• Dinaminjo
    1.3k

Mozda znaci da stadion sa podzemnim parkingom ne moze konkurirati za finala
  • Efes Pilsen
    10.1k
    Moguce, zbog sigurnosti i statike sigurno ima i nekog smisla.
  • Neron53
    1.3k
    Ne prolazi li ispod Ajaxovog stadiona autoput?
  • Mathiasovi Chageri
    4k
    Radije od 35k do 40k, da se održavaju i finala Lige PrvakaNolifer

Tehnički svaki stadion kategorije 4 može održati finale Lige prvaka, no nepisano je pravilo da se finala Lige prvaka igraju, odnosno u izbor ulaze samo stadioni kapaciteta iznad 60.000, dok finala Europske lige idu na stadione iznad 40.000.

Naš budući stadion ne treba ići u megalomaniju da bi jednom organizirali finale nekakvog europskog natjecanja, uostalom finale Konferencijske lige, kao i Europski Superkup će se moći organizirati na novom Maksimiru kapaciteta 35.000, ako već patite na to. Meni je cilj da stadion bude vrhunski arhitektonski, a ne nekakva generična kutija i da ima kapacitet kakav sad puni Maksimir ima. Podizanje kapaciteta i troškova izgradnje da bi nekad u budućnosti mogli organizirati utakmicu Athletic Bilbaa i Lillea, a kojeg nećemo moći napuniti nikad mi je smiješno.

Tuđmanova megalomanija nas je i dovela do ovoga danas što imamo i što rušimo nadam se, za godinu i pol.

Ne prolazi li ispod Ajaxovog stadiona autoput?Neron53

Ne. Prolazi oko stadiona, odnosno blizu. Autocesta je prolazila ispod tribine starog Vicente Calderona, ako si na to mislio.
  • Nolifer
    9.9k
    ako već patite na toMathiasovi Chageri

Nitko ne pati na to, nego gledam na veću zaradu ili profit, ako se pati na to, uglavnom. Da onakav kakav sam napisao, svaki član bi mogao doć do željene ulaznice i siguran sam da bi se tražila karta više. Jer kako rastemo, tako se treba na sve gledati.

I nadam se da onda magarad s juga neće puno likovat da imaju veći stadion od nas...
  • rioda
    7.3k
    Bad Blue Boysi žele sudjelovati u projektiranju navijačke tribine?

- Dinamove potrebe i želje uvrštene su u program koji će se raspisati u natječaju. Bit će to stadion od 30-35 tisuća gledatelja da bi se mogla održavati finala Europske i Konferencijske lige. Imat će i dvije etaže, slušali smo želje i zahtjeve BBB-a. Ako bude moguće da realiziramo i stajaće tribine, bit će tamo. Jacuzzi definitivno neće biti tamo, ali bit će veliki VIP i Business prostor na zapadnoj tribini koje će povećati prihode klubu
    fakin

Ovo nije skroz točan citat, rekao je da će navijačka tribina imati jednu etažu
  • Neron53
    1.3k

Sjecam se kad smo prvi put gostovali u Amsterdamu da su nam objasnjavali kako autoput prolazi ispod samog , tada novog stadiona. Ocigledno pogresan info
  • Izet Hajrović
    4.4k
    I nadam se da onda magarad s juga neće puno likovat da imaju veći stadion od nas...Nolifer

Nedavno se pričalo da žele graditi novi stadion na Brodarici od 30k. Mislim da je 35k dovoljno za naše potrebe, iako bih volio da to bude okruglih 40k, ali što je tu je. 35k je dovoljno za finala Konferencijske i Europske lige, a dovoljno je i u slučaju suorganizacije Europskog prvenstva.
  • immerwieder
    1.4k
    pohvaljujem utjecaj iz kluba na izradu programa za natječaj,
    nedavno sam napisal da ovo za navijačku tribinu treba staviti odmah u program
    i znam da je sada stavljeno

ne treba uspoređivati s drugim stadionima,
    u nizozemskoj nema potresa, ubrzanje tla na temelju kojeg se računa potresna sila na konstrukciju na lokaciji našeg stadiona je 0.251g, a u amsterdamu je manje od 0.02g,
    znači da su potresne sile red veličine više od 10 puta manje
  • Mathiasovi Chageri
    4k
    Sjecam se kad smo prvi put gostovali u Amsterdamu da su nam objasnjavali kako autoput prolazi ispod samog , tada novog stadiona. Ocigledno pogresan infoNeron53

E sad vidiš, možda se ja varam, ali mislim da to nije autocesta. Ima cesta koja vozi kroz stadion, "ispod" stadiona. To je po meni obična cesta koja se nastavlja dalje ispod pruge kojom ide vlak odnosno "metro". Ona ima, ako se ne varam dvije trake ali bio sam u zadnje tri godine jedno šest puta u hotelu doslovno tri koraka pored stadiona i nikad nisam vidio da gore bude 10 auta u isto vrijeme u obje trake. Dalje se ta cesta nastavlja iza u kvart. Sad dal je ona zaista definirana kao brza cesta ili nešto, moguće, ali u okruženju stadiona je i Ziggo Dome i izlaz Amsterdam jugoistok za autocestu prema Shipholu (aerodromu) i od tamo se doslovno sužava cesta prema stadionu u jednu traku, pa onda ima dvije trake ispod stadiona pa se sužava na semaforu dalje u kvartu.

Nikad mi se to nije činilo kao autocesta pogotovo jer je kilometar dalje prava autocesta.
  • db-izbjeglica
    16.7k
    ne vidim zašto bi uefu bolila briga što je ispod terena?

novi bernabeu, stadion u lilleu, novi tottenhamov stadion nema što nemaju ispod terena, to sve sve nešto diže, pomiče, razvlači...
  • jedan u nizu
    12.2k
    ne vidim zašto bi uefu bolila briga što je ispod terena?

novi bernabeu, stadion u lilleu, novi tottenhamov stadion nema što nemaju ispod terena, to sve sve nešto diže, pomiče, razvlači...
    db-izbjeglica

Nije isto da li ispod stadiona prostor za drugi travnjak, druge podloge, grijaci za teren ili ne znam sta.
    Ili je ispod stadiona garaza od 2000 mjesta sa potencijalno par tisuca ljudi.

U slucaju nekakve katastrofe, u jednom slucaju ce najebati rezervni travnjak, navodnjavanje i podloga za koncerte, a u drugom koja stotina ili tisuca ljudi.

Pogotovo kada iznas imas nekoliko tisuca tona materijala i par desetaka tisuca ljudi.
  • rioda
    7.3k
    Nevjerojatno je da je dio medija prenio u tekstovima da su Boysi tražili da navijačka tribina bude dvoetažna, iako je izričito rečeno da traže da bude jednoetažna.
  • Bosskovitz
    15.3k
    Tak da ne kuzim sta to znaci da ne smije..Efes Pilsen

Mislim da to nema veze UEFA-om nego s našim sigurnosnim propisima, garaže ispod lokacija na kojima su eventi s puno ljudi su ozbiljan sigurnosni problem. To, naravno, ne znači da su zabranjene, ali su logistički vrlo zahtjevne.

Ne znam jesi li ikada za neku utakmicu ili koncert u Areni Zagreb išao u VIP pa parkirao u garaži ispod same dvorane, to je vrlo spor proces jer policija svakom autu pregledava podvozje ogledalima kako se ne bi unijela neka eksplozivna naprava, a znao sam viđati i da ljudi otvaraju prtljažnike.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.