• Dragon1Warrior123
    4k
    Ljudi, imam revolucionarnu ideju. Što ako, hear me out, umjesto da mijenjamo trenera svaka dva mjeseca, damo treneru šansu da uigra neki k i da izgradi ekipu...

Bjelica je očito maknut iz nenogometnih razloga i došao je već toksičan u klub, a Jakir je imao sezonu cijelu i dva prijelazna roka/pripreme da se izvuče... Dajmo isto i Cannevaru i možda neki kurac bude i bilo od nas nagodinu...
  • Sajla
    7.5k
    I nije mi jasna ideja, ako si maknuo SD-a jer ti njegova vizija nije prihvatljiva, da i dalje guras njegove ideje.i more je plavo

znači, bolje je potjerati sadašnjeg trenera, isplatiti mu otpremninu, dovesti Sopića ili nekog trećeg i nadati se da će se on uklapati u planove novog SD? ili staviti Perkovića da vodi ekipu? :scream:

ne treba apsolutno ništa dirati (osim ako bude nekih suludih incidentnih situacija preko kojih se ne može prijeći) dok novi glavni čovjek zadužen za sportska pitanja ne uskoči u sedlo i snimi situaciju. nadam se da to nećemo još dugo čekati.
  • Keyser Soze
    12.8k
    Naravno, jasno mu je rečeno kako je naslov prvaka prioritet ili će biti bivši!Sibirski plavac

Ovo mi nema smisla, zašto ga ne bi ostavili na klupi u slučaju neosvajanja prvenstva? Čovjek je došao u teškom trenutku, a piše tu da radi odlično i da to mora doći na naplatu. Ako ne dođe ove sezone, zašto ne bi iduće?
  • Neron53
    1.3k

Poslusao sam te i otisao do Maksimira...kazu da ce sve u nedjelju biti u najboljem redu: sustav, sastav, voljni moment....
  • El Madrigal
    153
    Smatram da je smjena nešto najgluplje ikad. Nismo zaslužili trofej, treba se s time pomiriti. Što bi Sopić napravio? Koje su njegove reference? To što je "divljak"? Koga potjerati od igrača na tribinu, a koga uvesti u prvih 11 da dinamo bude bolji? Koga potjerati na tribinu a da ga to trgne. Igracima je jedino bitna plaća, a sve drugo je prolazno. Igrači znaju da nitko nece poslati Batija, Ademija, Sučića (iako bih njega prvoga, jer nije više igrac dinama i boli ga tuki), Pjacu, Mmaea, Thea, Ristu, Petka, Mišića na tribine, a uvesti Jakirovića, Mikića, Šuntu, Vrbančića, Kačavendu, Belinha, Varelu, Majica.... teško je sada išta učiniti, osim velikog remonta na ljeto.
    Ako dinamo ne pobjedi Hajduk, onda je i onih 30% šanse da budemo prvaci propalo. Što u tom trenutku može bilo koji trener na svijetu?
    Isto tako znam, ako ne budemo prvi, odemo u Konferenciju. Trošak za plaće igrača ne golem Uato osim Baturine i Sučića treba prodati još neke, koji su teret na proračunu, a ne doprinose nikako, a nekima ne produžiti ugovore. Onda s našim mladim dečkima i ponekim pojačanjem ( tko će htjeti doći ako igramo konferencijsku?), na primjer Fruk, Grgić, Belcar... i senatorima - Petko, Pjaca, Mišića osvojiti naslov i novu LP nagodinu.
  • austrijanac
    5.8k
    Od kad sportklub shvacamo ozbiljno...
  • masacusec
    4.7k
    Brijem da će prije ili poslije sopić doći za kormilo
  • Fanboy
    2.9k
    Čekajte vi nebi smjenjivali trenera i radije bi da upropasti sezonu do kraja umjesto da se sezona spasi koliko god je moguće ? Pa nije Dinamo igračka da bude mjesto gdje netko eksperimentira, na kraju ćete doći do istog zaključka da ga se trebalo riješiti par mjeseci ranije.

Da nismo doveli Čačića kao vatrogasca pitanje kako bi završili i spasio nas je sa naslovima, ponizio tovare. Da nismo kasnije njega smijenili i doveli Bišćana bila bi ista stvar, momčad je bila zasićena i igrali smo loše.

Realno, bivši sportski bi trebao dobiti kaznu za ono što je napravio, međutim situacija je da se još sve može spasiti. Zato što si se zabio glavom o zid ne znači da i dalje trebaš udarati. Dinamo je navikao uzeti sezonu u photo finishu, Bjelica je 2018 došao par tekmi pred kraj kada je bilo gusto.

Lovu ćemo lakše nadoknaditi u LP, nego bilo gdje drugdje. Na kraju sezone ostajemo bez dva vrhunska mlada igrača, osobito Baturine koji je centralna figura momčadi. Iduća sezona će biti još teža sa još više upitnika.

Rijeka nije bauk, rotacija im je transferima skraćena i kako će sezona ići prema kraju još će im više goriti pod nogama radi pritiska što će nam ići u korist. Nismo u bajnoj situaciji, ali trenersko ime koje zna šta hoće ovo može iščupati.

