• Sven
    121
    Nikad mi taj stav nece biti do kraja jasan. Mislim, svakako me ni za Citz ni za Real nije briga i svakako i jedni i drugi trose nenormalne i nemoralne svote novca.Kad vec svi to rade, nemam problem s tim da najuspjesniji bude onaj koji igra oku najugodni nogomet. Svakome je nesto drugo oku privlacno ali raditi razlike izmedu tih klubova da su jedni plasticni, a drugi med i mlijeko mi nije najjasnija stvar na svijetu
  • ShanKu
    1.4k
    Onaj transparent za Viniciusa im se odbil u glavu :sweat: bilo je za očekivat nakon toga da bu dal sve od sebe da ih sjebe.. eto 2 asistencije
  • NVKOD
    2.9k

https://n1info.ba/sport/nogomet/a223794-city-prije-seika/

Pa gdje su bili do prije šeika? City je prije bio radnički klub, ljudi nisu voljeli United jer je to bila elita. Nemoj mi reći da bi City bio tako dobar da nisu milijarde utukli u klub. Nije ni čudo da svi idu sad u City kad nudi najveću plaću s kojom se drugi premierligaški klubovi ne mogu ni u snu natjecati. Plus 115 financijskih malverzija. Prije šeika normalan klub, nakon šeika umjetna tvorevina.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/psg-je-od-dolaska-seika-potrosio-tri-milijarde-eura-jos-nije-osvojio-ligu-prvaka/2346306.aspx

Šeici preuzeli PSG krajem svibnja 2011. i vidi čuda, od 2012/13 do sad osvojili 10 prvaka Francuske. Slučajnost? Ne. Prije šeika u 41 godonu postojanja osvojili samo dva prvenstva. Umjetna tvorevina nakon šeika: check.
  • NVKOD
    2.9k
    da su jedni plasticni, a drugi med i mlijeko mi nije najjasnija stvar na svijetuSven

Jedni imaju tradiciju, drugi imaju kupljene trofeje. Nek se šeici drže svoje pustinje i pijeska i nek ostave nogomet gdje mu je mjesto, a to sigurno nije na Bliskom istoku. Prvo su dali brdo para da se u Kataru održi prvenstvu gdje ne možeš ni pivu popiti, sad pak žele u Arabiji. Bez te nafte bi bili kozojebi. Ništa bolji nisu ni Ameri, zna se gdje se igra najbolji nogomet: Europa i južna Amerika.

Kakav je to sport kad u SA ne mogu žene na stadion, gdje nema ikakvih ljudskih prava, a ponašanje datira iz 8. stoljeća? Zato se svi ti šeici mogu nabit nogom u šupak i nek odjebu od europskog nogometa.
  • BBB Sibenik
    5.3k
    Utakmica Super Bowl finala je goli kurac za ovo sinoć
  • Mali Zeus
    15.9k
    Smiješni City sa svojim smiješnim transparentima, Real ih još jednom izdominirao.
  • Sven
    121
    Ma sve stoji, dapace slazem se ali s druge strane medalje recimo Real objerucke prihvace te milijune i bez pogovora igra utakmice kod njih i radi sta god treba da bi se docepali jos vece love. Za mene tu nema puno razlike, sto se toga tice odvratni su i jedni i drugi. Nazalost to je realnost danasnjeg top nogometa
  • Majki2111
    3.8k
    Gledao sam BVB jučer. Kovač donio bolji rest defence. Ali ekipa nije navikla igrat obranu. Bit će to dobro.
  • GOAT
    2.1k
    bez pogovora igra utakmice kod njihSven

Gdje je to kod njih

Edit: Ako mislis na spanjolski superkup koji se igra u SA, to je odluka njihovog saveza na koju je vecina klubova rekla ne. Naravno LaLiga sa svojim financijama i marketingom debelo kasni za Premier Ligom tako da nekoj Valenciji i Sevilli ta SA nece biti mrska.

Realu su takoder ponudeni novci da makne kriz sa grba zbog arapskog trzista i to je glatko odbijeno tako da se necemo sloziti da se radi sve sto treba da se docepaju love
  • Sibirski plavac
    3.5k

Nije mi pretjerano drag Medo, ali preporučam ovaj tekst u linku jer savršeno govori o licemjerstvu kad se povede ta rasprava o "prirodnim" i "umjetnim" klubovima.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/vrhunsko-licemjerstvo-madridjana-i-real-je-bio-umjetni-klub-dok-je-kupovao-sve-redom-i-najvise-trosio-sve-je-bilo-u-redu---725340.html

A sad...
    City je klub koji je do 2008. ukupno gledano imao jednak broj trofeja kao Chelsea, veći broj trofeja od Newcastlea i veći broj trofeja od Leedsa, Forresta, West hama i ostalih velikih klubova s kojim se često uspoređuje City.

