• emilperska
    8.4k
    Okupit ćemo se na ovoj temi 10.2. i onda tijekom ožujka da vidimo te bagere, lopate i hrvatske građevinske poduzetnike na nepalsko pakistanski pogon da vidimo kako napreduju u izgradnji grdosije na Kranjči..

Još samo mjesec dana do početka radova :heart:
    emilperska

31.01.2025.

Idemo dalje Tomica, samo jako!

Danas je 12.02.2025.
    Natječaj jos jedanput pomaknut..
  • gledatelj
    695
    Bio sam jednom spominjao, ali bas danas opet naletio da je odgodeno pa da napisem.
    Samo primjer odgoda u gradevinskim radovima, za dio dionice buduce autoceste Krizisce - Selce se ponude odgadaju od 15.2.2024. kad je bio prvi rok. Evo sad je doslo da je novi krajnji rok za dostavu ponude 18. ožujka 2025. godine. Inace kod super hvaljenog ministra Butkovica koji gradi obilaznicu oko svog sela.
    Nadam se da za Kranjcu ipak nece ici tako u nedogled
  • mali M
    6.7k
    Mislio sam na postojeće stadione, ne one koje bi trebalo graditi xDvjeko1701

Ma sve koje smo nabrojali bi trebao graditi... tko bi od njih mogao išta ponuditi Dinamu iz perspektive sportske infrastrukture za Dinamovu razinu.. :lol:
  • Klenx
    6.7k
    Kako vam je kolega Kaiser bio detaljnije opisao proces javne nabave u svom postu, samo ću se kratko nadovezati na isti.
    Stadion Kranjčevićeva nije najogromniji projekt, ali je kompleksan jer u istom tenderu na maloj površini sadrži razne građevinske, elektrotehničke, arhitektonske i strojarske radove koji se moraju dovesti do pune funkcionalnosti.
    S obzirom na kompleksnost projekta nije nikakvo iznenađenje da ima raznih pitanja u vezi sa projektnom dokumentacijom koja je na raspolaganju Ponuditeljima, a Naručitelj mora na svako pitanje konkretno odgovoriti kako bi kasnije smanjio mogućnost žalbe i dodatno produljenje procesa javne nabave. Samim time sasvim normalna stvar je za proces ovakve vrijednosti nabave da se početni rok predaje ponude pomakne za mjesec-dva dana i neka vas ne iznenadi ako bude još koje produljenje roka.

Pitanja stvarno ima puno, dosta ih je bitnih, ali ima i hrpa njih koji čini mi se samo namjerno zagušuju proces (poput recimo pitanja da se moli dostava shema posuda za biljke).

U svakom slučaju, bez obzira što vladajući govore, ja ne vidim da će prvi bageri doći na Kranjčevićevu prije ljeta ove godine, a nije nemoguće i prije jeseni te je sasvim realno da ćemo još sezonu 25/26 i 26/27 igrati na Maksimiru. Na kraju krajeva i tenderski rok izvođenja radova je 20 mjeseci i da se danas odabere izvođač i uvede ga se u posao njemu bi rok za završetak radova bio 10. mjesec 2026. godine.
    Na Kranjču ćemo se preseliti kako spada početkom sezone 27/28.
  • mali M
    6.7k
    fala Klenx na pojašnjenju.
  • rokikaciga
    418
    Na Kranjču ćemo se preseliti kako spada početkom sezone 27/28.Klenx

Jel to sezone prije nego kaj bi se trebali preseliti nazad na Maksimir?
  • The Undertaker
    6.7k
    Ako ste pratili kolega onda ste vidili da se ne radi samo o pitanjima i odgovorima već i izmjenama u projektnoj dokumentaciji. Gledajući širu sliku, svi rokovi koje su vladajući sami (ničim izazvani) postavili jesu ili će biti obilato prekoračeni što dovoljno govori o njihovom znanju i načinu na koji se projekt vodi. Ja osim dobrih namjera i stvarne želje da se projekt izvede ne vidim operativno ništa vrijedno spomena.
  • Jaro
    9.1k
    Ja osim dobrih namjera i stvarne želje da se projekt izvedeThe Undertaker

meni je i ovo upitno... Onda je i Bandic imao hrpu dobrih namjera i velike zelje da se projekt izvede...
  • rokikaciga
    418
    izmjenama u projektnoj dokumentaciji.The Undertaker

Uključujući i ubacivanje troškovnika prije 2 tjedna kao što sam pisao. Znači za jedan dio projekta uopće troškovnik nije bio dostupan
  • vjeko1701
    12.2k
    Prestanite spamati temu glupostima. Ako nemate ništa pametno za napisati, bolje da ne pišete ništa. Obrisan pol tucet postova.
  • čovjekjogurt
    1.3k
    Cinizam je nekad najbolji odgovor na Možemovske gluposti i prazna obećanja.
  • vjeko1701
    12.2k
    Ovo nije tema za cinično pisanje o možemovskoj gluposti, hdzovoj kleptomaniji ili bandićevim "obećanjima".

Mislim, bila je dok niste prešli sve granice i sveli temu na 20% informativnih upisa i 80% vašeg izdr*avanja po politici, bivšoj i trenutnoj.
  • The Undertaker
    6.7k
    Da li netko zna koliko je novca u proračunu grada Zagreba predviđeno za Kranjčevićevu u 2025. i u kojoj stavci se to vidi?
  • rokikaciga
    418
    35m eura + 100 tis eura za nadzor. Oboje bez PDV. To je po javnoj nabavi. S tim da VTRovi mogu povecati cijenu za 50% bez da se rusi natjecaj i ovo je sve bez pdv.
  • The Undertaker
    6.7k
    To je za ukupnu investiciju. Koliko je za ovu godinu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.