• Petar86
    1.1k
    otici u Walmarta po pumparicu :rofl:
  • javolimtebejako
    2k
    e pa ili to, možda bude i neki 2+1 na AR-15
  • Petar86
    1.1k
    Prirodoslovni muzej je isto brutalan.
    nowReplyOptions
    ses86

Karte kupljene, ali ne znam za muzej moderne umjetnosti i Guggenhaim sto cu jer dosta ljudi pise da su nista specijalno

Jeste bili na Interpid-u, bojnom brodu? Valja li sto?
  • ses86
    36

A sve ti je to super samo opet vidi sta te vise zanima,
    Iako u tako puno dana stvarno stignes sve pogledat.
  • Ijayi Atiemwen
    2.1k
    Od muzeja sam bio u Metrpolitanu. Muzej je ogroman i isplati se vidjet, ja nisam neki veliki fan umjetnosti pa mi brzo dosadilo :rofl: , ali tko voli treba otići jer nema čega nema.
    6-EDA25-D6-78-F5-435-A-B2-A3-9-E318-F66-F3-E2.jpg
  • Petar86
    1.1k
    jesi tu kartu uzimao online ili tamo na licu mjesta jer vidim da je za studente puno jeftinije
  • Petar86
    1.1k
    onda ici sve sto se moze bilo dobro ili ne

U koje ste doba isli (prije ove inflacije ili), koliko je novca dosta za 1 dan. Muska je ekipa nema pretjerane gotive, jesti sto das i milijun piva
  • Ijayi Atiemwen
    2.1k
    Na licu mjesta. Sve sam bio uzimao na licu mjesta, nisam htio online jer npr. Da uzmem online pa da me na kipu slobode zatekne kiša ili na lijep sunčan dan, ja u muzeju. Rađe sam se prilagodio vremenu i po njemu mjerio što ću koji dan vidjet. Tako da sam vanjske aktivnosti provodio dok je bilo sunca, oblačno/kišu sam unutra. Ja sam bio u siječnju 2022.

7-EA8515-C-763-B-4563-9836-1-EC97-EA7497-B.jpg

CAFC33-D3-D5-CE-45-B4-A7-D8-7-D7733380-AE7.jpg
  • Sajla
    7.5k
    ima već nekoliko godina od kad sam u NYC proveo jedan nepuni dan. Times Square, pogled odozgo s Rockefeller centra, šetnja Central Parkom, hranili vjeverice iz ruke, klopa u nekom malom talijanskom restoranu u sporednoj ulici - doživljaj kao u filmu, samo sam čekao da odnekud izađe Joe Pesci i ostatak ekipe iz Good Fellas.
    pošto ideš na 11 dana, preporučio bih da probaš uklopiti 1 dan Philadelphiju i 1 dan Washington DC. mislim da je ulaz u muzeje na potezu između Capitola i Washington monumenta još uvijek besplatan, meni je Air and Space museum bio jako zanimljiv.
    za USA gradove uvijek preporučim - napravi krug s hop on hop off busom gdje će ti pokazati najbitnija mjesta i ispričati nešto o njima, pa onda sam možeš istražiti ono što ti je najzanimljivije.
    hrana - ako ne ideš u neka baš grozna mjesta, jest ćeš korektno. bilo da je neki od franšiznih lokala tipa cheesecake factory kakvih ima tisuću ili lokalni diner kojeg drži neka obitelj već 50 godina, uvijek možeš pojesti normalan burger i krumpiriće ili neku sličnu klopu.
  • ses86
    36

Prije godinu dana, tako da mislim da su cijene tu negdje. A gle mozes jest pizza cutove za 1$ i pit pive u Rudy's za 3$ i proci stvarno jeftino ali gledaj si opet na to da je to jedan ogroman grad i puno vremena ces izgubit u taxiju ili subwayu pa ces vjv jest i pit di stignes i onda ce te oderat na gluposti.
    Cca 100e po danu ti je nekakav srednji prosjek.
  • Petar86
    1.1k
    Hvala momci puno na savjetima :strong:
  • R13S61
    268
    Većina je ekipa napisala... Doduše ne slažem se da je 11 dana puno... Rekao bi taman, a i koji dan duže imao bi šta raditi...

Dodao bi...
    Ako ti financije dozvoljavaju, od ovoga što se plaća preporučam da uzmeš hop on hop off buseve (za druge gradove sam vidio da je to nažalost sada brutalno skupo, pa vjerujem da je i za ny), jer fakat najbolje vidiš tako veliki grad... Preporučam da uzmeš paket s noćnom vožnjom busom i vožnjom brodom, jer ti brod dva puta prodje kraj kipa slobode pa možeš dobre fotke napravit... sami upad i penjanje na kip ne preporučam (relano s vrha nemaš šta posebno vidjeti osim mora), po meni nepotreban trošak...

