• nemapredaje
    4.5k
    A odgovor je vrlo jednostavan - subjektivnost.

Oni kojima je Kanga u očima taj koji treba imati prednost, će sve što on napravi biti bolje nego što Kule napravi. Isto tako vrijedi i obrnuto.

Daljnja rasprava nema smisla.
  • vjeko1701
    12.9k
    Zbilja se pretjeruje s tim Knaga vs Kulenović. Previše se pljuje i po jednom i po drugom i po dobrom starom običaju uzimaju se kampovi i onda rafali iz rovova.

Kanga da je zabio pola svojih stativa, već bi se pričalo o novom prvotimcu. Ali nije zabio. Na moje nestručno oko, u igri doprinosi više od Kulenovića i čini mi se kao da ima manje izgubljenih lopti po osvojenom duelu.

Kulenović mi izgleda kao da se malo treba srediti u glavi. Ove godine na terenu se previše svađa sa sucima a ni reakcije poslije golova mu nisu na čast. Kao domaći dečko bi ipak trebao staviti interes momčadi ispred svojeg nezadovoljstva koliko god smatrao da je nepravedno stavljen kao zamjena Kangi.
  • Sajla
    7.6k
    znam samo da ste mi sad upropastili Omakeove analize. ako su po statistici duela Kanga i Kule tu negdje, pa ista ta statistika za Mmaeea govori kako je u Fradiju bio natprosječno uspješan u duelima u europskim utakmicama... wtf? meni se ti alati sve više čine k'o drek na šibici, šalji Džemu da gleda tekme i to je to :rofl:
  • Patak
    3.1k
    Inače u Cardiffu su dva napadača trenutno. Irski reprezentativac Callum Robinson, koji ove godine ima 12 golova u 28 utakmica, 158 min/gol. 30 godina, 1,8M vrijednost na TM.

I Danac Yousef Salech kojeg su kupili za 4M nakon što su prodali Kangu Dinamu, 23 godine. 1,8M vrijednost. I koji je od dolaska u Cardiff u 12 utakmica zabio 5 golova, 120 min/gol
  • emilperska
    9k
    Poanta je da on ne može biti prvi napadač. Iskreno ne znam da li može biti i drugi. I kada bi od tih 4 vratnice ušle 2 u gol i kada ne bi imao minutu ludila i dobio u ključnoj tekmi crveni, to je opet premalo da bude prva špica ozbiljnog, ali ozbiljnog europskog Dinama.

Mi smo platili igrača 2 milijuna EUR, dali mu plaću 700k EUR plus fini bonusi i on isporučuje to što isporučuje. Okay, brojke će u međuvremenu biti bolje jer ne može stalno vratnice udarat, nemoguće je statistički da toliko vratnica udara. Ali opet, Rijeka je dovela Čopa for free. Klub od kojeg smo mi kupili Kangu je za iste te pare doveo špicu koja trpa višestrukko u odnosu na Kangu. Poanta je da je on bio PANIC BUY i kao takav meni odmah nije bilo ni realno da ispuni očekivanja cijelog plebsa niti da bude prva špica na ljeto. Vratio se Bruno ili ne.

Mene tu zapravo najviše iritira to neko hajdučko svršavanje na te strance prvih par kola. Tako se svršavalo na Mmae, Cordobu, Mbukua, Oliverasa. Nerelana hype realno nema potrebe za tim.
    Dečko će odradit svoju rolu ove sezone na ovaj ili onaj način, na ljeto dolazi nova špica i to je to. A taj dečko će bit vječno preplaćen jer smo ga platili u naletu nemoći jer nismo imali kog dovest..

A sad ako netko misli da on može bit prva špica, samo jedan mali detalj s derbija. Kanga je prvi dio tekme bio nakalemljen na Uremovića, onda su naši shvatili da nemre dobit nijedan jebeni duel pa su ga prebacili na Prpića i izgledalo je malo bolje. On nije fizički dominantan kako smo mislili da će bit. Uremović ga je pojeo, uništio ga je.

On ne može bit naša prva špica ako želimo jaki Dinamo i točka.. Treba se nadat da će ova 2-3 kola do Petka odradit rolu bolje nego u 2 derbija i da će nešto i pogodit i poslije toga..
  • Droljo
    13.3k
    Mi smo platili igrača 2 milijuna EUR, dali mu plaću 700kemilperska

Napiši to još 100 puta i postat će istina.
  • Efes Pilsen
    10.2k
    Mi od Eduarda nismo imali spicu kakva se ovdje trazi. Jedino je Mierez iskocio jednu Bjelicinu sezonu s 21 golom ili koliko. Sad, da cemo ubost samo tako spicu koja ce zabijat kao Eduardo i dijelit kao Petko se cini kao nemoguca misija.
    Sesko kosta 80 mil. eura, a u Austriji nije prebacio 16 golova.
    Mislim da su nam apetit malo izvan realne sfere plus sto je Petko ocigledna nogometna anomalija s kojom smo imali srece da nema radni moment, pa eto Seska inace..
  • emilperska
    9k
    Napiši to još 100 puta i postat će istina.Droljo

Plaćen je 1,7 mil EUR fiksno i bonuse vezane uz nastupe i svašta (Cardiffu) + 700k EUR njemu fiksno i bonusi njemu za gol, asistentciju, Europu, trofeje itd.

Šta sam točno krivo napisao?
    Misliš da Kanga neće ostvarit 20 nastupa pa da im damo i bonuse za to..

