• Ludovic IX
    8.2k
    s tobom sigurno ne. ti si navijač FK Rezultata..
  • criticus
    3.2k
    Kad god tužan sam,
    i Dinamo me baci u down,
    ima jedan klubić s juga,
    u kojem najveća je tuga,
    da moje raspoloženje opet digne,
    u nedjelju već stigne,
    zato opet ne brinem brigu,
    jer u nedjelju ćemo opet onu poznatu pjevat jugu.

DINAMO ŠAMPIONE nek lavina krene.
  • Facke
    5.2k

Nek ja pisem idiotarije. Al ne treba se nabiti glavu v pesek ko noj. Uprave zbog toga el su neki ljudi u klubu nabijali glavu v pesek ko noj i rekli "dali bume Maricu jos jednu priliku" sme v ove situacije. El je on vec nakon letnoga roka trebal biti bivsi.
  • Bosskovitz
    15k
    Vrzma mi se ovo po glavi već neko vrijeme, a suzdržavam se napisati jer ne želim da ispadne kao ikakvo traženje alibija za ikoga. Svima je jasno da se već neko vrijeme vuče problem sa sportskim sektorom i da mijenjanje trenera nije taj problem riješilo, a davanje povjerenja Mariću nažalost je bila greška. Njegova odgovornost je tu najveća, odgovornost je i na onima koji su ga predugo tolerirali, ali dojma sam da u svemu tome zanemarujemo odgovornost onih koji su tu ključni.

Igrača.

Igrači su u traženju odgovornosti uglavnom svete krave. Izuzev pojedinaca poput Mmaeea koji se istaknu i završe na stupu srama, igrače se uglavnom gleda kao kolektiv i sve bi se prvo mijenjalo osim momčadi jer je zamijeniti momčad praktično nemoguće. Odgovornost se s njih uglavnom prenosi na nekog drugog: ako su igrači loši, kriv je sportski direktor koji ih je doveo, ako se igrači ne trude dovoljno, kriv je trener koji ih je trebao motivirati i slično.

No mi uvelike imamo problem upravo igrača i momčadi, odnosno njihovog mentalnog stanja, zbog čega imamo ogromne oscilacije u igri. One nisu vremenske nego natjecateljske - mi u istoj sezoni rušimo jedan Milan i gubimo 4:0 od Rijeke, ne možemo pobijediti mrtvi Hajduk no gazimo u gostima Slovan i Salzburg koji su za njih nedostižna razina, dominiramo protiv Monaca pa po istoj toj kiši ne možemo jedan jedini gol zabiti Osijeku.

Zašto je to tako? Ovo nije retoričko pitanje, zašto borbena, ratnička, lavlja momčad iz Lige prvaka u domaćem prvenstvu i kupu odjednom postaje hrpa sisica slegnutih ramena, preplašenih pogleda i motivacije šalteruše u općini? Jučer je drugo poluvrijeme bilo drugačije, ali generalno imamo taj problem i ne mogu dokučiti kaj stoji iza njega. Imaju stav kad ne žele slušati zvižduke s tribina, tu su glavni, ali kad se treba izboriti na terenu onda su manji od makovog zrna. Jel bojkotiraju nekoga, jel imaju neki interni problem, je li nešto treće? Ovo je možda za nepopularna mišljenja, ali Ademija tu napadam prvog jer podržavam kad kapetan brani svoju momčad od neutemeljenih kritika i stane ispred svih da ih zaštiti, ali kapetan ne ispunjava svoju dužnost ako mu je momčad jadna, bezidejna i ne bori se. Vrijednost senatora upravo je u tome da prenose s generacije na generaciju igrača koji se izmjenjuju šampionski gard, kulturu svlačionice i borbeni duh; bez toga oni su samo stariji, izraubaniji igrači koji su dugo u klubu.

