• dinamo u srcu
    1.9k
    Sto tebi kao navijacu Dinama znaci da se u tvom gradu, na tvom stadionu igra finale npr. Brage i HoffenheimaOluja

Iskreno navijački ne pretjerano, ali za grad turistički mnogo više! Od finala europske lige ili lige prvaka će profitirat cijela Hrvatska. Napravi se marketinški brutalan video cijele Hrvatske dugoročno.

Ne znam kolika je razlika u cijeni gradnje ako stadion ima 35k ili 50k. Kolika je razlika u održavanju između 35k ili 50k.

Osobno bih radio stadion sa što većim brojem mjesta.

Meni kao navijaču koji pratim europski nogomet zvuci privlacnije stadion od 50k i sigurno bih otišao pogledat stadion od 50k mjesta dok stadion od 35k mi marketinški ne zvuči privlačno i ne bi mi bio prioritet kao otić obić popit kavu unutar stadiona ili kupit u fan shopu. Dok za 50k stadion bih sigurno otisao pogledat.

Ima tu puno više faktora. Ako se može gradit i fimancijski je isto apsolutno sam za veći stadion.

Isto tako i Kranjceviceva, stadion od 11.100 gledatelja meno osobno razocaravajuce malo.
  • Dzoni
    1.1k
    Je, tu tekmu i još max 5-6 će biti pun, ostalo kaj, više prazan nego pun. A treba uzet u obzir da to treba i održavati
  • SAS1987
    16.6k
    Dinamo ce imati prosjek od cca 20k (HNL i europske tekme) tako da je nekih 33k - 35k sasvim dovoljno, u biti idealno.
  • gledatelj
    752
    Mi nismo iskoristili drugo i treće mjesto na SP-u i modricevu zlatnu loptu i netko očekuje da ćemo iskoristiti jedan stadion za promociju i turizam?
  • vjeko1701
    13k
    Kada bi Dinamo došao do prosjeka od 30k u sljedećih 15 godina to bi bila ogromna i donekle čak nevjerojatna stvar. A sa tim prosjekom i stadionom od 50k to bi i i dalje značilo da je većinu utakmica taj stadion u najbolju ruku polupun.
  • Oluja
    5.1k

Naš turizam zbog bilo kakvog stadiona nece niti profitirati niti izgubiti znacajne prihode u to sam siguran.
    Meni kao navijaču Dinama je puno draze i prihvatljivije da stadion u sto vise utakmica bude popunjen u sto je moguce vecem postotku.
    Veca popunjenost znaci bolju atmosferu dok s prevelikim stadionom puno cesce bude otuzno prazan sto nije lijepo niti na stadionu, niti na tv-u.
    Strogo navijacki gledano ne zelim da se ikada dogodi da na sjeveru bude bilo koja navijacka grupa osim BBB i prijateljskih grupa pa da nakon te utakmice moram gledati njihova orgijanja, naljepnice i ostale skrabotine po zidovima.
    Sjever Maksimira je naš dom i za druge tu nema mjesta.
    Ja bez googlanja ne mogu nabrojiti stadione na kojima se igralo finale uefinih natjecanja zadnjih 5 godina, a vjerujem da nas je takva velika vecina. Jednostavno nije me briga niti mi to ista znaci.
  • mali M
    7k
    Joj dajte molim vas... "Strašno" bi puno značilo za Zagreb i turizam koliko sjedalica ima Dinamov stadion. Onaj koji ide pogledat turistički stadion samo zato jer je "velik" baš i nije neki nogometni fan. Neka idu pogledati stadion jer tamo igra "onaj Dinamo" sa onim svojim legendarnim navijačima i atmosferom... Imamo klub u kojem su rasli neki od najvećih igrača povijesti sporta, klub koji je prvi pokazao otpor sustavu na početku rata za samostalnost, klub koji je bio simbol otpora režimu i u povijesti, klub koji unatoč svim projekcijama desetljećima nosi na svojoj grbi čast i ugled države u Europskim natjecanjima, al mi bi turistički prodavali "gle kak je velik"! Srećom da su marketinški u klub ušli stvarno veliki igrači pa vjerujem da će znat iskoristiti ime Dinamo više od glupavo predimenzionalnog stadion za turizam...
  • ZgDLions
    820
    Je, baš se možemo nositi sa brojem sjedalica sa arapima koji će zbog novonastalog interesa za nogomet pobrati valjda sva natjecanja koja ikoga zanimaju.
    Daj taj od 32-35 i za nas dosta, da je neko fino arhitektonsko malo čudo i bit će ekipe u obilasku i na tekmama.
    Ko je bio na pripremnim i uvodnim tekmama hnl-a, zna da je bilo podosta stranaca koje ni ovaj neadekvatni nije spriječio da dođu, dovedu klince i kupe dresove i šalove u shopu.
  • fakin
    98
    po meni, što manji stadion to je bolji za klub i atmosferu na utakmicama. budimo realni, nema šanse da ćemo u hnlu imati prosjek veći od 10 000 ljudi. na 30 tisuća će svaku utakmicu 66% stadiona biti prazno. na 40 tisuća to bi bilo 75% praznog stadiona.

