• Jurki
    18.3k
    naravno da je nemoguce pogoditi bas sa svakim igracem.
    Od ovih koje si nabrojil minimalno 2/3 ce propasti ili im je ovo sad plafon.. neki mozda kasnije nadojdu.

Zato nama prvo treba Dinamo II i kaj je jos bitnije povecati izdvajanja za struku da se promasaji svedu na najmanju mogucu mjeru kolko je to uopce moguce.
    Isto tak nemamo rijesen problem kampa, pa je i tu problem infrastrukture.
    Istina je da nemremo davati ugovore svakom junioru jer vidli smo iz jako bliske povijesti kak je to se rijesiti 30+ igraca koji gutaju enormne kolicine klubskog novca.

Da ne ispadne da samo kritiziram, cinjenica je da nismo puno promasili kroz godine, ali treba to sve dici na jos visu razinu.
  • Nogo
    8k
    Da je Dinamo poslao službenu ponudu, potvrdio nam je i sportski direktor i trener Nikola Šafarić.

- Poslana je službena ponuda. Čekamo što će biti. Ako se dogodi, dogodi se, a ako ne, ne. Naravno, nama je klupski interes najvažniji. Trenutno je u fokusu utakmica protiv Slaven Belupa, koju želimo pobijediti - ističe Nikola Šafarić.

Ajmooo!
  • Haza
    10k
    Zadnja info, nisam vidio tko je šta pisao prethodno, da je transfer dogovoren. Šafarić neće koristiti Belcara ovo kolo.
  • Noel
    13k
    Ovo sa mladim nadama i ne prepoznavanju istih. Nije bitno kakvi su talenti nego KAKO i KADA i AKO sazriju kao igrači. Netko sazrije sa 18,19 nego sa 21 sa 22 netko nikada. Kakvi su velikani (s razlogom) gledali i pratili Murića Fiolića Brodića Čorića Halilovića dok su djeca bili pa gdje su sad.

A onda imate primjer jednog Marcela Brozovića.. za kojeg se i neki dan danas bivši treneri i kolege iz mlađih kategorija čude kakvu je karijeru napravio..
  • Mali Zeus
    18.2k
    Dobro je netko rekao, Dinamo treba uvijek imati bar 3, 4 Zagorca, Prigorca u momčadi.
  • Zagi
    10.5k
    Kakvi su velikani (s razlogom) gledali i pratili dok Murića Fiolića Brodića Čorića Halilovića dok su djeca bili pa gdje su sad.Noel

Da ali mi bi tu trebali ipak biti u velikoj prednosti po pitanju prepoznavanja koji od njih će se ipak razviti u pravog igrača jer su svaki trening pod našom lupom.
    Radne navike koje se prepoznaju od malena, a definitivno u toj dobi kada krene pubertet.

Brijem da iskusno oko vrlo brzo skuži tko od njih je uistinu posvjećen nogometu u toj dobi (npr Crnac), a tko će se njime baviti jer je u dobroj startnoj poziciji pa ajd, lova je tu na dohvat ruke (npr Marin).
  • marcio amoroso
    43.1k
    Nema i uvijek će biti promašaja ali posao šefa škole u suradnji sa sporskim direktorom bi trebao biti smanjiti količinu tih promašaja.
    To bi trebala biti ultimativna valorizacija te pozicije, kaj ne?
    Zagi

Naravno, ali ja iskreno ne vidim brdo tih promašaja. Promašaja će biti uvijek i nema rješenja da ih ne bude nikako.
  • tigric
    742
    A ovi doveli Belcara na pressicu, govori kako je fokusiran na Slaven
  • Izet Hajrović
    5.7k
    Ta priča o ne prepoznavanju mladih nada u kontekstu Belcara nema smisla. Sam je rekao da jednostavno logistički nije mogao uskladiti svoj privatan život i treniranje u Dinamu. Ne znam gdje on živi, je li to okolica Varaždina ili baš Varaždin, ali kaže da je njegovim roditeljima isto bio problem uskladiti sve to. Putovao je na treninge, a dogovor je bio da 3 puta tjedno dođe na trening + utakmice. Ako su roditelji zaposleni, onda im nije baš jednostavno uskladiti sve obaveze. Na stranu sad procjena struke, ali ima puno drugih faktora koji utječu na to hoće li igrač ostati u Dinamovoj akademiji.
  • Enco
    500
    A onda imate primjer jednog Marcela Brozovića.. za kojeg se i neki dan danas bivši treneri i kolege iz mlađih kategorija čude kakvu je karijeru napravio..

Nek vrate diplomu :lol:
    Malo ironije
  • Droljo
    18.2k
    A ovi doveli Belcara na pressicu, govori kako je fokusiran na Slaventigric

Tko tu koga jebe?
  • tigric
    742
    Ne znam za transfer, ali znam da ja danas nikoga neću svakako :)
  • ZrnTSCHeZ
    1.2k
    logistički nije mogao uskladiti svoj privatan život i treniranje u DinamuIzet Hajrović

Gotovo identično je bilo sredinom '90ih glede Šafarića.

Tovari su ga htjeli uzeti iz ČKa kak juniora, on nije htjel ni čuti za njih.

Umjesto toga rodbina ga bez najave dovezla na trening u Maximirsku 128, dogovorena proba, svakodnevno ga vozili, struka bila oduševljena, dogovoren transfer, bile već i objave po lokalnim medijima

A onda na samom potpisu ugovora dinamo je roditeljima uvjetoval da moraju sami pronaći i financirati njegov smještaj u ZGu što je njima nažalost bilo neizvedivo pa je završil u Varteksu...šteta, mogel je imati bolju karijeru
  • Paggini
    57.4k
    Tko tu koga jebe?Droljo

A sta ce reci kad dogovor nije služben ni potpisan? Ovo je jedino što može reći, realno.

Ovo nisam znao, fkt dobra priča. Šteta za safarica
  • Sajla
    10.5k
    Tko tu koga jebe?Droljo

Varaždin Slavena, Šafarić Kovačevića ;)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.