• emilperska
    9.2k
    "Uglavnom, kako doznajemo, na IO-u je rečeno da će se nasljednik imenovati kroz 10-ak dana". Ovo je sa sjednice IO-a 5.ožujka 2025.

Sada je 27.ožujka i na jučerašnjoj sjednici Skupštine smo mogli čuti o tih istih 10 dana opet.

Kao i svi, nadam se kvalitetnom i valjanom SD-u jer on je zapravo stup sportske i financijske izvrsnosti kluba uz potporu ostalih sektora.
    S druge strane, imam dojam da se taj izbor pretvara u neku sagu i da se razvlači izvan razumnih rokova. 1. travnja je pred vratima te je postojeći sportski sektor s Upravom dogovorio Mudražiju bez SD-a. Također, o novim ugovorima s Riletom, KTCom i kime već isto se priča bez novog SD-a.

Ne znam da li Uprava ima toliko puno opcija na lageru pa jednostavno žele svako moguće rješenje proučiti detaljno ili su krenuli u određene razgovore, dobili odbijenice i sada se vrte u krug jer ne žele priču završiti s Mihaelom Mikićem i Eduardom.

Kako god, nadam se da će ta saga uskoro biti gotova..
  • Patak
    3.2k
    "10 dana" je taman da kad nemaš ništa konkretno da si daš vremena da se dogovoriš s nekim. Tako da ja "10 dana" čitam u smislu, razgovaralo se načelno s nekim ljudima, čitaju se CVovi, ali drugi krug ozbiljnijih razgovora još nije počeo.
  • vlatkomarkovic
    581
    Meni govori odjebali nas svi da budem iskren...
  • emilperska
    9.2k

Očito je posao SDa u Dinamu dokazanim strancima na papiru primamljiv, ali kad zagrebeš ispod površine i shvatiš da ti budžet ovisi o tome da li Baturina ide preko 20 milijuna EUR i da ćeš tek 28.8.2025 kad završe euro pretkola znati koliki ti je budžet, onda očito posao nekim klasama i nije najprivlačniji. U teoriji ako nećemo igrati nikakva ligaška euro natjecanja ili samo konf ligu, a Baturina ode za manje od 20 milijuna EUR, tebi je budžet za transfere u minusu i morat ćeš još nekog prodati da zatvoriš financijsku konstrukciju.
    Plus dodaj na to da imaš teret IOa na leđima koji svaku tvoju odluku iznad 3 mil EUR moraju imenovati. Što ispadne super kad stopiraju transfer Sučića u Como, a kriminalno loše kad ga puste za 14 mil EUR pa lik 2 mjeseca kasnije istrči 18 kilometara na Stade Franceu i Francuzi se pitaju kako ga je Inter tako jeftino dobio.

Ne znam, nadam se nekom rješenju koje nije Mihael Mikić ili tako netko. Osobno bi bio sretan i s Boromišom jer mislim da boljeg neće naći uz sve te uvjete koje imamo.. Mance nas je javno poluodjebao i njemu je draže tavoriti na sredini tablici u Turskoj nego doći ovdje.
  • Efes Pilsen
    10.4k
    Dinamo, kao i svaki klub ima dosta varijabli koje odreduju proracun, pa to nije nikakva nogometna novost. Newcastle je morao/morat ce prodavat igrace ako ne izbori Ligu prvaka, a vlasnici su milijarderi. Izazov u svakom klubu je isti - naci igrace i trenere koji ce donjeti maksimalan povrat investicije. E sad, u Realu to znaci iskljucivo rezultatski, a u Dinamu, Bruggeu, Legiji itd. taj izazov je malo siri.
    Ne bi ja rekao da je tu puno pitanje varijabilnih financija nego place i pozornice. Rekao bih, ovako laicki, da Dinamo tu dosta dobro stoji i da je izazov. Mislim da nije pitanje tko je nas odjebao nego da se svaka referenca provjerava dva puta prije nego se izabere kandidat. Poslije fijaska s Maricem jasno je da ne zele pogrijesit.
  • Dinamo-SB
    214
    Meni također Boromisa ne zvuči kao tako loš izbor. Ne kazem da je idealan izbor,ali definitivno nije loš. Doduše,idealan kandidat ne postoji. Što zapravo se zna o Boromisi? Koji su plusevi i minusi njegova dolaska? I ono najbitnije, zeli li covjek uopce doci s obzirom na njegov status u Olimpiji s kojom radi jako dobar posao i dobro mu ide,a i tamo je izuzetno cijenjen i poštivan.
  • Jurki
    16.4k
    kaj mi ne znamo za kredite?
    Naravno da nam plasman u Europi ovisi o visini budgeta i to nije nist novoga. Uostalom ne dobivaju se pare odmah po plasmanu u pretkolo vise. Isto tak transferi se placaju u ratama. Doci ce pare jos od uefe, dolaze rate od prijasnjih prodaja, Sucic je na frisko prodan.. tak da ne vidim razlog iz kojeg nebi novi SD imal do 10 milja eura za pojacanja.