Ugl jebe mi se više za Kangu, ovo me podsjeća na Sportnet forum kad je za jogurt potpisao Said Ahmed Said.. Stvarate takav hype oko njega da normalno da ekipi automatski ide na kurac jer gledaju jesu ludi više i oni nešto ne vide u njemu što trebaju vidit.

Solidan HNL napadač kakvog smo mogli imat i u Santiniju, ali imali smo napad panike jer SD cijeli transferni rok po tom pitanju nije radio ništa i onda je Upravi došlo iz dupeta u glavu i rekli su mu da nacrta napadača u 4 dana i jedina opcija je očito bio Kanga.

I sad svi na Kamenita vrata da ispadne barem solidan..

I za sam kraj..
    Znali smo 4 mjeseca da nam treba napadač. Imali smo po riječima Marka Marića A,B,C,D,E,F opcjie na toj poziciji. Nismo dovodili nikog do 25.1. i onda smo doveli Kangu? Pa da li je to vama normalno? Jesmo mi ludi više? Jel vrhunac našeg petomjesečnog češljanja tržišta Wilfried Kanga za 2 milijuna EUR i kad se sve zbroji Bruninu plaću.

I najviše boli što domaće dečke kao Špikića, Menala (koji će na kraju možda i bit prvak s Rijekom), Šutala, Perkovića, Solda smo bacili niz stepenice radi raznih Cordoba, Mbukua, Mmae i Kangi. A stvara se i klima da našeg najboljeg nacionalnog strijelca u 2024. bacimo niz ljestve jer smo dobili Wilfrieda Kangu. Dinamo nije Sheriff Tiraspol niti ćemo ikad biti Sheriff Tiraposl niti klub s ovako snažnim nacionalnim identitetom u sebi može funkcionirati kako funkcionira Sheriff..
  • jakov1
    481
    Kulenović je samo protiv Arsenala i Celtica osvojio 17 duela, dok Kanga u 7 HNL utakmica ima 19 osvojenih duela.Krizy

Vjerojatno si mislio na Milan i Celtic (16 osvojenih po Sofi) jer je protiv Arsenala osvojio 3 duela, ali bez obzira na taj detalj, argument ti je na razini Dalibana - izvukao si nek podatak van ikakvog konteksta i oblikujes stvarnost oko njega.

To je kao da za kosarkasa kazes da je zabio 5 trica, a neki drugi 4, a ne kazes postotke jer je prvi sutnuo 20 komada jer su ga protivnici pustali samog kad mu nista nije ulazilo. Tako je i s Kuletom, stoperi su ga lovili po terenu jer svi znaju da ga doslovno treba okrznuti i on odmah gubi loptu, nisu trazili sigurne pozicije za ulaz u duel.

ovo me podsjeća na Sportnet forum kad je za jogurt potpisao Said Ahmed Said.. Stvarate takav hype oko njegaemilperska

Pa Said je top napadac za Hajduk 2016. Ako Kanga bude toliko dobar za nas kao Said tada za njih, po meni je to dovoljno za ocjenu transfera pogotkom.
  • Mihaljević
    12k
    Kanga nije loš igrač, doslovno je lik kopija Lukakua, neće ga gol, ali kad jednom krene ne staje. Odigrao je jako dobru utakmicu u Koprivnici bez obzira na sve, penal nije trebao on izvoditi. Čekaj zar vam Kanga nije kompletniji igrač od Kulenovića od kojeg više ništa ne možeš očekivati osim krivog stupanja lopte? Ni Kanga, ni Kulenović, nisu za Dinamo.
  • DiddyGuela
    3k
    Ova fiksacija ne duele je sve. Ono, tip doslovno nema niti jednu drugu nogometnu kvalitetu osim sto je iznadprosjecno jak i visok pa ajmo vadit statistiku duela i koliko se dobro gura umjesto zabijenih golova jer cemo tako opravdati narativ. A svi smo jako dobro znali da trebamo golgetera na zimu jer nam je postotak realizacije valjda najlosiji u ligi.

On je napadac Dinama, u Hnlu je u 7 utakmica zabio 1 gol, masio nekoliko izglednih prilika i pogodio nekoliko stativa. Osim toga fulao je penal i u derbiju dobio crveni karton.

Recimo ona situacija u Koprivnici kada mu je Pjaca dao dubinsku loptu a ovaj raspalio onako bezosjecajno ko lopatom sa 16 metara je dobar prikaz njegove nogometne kvalitete.

Nije Mae ili Mbuku, blize je Maxu ili Kaneku, sto je i dalje nedovoljno dobro za status prvotimca. Skupi prosjecni stranac.
  • Eduardo
    22.9k
    Kanga nije loš igrač, doslovno je lik kopija Lukakua, neće ga gol, ali kad jednom krene ne staje.Mihaljević

Sorry, ali moram se nasmijati... ima 27 godina i niti 50 golova u karijeri. Hoće ga krenuti više?
  • NKDZ86
    3.1k
    Samo šta nije, treba ga odčepit
  • CISCO
    221
    Bude ga odčepio H2O.

Nije se još navikao na čari Zagreba.
  • prefontaine
    1.4k
    Danas mu je točno pedeseti dan otkako je u Dinamu (20.1., ponedjeljak, potpisao). Ajmo braćo, potrudite se još malo da za 50 dana u Dinamu ima 50 stranica na Zoni, možemo mi to!

Recimo, po broju komentara je već prestigao Arijana Ademija, Peru Sučića, Stefana Ristovskog, Kévin Théophile-Catherinea, Darija Špikića, a polako ali sigurno se približava Samyu Mmaeeu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet