• Zagi
    9.3k
    za ove druge nema oko.Enco

Ne slažem se baš.
    Mislim da se više radi o činjenici da smo svjesni da tim igračima ne možemo pružiti minutažu za razvitak pa prema tome nikada kod nas nebi razvili taj potencijal.
    A i klinci su toga svjesni.
    Famozno "prezentiranje plana" mladom igraču.

Ante Crnac je dobar primjer. Kvaliteta je bila jasno vidljiva, tu na forumu smo mnogi koji pratimo d2 odmah istaknuli da mali ima dosta potencijala.
    Ali ispred njega su na desnom krilu bili Špikić i Menalo, a više klasa potencijala je procijenjen bio Šaranić.
    Ugovor mu je sigurno bio ponuđen jer smo u to vrijeme davali ugovore skoro cijeloj juniorskoj momčadi.
    Ali kaj da dečec napravi kao 4. krilo?
    Da je potpisao s nama i otišao na posudbu u Slaven, Zekić ga nebi toliko gurao i trpio njegove igre i ništa od SB>Rakow>Norwich se nebi dogodilo.

Kako zadržati Crnca, Jankovića, Belcara, Pršira i takve igrače?
    Satelit u prvom rangu (dakle druga zemlja) ili ugovor pa ustupanje nekom drugom klubu uz zadržavanje prava kao veliki postotak.
    Ti klinci sa 17-18-19 godina nisu prevaga u prvoj ligi i klub koji ih uzima mora imati svoju računicu da bi ih gurao. A nama treba to guranje da bi ih mi onda vratili sa 21-22-23.
  • Mr Anderson
    10.8k
    Dojma sam da naša struka prepoznaje isključivo te top talente, a za ove druge nema oko. Te top talente prepoznaje pola Zone , a za ove klasu ispod treba malo bolje oko koje mi očito nemamo ili imamo ali ga ne slušamo.Enco

I da su ostali u akdemiji godinu-dvije duže opet nebi upali u prvu ekipu. Kako je kolega napisao, neki igrači jednostavno kasnije sazriju i postanu dovoljno dobri za prvu ligu. Nemoguće je sve njih držati u klubu, pogotovo kad nemaš drugu ekipu.
  • marcio amoroso
    39.8k
    Nemoguće je pogoditi sa svakim igračem. Pa pogledajte samo primjer Palmera i Citya.

Dinamo ne može sada dati 10 ugovora ovim izlaznim juniorima, a uvijek se može desiti da Šunta, Baković, Rimac ili netko deseti ispliva negdje drugdje. Ni druga momčad neće riješiti sve probleme jer budimo realni svi ti igrači će radije otići igrati u nekog prvoligaša nego igrati treću ligu u Dinamu 2. Mi se možemo i moramo zaštiti buy back klauzulama, procentima i tako dalje.

Edit: Rajić, Mikić, Zebić, Jakir, Šepić, Šutalo, Baković, Šunta, Horvat, Ćutuk, Rimac, Andrić.

Ja sam uvjeren da svaki od tih igrača i svi njihovi menadžeri misle da ti dečki već sada mogu igrati HNL. Ali gdje ćemo mi završiti ako sada podijelimo 15 ugovora po 100, 200 ili 300 tisuća eura. Pa sljedeće godine opet tako, one iza opet i sve tako redom. Jednostavno struka odluči koji ekstra talenti dobijaju ugovore. Ostali idu dalje. Nema garancije da se neće promašiti sa nekim.
  • Zagi
    9.3k
    Nema garancije da se neće promašiti sa nekim.marcio amoroso

Nema i uvijek će biti promašaja ali posao šefa škole u suradnji sa sporskim direktorom bi trebao biti smanjiti količinu tih promašaja.
    To bi trebala biti ultimativna valorizacija te pozicije, kaj ne?
  • Jurki
    15.7k
    naravno da je nemoguce pogoditi bas sa svakim igracem.
    Od ovih koje si nabrojil minimalno 2/3 ce propasti ili im je ovo sad plafon.. neki mozda kasnije nadojdu.