IO nebu stopiral neki posel, ako taj SD dopelja igracinu i zajedno s trenerom prezentiraju tom istom IO da je bas taj igrac "game changer".
    Kak je vec milijardu puta bilo napisano nebu npr Globan isel glet na youtube klipove nekog igraca da se uvjeri da je to to.
  • chago13
    132
    Šuška se da bi mogao biti Italijan...
  • Bosskovitz
    16.1k
    Meni govori odjebali nas svi da budem iskren...vlatkomarkovic

Pa mnogi vjerojatno jesu. I to je dobro, jer pokazuje da ciljamo na imena koja su ipak iznad naše razine. Da smo htjeli dovesti nekog tipa Krznar, odavno bismo se već dogovorili s njim.
  • vlatkomarkovic
    581

Krznar je realno bezobzira tko mu je kum, za recimo Mikica prof. dr. sc. Sve je super, ako na kraju dovedeš kvalitetnog čovjeka, ak uđeš u svibanj da su te svi odjebali i onda dovedeš nekog, bilokog, jer ti gori pod nogama onda je pizdarija. Sad kako će se ovo završiti ćemo vrlo brzo znati...
  • Bosskovitz
    16.1k

Krznar mi je prvi pao na pamet, ali nije poanta u njemu, on je lajtmotiv za naše lokalne stručnjake (ne mislim to ironično) s kojima bi se klub dogovorio za 24 sata oko svega. Očito se ne cilja njih nego neka puno jača, drugačija, strana imena i procesu se pristupa vrlo detaljno, što mene veseli jer radije bih čekao jako dobrog SD-a još mjesec dana nego imao već mjesec dana nekoga tko je samo prolazan.
  • vlatkomarkovic
    581

A gle slažem se, samo kažem bumo vidjeli šta će se roditi na kraju priče. Ja se nadam da ćemo dogovoriti top ime i da će se čekanje isplatiti...
  • Jurki
    16.4k
    Ne znam kak je isel i kak ide proces izbora novog SD-a, ali nekakva logika mi govori da su preostali kandidati pristali na uvjete koje mi njima nudimo.
    A sad se od preostalih kandidata gleda koje je najbolje i najoptimalnije rjesenje.
    I cisto sumnjam da bumo na kraju izabrali nekog vojnika kluba.
    Tek tolko, reda radi.
  • vlatkomarkovic
    581

Pa ko prvo, nije razgovor za posao nogometnog SDa isto kao neko uobičajeno radno mjesto, uvjeti su tu jako fluidni i brzo mijenajuci. Nakon idućeg kola možemo biti u situaciji, nadam se, gdje smo još smanjili zaostatak za Rijekom, izgledni LP, velika lova, puno mogućnosti, a možemo biti jako blizu izgledne konferencijske lige, što ja pak dosta manji onda budžet i puno manje privlačnije. Tako kako su uvjeti toliko brzo promjenivi onda i SD nema neke fiksne uvjete na koje pristaje. Mislim ima plaću i bonuse, ali to nije sve u ovom poslu.

Kao drugo ti možeš sve dogovoriti s nekim likom XY koji je trenutno ne znam šef skautske službe ili škole nekog financijski mocnijeg kluba i kaže da odlazi i onda njegov trenutni klub mu ponudi povišenicu i obeca da će on biti njihov SD za dvije godine kada se trenutni umirovi, ovo je samo primjer jedne od milijun potencijalnih komplikacija. Inače točno taj scenarij se dogodio već Dinamu prije nekoliko godina kada je jedan trener trebao doći, koji je Dinamovu ponudu iskoristio kako bi dobio bolje uvjete od tadašnjeg poslodavca.

To znači da ta shortlista nije klasična shorlista za druge poslove također ne postoje fiksni "uvjeti", sutra mogu svi otpasti. Da ne bude sve negativa, može se dogoditi i da se sutra npr. Burdisso ili Neppe javi i kaže ipak sam razmislio i prihvatio bi ponudu.

Samo što moramo biti fkt brzi i fleksibilni, jer bi se moglo dogoditi da se nađemo 1. Maja bez SDa, a tada gori.
  • vlatkomarkovic
    581

Mislim evo ti par primjera kako lako može se sjebati sve:

Jedan naš nogometaš je pristao na duplo manju ponudu kluba, kako ne bi bio u engleskoj jer bi mu kiša išla previše na živce.

Jedan naš trener je odbio Herthu jer mu se ne da učiti Njemački.

Jedan naš nogometaš je odbio transfer na bliski istok za basnolovan novac, jer tumačenjem njegove žene nemaju dovoljno dobre škole na engleskom za djecu.

Jednom našem nogometasu je propao transfer u Juve, jer je naručio na sastanku dupli Jackie i zapalio Cigaru.

Neću navoditi imena jer dosta ljudi ionako znaju te priče. Ali tako propadju transferi, tako dok ne padne potpis nitko još na ništa nije pristao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.