• Sajla
    7.7k
    već smo komentirali kad je izašlo u Nacionalu. Statut ne brani Predsjedniku da obavlja poslove koji su nabrojani u ugovoru, tvrdnja je netočna i zlobna.
  • NB86
    16.2k
    "Ono što je škakljivo što sada idemo mijenjati Statut na nekim pitanjima koja nisu goruća. Sad će početi priče da nama odgovara ovaj dosadašnji model 35-25 (način na koji se prema sadašnjem Statutu biraju skupštinari, 35 ih daje aktualna vlast, 25 tzv. "opozicija"), no to nije istina. Mi smo dali obećanje da ćemo u izmjenama Statuta uvesti još više demokratičnosti, a to će se i dogoditi, jer oformit ćemo Radnu skupinu koja će raditi na novom Statutu. Ove manje izmjene u koje idemo ne znače da smo odustali od daljnjih izmjena statuta koji ima puno manjkavosti. Ne želimo žuriti, već sve sagledati i onda napraviti najbolji mogući Statut koji će biti idealan za klub i koji će dugi niz godina ostati na snazi"
  • Mali Zeus
    16.3k
    Jesu i ovo ZG novinari?
  • Zagreb1992
    2.1k
    Jedno pitanje ..kaj se već nije oformila prije radna skupina za statut ? Ili je ovo samo radi ove točke koji će mijenjati ? Sjećam se da je bilo govora o tome prije još
  • blubach
    857
    "Ono što je škakljivo što sada idemo mijenjati Statut na nekim pitanjima koja nisu goruća. Sad će početi priče da nama odgovara ovaj dosadašnji model 35-25 (način na koji se prema sadašnjem Statutu biraju skupštinari, 35 ih daje aktualna vlast, 25 tzv. "opozicija"), no to nije istina. Mi smo dali obećanje da ćemo u izmjenama Statuta uvesti još više demokratičnosti, a to će se i dogoditi, jer oformit ćemo Radnu skupinu koja će raditi na novom Statutu. Ove manje izmjene u koje idemo ne znače da smo odustali od daljnjih izmjena statuta koji ima puno manjkavosti. Ne želimo žuriti, već sve sagledati i onda napraviti najbolji mogući Statut koji će biti idealan za klub i koji će dugi niz godina ostati na snazi"NB86

Nije li bilo rečeno da se Statut ne može mijenjati, a da nakon toga ne idu novi izbori?
    Ili to vrijedi samo za pojedine izmjene Statuta?
  • NB86
    16.2k

Pa vjerovatno ako mjenjas izbore statutom, kako se bira skupstina/io/no/predsjednik automatski stara tijela vise nisu po statutu i nuzno idu novi izbori, ovakve promjene ne utječu na status tijela kluba
  • Neron53
    1.3k

Sad da se mjenja izborni zakon RH, odmah bi bili nuzni novi izbori??
  • Bosskovitz
    15.9k
    Nije li bilo rečeno da se Statut ne može mijenjati, a da nakon toga ne idu novi izbori?blubach

Nije, može se mijenjati.
  • NB86
    16.2k

Nemam pojma, sumnjam da isti zakon regulira udruge i izbore u republici hr
  • Neron53
    1.3k

Pa valjda ti logika govori da su to gluposti :)
  • NB86
    16.2k

Koja to logika govori da su gluposti ? Logika mi govori da postoji registar udruga i da se mora predat statut i da udruga mora funkcionirat po tom statutu, ako se mjenja izbor tijela kluba logicno mi je da nadlezna tijela (ured grada, ministarstvo, stagod) traze da udruga prati statut a ne da funkcionira na "majke mi bit ce izbori"
  • Neron53
    1.3k
    Ahahahaaha
  • Crle
    845
    Zašto bi se uopće hitno morao donjeti novi statut? Pogotovo kada imamo demokratski izabranu vlast koja ima vremena oformiti skupinu za statut u ovom mandatu. Trenutno ima važnijih stvari da se stabilizira klub.

Jel postoji neki bitan razlog po klub ili se sve bazira na osobnim mišljenjima oko što hitnijeg riješavanja statuta?

Jedini eventualni problem koji ja vidim u svemu ovome je kao što je netko prije rekao da je možda samo moglo biti bolje iskomuniciran plan u vezi statuta.
  • The Undertaker
    7.3k
    Koliko ja poznam Zakon o udrugama, novi izbori bi bili potrebni jedino ako bi mijenjali ili ukidali/ dodavali nova tijela kluba a koja se biraju na izborima, npr. broj skupštinara, broj članova IO itd...
    Za ostale izmjene Statuta, po meni, nisu potrebni novi izbori, čak i ako bi mijenjali izbornu proceduru.
    Ako netko zna bolje, neka me ispravi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.