• BluePhone67
    4.8k
    @emilperska Daj me posjeti jel si ti rekao da si radio na statutu za Futsal Dinamo ili za DTSM ? Ili sam pobrkao nešto.
  • OBIGB
    824

Apsolutno sam za propitivanje IOa kao tijela kluba (nevezano za imena), pogotovo za njegov broj. Opet se vraćamo na statut, i raspravu o ideji, kakav klub želimo. Na prvu, smanjit IO, a definitvno raspravit da li nam IO treba. To povlači pitanje, što bi mi to birali na idućim izborima. To je tek pred nama.

Što se tiče konkretnih imena… baš za ove koje si naveo, smtram da je OK da su tranu. IO bi morao udarati po organizaciji i zadat ciljeve upravi, te nadzirati provedbu istih… legendarni KPIs.

Slažem se da oni ne bi smjeli operativno upravljat klubom. Smatram da i ne bude toga. Danas sam vec objasnio kako je došlo do situacije da se IO pita o nekakvim transferima. Vjerujem da nije njihov cilj propitivati svaku odluku SDa, to je na upravi. Njihovo je da probaju na odreðene segmente poslovanja kluba postaviti jasan smjer razvoja
    uz pomoć pojedinih pozitivnih poslovnih praksi i vještina koje imaju. Da li se radi na tome? Vjerujem da da. Posljednja sistematizacija mi je pokazatelj da idu u tom smjeru. Ima toga još sigurno, ali normalno, sportski rezultat je taj koji diktira temu i dinamiku rasprave.
  • vlatkomarkovic
    588

Sve je meni jasno, ali ponavljam rezultat je najbitniji, hoće li uprava reci ovaj član uprave je kriv, IO je kriv, ovaj je kriv onaj je kriv. Boli mene, ali i većinu navijača tuki. Idući izbori druga lista zaokružena.

Samo kažem ovo sve skupa ne ide nikome na mlin, kritika je jasna loš je rezultat, loši su igrači dovedeni. Odlučeno je da je Marko Maric kriv. Ok. Netko je odlučio njega postaviti za SD-a, sada ide novi...

Zato sam ja cijelo vrijeme za model a la Real, Barca, biras predsjednika direkt, on postavlja svoje ljude. Loše ide zna se tko je odgovoran, ovo prebacivanje krivice samo još dodatno živcira navijače.
  • El Madrigal
    225

Taj optimizam pretačemo iz kola u kolo i pričamo svi tu teoriju. Ja nisam odustao, ali jednostavno sam napisao da je gotovo i da nećemo biti prvi, čisto iz razloga što vidim da igrači to uopće ne žele. Naravno da ako u idućih 9 kola osvojiš 25/27 bodova da si sigurno prvi. Ali ako to želiš ti moraš izgarati. Mišljenja sam da igrači razmišljaju ovako:
    Ademi - bmk, legenda sam kluba, najtrofejniji, ako mi ne daju da igram, ko ih jebe, imam 33 godine i milju eura
    Petković- najbolji sam, birat ću utakmice, legenda sam kluba i bolji sam od Kange i Kulena, tako razmišljaju i u dinamu, a ako oni to tako ne vide, briga me, odem iz kluba jer sam zaslužio, ako ne odem 1,2 milje sjedaju na račun
    Mišić- osvojio sam dosta, igrao sam vani, novinari i "stručnjaci" misle da sam ja motor dinama, ako mogu mogu, ako ne, teorija ja da vezni red bez mene ne može, 650 000 eura sjeda, a za šta da izgaram, Dalic me ne zove u reprezentaciju...
    Stojković- Cordoba i Mbuku su amateri, znam da ne mogu ispasti iz ekipe, a što više silim i carinim loptu, brže ću se prodati dalje
    Sučić - za repku trčim 17 km u 120 min, za dinamo laganica jer sam ipak potpisao za Inter
    Baturina - Ja sam projekt kluba, ne može mi nitko ništa, a ionako idem. Fabia ne razumijem, ja znam kako se igra, ipak sam ja zvijezda
    Rile - neću, bratko, da se trudim, ionako nisam potpisao ugovor, mahat ću rukama i glumiti da mi je stalo, jebeš igre, važno je da se svidim BBB ima
    Pjaca- dajem sve od sebe, pravi sam istinski dinamovac, trudit ću se, ali ako se Stojke ne mora vraćati u obranu i Bati koji imaju 20 godina, zašto bih ja?
    Kulenović - ljut sam na sve oko sebe, najbolji sam strijelac kluba, ali kad dobijem priliku, onda se baš neću truditi u inat jer je Kanga ispred mene...
    ....
    Kao da znaju da nema posljedice ako ne daju 100%, kao da je nogomet stao u njihovim glavama, kao da su zasićeni uspjesima, kao da znaju da ih nitko nece staviti na klupu ako ne daju 100 %, a pogotovo u situaciji kada se lovi rezultat.

