• Tongo Doumbia
    5.9k
    Nadam se da se ovoj ekipi više neće pisati hvalospjevi o lavovima i junacima i nama “luđacima” koji ih pratimo, bodrimo, živimo i slično.

Imali su priliku kakvu su imali, izgubili dva puta od Osijeka, kojem su to jedine dvije pobjede u 2025. i osim toga imaju još blijedi X sa Šibenikom doma, gdje su trebali primiti najmanje pet komada. Da, dobro ste pročitali.

Jedan pametan čovjek iz mog kraja je davno rekao “nema filozofiranja, evo lopte, evo ledine”. Tako i ovom skupu Dinamovih majstora na čelu s Fabiom Cannavarom. Eto vam lopta, eto vam teren. Imate milijunske ugovore, deset puta jače plaće nego konkurencija protiv koje svakog vikenda rasipate bodove i ugled. Jer, po čemu je to preokret sezone ako pobijede Hajduk? Trebali bi izgubiti i treći put u istoj sezoni? Nakon toga da onaniramo i na možebitno slavlje u Koprivnici? Prošle godine smo nanizali 15- ak pobjeda pa je bilo itekako nezadovoljnih

Ne znam stvarno tko je s takvim Dinamom zadovoljan i divim se ljudima koji gaje optimizam, ništa više. Ali je nekad i razumljivo jer ti samo to preostaje u ovom kaosu.
  • Olmic
    4.1k
    Ne znam jeste svjesni, ali Dinamo u nedjelju igra najvazniju tekmu u zadnjih 10,15 godina. Nekoliko je razloga sto bi moglo biti ako izgubimo

1. Kad smo zadnji put ostali bez borbe za trofej 2.3 ( sve osim pobjede ravno je gubitku trofeja )
    2. Motivacija igraca sada je upitna, kakva ce bit ako spusimo, tko ce htjet igrat za trece mjesto
    3.financijska moc nam odmah nam pada
    4. Kako ces privuci top igraca besplatnog ili ako moras cak i platit ako mu garantiras kvalifikacije za konferencijsku ligu? Nitko ozbiljan ti nece doci, ostat cemo zadnja opcija kod svih
    5. Sto ce biti s trenerom? 3 poraza zaredom, 5/10 tekmi izgubljeno. Pritisak javnosti, navijaca, pa sumnjam da nece biti i pritiska u IO
    6. Atmosfera. Ako je sada kriticna kako kaze Bati kaj bu tek onda
    7. Koji sportski direktor ozbiljan ce htjeti doci u klub koji ce bit u takvom stanju kakvom je
    8. Sezona bez trofeja je za ostavke uprave, a to znaci novi izbori, a tek je proslo godinu dana

Idem na skoro sve tekme 15 godina otprilike, ne znam kad sam bio tak nervozan kao prije nedjelje koja slijedi

Nadam se da mozemo ovo izvuci, novi sd, vezat sve pobjede do stanke i onda 9/9 u zadnjem krugu lige pa vidjet je li to dovoljno
  • emilperska
    8.6k
    Bojim se da je DP upravljanje nogometnim klubom shvatio kao upravljanje jednom udrugom, doslovce. Mi smo lista koja je pobjedila, doci cemo unutra, povecati transparentnost i broj članova i to je naš posao. Doraditi ćemo društvene mreže i to je isto ključ djelovanja. I da revija je krenula, to sam zaboravio. Isto bitno u ovom trenutku.

Sportski rezultati ce stizati sami od sebe i za njih nitko prije nije bio zaslužan jer su se oni desili sami od sebe. Očito je sad da se sportski rezultati nisu desili sami od sebe prije, neka vizija i ideja je očito postojala.

Isto kao i održavanje travnjaka na stadionu, to nije park gdje pustiš travu da raste i onda ju kosiš i zaljevaš s vremena na vrijeme. Očito je da su ljudi koji su odrzavali taj travnjak znali što rade i da taj stari dobavljač je očito s razlogom bio neko vrijeme dobavljač.

