• Medvedgrad
    499
    10 tisuća mislim na utakmicama koje nisu hajduk i rijeka.

jučer si imao 6 tisuća, osijek 4 tisuće...nemamo mi ni blizu prosjek 10 tisuća bez tovara i rijeke nažalost
    fakin

Ove sezone u HNL-u bez Hajduka i Rijeke imamo prosjek od 8913 gledatelja.

Dost blizu 10 tisuća.
  • Dudu9
    1.5k
    Usporedba Osijeka za kojeg navijaju samo u Osijeku i koji se bori za sredinu tablice, i Dinama za kojeg navija pola hrvatske i svake godine osvaja prvenstvo igra Europu, promašeno uopće stavljat u isti koš
  • Oluja
    5.1k

Postansko-telekomunikacijska, pocetak 2000-ih
  • Sibirski plavac
    4.2k
    pogledajte škole, neki 6., 7. razred u Splitu od njih 25 svih 25 navija za hajduk. kod nas od 25 ljudi možda 5 je za Dinamo.fakin

Smijeh. Možda ih 25 od 25 kaže da su za Hajduk ako ih netko pita, a ustvari ih je možda nekih 10tak koji su baš navijači i prate taj klub. Tako je svugdje u Hrvatskoj. Nigdje nema situacija da je cijeli razred zagrižen i navija za neki klub. Fino su tovari prodali ostatku Hrvatske mit da tamo svaka živa osoba se budi, radi, živi za voljenog im Hajduka. Osoba koja ne prati nogomet uopće, ali će na pitanje odgovoriti da navija za hajduk, dinamo, osijek ili bilo koji klub, to nije nikakav navijač pa čak ni simpatizer s obzirom da uopće ne prati, ali eto radi pritiska okoline će reći da navija za lokalni klub. Upoznao sam na moru pun k takvih kojima je hajduk "sve" a osim LIvaje i Rakete ne znaju nijednog drugog igrača. Pitam ih jednom kakav im je Melnjak ili Šarlija, oni mene pitaju "a ko su ti pak ti likovi?".
  • fakin
    98
    al ono što pričam, neka prosječna osoba koja kaže da navija za hajduk, ona je 99% učlanjena u hajduk, vjerojatno ima i bar 1 kupljen dres od hajduka i godišnje ode na 2-3 utakmice.

kod nas prosječna osoba koja kaže da navija za dinamo nije učlanjena u klub, nije kupila dres iz fan shopa i ode eventualno na chelsea/real kad dođu u maksimir.

to kažem da je nažalost u ovome velika razlika, htjeli mi to priznati ili ne.
  • Dino
    3.4k
    Nogomet i nogometni klub su kao i u svakom drugom sportu ili nekakvoj zanimaciji za drustvo takoder neka vrsta trenda. Svi prate Hrvatsku na euru iako ne znaju ni kolko igraca tocno stoji na terenu, a kad golman ulovi loptu u ruke vicu penal jer je to nasa zemlja zbog koje ju podrzavamo u tom sportu i zelimo zbog izvansportskih razloga da uspijemo i da se cuje za nas.

Dinamo (i Gradjanski) je zbog tih izvansportskih razloga postao tolko popularan klub u Hrvatskoj zato to moramo znati njegovati i na tome graditi nasu bazu navijaca, gledatelja, pratitelja i ostalih. Mozda nemamo vise ni Madare, ni Srbe, ni Jugoslavene kojima bi predstavljali otpor, ali zelim da sve babe u ulici medusobno komentiraju Dinamovu pobjedu protiv Lokomotive i put prema naslovu prvaka makar nisu sigurne igra li se nogomet okruglom ili siljastom loptom jer bi to znacilo da je siroj masi konacno prvenstveno stalo do toga da taj njihov simbol necega u kojem se mogu pronaci gazi sve ostalo i pokazuje snagu svega onoga sto predstavlja.

Mozda gledam to malo neobjektivno jer je meni Dinamo sve samo ne nogometni klub, ali trudim se utjecati na ljude oko sebe i vjerujem da cemo sa zaposlenicima u klubu kojima je zaista stalo do Dinama doseci zavidne brojke u posjeti i puniti taj kapacitet od 35 tisuca na redovnoj bazi.
  • Sibirski plavac
    4.2k
    ona je 99% učlanjena u hajduk, vjerojatno ima i bar 1 kupljen dres od hajduka i godišnje ode na 2-3 utakmice.fakin

Doslovce znam nekoliko likova iz Splita koji su učlanjeni u Hajduk, imaju dresove, govore da im je hajduk "sve", a nijedan od njih ne ode na Poljud više od 5 puta godišnje, a i tad samo ako su ove "jače" tekme.