Zato nama prvo treba Dinamo II i kaj je jos bitnije povecati izdvajanja za struku da se promasaji svedu na najmanju mogucu mjeru kolko je to uopce moguce.
    Isto tak nemamo rijesen problem kampa, pa je i tu problem infrastrukture.
    Istina je da nemremo davati ugovore svakom junioru jer vidli smo iz jako bliske povijesti kak je to se rijesiti 30+ igraca koji gutaju enormne kolicine klubskog novca.

Da ne ispadne da samo kritiziram, cinjenica je da nismo puno promasili kroz godine, ali treba to sve dici na jos visu razinu.
  • Nogo
    5.5k
    Da je Dinamo poslao službenu ponudu, potvrdio nam je i sportski direktor i trener Nikola Šafarić.

- Poslana je službena ponuda. Čekamo što će biti. Ako se dogodi, dogodi se, a ako ne, ne. Naravno, nama je klupski interes najvažniji. Trenutno je u fokusu utakmica protiv Slaven Belupa, koju želimo pobijediti - ističe Nikola Šafarić.

Ajmooo!
  • Haza
    8.5k
    Zadnja info, nisam vidio tko je šta pisao prethodno, da je transfer dogovoren. Šafarić neće koristiti Belcara ovo kolo.
  • Noel
    8.7k
    Ovo sa mladim nadama i ne prepoznavanju istih. Nije bitno kakvi su talenti nego KAKO i KADA i AKO sazriju kao igrači. Netko sazrije sa 18,19 nego sa 21 sa 22 netko nikada. Kakvi su velikani (s razlogom) gledali i pratili Murića Fiolića Brodića Čorića Halilovića dok su djeca bili pa gdje su sad.

A onda imate primjer jednog Marcela Brozovića.. za kojeg se i neki dan danas bivši treneri i kolege iz mlađih kategorija čude kakvu je karijeru napravio..
  • Mali Zeus
    16.1k
    Dobro je netko rekao, Dinamo treba uvijek imati bar 3, 4 Zagorca, Prigorca u momčadi.
  • Zagi
    9.3k
    Kakvi su velikani (s razlogom) gledali i pratili dok Murića Fiolića Brodića Čorića Halilovića dok su djeca bili pa gdje su sad.Noel

Da ali mi bi tu trebali ipak biti u velikoj prednosti po pitanju prepoznavanja koji od njih će se ipak razviti u pravog igrača jer su svaki trening pod našom lupom.
    Radne navike koje se prepoznaju od malena, a definitivno u toj dobi kada krene pubertet.

Brijem da iskusno oko vrlo brzo skuži tko od njih je uistinu posvjećen nogometu u toj dobi (npr Crnac), a tko će se njime baviti jer je u dobroj startnoj poziciji pa ajd, lova je tu na dohvat ruke (npr Marin).
  • marcio amoroso
    39.8k
    Nema i uvijek će biti promašaja ali posao šefa škole u suradnji sa sporskim direktorom bi trebao biti smanjiti količinu tih promašaja.
    To bi trebala biti ultimativna valorizacija te pozicije, kaj ne?
    Zagi

Naravno, ali ja iskreno ne vidim brdo tih promašaja. Promašaja će biti uvijek i nema rješenja da ih ne bude nikako.
  • tigric
    565
    A ovi doveli Belcara na pressicu, govori kako je fokusiran na Slaven
  • Izet Hajrović
    4k
    Ta priča o ne prepoznavanju mladih nada u kontekstu Belcara nema smisla. Sam je rekao da jednostavno logistički nije mogao uskladiti svoj privatan život i treniranje u Dinamu. Ne znam gdje on živi, je li to okolica Varaždina ili baš Varaždin, ali kaže da je njegovim roditeljima isto bio problem uskladiti sve to. Putovao je na treninge, a dogovor je bio da 3 puta tjedno dođe na trening + utakmice. Ako su roditelji zaposleni, onda im nije baš jednostavno uskladiti sve obaveze. Na stranu sad procjena struke, ali ima puno drugih faktora koji utječu na to hoće li igrač ostati u Dinamovoj akademiji.
  • Enco
    62
    A onda imate primjer jednog Marcela Brozovića.. za kojeg se i neki dan danas bivši treneri i kolege iz mlađih kategorija čude kakvu je karijeru napravio..

Nek vrate diplomu :lol:
    Malo ironije
  • Droljo
    12.4k
    A ovi doveli Belcara na pressicu, govori kako je fokusiran na Slaventigric

Tko tu koga jebe?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.