Kako se osjećaju Kačavenda, Bočkaj, Cordoba, misteriozni Oliveras, Rog, Mikić, ... koji su potpuno odjebani, a da i dobiju priliku, ljuti su na sve oko sebe pa je i ne mogu iskoristiti. Zašto je igrac od pola milje plaće, koji je svojevremeno Osijeku plaćen 2,5 mil. eura, prikovan za klupu, a nemaš uopće nikakvog lijevog beka, koji barem zna centrirati i pucati na gol- Bockaj? Šta taj mali Oliveras? Di je nestao igrač za kojega se tvrdilo da će biti velik, novi Olmo, samo na lijevom beku?...

A Fabio : ugodan, smiren sugovornik, pun znanja... Ali u praksi, vidimo rezultate.

Da se vratim na tvoj komentar, trebamo li iz kola u kolo vjerovati, a oni sami, očito, ne vjeruju?
  • OBIGB
    824

Nitko ne prebacuje krivicu. Ja ne vjerujem da je IO spreman reć, mi nismo krivi što su pogrješili s MMom.

Da li ih znog toga treba smjenit sad? Ne. Da li su pogrješili, a očito jesu. Alternative i garancije za instant rješenje ne postoje. Ne u ovom trenutku.

Osobno im najviše spočitavam ne dovoðenje neke osobe za sport kao podršku Manenici.

Ajmo se ne lagat, “ljudi”, “navijači” i “ini” traže dekapitaciju. Razlozi su razni. To se prema meni ne smije dogoditi. Smatram da je IO svjestan kaotične situacije i problema koji se iza brda valja. Vjerujem da će biti pretumbavanja nakon sezone u IOu, propitivanja, ali reprganizacija kluba se mora izgurat do kraja u svim segmentima. Nadam se da s novim SDom kreće i ona najbitnija.
  • Fan
    876
    Ono što mene iskreno najviše smeta je to što se cijela ova situacija u kojoj trenutno jesmo predstavlja kao rezultat onoga što je bilo prije i nitko od čelnih ljudi ne želi preuzet odgovornost nego su svi zadovoljni godinom u globalu.
    Znamo kroz koja govna smo prolazili sa bivšom upravom, to mislim ne treba ponavljat koje zlo je bilo, ali ne, nismo bili nikad blizu bankrota (inače ne bi bilo moguće u ovako rekordnom roku oporavit se bez teških rezova kojih nije bilo) i igrali smo u baš svakoj godini daleko bolje nego ove još od lige za bedaka (tad sam negdje intenzivno počeo pratiti Dinamo). Bilo je lošijih sezona, da, čak smo i titulu izgubili od Rijeke, ali ni blizu ovako loše nismo igrali.
    Dakle, preuzet je klub koji možda nije bio u najsjajnijoj situaciji, ali nije bio ni u lošoj situaciji i što se napravilo? U sportski sektor su postavljeni ljudi koji očito pojma nemaju o svom poslu. I mene zanima, zašto? Nije bilo vremena posložit se i predstavit kvalitetne ljude?Nije li se ovo godinama spremalo? Kvalitetnih ljudi koji bi vodili jedan klub ko Dinamo nema? Ili je to sve bilo na ho-ruk?
    Mogu čak uzet u obzir do prošlog ljeta da nitko nije želio doći zbog klupskih potresa i ogromnih promjena pa jasno nismo bili željena destinacija. Ali na ljeto, kad smo uzeli naslov i imali vremena za goruća pitanja? Postavljen je Marić na SDa. Ostavljen je Jakir, iako ga nisu nešto pretjerano željeli ostaviti, znači sigurno mu nisu imali leđa i transferni rok je odrađen bezveze.
    Što ja na kraju sezone želim? Evo ja niti neću bit ljut ako Zajec i ekipa ne daju ostavke, ali ako se ne prospu pepelom i ne kažu nešto u stilu: ljudi, preživjeli smo (ako uzmemo)/nismo uspjeli (ako ne uzmemo), u svakom slučaju, napravili smo jako loš posao, mijenjat ćemo interni kadar da budemo bolji, restrukturirat ćemo neke ljude koji tu ne pripadaju - e onda oni za mene nemaju ni trunke morala i nisu ljudi za koje želim da vode moj klub.
  • vlatkomarkovic
    588

Pa dobro ako se ne prebacuje krivica, šta nije netko iz IO-a ili Uprave ili koga god došao i rekao mea culpa, nego mi svi radimo.

