• keppi
    299
    Koliko sam vidio Valinčić igra i lijevo i desno.
  • keppi
    299
    Ipak, dobro sada Valinčić ili Jurišić. Svatko od vas ima nekoga svog "Jurišića" za kojeg misli da je taj. Ovisi i o trenutnoj formi, neki su jedno vrijeme Jurišića čak gurali u repku.
    Ja sam vam htio reći da su naši glavni igrači (Petko, Bati, Sučić, Stojke...) redom naši, a stranci ustvari dopuna. Pa zašto među tima "pomoćnima" ne bi bio još koji naš igrač.
  • Izet Hajrović
    4k
    dijeli RPG-ovu sudbinu. Valinčić je dobar desni bek, ali imamo tu RPG-a i Mikića. Na lijevom beku ga ne želim gledati.
  • rioda
    7k
    Valinčić je primarno desni bek, mislim da sad igra lijevo zbog nekih ozljeda, kao kod nas RPG. Pisalo se početkom godine da ga prati Lazio, mislim da ako ga se ne dovede sad ili početkom ljetnog prijelaznog roka, mogao bi on ubrzo otići u inozemstvo. S obzirom da desno imamo RPG-a, Mikića kojeg moramo gurati, a ne bi me začudilo da ostane i Ristovski, mislim da za njim nema potrebe.
  • Orc123
    10.7k
    Od stranaca ja bi se na ljeto zahvalio Mbuku, Risti, Mohi i Mmaeu ako se nesto drasticno ne promjeni. Kanga? Tu je 3 tjedna, po njemu se vidi da ima kvalitetu,kad zabije 1.gol Otvorit ce mu se! Ima vremena za njega. Cordoba? Znaci Majer, Ivanusec, Stojkovic, Kacavenda, Spikic, Bulat....nitko od tih igraca nije se uspio nametnuti u 1. Sezoni a Cordobu se otpisuje, bas kao i sve ostale igrace. Cordoba ima vremena i treba jos vremena, a pokazuje da ima nesto u njemu.

Mbuku nece dobiti priliku u sredini gdje sam siguran da bi bio bolji, Mmae je cudan lik, nekad izgleda ko KTC, a nekad ko Bosko Sutalo u najgorim danima. Tu dvojicu bi pustio.....
    Hoxha je koristan igrac i najjaci dribler ali ako dođe ponuda od cca 2mil eura prodao bi ga.....KTC, Torrente, RPG, Cordoba, hoxha i Kanga imaju definitivno mjesta u Dinamu!
  • Enco
    62
    Valincic je primarno desni bek , može na lijevom ali nije to to. Teško da će njega Istra pustiti za kiki riki , pita se tu nešto i Aleves , a postoji i interes iz serije A.

Svi ti dečki koji se spominju Valincic, Jurisic,Belcar...su već bili u Dinamu da li je netko napravio krivu procjenu u to vrijeme, zašto su ti dečki otišli,tko im je u to vrijeme bio konkurencija u Dinamu i gdje je ta konkurencija sada?
  • Keyser Soze
    12.6k
    Belcar u Varaždinu igra u paru s Marinom koji je povučeniji (i zapravo igra ono što nama treba) dok Belcar ima puno veću slobodu prema gore jer mu Marina čuva leđa. U Dinamu bi imao skroz drugačiju ulogu i jedino kad bi uz sebe imao nekog poput Ademija ili Franjića bi to funkcioniralo, ne znam koliko bi kvalitetno kod nas mogao odigrati solo šesticu.
  • Mr Anderson
    10.8k
    Svi ti dečki koji se spominju Valincic, Jurisic,Belcar...su već bili u Dinamu da li je netko napravio krivu procjenu u to vrijeme, zašto su ti dečki otišli,tko im je u to vrijeme bio konkurencija u Dinamu i gdje je ta konkurencija sada?Enco

Nema tu krive procjene, Dinamo je klub u kojem se radi rezultatskih imperativa nema vremena trpiti mlade igrače osim ako se ne zoveš Gvardiol ili Baturina.
  • Laugreano
    3.4k
    Belcar je otisao iz dinama u Varazdin, jer je morao putovati na treninge, pa bi dolazio kuci u 2 ujutro. Njegove rijeci.
  • IvanS
    257
    ↪San Lorenzo
    SD Varazdina nije upoznat sa takvim naprednim manevrima. On jednostavno izvuce vise od realne cifre i stvar je za njega rijesena.
    GeneralNapoleon

Pa je vođen tim motivom SD Varaždina prodao Šegu Hajduku za eksere...