Ove spike, treba Cannavaru dati šansu, neka mu do kraja sezone će vam pasti u vodu nakon par utakmica kada još više pokaže da je limitiran kao trener i da kao bivša Zlatna Lopta i igrač top klubova gdje je mogao birati mjesto je čekao 50+ godina da bi najjaču utakmicu u svojoj trenerskoj karijeru vodio na klupi Dinama. To sve govori... Koliko god se lagali, limiti se pokažu i za par kola će svi zazivati otkaz ili će on sam dati.
  • Infinity
    17.4k
    Pošto vidim da se masovno zaziva Sopić nakon ova dva poraza zanima me jel može netko malo konstruktivnije objasnit što bi nam to Sopić sada donio osim "pozitivnog šoka"? Po čemu je bolji trener od Cannavara? Po čemu bi trebali očekivati da bi Sopić trebao imati bolje rezultate od Jakirovića i Bjelice?Teofil Kateran

A gledaj, Sopa je pravi fajter i veliki dinamovac, takvi nam trebaju. Ekipa ispred nas dovede igraca koji ima istetoviran njihov grb, mislim da to dovoljno govori da je biti dinamovac i fajter sasvim dovoljno da bi se postalo clanom Dinama.

Jebem te zivote. Ja mozda grijesim, ali jos nikad nisam cuo da neki trener bez ikakve ponude prica da bi u nekoj situaciji dosao u Dinamo, a da je isti taj trener dorastao Dinamu. Svi redom su treneri kojima bi Dinamo bio vrh karijere i zato se guraju u Dinamo, a ne zato sto su nekakvi dinamovci.
  • Bosskovitz
    15.1k
    Brijem da će prije ili poslije sopić doći za kormilomasacusec

Cannavaro će sigurno jednom otići, bilo to sad na ljeto jer ćemo doživjeti debakl ili će nam ga za 2-3 godine oteti Real nakon kaj ga izbacimo iz Lige prvaka, ali ni u jednom scenariju ne vidim dolazak Sopića. Mislim da je to standardno novinarsko spominjanje slobodnih bivših trenera Rijeke ili trenera koji su se po bilo čemu malo istaknuli u HNL-u, ali ništa od toga nije referenca za Dinamo.
  • Fanboy
    2.9k
    Ne znam po čemu su onda Kopić, Jakir, Čačić....bili kandidati za klupu Dinama, a pogotovo sad Cannavaro.

Referenca vođenja vani nekih jačih klubova ne mora ništa značiti jer dio trenera tamo dolazi preko jake igračke karijere, oni koji su dugoročno gradili svoju karijeru sigurno neće ići u HNL, a oni treneri koji svoju karijeru spašavaju preko HNL-a su od davno izgubili nit vodilju da se mogu smatrati velikim pojačanjima.

Za Sopića ne mogu ništa reći kakav bi bio u Dinamu, ali mogu reći da je od Gorice koja je bila zadnja na tablici u sezoni 2022/23 u jesenskom dijelu napravio momčad koja je u proljeće zadnjih 10 do 15 kola bila na trećoj poziciji iza Hajduka i Dinama, ispred Rijeke...

U Rijeci je napravio fantastičan posao, čak kada je Dinamo dobio je Rijeka igrala odličan nogomet. Pod njim se Pjaca nakon dugo sezona vratio u život i napokon pronašao ritam bez ozljeda te vratio samopouzdanje, Ivanović nakon nižih liga po Njemačkoj je postao top napadač, Fruk je bio najbolji asistent lige, Smolčić i Galešić su se isprofilirali u obrani, Selahi je postao ponajbolji defanzivni u ligi itd.

Sopićeva igra ima glavu i rep, momčadi mu igraju borbeno i zna isprofilirati mlade igrače na jedan veći nivo što je Dinamu jako bitno radi transfera. Nemaju svi treneri istu startnu poziciju, jedan Kek na međunarodnom nivou nema CV kakav bi trebao imati da bi bio priznat kao klasa, no tko je pratio njegov rad i ono što je napravio u sredinama gdje je vodio momčadi sigurno ne može reći da nije dobar trener. Međutim, on neće nikad dobiti priliku vani kao jedan Bilić i slični...

U svakom slučaju Cannavaro je ovdje i to je za sada glavna stavka, što će biti kasnije budemo vidjeli, no nebi potencijalno dobre trenere otpisivao radi nekih limita na koje nisu mogli utjecati.
  • Mandelinho
    610
    Popizdio sam na otkaze prvo Jakiru pa onda i Bjelici. Ak sad Fabio ode zbog potencijalnog negativnog rezultata u derbiju, kak neki zazivaju ili su zazivali, mislim da se možemo pozdraviti sa naslovom.

Europa Ligu smo gotovo sigurno popušili, i zbog financijske blagodati za iduću sezonu bi bilo dobro da idemo barem u kvalifikacije za Ligu Prvaka, odnosno da osvojimo naslov, i svima je to jasno.

Fabio doduše, priča o “cohones” ali fali mu ona Jakirova “Ja sam uvjeren u to da ćemo mi biti prvaci”

Mislim da se svi skupa moramo mobilizirati i dati bezuvjetnu podršku klubu, treneru i igračima jer na ovaj način se ponašamo kao tovari a svi znamo gdje to vodi.

A tu ljubav i podršku ćemo pokazati tako što ćemo napuniti stadion na Lokomotivi, Varaždinu, Slavenu i ostalim manjim utakmicama, i navijati i bodriti igrače od prve do zadnje minute a ne pljuvati za zapada, sjevera ili sa foruma, portala i društvenih mreža.
  • Neron53
    1.3k

Kako to mislis popusili smo gotovo Europa ligu a Ligu prvaka jos nismo?
  • Mandelinho
    610

Ma mislio sam u smislu kupa, ako ne budemo prvaci. Možda sam se zbljao dok sam pisao. Znamo da nam se mora poklopiti da trenutno Rijeka osvoji dvostruku krunu ako ćemo biti drugi primjerice. Naravno, možemo mi do EL putem kvalifikacija za LP, sve stoji.
  • Neron53
    1.3k

Kako stvari stoje....prije cemo biti drugi pa direkt u EL
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.