• Bosskovitz
    15.6k
    Kranjca ce smanjiti naviku dolaska na stadion jer ce zbog manje kapacitete biti biti manje "unique" gledatelja.SAS1987

Ali će promijeniti percepciju odlaska na utakmice jer će potražnja za ulaznicama redovito biti veća od njihove ponude, što je sušta suprotnost od onoga što je klub radio desetljećima - ulaznice što jeftinije, ponekad i za kunu, a ponekad i uz besplatne majice, kape i šalove samo da bi se ljude navuklo ovdje.

S Kranjčevićevom se to mijenja, nema više besplatnih ulazaka, nema više "ma bit će ulaznica" - svaka tekma je rasprodan stadion, bio s druge strane Slaven Belupo ili Real Madrid. Utakmice više nisu "na akciji", Dinamo postaje luksuz - ne u smislu da je dostupan samo bogatima, nego da su rijetke i teško dostupne. Tako se mijenja paradigma, što je odličan uvod za novi, veliki stadion.
  • SAS1987
    16.6k
    dopuštam mogućnost da sam u krivu, mada sam ove godine jednom vec pogrešio i mala je vjerojatnost da bi se mi to godišnje dogodilo dva puta :lol:

Ima logike u tome što pišeš, svakako, perspektiva je da će u slobodni prodaji, nakon godišnjih, VIP, sponzora itd biti 3k - 4k karata u kombinaciji s tome da će se ljudi koju su koliko toliko redoviti (~10 tekmi na sezonu) lakše snaći i nekako doci do karte pa će izvisiti oni koji su do sada došli na tekmu, dvije. A takvi su jedan od dva segmenata navijača kojima klub može najjednostavnije usaditi naviku dolaska na tekmu (naravno, kad bude novi Maksimir, za Kranjcu su mu zbog kapaciteta vezne ruke).

Ali će promijeniti percepciju odlaska na utakmice jer će potražnja za ulaznicama redovito biti veća od njihove ponudeBosskovitz

To svakako, ali navika se stvara dolaskom na tekmu :smile:
  • Sajla
    7.7k
    sve je to na dugom štapu i u relativno dalekoj budućnosti, ali ako Kranjča bude redovno rasprodana i interes bude dovoljno velik, klub bi mogao razmisliti o organiziranom gledanju utakmica na video zidu, uz popratne sadržaje, naravno. ne znam kako će izgledati gradilište na Maksimiru, ali ako bi se na mjestu pomoćnog terena prema parkingu na Borongaju ubacilo Plavi korner, fan shop i sl. u 2-3 kontejnera... "Dinamovo u malom s gledanjem utakmica" na suprotnom kraju grada od Kranjče, da se zadrži navika dolaska, a možda i bude nešto dodatnog prihoda. znam, zaletavam se, ali palo mi na pamet :)
  • Bosskovitz
    15.6k

12.000 u Kranjči i 5.000 prek puta u Ciboni na videozidu, fan zona na parketu :D
  • deda
    35.8k
    Rješenje je prodaja pojedinačnih karata za cijelu sezonu odmah. Pa biraj ako hoćeš bar nešto. Uz mogućnost da tu kartu vratiš ako ne budeš išao.
  • Droljo
    13.4k
    Uz mogućnost da tu kartu vratiš ako ne budeš išao.deda

Uz obavezu!
  • NKDZ86
    3.1k
    Inače zabrana prilaska stadionu na godinu dana.
  • jedan u nizu
    12.3k
    Inace, iskocilo mi neki dan na fb, pa mi je bilo zanimljivo.
    Siguran sam da ce nekima u klubu (khm khm ) biti zanimljivo prouciti ovakvu taktiku prodaje sezonskih ulaznica.