Pokušavam iz ove sramotne sezone, odnosno lige bedaka v2 izvuć neke pouke i ideje za dalje, ali ne ide mi.
    SDa nema, privremeni trener je i dalje tu, travnjak je sve gori.
    Ostavština bivših djelatnika sportskog sektora uz mentoriranje predsjednika Kluba je takva da ce novom SDu trebati vjv 2 prijelazna roka da očisti klub od onoga sto mu je ostavljeno u nasljeđe. Moguce je i da i njega utopimo putem..

Gadna vremena dolaze.. sprdamo se tu s konferencijskom ligom koja nas čeka. Krećemo iz 2.pretkola, imamo 3 pretkola za proći, a vise nemamo padobrana da ispadamo u natjecanje niža. 3 protivnika kakva god da jesu moramo proći.

Dodatno, najgora stvar za ostatak ove sezone lige za bedaka će biti da se u njoj nastavi koristiti Cordoba, Mbuku, Mmae i ostatak druzine bivseg SDa, umjesto da se iskoristi za minute Mikiću, Jakiru junioru, Rimcu, Paviću, Horvatu itd.

Btw gdje je naš predsjednik ovih dana? Da li ga je vidio tko? Čime se bavi? Preko ljeta je stalno bio u medijima i hvalio se da sudjeluje u dovođenju Mbukua, Mmae i Cordobe. Sada ga ne vidim ništa..
  • Crni86
    8.4k
    Mi nemamo vise igrace koji rade razliku. Ne znam koje sam sezone gledao dinamo koji je kvalitativno toliko los kao zadnje dvije sezone. Pa mi u hnlu imamo po utakmici 3,4 igraca koji se ne vide ili koji se vide ali su kriminalni.

Gledam jucer stojkovica i batija kako idu. Kako guraju kako se trude, 1 vs 1 onako fakinski i jedino radi njih smo mi nesto kreirali. Nema kvalitete, nema muda. Mi u ekipi sveukupno imamo mozda 6,7 igraca koji su svojom kvalitetom za dinamo, ostalo sve su prosjecni hnl igraci.
  • Sixthway111
    15
    U meni gori potreba da navijam za klub ko nikada do sada. Ima da mi glasnice prokrvare.
  • Patak
    3.1k
    Danas ujutro je teško svakom navijaču Dinama. Ali ima ekipa kojima je još teže.

A to je ekipa za održavanje terena jer kiša i dalje pada, a i prognoza nije dobra.

Ako ne prestane do vikenda na Maxu će se odigrati prva vaterpolo utakmica u povijesti.
  • emilperska
    8.6k

Nije ovo prva rano proljetna kiša u ZG, a nikad nije bio ovakav teren. Teren je kao pašnjak izgledao i u prva tri kola na ljeto.

Samo su tad dezurnim pljuvacima nazvani oni sto su priupitali kakav ce onda tek bit na jesen, zimu i rano proljeće.

Jedna univerzalna za Upravu. Vrijedi i za sportski sektor i odrzavanje travnjaka:

Najjeftnije rješenje je najčešće i najskuplje rješenje..

Ako su se zelenim politikama i uštedama služili pri odabiru novog travnjaka jer drugog objašnjenja nemam, zamišljam sto nas ceka 2035. kad bude gotova Kranjča na prvom eko friendly stadionu u ovom dijelu Europe.
  • don
    11.5k
    a i prognoza nije dobra.Patak

tribala bi još samo danas padat.
  • Nemrem igra Dinamo
    2.7k
    I sutra poslijepodne i subota ujutro.
    Nadam se da će u jednom danu travnjak popiti vodu, barem da lopta ne staje u lokvama. Kakva kaljuža će ostati, to ćemo tek vidjeti.
    Poslije ovoga više nemamo pravo njurgati za terene ostalih nam suparnika u HNLu...
    A u nedjelju kako nama, tako i žgadiji
  • Niko1986
    998
    a nikad nije bio ovakav terenemilperska

Samo su prekidani susreti Hrvatske i Kosova jer se nije moglo igrati od kiše...
  • Olmic
    4.1k
    bome si me iznenadio s ovakvim upisom
  • Mathiasovi Chageri
    3.9k
    Ljudi previše defetistički gledaju na gubitak titule, igranje Konferencijske lige i budućnost, vidim da se provlače još i stare fraze navijača teta iz računovodstva, broje se euri, plakanje na to da nam nitko neće doći igrati ligu za bedaka i ostale fraze.

