• Tom Hanks
    3.5k
    Sad da ja ili mi opcenito patimo oce li se granica Ukrajine ili Rusije pomaknut par kilometara lijevo ili desno... iskreno briga meNitkoBitan

Ali nas mora bit briga kako je transicima u tisućama kilometara udaljenoj državi na drugom kontinentu naspram rata u susjedstvu od čijeg nas teritorija djeli jedna država (Mađarska)?
    Ovo šta trump i putin kemijaju vjeruj da se ne radi o par kilometara granice kako si rekao već o opasnim presedanima koji će se razvlačiti ovisno o situaciji kao i u vrijeme uoči 2 svjetskog rata kada se malo po malo dopuštalo davanje teritorija Njemačkoj dok nije sve krenulo kako je krenulo.Putin kada dobije šta hoće pitanje je vremena kada će nastaviti dalje,kako 2014 tako 2022 i ko zna kada opet
  • bbb medimurje
    3.6k

Ma stavio sam 25% na 2 tjedna samo
  • vjeko1701
    12.4k
    Dizanje tenzija s Kanadom, dizanje tenzija sa Danskom (suosnivač NATO saveza), retorika o Ukrajini i ti pričaš o nekom miru? Jedino kaj je dosad uspio je uvest sumnju i nemir u NATO a bome i vođe zemalja poput J. Koreje i Tajvana spavanju malo manje mirno. Bome ni naša "garancija" NATO saveza vezano uz mikro Putine istočno i sjeverno počinje izgledati više kao sugestija.

Putin kada dobije šta hoće pitanje je vremena kada će nastaviti dalje,kako 2014 tako 2022 i ko zna kada opetTom Hanks

Zaboravio si i 2x Čečenija i Gruzija.
  • NitkoBitan
    23.1k
    Trump se vodi onom da cilj opravdava sredstvo. Nije naivan i nije od jucer. Sada zvuci sokantno to sto govori ali uz uspjeh koji ce polucit brzo ce se zaboravit njegove izjave.

Tko se sjeca njegovih govora kako ce bombardirat Sjevernu Koreju? Nitko. Malo pojacao retoriku da bi ga ovaj cak i ugostio i svijet ce ga pamtit kao prvog predsjednika SADa koji je posjetio Sjevernu Koreju. Isti vrag radi i sada, balansiranje sa retorikama i izjavama radi ostvarivanja zeljenog cilja.
  • bbb medimurje
    3.6k
    evo prije par minuta
  • vjeko1701
    12.4k
    Trump se vodi onom da cilj opravdava sredstvo.NitkoBitan

Najopasnija moguća retorika kojom se može voditi predsjednik SADa.

Dopusti mi da ipak "brigam" pred potezima karikature poput Trumpa.
  • don
    11.1k
    mislin da si to za iduću migraciju stavia, a niko ne zna kad će bit.

vidi u transaction history jel ti sad zaključano
  • cibona
    4.6k
    Bilo je tu oduševljenja nakon izbora, pa da priupitam - kako vam se Trump sviđa?miro

Zreo za ludnicu. Zagovaratelj etničkog čišćenja u Gazi, dopušta cionistima da kolo vode, a evo danas i Zelenskog naziva diktatorom. Lud skroz na skroz. Najviše mi je žao trumpista u hrvatskoj koji su ispali naivni. Zaboli me za transiće i ostale psihiĉke bolesnike u Americi, ja gledam širu sliku u vanjskopolitičkom kontekstu i ovo što trump radi je vrlo zabrinjavajuće.
  • Praskaton
    3.7k
    Zelenskog naziva diktatoromcibona

Nije taj puno bolje ni zaslužio.Glumac najobičniji.Bio i ostao
  • NVKOD
    3.2k
    Ima istine u Godwinovom zakonu:

"Što se internetska rasprava više razvija, vjerojatnost da će se pojaviti usporedba s Hitlerom i nacistima gotovo je sigurna stvar"

U ovom slučaju vrijedilo bi: "Što se internetska rasprava više razvija, vjerojatnost da se Šank pretvori u diskusiju Geopolitika gotovo je sigurna stvar".
  • cibona
    4.6k
    I Zelenskom se može svašta prigovoriti, ali optužiti ga da je diktator je vrh ludila. Čovjek je legitimno pobijedio na izborima, a trenutno je u Ukrajini na snazi izvanredno stanje i sve ukrajinske stranke, pa tako i oporbene, su se dogovorile da novih izbora neće biti dok rat ne završi.

