• Lihtmašinac
    455
    Nakon što mu je klub u veljači oduzeo prava da pregovara u njegovo ime i vodi poslove, upravo jučer je u javnost došla informacija da su Nürnberg i Olaf Rebbe i službeno raskinuli ugovor. Dakle, sad bi čovjeku teoretski i formalno bio otvoren put da dođe k nama već kroz koji sat ili dan.

Ipak, njemački ga krugovi prvenstveno povezuju s Karlsruheom. DInamo se, zanimljivo, u člancima koje sam pronašao uopće ne spominje. Primjerice, Sky kaže: „Zahvaljujući svom iskustvu u Njemačkoj i inozemstvu, kao i svom dobrom oku za mlade igrače, Rebbe se točno uklapa u profil zahtjeva ljudi iz Karlsruhea, koji žele postaviti drugog glavnog direktora uz Michaela Beckera.“

Baš me zanima je li on našoj upravi stvarno (bio) ozbiljan kandidat i, ak je, kakav je (bio) pregovarač u Zagrebu, a kakav u Karlsruheu. Tamo očito imaju ponešto drukčiji okvirni ustroj sektora, a time mu se možda nude i drukčije kompetencije sportskog direktora nego kod nas.

Inače, ovi u Karlsruheu kažu da im se nikamo ne žuri i da vremenski oko Herr Rebbea ne žele ništa forsirati. Je li to neki poker u tijeku, u kojem sudjeluje i Dinamo?

Ili nam uprava lovi po skroz drugim frontama?

-----

Što se mene tiče, neću paničariti niti ako na kraju ovamo dođe neko na prvi pogled manje ili slabije ime jer ću imat dojam da se u pozadini fakat ozbiljno skeniralo, dubinski pregovaralo i pametno postavljalo temelje. Vjerujem (još uvijek) u našu upravu, unatoč krivom koraku s Marićem i ovim nepotrebnim medijskim natezanjima sa Zajecom. Mislim da je na polju odabira suradničkih kadrova često bolje biti sporiji nego brz. A svakako je bolje raditi smireno i korak po korak nego srljati i površno dogovarati neke polovne suradnje. Čini mi se da na menadžerskom tržištu ne fali ljudi koji bi potencijalno voljeli dići neku finu lovu samo na temelju svog šarma ili koji bi dolazili ovamo šatro predano ostavit srce, a zapravo planiraju nakon nekog instant uspjeha već prvom prilikom zbrisat. Takve ne trebamo.

I, da, iako mi je ful žao što ne znamo više o razvoju pregovora, činjenica da o kandidatima i razgovorima u javnost ne curi gotovo ništa zaslužuje pohvalu. Manenica i škvadra seriozni su igrači :strong:
  • ElDorado
    2.6k
    Uvijek ali baš uvijek postoji velika mogućnost da onima koji su interesantni nama mi njima nismo bez obzira na novce. S tim se svakako trebamo pomiriti.
  • Crni86
    9.1k
    mislis da bi ti vec mjesec dana pregovarali i razgovarali sa nama? Sigruno su se provrtili sve razno razne teme, uvjeti i sl. Sada se vjerojatmo vise razgovara o viziji, kompetencijama i sl kako bi se pronasao idealan fit.

Ovi ljudi iz kluba su iz privatnog sektora, vjerujte mi da oni najbolje znaju da onaj s kojim pregovaras te vec sutra moze otkantat radi nekoga s kime je paralelno u razgovoru, da te otkanta na kraju jer uvjeti nisu kakvima je ocekival (tako da ih komuniciras na pocetku da ne gubis vrijeme) itd.

Vec sam pisao, 10 dana gore dole nam ovog trena nije presudno, ali ako to znaci da cemo stvarno odabrati idealan fit onda ljudima treba dati mira da to i zavrse. Ipak pricamo o jednom od kljucnih ljudi u klubu te da smo se opekli s Maricem i vjerujem da se sad puse i na hladno.
  • ElDorado
    2.6k
    naravno, samo sam htio napomenuti da ta neka imena koja se ovdje spominju mi možda previše očekujemo da bi zicer došli. Osim Mike niti jedno ime zapravo nije provjereno u konkurenciji. Slično je uostalom s igracima. Npr stoput je tu spomenut Dahl a lik je odmah rekao da ga Dinamo ne zanima.
  • Noel
    9.7k