Što se tiče dekapitulacija ima jako puno onih koji su za stariji model koji žele dekapitulaciju sigurno. No ima i jako puno onih koji će htjeti dekapitulaciju u slučaju gubitka titule, a da vidiš koliko će ih biti ako se nastavi.

Mislim ja nemam riješenje, tj. Imam, ali se nikome ne bi svidjelo jer uključuje dva nova izbora u jako kratkom roku. Prvi je da se brzo naprave izbori, sastavi se predsjednička lista od XY kandidata koji će dizati ruke pobjednickoj listi od strane navijača. To je prvi korak kako bi se skupstina ocistila od Barisevaca. Pobjednička lista sada uz pomoć ljudi s predsjedničke liste koja će se nadam se držati dogovora, mijenja statut kako bi 100% skupštine se biralo na izborima ili kako sam ja predložio direkt predsjednika, svejedno ali da je klub 100% navijački i da se ukine toliki broj odbora (po meni). Onda opet izbori da imamo čistu situaciju u klubu. Znači prvi izbori kojima bi se izabran izgled statuta, drugi izbori kako bi se birao tko će vladati. Onda nema bjezanja od odgovornosti i nema sabotaže.

Sad ja to želim ne zato jer mislim da se nužno loše radi, kažem radi se sve dobro osim na sportskom planu i ne kažem zato jer mi se svidao stariji model. Kažem jer realno bi imali vlast 100% izabranu od članova po novom statutu. Da sad ne pokrećem tu neke dodatne rasprave, ne smatram da je to sada nužno, samo evo ti riješenje i evo ti ono što bi volio da netko kaže da ja/mi smo zajebali smo sportsku stranu, ali napredujemo na drugim poljima i činimo sve što možemo da poboljšamo sportsku stranu.
  • Sajla
    7.9k
    Mislim ja nemam riješenje, tj. Imam, ali se nikome ne bi svidjelo jer uključuje dva nova izbora u jako kratkom roku.vlatkomarkovic

sad se histerizira oko objava na društvenim mrežama jer "kaj se bave tim glupostima dok smo treći?!?", zamisli samo da se krene u nove izbore gdje bi se u prvoj rundi izbacila "oporba", koji bi to kaos bio... imaš kakav realan prijedlog?
  • Crni86
    9.1k
    Vidim da se propitkuje IO. Cjelokupna koncepcija nije toliko losa, ali potrebno je uvesti nekakve zahtjeve od ljudi koji ulaze u IO. Npr rad u sportskim klubovima nekoliko godina i sl. Nama je kljucni problem sto trenutno imamo sve neke biznismene, a nikoga tko razumije ono sta je primarno u nogometnom klubu a to je sami nogomet.

Razumijem poantu da IO odobrava vece transakcije, to se radi u svakoj vecoj firmi kako bi se sprijecile prijevarne radnje. Potrebno je vise definirati neke stvari. Po meni je glupo da se Io petlja u rad sd-a. Odnosno da se transfer moze odbbit samo u slucaju da se sumnja na malverzacije, a ne jer misle da je los posao. Posao sda je da procijeni da li je dobar ili los. Samim time vezes ruke sd-u, u sportsku politiku upleces cijelo tijelo u kojem 0% ljudi ima iskustva u sportskom sektoru (zeku ubrajam u 0% jer svuda di je doso ostavio je spaljenu zemlju nazalost).

IO se prema svome trenutacom sastavu najmanje treba baviti sportskom politikom, a ispada prema svemu sta izlazi van (pitanje je da li je istina) da se Io dosta petljao u sportsku politiku i odluke sportskog direktora.
  • jakov1
    497
    Rezultati su najbitniji za zadovoljstvo navijača.vlatkomarkovic

Da je tako, onda bi se 2. Bundesliga igrala pred praznim tribinama jer je trenutno puna propalih klubova, a njihovi navijaci bi pratili Real, Bayern, City ili tko god je vec najbolji po rezultatima. Isto predlazem i nasim "navijacima" koji dijele tvoje misljenje.