Ponavljam, Trump doslovce zagovara etničko čišćenje u Gazi i to nakon što se na tom području mjesecima sustavno provodio genocid nad nedužnim stanovništvom. Pa toga se ne bi dosjetili niti najzadrtiji cionisti.

Vidjet ćemo kakvi su mu planovi s Ukrajinom, ali ne miriše na dobro.
  • Imamo Dinamo
    3.8k
    Vidim vratila se politika, bar malo na Zonu, i moram pohvaliti dosta civilizirano :clap:

Evo i moj nekakav osvrt, pa ako nekog zanima neka procita.

Prvih nekoliko tjedana Trumpove administracije je skandalozno. Incidenti s Kanadom i Danskom su strasni, ali cini mi se da se i te situacije polako primiruju, ali vidjeti cemo tek.

Ovo sto radi sa USAIDom mi se cini strasno glupo, ali dopustam mogucnost da nisam vidio dovoljno, jer sam negdje procitao da gase USAID a negdje da ga smanjuju. USAID je jako bitan za Ameriku, pitanje je je li Trump svjestan da su oni od njega visestruko profitirali, s obzirom na postupke bih rekao da nije.

Musk i DOGE su vrhunska ideja, ali je izvedba na jako losoj razini. Musk i njegov tim ni sami ne znaju di lupaju, okupio je hrpu tinejdzera i lupaju ko Maksim po diviziji. Imam osjecaj da gledaju na Americke financije kao prosjecan umirovljenik u windows fileove, pa ce oboje izbrisat nesto sto nebi trebali i sjebat sistem.

Objektivno, ovo sto Trump radi sa Europskim liderima je opravdano i razumljivo. Europa ne posjeduje nikakvu moc vise, ogranicili smo sami sebe regulacijama i presli su nas svi. Zadnja smo rupa na sviralu i mozemo se lagati koliko hocemo, niti vodimo kolo niti smo u njemu bitni. Htio bih istaknuti Vanceov (JD mi je inace dosta “napetiji” od Trumpa, puno inteligentniji) govor u Munchenu. Mogu reci da potpisujem vise ili manje sve u njemu izreceno, Europa se trudi ostaviti slobode govora i cenzurirati one koji misle drukcije. To sto se dogada u Engleskoj, Njemackoj, a osobito strasno sto se dogodilo u Rumunjskoj, je nesto sto nebi smjelo biti dopustivo.

Sto se tice ideoloskih stvari o kojima je Trump pricao ili na kojima je radio, mislim da ga velika vecina Hrvata tu idealizira ali zapravo jako malo znaju o tome sto on zapravo misli. Dobar dio Hrvata (a zasigurno i poprilican broj clanova Zone) “ne podnosi” gej osobe te oni tu u Trumpu vide nekakvog spasitelja koji ce promijeniti svijet na tu temu ili ne znam kaj ne. Trumpov golf klub je bio prvi klub u Americi otvoren crncima i gej osobama, pokretao je akcije za dekriminalizaciju homoseksualnosti po Africi, rekao da ne podrzava mijenjanje trenutne definicije braka (tj mogucnost vjencanja gej osoba) itd. On je “samo” definirao pojam muskarca i zene te onemogucio promjenu spola u papirima. Iako ne podrzavam trans osobe (tj ne podrzavam ideju da se spol moze promijeniti, ne osudujem nikoga), mislim da ovo Trumpovo i nece imati neki efekt jer je to mentalni poremecaj (rodna disforija ako se ne varam) te ti ljudi vjerojatno nece dobiti pomoc svejedno, sto je otuzno.

Moja ocjena za pocetak je +2. Ukazuje (doduse na primitivan i seljacki nacin) na stanje Europe, drzi slicne ideoloske stavove kao i ja, uveo DOGE, ali mislim da ga treba bolje iskontrolirati.
    Od minusa, ne svida mi se trenutno sto rsdi u Ukrajini (iskljucenje Zelenskog iz pregovora, dakle postsviti ce im se ultimatum), USAID, Kanada i Danska.

Takoder je sramota sto se fura na neku Reagan foru. Daleko je on od Reagana. Svjetlosnim godinama.
  • Droljo
    12.5k
    Dobro je. Prestali su prije 6 sati...
  • Marktwain
    130
    Di je konobarica, nek donese pelin, kavu i za klince sok.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.