• Droljo
    13.4k
    Bila bi to lijepa aleja od željezničke/metro stanice i tramvajskog/autobusnog okretišta Borongaj prema Maksimiru.Bosskovitz

Još kad bi tih 60-70 km od kutine do zagreba vozio za manje od sadašnjih 2 sata (ako imaš sreće...)HŽ :cry:
  • DrawTube
    6.4k

Baš milijarde?

Ha pretpostavljam

Koliko vidim, cijena kilometra metro željeznice je u prosjeku 250 milijuna eura, bar tako kaže Ottek. Ajde nek je 200 jer je valjda manje komplicirano kopati na već "cistom" koridoru i jer je ottek lopov. Koliko vidim, na tom koridoru ima oko 4 kilometra pruge (od Heinzelove do Zapadnog uključujući i onaj trokut kod SC valjda)

Samo kaj ne bi ukopali samo 2 kolosijeka nego više njih, cak je i na ZK 5 kolosijeka, a na nasipu od ZK do GK

Trebalo bi se pozabaviti i sa GK, pogotovo bi delikatno bilo kopanje jer je stara zgrada. Valjda bi dobili nešto.poput novog glavnog u Begešu

IMG-20220326-133211-1.jpg

Nadodajmo tu i projekte uređenja okoliša, nove privremene kolodvore i stajališta dok traju radovi, kao i cijenu kašnjenja i smanjenja prometa tj izgubljen profit.

Kažem, nisam tu ekspert, ali po meni bi koštalo bar milijardu i pol da se napravi kak spada. Neka me netko tko se kuži u to demantira
  • Filip85
    10
    Još kad bi tih 60-70 km od kutine do zagreba vozio za manje od sadašnjih 2 sataDroljo

pa u planu je remont pruge i gradnja drugog kolosijeka do novske. Kada to bude gotovo Zagreb-Kutina i obratno će biti manje od sat vremena brzim vlakom, najbrže još od sredine 90-ih kada je brzi do Kutine stizao za točno 1 sat.
  • Droljo
    13.4k

IC je vozio i ispod sat vremena. A ovo bumo videli šta bude od drugog kolosijeka...
  • Filip85
    10
    IC je vozio i ispod sat vremenaDroljo

Imaš pravo, do Novske (gdje ja idem) je vozio oko sata...
  • NORTE
    14.1k
    Izgleda da će HŽ napraviti željezničku stanicu na VukovarskojBosskovitz

Pretpostavljam onaj komad sjeverno od Vukovarske tj. južno od Cibone.
  • ZgDLions
    818
    https://www.tportal.hr/sport/clanak/grad-zagreb-izabrao-izvodaca-radova-stadiona-u-kranjcevicevoj-foto-20250315

Ak je ovo konačno, malo me smetaju napikani reflektori na krovu, draže bi mi bilo da su stavljeni u konstrukciju.
  • prefontaine
    1.4k
    Čemu služe one praznine između tribina?
  • mali M
    7k
    išao sam pogledati i da, mislim da je logičnije da se postave na rub nego da ovako strše ko čačkalice sa lampom.. a vidjet ćemo dal će se to u konačnici promijeniti.

Dal se može prije početka radova još promijeniti neke estetske stvari ili je prošla baba s kolačima?

Drugo pitanje na koje mi se nije odgovorilo neki dan, da li se ovo odbijanje Tomaševićevog prijedloga novog GUP-a možebitno odnosi i na Kranjču? Pitam zbog mogućeg "tisućitog" razloga da se još malo odgodi sve...

I zadnje, kad pročitam za ove solare, molim da se cijeli jedan blok solara preusmjeri u VAR sobi jer vidimo da su VAR sobe sklone nestancima struje :snicker:
  • Crni86
    8.8k
    stranica je maknuta
  • Crusades
    14.9k
    Drugo pitanje na koje mi se nije odgovorilo neki dan, da li se ovo odbijanje Tomaševićevog prijedloga novog GUP-a možebitno odnosi i na Kranjču? Pitam zbog mogućeg "tisućitog" razloga da se još malo odgodi sve...mali M

Mislim da je ovdje netko pisao da Kranjča ima pravomoćnu građevinsku dozvolu i da to sa GUP-om ne utječe na nju.
  • ZgDLions
    818

I ja sam tu zbunjen, Tomašević je rekao da ide dalje i da nema veze sa rušenjem GUP-a, a oporba da je sad stopirano, ko bi ga znao.

Ima nova, ali nema na njoj onog simpa animiranog videa.
    https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/posao-od-47-milijuna-eura-poznato-je-tko-ce-graditi-stadion-u-kranjcevicevoj-foto-20250314
  • tigric
    589
    [Odabran izvođač radova rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj]

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, donio je odluku o odabiru tvrtke Strabag za izvođača radova na rekonstrukciji stadiona u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, budući da se radi o najpovoljnijoj ponudi.

Podsjetimo, ponude su poslala četiri ponuditelja odnosno zajednice ponuditelja: Strabag, u vrijednosti od oko 37.87 milijuna eura; Kamgrad, u vrijednosti od oko 39.64 milijuna eura; Texo Molior, u vrijednosti od oko 42.17 milijuna eura; te zajednica ponuditelja ING-GRAD i Tehnika, u vrijednosti od oko 41.67 milijuna eura. Iznosi su bez PDV-a.

Stadion u Kranjčevićevoj ulici bit će kapaciteta 11.163 mjesta, i zadovoljavati uvjete 4. kategorije UEFA-e (Liga prvaka, Europska liga, Konferencijska liga).

Ukoliko ne bude žalbe, očekujemo da radovi na rekonstrukciji stadiona započnu sljedeći mjesec. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci, te bi Dinamo i Hrvatska reprezentacija od kraja 2026. godine utakmice igrali na stadionu vrhunske klase.

Ujedno, rekonstrukcija i modernizacija stadiona u Kranjčevićevoj ulici nužan je preduvjet za rušenje postojećeg i gradnju novog maksimirskog stadiona, čija se izgradnja očekuje do početka 2029. godine.
  • Liks90
    2.7k
    pišemo o tome već dva dana…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.