Nemojte mi samo o postotcima vlasništva i sl.
    Postotak vlasništva (ili od prodaje i sl.) bi imao smisla da je Varaždin prodao Šegu u npr. Rijeku. Pa onda ako ga prodaš za milijun, onda tebi 400.000, a Hajduku 600.000 (ili koji već postotak je bio u igri).

A ako ga prodaješ Hajduku, a igrač je s tobom (Varaždinom) pod ugovorom, onda ga ti ne moraš prodavati Hajduku na način da ti ostane novca za kiflu, već kažeš Hajduku da želiš recimo milijun eura za igrača i točka.
    Ako Hajduk u tom trenutku nema love, ne mora kupiti igrača i nek mu igra onaj Bamba onda.
  • Enco
    62

Ne slažem se sa tobom, ti dečki su otišli kao kadeti, mladi juniori. Pa zar nam je u školi rezultat imperativ?Više put je naglaseno da nije.U školi se treba raditi balans između razvoja i rezultata.

Jedan Belcar, Valincic, Jurisic, Crnac..
    nikad neće biti nivo Baturine, Baturinu si mogao prepoznati i s petnaest.

Dojma sam da naša struka prepoznaje isključivo te top talente, a za ove druge nema oko. Te top talente prepoznaje pola Zone , a za ove klasu ispod treba malo bolje oko koje mi očito nemamo ili imamo ali ga ne slušamo.
  • Crni86
    8.2k
    Dojma sam da naša struka prepoznaje isključivo te top talente, a za ove druge nema oko.Enco

Pa naravno kada ih je do prije godinu dana zanimalo kako ce omastit brk. Pa je vlaka i ekipu bolio tuki za te iznadprosjecne igrace koje si naveo, a ganjali su se samo top talenti kako bi lopina mogla uzeti sto vecu proviziju.

Mi sportski sektor nismo imali. Marko Maric je prvi sportski direktor u dinamu u nazad 20 godina. Tako da ne znam na koju se tocno struku pozivas, ali ona koja je bila u klubu nije gledala talent kao sto mi gledmao vec cisto kroz novac. Tako da je po meni rasprava o struki totalno irelevantna.

Nogometna skola je dobra jer kao sto vidimo proizveli smo opet igrace koji igraju hnl i koji su nama zanimljivi. Potrebno je samo pronac nacin da se takve igrace prepozna i da im se da sredina u kojoj ce skupljat iskustvo i minutazu.
  • ElDorado
    2.2k
    znam da ne volimo Jozaka ali lik je neki dan u podcastu rekao upravo to. Top talente svaki magarac prepozna, vještina je od polu talenata prepoznati one koji će postati top igrači i tu mi imamo najviše problema koje je prije rješavala B momčad.
  • deda
    35.3k
    Treba biti svjestan da ne možeš imati po generaciji 40 igrača jer ne možeš s njima raditi. Krivih procjena je uvijek bilo zato je struka bitna da prati i te dečke koji su možda u nekoj dobi otpisani. Jer neki su "kasnoprocvalo cvijeće". Recimo Belcar u svojoj generaciji nije imao šanse pored jednog Vasilja koji je bio 5 puta veći talent, ali nesreće u vidu ozljeda su ga gurnule u drugi razred.
  • IvanS
    257
    Pa realno bih radije Valincica nego Jurisica. Fizicki je jaci, u dobrim godinama, a i bio bi jeftiniji od Jurisica punkurac.

A i nije mi se ogadio svojim ponasanjem kontra Dinama
    Paggini

S tim da je Valinčić desni bek... A to nam je već poznata situacija u sadašnjem rosteru. Ali da je Valinčić dobar, dobar je.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.