• fakin
    98
    živite u zabludi dečki. mi u najjačoj sezoni u povijesti što se tiče članova kluba nemremo skupiti 20 000 ljudi u Zagrebu koji će uplatiti 20 eur jednom godišnje u Dinamo da budu članovi kluba. a kamoli da imamo 15 000 ljudi koji će svaki drugi vikend dolaziti i gledati goricu ili istru
  • NitkoBitan
    24k
    Komfor stadiona je samo jedan od faktora zasto ljudi dolaze/ne dolaze na utakmice.

Mi smo tesko rasprodavali i Kranjce i Gorice po lijepom vremenu a tribine su do terena i sasvim je dobar pregled igre, mislim ne znam kaj neki ljudi ocekuju na stadionu... fotelje i happy end masaze?
  • NB86
    16.2k
    Itekako imamo 15k ljudi koji ce dolazit, imas primjer u hnl-u kluba koji je dosao do te razine a prije ga je gledalo 6-8k na takvim utakmicama, kad dobijes novi stadion utakmica postaje event i ljudi koji su isli na medvescake ili u kino taj vikend ce doc na utakmicu, vidjet ces vec na novoj kranjci da nece bit utakmice ispod 10k gledatelja.
  • fakin
    98

kad bude novi maksimir utakmice lige prvaka rasprodat će se u roku sat vremena 35 000 karata.

kad dođu gorica ili istra imat ćemo 5-6 tisuća pretplatnika i 4-5 tisuća pojedinačnih karata. i to je nažalost to. jednostavno nemamo nikako tu naviku ići na utakmice Dinama.

pogledajte škole, neki 6., 7. razred u Splitu od njih 25 svih 25 navija za hajduk. kod nas od 25 ljudi možda 5 je za Dinamo.
  • Big Daddy
    1.4k
    dobro, nije bas u Zg samo 5 od 25 za Dinamo
  • fakin
    98

upravo medveščak je primjer kad se ispuše euforija da više nitko ne dolazi, odnosno jako mali broj ljudi dolazi.
    isto kao i kod novih stadiona u osijeku i rijeci, ista stvar se dogodila.
  • fakin
    98
    pa Kranjča prvih godinu dana siguran sam bit će rasprodana za sve utakmice, a nakon toga moći će se bez problema kupiti karte 5 min prije tekme.

zato vam kažem da ne živite u lažnoj euforiji. ako dobijemo novi Maksimir prvih par mjeseci bit će euforija i onda će se slegnuti sve i nastavit će ići sličan broj kao i sada, možda 10-15% više i to je to.
  • NORTE
    14.2k
    na novoj kranjci da nece bit utakmice ispod 10k gledatelja.NB86

Svaku tekmu će bit rasprodan stadion.
    To će bit "dinamovo" svakih 10-15 dana.
  • NitkoBitan
    24k
    možda 10-15% više i to je to.fakin

Sigurno, ali na to ce najveci utjecaj imat "negledanje vremenske prognoze". Ja ne vidim kako bi na novom Maksimiru za lijepi svibanjski dan doslo duplo vise ljudi nego na sadasnjem.

Ljudi nisu ni svjesni kako ce nas brzo proc euforija "novih stadiona". Upalite sada HRT2 i pogledajte utakmicu Osijeka. Ziher su i oni pricali kako ne bude utakmice ispod 7-8 tisuca ljudi.
  • fakin
    98
    svibanj vikendima većini mladih služi za izlete, planinarenje, jednodenvno kupanje na krk i slično.

mi da nemamo toliko jaku navijačku grupu imali bi valjda najgoru posjećenost u cijeloj europi. pa pogledaj koliko prosječno dolazi gledatelja na utakmice Dinama, a da su izvan kruga grupe. ono užas
  • Mathiasovi Chageri
    4.1k
    upravo medveščak je primjer kad se ispuše euforija da više nitko ne dolazi, odnosno jako mali broj ljudi dolazi.fakin

Medveščak je u trenu kad su bili doslovno u bankrotu i kad su raspustili cijelu momčad i gubili dvoznamenkastom cifrom u EBEL-u dolazilo gledati 2500 ljudi u Ledenu, a u trenu kad su igrali amaterski hokej finale prvenstva Hrvatske je početkom 2000. gledalo 3500-4000 ljudi. Razumijem što hoćeš reći, ali razlog zbog kojeg Medveščak nije imao punu dvoranu zadnje sezone/zadnjih sezona je nešto drugačiji, a hokej ima dugu tradiciju i publiku u Zagrebu, još od 60-tih.

Ljudi uzimaju Medveščak kao neki primjer umjetnog kluba koji se stvorio niotkud i imao punu dvoranu zbog nekakvog marketinga, što je samo mali dio istine, ali isto tako i dosta daleko od nje.
  • Oluja
    5.1k
    ne bih rekao niti da je puno vise.
    Kada sam bio u sednjoj u Zg bilo nas je oko 30 u razredu. Samo nas 3, 4 se deklariralo kao navinaci Dinama, a nas dvojica smo isli na tekme. Ukupno nas je bilo 6 koji nismo bili iz Zg ili okolice, niti jedan dalmatinac.
  • Filip85
    26
    Kada sam bio u sednjoj u Zg bilo nas je oko 30 u razredu. Samo nas 3, 4 se deklariralo kao navinaciOluja

Ako nije tajna kada je to bilo i koja srednja je u pitanju ?
  • Sajla
    7.7k
    jednostavno nemamo nikako tu naviku ići na utakmice Dinama.fakin

pa u tome i jest poanta. nemamo - prezent. imat ćemo - futur. ali treba raditi na tome, ti u svojoj okolini, ja u svojoj, a klub na svojoj razini. te koji će doći vidjeti novi stadion treba zadržati i navesti da dođu opet. da im bude ugodno, zabavno, da se povežu i da se stvori ta navika koju sada nemamo. ništa to ne ide preko noći.
  • zg041
    255
    kad smo kod srednjoskolskih dana,sjecam se kad se pola razreda diglo i otislo sa zadnjih par sati na dinamo-fulham (0-3)..danas ekipa ima neku drugu briju..bar vecina klinaca
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.