Izgubili smo titulu i 2017. nismo ni igrali Europu pa je nakon te sezone došlo možda najuspješnije razdoblje u zadnjih 20 godina. Gubitak titule boli, ali ne znači ništa dugoročno, jer je ovo nogomet i nitko nije pretplaćen na titule. No nema vizije. To je ono što mene više brine, nego to hoćemo li završiti drugi, treći ili četvrti ove sezone. Nama je sportski direktor, nakon prošlogodišnje grozne selekcije i spašavanja žive glave u zadnjih 10 kola kad su nas sve moguće vile nosile do titule, umjesto da je napravio rez, nakrcao je ekipu krš igračima i radio u panici grozne poteze da zadovolji navijače. Prošla sezona je bila idealna za teški rebuild, rezanje nepotrebnih igrača, rezanje starih "seniora" koji više ne mogu biti okosnica ni Slaven Belupa i traženje stvarnih pojačnja ili okretanje mlađim opcijama.

Što se Konferencijske lige tiče, čemu bojazan da nećemo biti privlačni igračima jer ćemo igrati trećerazredno natjecanje? Kojim točno igračima nećemo biti privlačni? Mmaeeu, Kangi, Mbukuu? Pa nije nam nitko ni sada došao. Kakvog smo mi to kapitalca privukli igranjem u Europi? Ajmo se prestati zavaravati da nam neki Michy Batshuayi neće doći jer igramo KL. Prije 15 godina bi si odrezali noge i ruke da igramo Kup Uefa, a sad je sve ispod Lige prvaka neprihvatljivo? Malo smo se previše uobrazili. Konferencijska liga je bitna i za zadržavanje koeficijenta, pa nam jedna dobra sezona tamo može održati koeficijent i može nas i dalje zadržati u utrci za ono mjesto za direktno mjesto u Ligi prvaka u slučaju naslova. Uostalom nogomet se igra za trofeje, a mi i dan danas slavimo neki trofej iz 1967. Osobno, da mi netko sad ponudi da ne uzmemo naslov ali to znači da ćemo osvojiti Konferencijsku ligu iduće sezone, pa ja bi to odmah potpisao.

Na kraju, mene ne brine gubitak naslova ili slično, jer neće naslov Rijeke ili Hajduka značiti nekakvu njihovu dugoročnu dominaciju, nije niti onaj 2017. Što se Hajduka tiče, oni broje milijune od Lige prvaka a činjenica je da neće ni do Konferencijske. Mene više muči to što nemamo sportskog direktora, najbitniju osobu u klubu, nemamo viziju, nemamo više ni okosnicu ekipe koja može izgurati HNL bez muke, Baturinu se mora prodati što prije jer se dečku ne da i samo ćemo na njemu izgubiti novce, a ljudi u klubu još uvijek ne znaju kako upravljati nogometnim klubom.
  • emilperska
    8.6k

To je bio potop biblijskih razmjera koji se desio taj dan. Bile su poplave i u gradu ako se sjećaš. Ovo jučer je bila malo jača kiša u kasnu zimu.
    Ali travnjak nije valjao ni na ljeto ni na jesen niti valja sada. Travnjak je rang Šubićevca. Ne bi se čudio da je isti dobavljač. Normalno da pod kišom to dodatno eskalira.

Ali ako ti je cilj opravdavat da je klub štednjom pri odabiru dobavljača radio u interesu kluba, onda ok.
  • Niko1986
    998
    Nije cilj opravdavat, samo nije baš da nikada nije bilo. Sjećam se dosta ovakvih utakmica, problem je što je ovaj teren smeće i kad nema kiše.
  • emilperska
    8.6k
    problem je što je ovaj teren smeće i kad nema kiše.Niko1986

Eto sve si rekao, zapravo se slažemo :)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.