City je prvi klub iz Manchestera koji je osvojio neki trofej (Fa kup 1904.), do dan danas drže rekord gledanosti neke tekme u Engleskoj (Fa kup, City Stoke 84,569, 1934.), prije Arapskih novaca imali su dobrih domaćih i stranih igrača, možda ne toliko poznatih globalno, ali svejedno odličnih u svoje vrijeme (Bert Trautmann, Mike Summerbee, Francis Lee, Billy Meredith, Shaun Goater, Georgi Kinkladze, Collin Bell, Sylvain Distin, Nicolas Anelka, Elano, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta, Joe Hart...)
    Domaći uspjesi prije Arapa- 2 titule prvaka Engleske (3 puta doprvaci), 7 titula druge lige, 4 osvojena FA kupa, 2 liga kupa, 3 Charity Shielda.
    City je osvojio i Kup pobjednika kupova 1970., igrao polufinale KPK godinu nakon, igrao četvrtfinale Kupa Uefa 1979. i 2008. (toliko o tome da im je Europa bila strani pojam do dolaska Arapa).

Psg je malo kompleksnija priča, ali opet, govoriti da ih nije bilo na mapi prije Šeika je krivo.
    Prije Arapa- 2 titule prvaka države,8 kupova, 3 liga kupa, dvostruki finalisti Kupa pobjednika kupova, osvajači KPK 1995/96,finalisti Uefa Superkupa 2001.
    Prije Arapa imali su igrače poput Georga Weah-e, Ronaldinha,Mikela Artete, Mauricia Pochetina, Paulete, Safeta Sušića, Ludovica Guliya, Jay Jay Okoche.... Prosječni neki igrači, jel tako ?

Također za razliku od Cityja, imaju i više nego respektabilne Ultrase, neki će reći da su među najboljima u Francuskoj. S obzirom koliko je taj klub nakon dolaska Šeika postao komercijala, ipak su uspjeli zadržati tu ultras kulturu (iako su imali period bojkota ultrasa par godina).

Ako već želiš neki klub nazvati umjetnim onda to po mom mišljenju jedino ima smisla u slučaju Red Bull klubova i npr. MK Donsa.
    Svi ostali klubovi u Europi imaju tradiciju i povijest, neki višu neki manju.

Općenito, "umjetan/prirodan" je po meni besmislena rasprava koju najčešće pokreću navijači klubova koji su nekoć bili neki k i sada im smeta kaj će netko novi biti pod svjetlima reflektora kao što su oni nekoć bili. Da ponovim Medinu misao iz teksta gore "Što je bio Real prije Galaciticos ere 50-ih kad je dovoedena masa svjetskih igrača da bi se napravio neki k na rezultatskom planu, što je bio Bayern prije 60.-ih, Liverpool isto nije bio neki velikan u europskim razmjerima prije 70.-ih)
  • Mali Zeus
    15.9k
    Dobro je sve.
  • Jaro
    9.1k
    Jedni imaju tradiciju, drugi imaju kupljene trofejeNVKOD

Real i Barcelona, Bayern, MUTD, Milan, Juventus, Inter, Liverpool - svi oni imaju "kupljene trofeje", bas kao i Dinamo u Hrvatskoj.

Ako cemo iskreno - iskrenije je ovo sto PSG i City rade nego ono sto je Real radio godinama/desetljecima - gdje je kupovao/prodavao zemljiste i kamp gradu/drzavi cesce nego Dinamo neke igrace s Lokomotivom za vrijeme necastivog...
    Barcelona je pak "prodala" nepostojeca VIP mjesta, na nepostojecem stadionu, nepostojeca TV prava i ko zna sta da "pokrije dug" po La Liga FFP - ali ni to nije bilo dosta pa su izveli i vannogometne pravne manevre - ali PSG i City su "fuj" :rofl:

Radije PSG i City nego Real i Barca... (iskreno nije mi drag ni jedan od ovih klubova, ali svi "velikani" imaju nesto zajednicko - kad su bili na vrhu imali su najvise novaca i tako su osvajali trofeje i "gradili povijest". OK, neki su imali i diktatorem kraljeve, drzave iza sebe...
  • Crni86
    8k
    stavljat u isti kontekst povijesti real iz madrida i manchester city je suludo. Real koji ima 100 godisnju zsojesnu povijest, klub koji nije u privatnom vlasnistvu i sve suprotno od njega. Tekst nema veze s vezom, ali dobro jasno je da se medo kuzi u nogomet ko marica u krivi k…
  • The Undertaker
    6.7k
    MC je osnovan prije Reala.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.