Taj Olaf Rebbe je doveo Emrelija u Nurnberg iz Dinama. Neznam kakvu skautsku mrežu ima ,tko mu je preporučio Emrelija ali takvog SDa koji dovodi igrače poput Emrelija ne moramo tražit u Njemačkoj. Ima ih u Hrvatskoj. Neznam puno o njemu kao SDu jer ga nikad nisam pratio ali ovi dostupni podaci koji govore o tome da je doveo jednog Emrelija i da je klub u njegovom mandatu plesao između sredine tablice i borbe za opstanak u drugoj njemačkoj ligi mi ne pokazuju da je on bolje rješenje od jednog recimo Boromise.
  • Crni86
    9.1k
    postoji i u svakodnevnici izreka da ne j… lijep nego uporan. Slicno je i u biznisu. Kad ciljas visoko normalno je dobit i odbijenice i to je dobar pokazatelj kao sto kazes.
  • Jurki
    16.4k
    Emreli je bil kod nas solidan s obzirom na minutazu i silovanje njega na desnom krilu.
    Ne velim da bi trebali zaliti za Emrelijem.
    Isto tak treba uzeti u obzir da je Nurnberg klub sa proracunom od 50ak milja eura uz isto tak pribliznu vrijednost momcadi.. i sigurno nije imal velikog manevarskog prostora. Kupnje su im na razini Rijeke.. do 2 milje ukupno max. Tzimas za 18 milja je ocito bila neka muljaza jer su ga odmah preprodali Brightonu doslovno sljedeci dan.
    Jbg tesko im se ocito vratiti u Bundesligu jer za kvalitetne iskusnjare nemaju sredstava, a s klincima realno nemres napasti pozicije koje ih vode rang vise.
    Al da, ovak na prvu mi se cini ko netko tipa Boromise.. gađa sa igracima pa app.
    Nist zbog cega bi ostal paf.
  • Tranzicijski Napad
    323

Zar nije bio na posudbi sa pravom otkupa , oni ga kupili pa odmah preprodali i zaradili
  • vlatkomarkovic
    577

Stari moj Emreli je za Mbukua i Cordobu; Pele. Ako je on kandidat ono što mene muči je da kad god je bio van Njemačke se nije zadržao dulje od godine. Ovo u Nunbergu ne znamo kakvi su problemi bili, ali nekako sumnjam bi ga toliko dugo držali da je baš tako loš.
  • prefontaine
    1.5k
    Šta vi mislite šta će se prije dogoditi, objava novog sportskog direktora ili početak radova na Kranjči? Zasad je li-la
  • Facke
    5.5k
    Sad mala informacija o Emreliju posto vidim da je tu rasprava zbog Rebbe-a i tog transfera. Emreli je bil zelja Klose-a. Emreli je prije potpisa ugovora s Nurnbergem bil v njihovem kampu, Klose ga je pogledal i svidal mu se je.

Prvi del sezone je Emreli dobre igral kao devetka u Nurnbergu. V zimskem roku je dosla ponuda iz Koreje , financijska jake dobra. Emreli je Kloseu rekel da zeli napustiti Nurnberg i onda je zgubil meste v ekipe. V zadnjem kolu je igral nekaj sitne.

I tu se je male sjebo. Posto Klose sad s drugim napadacima starta. El se taj transfer u Koreju nije realizeral. Tak da , Emreli je dober nogometas za Njemacku drugu ligu.

Ne znam zake tu onda napravi slika da je te negativne za Rebbea.
  • Orc123
    11.1k
    A mozda je SD zensko!? Pa to malo dulje traje.... :lol:
  • Noel
    9.7k
    Vlatka Peras dobrodošla!
  • Laugreano
    3.7k
    Pa nije isto da li Emrelija dovedes u Dinamo ili Istru. Za klub iz 2.njemacke je sasvim dobar i jeftin igrac
  • Noel
    9.7k

Mislim da se navijači i igrači Nurnberga nebi složili sa tobom..
    https://www.idman.biz/en/news/football/63505

Ako ćemo dovodit stranca razine Rebbea to po meni nema smisla. Iako ja mislim da on nije naš novi sportski direktor..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.