vidjet ćete kakvu ludost ćemo raditi u par sezona koje ćemo igrati na novoj kranjči. to bu pakao za gostujuće igrače. samo da nam se ne potrefi tih par godina loša generacija momčadi, ako bude dobra radit ćemo kaos u europi na domaćim tekmama, a i bit će jebeno vidjeti u hnlu 80% popunjenost stadiona protiv recimo gorice ili slaven belupa.
  • Boycie
    2.4k
    Pa sad imas prek 10k na raspalom stadionu opasnom po zivot. Stvarno neki idete u ekstreme sa podcjenjivanjem...
  • fakin
    98
    10 tisuća mislim na utakmicama koje nisu hajduk i rijeka.

jučer si imao 6 tisuća, osijek 4 tisuće...nemamo mi ni blizu prosjek 10 tisuća bez tovara i rijeke nažalost
  • Sibirski plavac
    4.2k
    osijek 4 tisućefakin

Zar si po onakvom vremenu očekivao više? Isti k bi bio i Riječanima i tovarima da im stadion nema nijednu natkrivenu tribinu a pada onoliko kiše.
    Recimo u onom porazu od Osijeka 2 4 bilo je oko 13k ljudi. Zašto? Pa za početak, nije bilo nevrijeme kao u kupu. Ne znam ima li kluba na svijetu koji bi po onakvoj kiši imao više od par tisuća ljudi na stadionu. Možda jedino "ludi" Argentinci i Brazilci. Znao sam bacit oko na tv-u na tekme njihovih liga kad je padala kiša, i stadion je bio odlično ispunjen čak i tad. Al jebiga, to su južnoamerikanci, najluđi navijači na svijetu (angry Hajduk noises).
  • scooniepenn
    4k

Jucer sam bio kao i svaku drugu utakmicu na Maksimiru i bilo je vise od onih komuniciranih 6.500 ljudi, rekao bih najmanje 1.000 vise. Po onoj kisurini ocekivati vise ljudi je nerealno. Samo da jucerasnju utakmicu stavis na stadion Red Bull Salzburga i bilo bi trenutno 13.000 do 14.000 ljudi najmanje. Uz sve pozitivne promjene i promocijsko-marketinske aktivnosti te okrupnjavanje clanstva i vracanje Dinama u zizu zanimanja, mi na novom Maksimiru imamo mekano na jednoj Lokomotivi 20.000 ljudi.
  • NB86
    16.2k
    Na novom maksimiru, usred tjedna na kup utakmici protiv rudeša nece bit ispod 10k ljudi, u hnlu ocekujem prosjek van derbija od 15k
  • fakin
    98
    da imamo prvih mjesec dana, nakon toga nažalost bit će bolje nego sada, ali nećemo imati prosjek preko 10 000 na malim utakmicama. u osijek novi stadion prvih par mjeseci pun, sad prazan, rujevica isto...jednostavno to tako funkcionira kod nas.

kad je u pitanju arsenal u gostima onda bi i 10 000 ulaznica bilo malo, ali eto kad treba ići na istru i goricu potpuno drugačija situacija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.