Ozbiljan posao tu čeka novog sportskog direktora, ozbiljan. Neovisno o tome bili mi prvaci na kraju ili ne.
  • Felip
    335
    . Vrijednost senatora upravo je u tome da prenose s generacije na generaciju igrača koji se izmjenjuju šampionski gard, kulturu svlačionice i borbeni duhBosskovitz

To je to, bravo
  • Peškaman
    6.2k
    Pa naši igrači imaju takav pristup odavno tkzv. bolikurčina ,još dok su Jakirović i Bjelica bili treneri,nastavilo se i dolaskom Cannavara.
    Shvatio bih da im jedan ne odgovara pa su ga bušili kako naši vrli novinari kažu.
    Tri trenera,ista razina oscilacija, ista igra, to više nije slučajnost nego uzorak.
    I koliko god glupo zvučalo i koliko god smo se hvalili da imamo kadar za tri fronta,čini se da nemamo i da smo strašno limitirani.
  • Jurki
    15.9k
    igraci su upali u tesku zonu komfora.
    Ovi koji su kvalitetni, ambiciozni i mladi (vecina ih je otisla).

A ostali su limitirani igraci kojima je u Dinamu super, ali su nekvalitetni za nasu razinu.
    Moram iz te skupine limitiranih maknuti KTC-a, Misica i Petkovica (bez obzira na njegove bolikurcina utakmice jer je ipak majstor)..
    ostalo je sve teski prosjek, za rotaciju maksimalno.
    Ostali imaju abnormalne ugovore, prestari su i nekvalitetni da se prodaju van i nigde nece dobiti takve ugovore kao kod nas.

Ostavil bi u klubu: Torrentea, Galesica, KTCa, RPG-a, Franjica, Misica, Stojkovica, Baturinu, Pjacu, Petkovica i eventualno Kangu.
    Ostalo sve prodati, pokloniti, raskid ugovora ili penzija.
  • striko
    2k
    I mediji su navikli na naše rezultate. Na indexu zadnjih 7 sportskih članaka nema dinamo u naslovu.
  • NORTE
    13.8k
    Možda je "padobranski ulet", ali ljudi moji naš novi teren je star 6 mjeseci...a prije toga je mijenjan jer usred ljeta nije valjao.

Nešto je jebeno trulo u svemu tome.
  • Sibirski plavac
    3.8k
    Ostavil bi u klubu: Torrentea, Galesica, KTCa, RPG-a, Franjica, Misica, Stojkovica, Baturinu, Pjacu, Petkovica i eventualno Kangu.Jurki

Slažem se. Za Batija teško da će ostati,ali naravno da bih ga ostavio ako je moguće.
    Vidim nisi nijednog golmana naveo, znači svu trojica potjerat ili? :rofl:
    Ja bih također ostavio Kačavendu.
    A na ljeto po meni su pod muss novi lijevi bek, napadač, golman i jedan zadnji vezni. Na scout temi sam već naveo koje bi bile moje želje za te pozicije.
  • Chempers
    477
    Ovaj "sportski sektor" je prilično iritirajuca stvar. Tu umotvorinu nismo imali prilike čuti prije nego su rezultati otišli u kurac.
    Sve ostalo je super, samo sportski sektor malo šteka.

Da, dobro je što klub napreduje u nekim drugim stvarima na kojima se prije nije radilo, apsolutno, al koristenje te fraze među navijačima je u biti čisti eufemizam za neuspjeh jer nije popularno izraziti nezadovoljstvo vodstvom kluba. Pa se mora u rukavicama govoriti "sportski sektor nije dobar ", kao da to nije daleko najvažniji segment kluba.
  • Ludovic IX
    8.2k
    ako protiv Milana izvrsavas sve što trener traži od tebe i možeš to, znači da možeš to i protiv rijeke ili Osijeka. I to još puno lakše jer su igrači u HNL-u dve razine ispod milanovih.

Dolazimo do toga da je svd u glavama igrača. Da im je teško presaltat se na HNL mode. Motivacija je gadna stvar. Galesic kod nas izgleda ko prosječan stoper a u Rijeci ko Maldini. Maric ispada kriv za sve a nitko ne može garantirati da će igrači kad dodju biti jednako dobri ko u klubu u kojem su igrali i bili glavni igrači.

