• Ludovic IX
    8.2k
    treba uzet u obzir da su bonusi vezani za ulazak u LP tako da u slučaju neulaska u LP, ili EL, stavka na rashodovnoj strani ide na niže u odnosu na planirane troškove.

kako ćemo po svemu sudeći, od transfera uprihoditi više od tih 21, neulazak u LP/EL nebi uzrokovao nikakve potrese što se tiče financija. samo nebi mogli uložiti 10-15 u transfere već 3-7 recimo.(ove sezone smo 9.8 na transferna obestećenja + sign-fee za recimo mmaea tak da smo preko 10 ove sezone.
  • The Undertaker
    6.9k
    Plan prihoda od UEFA je baziran na igranju EL. Dio love od ovosezonske LP će doći u ovoj godini.
  • emilperska
    8.7k

Nije isto igrati EL kada u nju ulaziš iz kvala LP ili kada u nju ideš preko kvala EL sto je neki nas optimistični scenarij u slucaju Rijekine duple krune.

Razlika moze bit u 5mil EUR. Mozda i vise. Ovo iz glave pričam jer sam nekad radio neš s tim.

Manenica je proracun bazirao na igranju EL iz kvote kvala LP. Ovo što nas sad čeka su znacajno manje brojke. Bar ovako na prvu.
  • Ludovic IX
    8.2k
    uvijek imamo neko zemljište oko jaruna za ponudit igračima..ma i sami jarun
  • Droljo
    12.8k
    Mi idemo direktno u ligu prvaka. Kakve gluposti vi spominjete?
  • Ivdzo11
    5.7k
    Kladionice;

Dinamo 2.70
    Rijeka 2.70
    Hajduk 2.70
  • austrijanac
    5.8k

Dugo im je i trebalo iskreno :)
    No ono što sam "načuo" da i dalje se stavlja na nas, zato se i ne miče puno.
  • Murtidzg
    119

A i gospon Mamic bu moral platiti 21 miler po optužnici tak da plavi puče ne sekiraj se. Uprava imate sve pod kontrolom...

Čak ćemo i više zaraditi od ove godine ak nebumo prvi...
  • vjeko1701
    12.6k
    Onda prepuštam da je to o 10M minusa bila nečija hiperbola ili sam ja krivo shvatio.
  • emilperska
    8.7k
    Onda prepuštam da je to o 10M minusa bila nečija hiperbola ili sam ja krivo shvatio.vjeko1701

Mislim da se tu mislilo (makar ne sjećam se jer mi je cifra malo too much) na 10 mil EUR manjka likvidnosti u jednom trenutku. Ali to ne znači 10 mil eur minusa.

Npr. mi prodajemo Peru Sučića za 14 mil EUR kroz 12 rata na 3 godine s počekom od 6 mj, a kupujemo Galešića za 3 mil EUR na 12 mj uz plaćanje pola transfera odmah. U pravilu mi smo u plusu 11 milijuna EUR, ali isto tako u nekom trenutku u veljači/ozujku imamo nedostatak likvidnosti/cash flowa od 1,5 mil EUR. Ovdje naravno nisu uzete jos u obzir plaće i drugi troskovi. U stvarnosti je to jos brutalnije.
    To se onda rješava raznim revolving kreditima kojima se premošćuje kratkotrajna nelikdvidnost do dolazaka novaca od Pere Sučića. Vjv od tud fraza da nas je u jednom trenutku 2023. snašla nelikvidnost, ali smo bili profitabilni.

Konkretno znam da se Vrsaljko prodao 2013. u Genovu kroz milijun rata, a da kad mi kupujemo nekog u HNLu nas često reketare da damo pola odmah, ako ne i više. Bar je tako nekad bilo.

U praksi, klub je bio blokiran samo 2017. na par dana kad je sjela ovrha od Dražena Ladića..
  • Felip
    336
    Kazna za baklje i stolice u Rijeci 40.000 eura.
    Jel može netko objasniti tko to sada plaća i odakle? Jel se na to gleda kao na nanijetu štetu klubu ili se uredno plati jer se eto može, ima se para pa nikom ništa?
  • Droljo
    12.8k
    40.000 eura.Felip

Mogli su si golfa novog kupit :snicker:
  • NORTE
    13.9k
    Kazna za baklje i stolice u Rijeci 40.000 eura.
    Jel može netko objasniti tko to sada plaća i odakle? Jel se na to gleda kao na nanijetu štetu klubu ili se uredno plati jer se eto može, ima se para pa nikom ništa?
    Felip

0,001% zarađenog od Lige prvaka (37 milijuna eura)!

Ako ne znaš što je bilo nek ti kažu igrači i odgovorni za slaganje ove momčadi u dva roka.
  • Haza
    8.7k
    A i gospon Mamic bu moral platiti 21 miler po optužnici tak da plavi puče ne sekiraj seMurtidzg

Naravno, logično je da Mamić drži 21 mil eura na računu u Bosni, i samo čeka da nam ih pošalje....:)
  • Carrasco
    5.1k
    Vjerujem da je jedan od razloga zašto je HNL sezona otišla u kurac taj što je 99% navijača stvorilo atmosferu da će biti smak svijeta ako ne budemo prvaci. Konstatni problemi sa ozljedama pa dosta nesreće u nekim utakmica i taj dodatni pritisak od neosvajanja naslova je učinio svoje. Također, komentari na društvenim mrežama i sve češći zvižduci. Možemo govoriti o tome da su veliki profesionalci i da ih to ne treba dirat, al realno i oni su ljudi od krvi i mesa, nisu roboti. Uprava je dosta zasrala, ali i unatoč tome mene nitko ne može uvjerit da nismo najkvalitetnija momčad u ligi. Isti ovi igrači su ostvarili 3 pobjede u Ligi prvaka i osvojili 11 bodova.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.