• Paggini
    39.1k

A da, to je više neki osobni preferans jbg, sjeo mi je taj film nevjerojatno, tri puta ga išao gledati u kino.

Pulp Fiction mi je iza Hateful Eighta i Reservoir Dogsa, remek djelo je, al ova dva su čudesna.
  • Laugreano
    3.5k
    A je gledao netko ovaj? Isto radnja u jednoj prostoriji.
    https://www.imdb.com/title/tt0756683/
  • Droljo
    12.5k

Dobar. Onaj lik šta je tu od početka :rofl:
  • jedan u nizu
    11.9k
    Najbolji film koji se odvija u jednoj prostoriji je ''12 angry men''.
    Pretpostavljam da su ga svi gledali. Rekem djelo.

Ni ja ne volim moderne gluposti na jednom mjestu poput Gravitacija, The Fall (ili kako se vec zove) i slicno. Ali dakako da filmovi snimani na jednom mjestu mogu biti remek djela.
  • mlinchica
    2.6k
    Hateful Eight je isto na jednom mjestu, a meni osobno najbolji Tarantino iako znam da sam u debeloj manjini.Paggini

I meni, i meni :cheer: I svaki put kad to nekom kažem, dobijem onaj pogled :smirk:

Ali kak Droljek veli,
    Kao djecu, nemreš volit jedno više od drugog...Droljo
    teško mi je neki redoslijed napravit i kak su izlazili jedan po jedan, tak se oduševljenje nastavljalo.
    Baš, baš, posebni filmovi.
  • Laugreano
    3.5k
    https://m.imdb.com/title/tt1614989/
    Evo jedna dobra skandinavska preporuka. Ako netko zna dobre skandinavske filmove neka preporuči. Moze i Španjolske, ali sam ih vecinu pogledao.

Evo i jedan španjolski, ali pretpostavljam da ste to gledali. Meni jedan od drazih trilera uopce.
    https://m.imdb.com/title/tt4857264/
  • Droljo
    12.5k

Meni je ovaj španjolski film top topova
    https://m.imdb.com/title/tt0480669/?ref_=ext_shr_lnk
    Timecrimes
  • javolimtebejako
    2k
    Iako su mi svi njegovi filmovi top. Kao djecu, nemreš volit jedno više od drugog...Droljo

meni isto. dosta ljudi sere protiv once upon a time in hollywood, nez zasto, meni je top. bas sam ga nedavno opet gledao i vrhunski je

Ako netko zna dobre skandinavske filmove neka preporuči.Laugreano

jesi otvoren za korejske filmove? :grin: gledao sam par prejebenih, siguran sam da ima jos
  • puxigadjurdja
    2.1k
    Hateful Eight je isto na jednom mjestu, a meni osobno najbolji Tarantino iako znam da sam u debeloj manjini.Paggini

ja želim to pogledat u kazalištu
  • Paggini
    39.1k
    Ako netko zna dobre skandinavske filmove neka preporuči.Laugreano

Pusher trilogiju si vjerojatno gledao, ali mislim da većina ovdje nije.

Meni jedna od najdražih trilogija svih vremena, nevjerojatno snimljeni, odglumljeni i režirani filmovi. Plus, toliko dobro odglumljeno nadrogirano stanje i drogiranje općenito da sam bio uvjeren da nisu glumili, te sam se bacio malo u istraživanje i skužio da nisam jedini te da postoji neopovrgnuta teorija da su sve scene di udaraju na nos u prvom filmu legitimne.

Prva uloga Madsa Mikkelsena, da se napomene. Drugi dio, njegov dio, mi je najdraži dio trilogije. Treći dio je o srpskoj manjini u Kopenhagenu, gdje je Zlatko Burić dao jednu od najboljih uloga u zadnjih 20 godina.

Nevjerojatna, ali NEVJEROJATNA trilogija.

Osim ovih modernih klasika ala The Hunt, Another Round i poneki von Trier, preporučio bih ekipi i Celebration, ako se ne varam jedini Dogma95 film, gledao u Tuškancu i oduševio se, briljantan film.
  • Krizy
    53k
    Nemam baš vremena pisati detalje, ali ovo su neki nešto manje poznati filmovi koji su mi se svidjeli:

• Laugreano
    3.5k
    jesi otvoren za korejske filmove? :grin: gledao sam par prejebenih, siguran sam da ima josjavolimtebejako

Zasto ne. Pogledao sam Oldboy i Forgotten

Pusher trilogiju si vjerojatno gledao, ali mislim da većina ovdje nije.Paggini

Nisam, ali mi je na watchlist vec neko vrijeme.
  • javolimtebejako
    2k
    evo neki moji top 3 (ne nuzno po redu :grin: ) pa si pogledaj trailere i opis. prvi ociti je Parasite, prvi film koji nije na engleskom jeziku da je dobio oskara.

Memoirs of murder, trilercina i pol.

Wailing - prejeben horor.

i spomenuo bi jos Burning, jako volim taj film, on je vise atmosfericna misterija nekako.

uglavnom, imaju puno jako dobrih filmova, neke od tih poznatijih ni nisam jos pogledao, Handmaiden vec par tjedana zelim pogledat a nikako da upalim

EDIT: i da, pazi da se ne sjebes jer ima isto korejski film koji se zove ful slicno (Memoir of a murderer) sjecam se da mi je i taj bio dobar, al ne tolko ko ovaj gore
  • Laugreano
    3.5k
    Memoirs of murderjavolimtebejako

Da i Parasite sam gledao. A ovog skidam danas.
  • Paggini
    39.1k
    Handmaidenjavolimtebejako

Možeš preskočiti, meni osobno bio bezveze. Milijun twistova, lezbijske gluposti, ma ništa.

Puno bolji mi je recimo Decision to Leave, taj me oduševio. Od drugih korejskih koje mogu preporučiti:

New World - fantastičan mafijaški yakuza triler, napet, fantastično napisan.

Yellow Sea - super uzbudljiv sa zanimljivom temom

I Saw The Devil - lik lovi i muči tipa, pa ga pusti da ga lovi i muči opet. Jeben film.

Man from Nowhere - je malo bajast, ali heroic bloodshed sa vrhunskom akcijom i solidnom pričom.

Chaser - detektivski, prljav do boli

Bittersweet Life - jedan od najdražih filmova svih vremena, prekrasno snimljen, režiran i jedan od najpamtljivijih krajeva filma. Dosta klasičan u svojoj radnji, ali izvedba je maestralna, akcija vrhunska.

Sunflower, Tazza the High Rollers, A Dirty Carnival - trio jakuza filmova koji imaju i dosta egzistencijalne teme, svakako preporuka, jako pametni filmovi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.