Također, sigurno ćeš otići na bar jedan vidikovac... Mi nismo išli na empire state building jer je kao na njemu najveća gužva, nego smo išli na vidikovac u onom novom neboderu što je napravljen na mjestu twinsa i bio sam jako zadovoljan... Moderna gradjevina (lift brutalno napravljen), pogled odličan, ispod zemlje muzej povodom 11.9. (upad je u cijeni vidikvca ili nešto simbolično, ne sjećam se)... Sve super...
    Za noćni pogled na grad smo išli na Top of the Rock, isto preporučam, jer pogled na NY noću je poseban, al jebiga sve to košta... Između ova dva vidikovca bi ipak izabrao prvi...

Većina muzeja radi na principu "plati koliko želiš" tako da je to ok... Iako nemoj gubiti vrijeme na ono što te ne zanima... MoMA je valjda najpoznatiji muzej u NY, a ja umro od dosade :D...

U vrijeme kada sam bio nije trajala sezona nba-a i nhl-a (što sam htio ići), pa sa išao na mls... NY City igra na Yankee stadionu i definitivno se isplati barem zbog stadiona... Ipak je to valjda u top 5 kultnih svjetskih stadiona... A čak ni sama tekma nije bila loša... Da usput dodam da je jedan lik na stadionu čak prepoznao majicu futsal dinama u kojoj sam bio... :strong:

Sve glavne turističke atrakcije ćeš sigurno posjetiti i nema nešto od toga što bi ti rekao da ne ideš. Jednostavno kada si već tamo, šteta da ne vidiš.
    Meni je recimo Coney Island bio razočaranje. Doslovno ništa za vidjeti. Jedino ako si okorjeli fan The Warriors-a onda ok.

Ja kao ljubitelj životinja sam htio vidjeti zoo. I sami zoo je jedno od većih razočaranja, ali zoo je smješten duboko u Bronxu i ta šetnja po Bronxu je nešto što bi preporučio. Znači Bronx nije više što je nekada bio i osjećao sam se skroz sigurno, ali kada znaš povijest tog dijela grada šetnja je jako zanimljiva...

Domaćini su nas vodili u neke fora restorane i pubove ali nažalost stvarno se ne sjećam imena da bi ti mogao preporučiti...

Ako budeš imao lijepo vrijeme, park/šetnica The High Line je fora...

I definitivno odi u Washington... Cijena busom (MegaBus, naš FlixBus) nas je ispala 2$ po osobi... Kupili smo kartu online odmah čim smo kupili i avio karte, pa smo išli logikom da i ako nam se poremete planovi i ne mognemo otići taj dan, nećemo propast za 2$. Ujutro krenuli, kasno navečer se vratili... Koliko se sjećam 3 sata je vožnja....

Edit... Da dodam da sam bio prije covida kada su cijene sigurno bile osjetno manje nego danas
  • Petar86
    1.1k
    Također, sigurno ćeš otići na bar jedan vidikovac... Mi nismo išli na empire state building jer je kao na njemu najveća gužva, nego smo išli na vidikovac u onom novom neboderu što je napravljen na mjestu twinsa i bio sam jako zadovoljan... Moderna gradjevina (lift brutalno napravljen), pogled odličan, ispod zemlje muzej povodom 11.9. (upad je u cijeni vidikvca ili nešto simbolično, ne sjećam se)... Sve super...
    Za noćni pogled na grad smo išli na Top of the Rock, isto preporučam, jer pogled na NY noću je poseban, al jebiga sve to košta... Između ova dva vidikovca bi ipak izabrao prvi...
    R13S61

Jel to Summit? Za njega smo uzeli karte. Planirali smo uzeti za nocni vidikovac ali nismo sigurni jos koji

I definitivno odi u Washington... Cijena busom (MegaBus, naš FlixBus) nas je ispala 2$ po osobiR13S61

Jel imas kakav link, ovaj tren gledamo karta busom u jednom smjeru je 25$. Kako ste vi uzimali da vas tako jeftino ispadne?
  • Ijayi Atiemwen
    2.1k
    Zaboravio sam prije napisat, Twin towers muzej moraš ići vidjet. Od svega to mi je baš ostavilo najveći dojam, muzej je fenomenalan. Imaš u muzeju na digitalnom ekranu popis država i osoba iz te države koje su umrle na taj dan. Sjećam se da je pisalo da je iz Hrvatske bila stradala jedna žena, iz Pule.
  • Sajla
    7.5k
    Jel to Summit?Petar86

Summit je na One Vanderbilt neboderu, Top of the Rock je Rockefeller centar
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.