Ja ne krivim Marica da je kriv za sve. Kriv je za sporost i izostanak reakcije kad nešto nejde. Treneri su krivi za to što stavljaju igrače koji su na papiru bolji a ne one koji bi to bili na terenu. Krivim ih što senatori ne rade ono što bi trebali. A najveću krivicu stavljam na sve igrače koji igraju ko ona stvar većinu utakmica u HNL-u. Krivim ih jer svakog protivnika učine boljim od onogs što zapravo je. Nema agresije, nema pritiska. A kad su takav prema igri, igra ti tako i vraća. Kako god ova sezona završila, neće doći do ničega katastrofalnog. Mi ćemo proračun sljedeći zatvoriti i bez LP. Ako bude ECL, iskoristiti ju za nabijanje koeficijenta. A kako poslije kiše dolazi sunce, očekujem dinamo na prvom mjestu od 1. do zadnjeg kola.

P.s. sve ima svoj početak i kraj. Ciklus cd ove sezone završiti i početi novi sa nekim novim nosiocima igre. Vjerujem da ih sad već imamo
  • Jurki
    15.9k
    Vidim nisi nijednog golmana naveo, znači svu trojica potjerat iliSibirski plavac

Golmani su toliko limitirani da je to strasno i ne sjecam se kad su tolko kasirali ko ove godine. Tu ne mislim na Bayern, Arsenal i Dortmund vec ostale utakmice.
    Ne mogu apsolutno nist obraniti i je to do psihe, kvalitete.. nebitno. jednostavno ne ulijevaju povjerenje da mogu neki kurac obraniti.
  • Sibirski plavac
    3.8k

Novi golman, lijevi bek, zadnji vezni, desno krilo , napadač... Lista pozicija "pod muss" je ogromna i puno sreće našem budućem SD-u, tko god on bio.
  • sarenicvjetic
    36
    Sad kad smo prakticki usrali sve sto se moglo ove sezone,od terena,infiltriranja mladih u prvu ekipu,rezultat u HNL-u,odabir trenera Itd Itd.
    Sto nama sada slijedi? Kako ćemo rješiti problem u kojem smo se našli,rjesenje se ne vidi. Prvo i prvo,koji put je u HNL-u ili ti ga u Dinamu dokazano da strani trener ili SD nema kaj tražiti. Pa sa kojim ljudima smo stvarali najbolje igrače,najbolju igru i reputaciju kluba u Europi. Sa HRVATSKIM TRENEROM. Za mene kombinacija Mance-Sopic(Kovačević) ulijeva nadu u ponovni početak.
    Bit će izazovno rješiti ovu situaciju jer smo raspickali penez i penez na igrice nam uprave,SD-a i ostalih majstora.
    Nevjerujem da ce ijedan potpisat na ove masne place sporazumni raskid.
    Prodat za lovu da si povratimo nisu,možemo ih poklanjati jedino kao sto smo uvijek sa strancima radili. Izgubili smo identitet nazalost,ALI još uvijek dovoljno vremena da promjenilo nešto. A sada,razmišlja li uprava kao pojedini navijači na ovom forumu koji stvarno imaju dobre ideje i prikazuju realno stanje jer vole i prate svake sekunde svoj Dinamo,to je upitno.
    Jer isti ti ljudi već godinu dana ne vide prst pred nosom.
    Bojim se da kreće period u kojem se moramo suočiti da će takva bit svaka slj sezona dok ne ulovimo napokon dobitnu formulu.
    Dali će to trajati 2 sezone 10 ili koliko,vidjet ćemo.
    Možemo samo promatrati i veseliti se ili opet tugovati.
    Nadajući se da još postoji volje zelje u bolji Dinamo i da ljudi u klubu napokon naprave jednu pressicu sa svim informacijama da se pokaze put kojim idemo.
    Mislim da nakon svega je to potrebno. Da se objasni poslovanje Marica,da istina izađe van.
    Da se objasne neke stvari
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.