Kod svakog kluba imaš i prave navijače, i "padobrance", i ove koji govore da su navijači a odu ili samo par puta godišnje ili ih uopće nogomet ne zanima ali radi pritiska društva kažu da su za neki klub.

Uzalud im "milijun" članova:
    https://www.24sata.hr/sport/na-dinamovim-izborima-glasalo-vise-ljudi-nego-na-hajdukovim-a-bili-imaju-puno-vise-clanova-968696
  • Dudu9
    1.5k
    evo to primjer kad bude novi Maksimir i imaš istočnu natkrivenu tribinu, koja je spuštena do terena i to za 10e, misliš da neće se takva tribina popunit? Kakav je sad stadion jedina normalna tribina je zapad dole koja je i najskuplja i to naravno kad je dobro vrijeme, sve ostale tribine su loše za gledanje i naravno da bilo koji simpatizir neće doći na takav stadion platit nešto što ima i na tv
  • Droljo
    13.5k
    istočnu natkrivenu tribinu, koja je spuštena do terenaDudu9

Samo to mi treba i samo to sanjam. Ostatak stadiona me ne zanima. :lol:
  • DrawTube
    6.4k
    Nema sanse da Istok na novom Maxu bude 10 eura

Gornja etaža će biti bar 15 eura, za donju očekujem minimalno 20
  • jedan u nizu
    12.3k
    al ono što pričam, neka prosječna osoba koja kaže da navija za hajduk, ona je 99% učlanjena u hajduk, vjerojatno ima i bar 1 kupljen dres od hajduka i godišnje ode na 2-3 utakmice.fakin

to mozes reci u zadnjih 3-4 godine.
    Prije toga em nisu imali toliko clanova, em im je posjecenost bila dosta losija.

Ergo, ako su oni mogli u par godina doci sa prosjeka od 9-11k na 21-21k onda mozemo i mi.
    Pogotovo tek sa novim stadionom

Mi smo dosli ssa 3-4k na 10k.

Oni godinama rade na povecavanju toga i hajpanju, a to kos nas traje tek godinu dana. I to ne da prije toga nismo radili na tome, nego se radilo upravo obrnuto, na sve moguce nacine se tjeralo ljude od stadiona i od kluba.

Stvarno se nekada podcjenjujemo.
  • Dudu9
    1.5k
    bit će različitih cijena, od tribina pa ovisno o protivnicima, nije isto hajduk ili lokomotiva, djeca bi trebala imati popust itd, uglavnom bit će za svakog pa da bira, sad nema tih opcija
  • Filip85
    26
    Postansko-telekomunikacijska, pocetak 2000-ihOluja

Znači da smo negdje vršnjaci, ja sam u srednju krenuo 2000/2001. Moguće da u tehničkim i obrtničkim školama ima više ne-Dinamovaca jer u tima školama ima više onih koji u Zg dođu radi školovanja, dok u gimnazije i ekonomske više ide domicilno stanovništvo. Ja sam išao u gimnaziju (1. razred u devetu, ostalo u 12.) i od 10 ljudi 9 ih je za Dinamo....
  • fakin
    98

novi Maksimir bit će najranije 2029./2030. tad će za istok biti normalna cijena vjerojatno 30-40 eura za hnl, liga prvaka vjerojatno duplo.
  • Bosskovitz
    15.6k
    al ono što pričam, neka prosječna osoba koja kaže da navija za hajduk, ona je 99% učlanjena u hajduk, vjerojatno ima i bar 1 kupljen dres od hajduka i godišnje ode na 2-3 utakmice.fakin

Posve si nerealan i cherrypickaš brojke kako ti odgovaraju.

Tovari su 2015. godine imali 15.380 članova, 2024. su imali 126.000. U 15 godina su svoju prosječnu posjetu na stadionu podignuli s nešto manje od 6.000 na nešto više od 21.000. Ne zato kaj "tuđi čovik nikad neće znati" ili zato jer su "najluđi grad na svitu" i slične pizdarije nego zbog 15 godina jebeno dobrog rada na marketingu, brandingu, povezivanju sa svojom bazom i razvijanju kulture odlaska na utakmice, iste one koja je kod nas sustavno i ciljano ubijana desetljećima.

Uvreda je za Dinamo kad netko tvrdi da je normalno da su tovari narasli 700% u članstvu i 250% u posjeti utakmicama, a mi nećemo nikada narasti ni najmanje i zauvijek ćemo ostati na trenutnim brojkama kaj god napravili i glede stadiona, i glede kluba. Brainwashali su vas svojim bajkama i to je jebeno tužno, ali isto posljedica svega kaj se u našem klubu događalo zadnjih 30+ godina. A sad se napokon mijenja i mijenjat će se još i više.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.