FC Copenhagen's subscription-based ticketing model has revolutionized fan loyalty and revenue. By allowing season ticket holders to pay via subscription, the club moved away from traditional upfront payments, addressing the challenge of high initial costs that deter younger fans, particularly those in the 15-24 age bracket.
    On top of offering priority access to tickets, the FCK+ subscription includes additional benefits such as match streaming, exclusive club content, and access to European qualification home ties, for which the club secured streaming rights in 2024. This shift has improved cash flow, eliminated the need for renewal campaigns, and ensured a steadily growing fan base. Supporters can transfer or return tickets via the club’s app, with funds credited to their accounts if the tickets are resold. As a result, average home attendance has risen from around 15,000 to nearly 27,000, demonstrating the model’s success in boosting engagement and financial stability.
    The Danish national football team has also embraced the subscription model. In 2021, the DBU launched the ‘ForDanmark’ subscription, offering priority access to tickets. Fans can also secure a fixed seat for all national team matches through the ‘Dynamit’ subscription. This has contributed to near sell-outs for all home matches, for friendlies and competitive clashes alike.

482215722_1058633889638533_9093242440783324818_n.jpg?stp=dst-jpg_s640x640_tt6&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=oHqG1tqtFiwQ7kNvgEtHQZU&_nc_oc=Adj6ZZYb3zbHGrQ5d5Y9Ob5JTwX2XxaswXZ5HAsjOpYfzK599_nBrUT21v6kLqVnB3g&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fzag4-1.fna&_nc_gid=AEr8x_FcZCCuc0Vj03aGCEB&oh=00_AYEAEJBhWpmr2fysfBO_4w8Qm6uZZPU3c-L4J8C9umL4-g&oe=67D8D078
  • Borovljanin
    225

Sve pametno se treba razmotriti i primijeniti ako ima smisla
  • NORTE
    14.2k
    Đalović o trening kampu:

"Trenirali smo odlično. Vrijeme je bilo loše, ali naši tereni u kampu Rujevica su vrhunski tako da smo obavili sve što je zacrtano u pripremi Jadranskog derbija"

Ono što je Baturina izjavio je ništa prema onome šta zaslužuju odgovorni za stanje našeg glavnog i pomoćnog terena. Kao i oni koji ih drže u klubu.
  • Izet Hajrović
    4.5k
    Kao i oni koji ih drže u klubu.NORTE

Na kraju bih čak rekao da su oni glavni krivci. Kalkulirali su, štedili su, mislili su da će teren izdržati i zato nisu išli u zamjenu travnjaka po završetku sezone i onda kad je sezona već počela, bilo je kasno za velike radove na terenu s obzirom na vremensko ograničenje i zato se promijenio samo travnjak, a nije se dirala drenaža i ostalo. Njihova štednja i nećkanje doveli su nas do ovoga što imamo danas.
  • mali M
    7k
    mislim da nije toliko jednodimenzionalna priča zato jer su i pomoćni tereni kriminalni. Mene zanima onda odgovor na pitanje, zbog čega su štedjeli i što su čekali? Ali pravi razlog, sigurno su imali argument zašto su rekli da misle da će teren i pomoćni izdržati još malo... Još malo do čega? Do selidbe na Kranjču?
  • FrenchMontana
    1k
    IMG-2937.jpg
    Čitam nešto Kibice i naletim na dio gdje piše o otvaranju novog stadiona u Koturaškoj…

A evo scenarija u 21. stoljecu:
    Godina je 2029…. “Gradonacelnik Tomasevic ne zeli da se blagoslovi novi stadion Maksimir jer je paganin ateist, dok iz kluba ipak postoji želja da monsinjor Kutleša blagoslovi novo zdanje…” to ce biti bitke koje ce se voditi i bit cu jako razocaran ako Mozemosi pobijede. :cheer:
  • crnikinez
    15
    Ostaje zal radi toga sto ce biti ispod 40 000 i ograniciti se da ne mozemo biti domacini finala europskih natjecanja i opcenito velikih utakmica. Razmislja se nazalost samo o toj nekoj bliskoj buducnosti. Kada bude moderan komforan stadion doci ce do puno veceg odaziva na tekme. Tko kaze da nam nece biti prosjek na HNL tekmama s novim stadionom 20-25k. A za europske utakmice da se napuni i tih 40k. Ili za utakmice reprezentacije
  • Oluja
    5.1k
    Sto tebi kao navijacu Dinama znaci da se u tvom gradu, na tvom stadionu igra finale npr. Brage i Hoffenheima?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.