Ovako se podrzava svoj klub (koji je samo jednom bio prvak i nema ni 1% Dinamovih postignuca).

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/1jnc1gy/the_fan_march_for_hammarbys_first_game_of_the/
  • DrawTube
    6.5k
    Imam jedno nepopilarno, ali nama bi 1 sezona bez titule pomogla da izgradimo karakter i skuzimo da se navija za klub je se voli klub, a ne rezultati

Ne bih nikako volio da uz sve okolnosti to bude ova, ali jednom ce se morat dogodit i tada cemo vidjet imamo li dovoljno karaktera, a sezonu7 dvije nakon tog bi imali 50% više ljudi na tekmama neg sad, uvjeren sam

Mozemo se mi smijat konkurenciji ali koliko god govorimo "Kak je tesko bit Dinamovac", zabrij bit navijac tottenhama
  • Pacho
    366
    Zasto stati na tome? Ajmo onda sljedece godine ispasti iz lige pa da jos jace izbrusimo karakter.
  • vlatkomarkovic
    588

Rekao sam zadovoljstvo, ne znači da ćemo zbog loših rezultata prestati navijati, voljeti i pratiti Dinamo, rekao sam zadovoljstvo. Isto kako navijaci HSVa još uvijek navijaju za HSV, ne znači da su zadovoljni s time da su donedavno imali sat koji je brojao koliko su u Bundesligi, a sad se već godinama ne mogu vratiti. Još uz to sve Njemačka je baš jako specifična po navijačkoj kulturi, ne samo nogometnoj. Ima znanstvenih radova o tome, jako je nezahvalno uspoređivati Njemačku posjećenost stadiona i dvorana u bilokojem sportu s ikime u itijednom sportu. To ne znači da oni vole više svoje klubove od drugih ili da su zadovoljniji od drugih stvar je navijačke kulture.

sad se histerizira oko objava na društvenim mrežama jer "kaj se bave tim glupostima dok smo treći?!?", zamisli samo da se krene u nove izbore gdje bi se u prvoj rundi izbacila "oporba", koji bi to kaos bio... imaš kakav realan prijedlog?Sajla

Nisam rekao da je moja solucija idealna i da mora biti, čovjek je pitao prijedlog dao sam ga, je znam da bi bilo grdo, ali krajnji rezultat bi bio rješavanje Barisevaca i novi statut koji osigurava 100% demokratski Dinamo. I ne mislim da je to nužno sad i ne mislim kako bi se time popravili rezultati, samo je prijedlog. To što se histerizira oko 3. Mjesta, ak mislite da je tu grdo, odite na društvene mreže ili među ljude. Uostalom meni je sasvim normalno da ljudi histeriziraju oko 3. Mjesta, ne znam baš niti jedan klub s ovakvim nacionalnim renomeom kao Dinamo, gdje navijači ne bi histerizirali oko 3. Mjesta.
  • Sajla
    7.9k
    To što se histerizira oko 3. Mjesta, ak mislite da je tu grdo, odite na društvene mreže ili među ljude. Uostalom meni je sasvim normalno da ljudi histeriziraju oko 3. Mjesta,vlatkomarkovic

znači, ja napišem da ljudi histeriziraju na društvenim mrežama, ti mi napišeš "idi vidi kak je na društvenim mrežama"...
    a one koji pišu "zašto objavljujete xyz dok smo treći" smatram jednako relevantnim i ozbiljnim kao i ljude koji se deru na parketara jer im curi krov. ali s druge strane, razumijem da u nemoći ljudi reagiraju svakako i traže sječu glava. konstruktivni prijedlozi zahtijevaju malo više od sposobnosti kreiranja accounta na mrežama ili forumima.
  • Odani Zgd
    166
    Da li je istina da su igrači imali pauzu od subote do srijede,mislim na ovu reprezentativnu pauzu radi okupljanja?Pitam zato što onda tih famoznih 2 tjedna "mini priprema"pada u vodu.Ako je istina,onda ispada da smo mi u ta dva tjedna odradili možda 4-5 treninga,a ne kako je bilo prezentirano da će ekipa dizati i brusiti formu za ostatak prvenstva.Ako je tako,onda nije ni čudno kako smo igrali jučer,a igrali smo baš tako....
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.