položimo, slijedi jako jako loše razdoblje u financijskom smislu koje nikakvi komercijalni prihodi neće izvući. Hajduk prodaje brojke dresova. članova, japanki kakve mi nikad nećemo doseći pa im Bog Isus neće pomoći ako im neka banka/grad/Bogdanović ili tko već ne odobri novi kredit..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.