• Sajla
    7.1k
    najnebitniji kriterij kod odabira SDa (ali i skauta i sl.) je broj nastupa u dresu Dinama. mediji traže klikove, čitatelji se lijepe na poznata imena i zato će se u javnosti i reciklirati sva ta dobro poznata imena. uz svo poštovanje prema Bobanu, njegov CV se ne podudara s onim što bih očekivao od kandidata za ovu poziciju u današnjem trenutku. neka savjetodavna funkcija da, ali operativac koji treba intenzivno raditi 24/7/365 - to nije Zvone. sljedeći SD mora biti netko s iskustvom na toj poziciji, netko tko taj posao radi i danas ili bar nema pauzu dulju od godinu dana. vađenje nekog imena iz naftalina, nekoga tko se zadnjih 5 godina odmara, to nije ono što nam treba. kak se ono lijepo veli po naški, treba nam netko tko može "hit the ground running"
  • Laugreano
    3.3k
    Radio je kao SD u Paoku i Osijeku. Sezonu i pol u Paoku, u Osijeku znamo vec.
  • Kujtim Shalla
    4k
    Po meni od svih domaćih koji se spominju,Boromisa je najozbiljniji kandidat bez da ga poznam je rne pratim Olimpiju osim tekmi da rijekom , ali da je napravio odličan posao u Olimpiji to su činjenice. Mance se puno spominjao i sam sam ga dozivao mislim da je rekao da se ne misli još uvijek vraćati u hr nogomet . Boromisa mi je najbolja opcija od svih naših , dinamovac haha . Mada mislim da će funkciju dobiti neki stranac ,ozbiljno ime koji ima CV i rezultate iza sebe. U svakom slučaju uzbudljiv period je pred nama
  • Blueshadow86
    2.5k
    Radio je kao SD u Paoku i Osijeku. Sezonu i polu Paoku, u Osijeku znamo vec.Laugreano

Ok, to je zadnje što je bio. Iz Osijeka je otišao jer ga je Flamengo dopeljao dok je imao važeći ugovor s Osijekom.
    Inače, od 2007. - 2010. skaut u Benfici
    2010. - 2018. voditelj skauta u Benfici
    2018. - 2023. sportski direktor u Šahtaru

Opet kažem, ne kažem da ON treba biti taj, nego netko tko ima iskustva na tim pozicijama u povećim klubovima Europe, a ne netko tko će se opet učiti na Dinamu i koji će peći zanat u Dinamu.
  • Mathiasovi Chageri
    3.8k
    Marić je bio na 30k€ mjesecnoj plaći, jel ovo neka zajebancija i nije jedini kolko cujemMaliPizdek

Na stranu Marić, a koliko misliš da ćemo mi platiti nekakvog kvalitetnog sportskog direktora? Pa sportski direktor najslabijeg kluba u Bundesligi je još prije korone imao 500.000 € godišnje, mislim da je SD Fortune imao tako nešto, što je 40.000 € mjesečno prije negdje 5 godina. Mislim da sad Rouven Schröder iz Salzburga ima nešto više, Rosicky iz Sparte je isto na 600.000 - 700.000 €.

Kažem na stranu što je to Marić pa se svi šokiramo na 30.000, ali nećemo moći baš pronaći sportskog direktora na tržištu koji će doć tu u Dinamo za plaću blagajnika u Studencu ili front end developera u King ICT-ju, kad mu neki Holstein Kiel ili Brest može iskeširati 700.000 € godišnje. Uzmi u obzir da su to ljudi koji rade veliki opseg posla i upravljaju sa ogromnim novcima, a svaka šuša u facebook komentarima im prijeti i psuje mater.
  • Jurki
    15.4k
    Ako se bu dopeljala zvijerka od sportskog direktora, onda ne treba gledati na svaki dinar.. ak je sposoban - zaradit ce on te pare klubu.
  • Mr Anderson
    10.6k
    Postaviti neki cilj budućem SD. Recimo, prodaj Perića i imaš njegovu plaću, a ako prodaš i Bočkaja dobiješ bonus...hahaha. Malo se zajebavam, ali kad se pogleda kakve plaće imaju neki igrači koji uopće ne igraju, onda nije puno 400-500 godišnje za dobrog SD-a.
  • Paggini
    38.3k
    Postaviti neki cilj budućem SD. Recimo, prodaj Perića i imaš njegovu plaću, a ako prodaš i Bočkaja dobiješ bonus...hahaha.Mr Anderson

Zadnji krug razgovora za posao - tko može više ovih doktora prodati
  • Bosskovitz
    14.7k
    2018. - 2023. sportski direktor u ŠahtaruBlueshadow86

2018.-2021. Nakon toga je 2021.-2023. bio u PAOK-u i onda u Osijeku. On definitivno nije taj i nije tip SD-a kakav bi nam trebao. Jedini ozbiljniji klub u kojem je kao SD radio bio je Shaktar gdje je došao na konto vjere da head scout Benfice ima potencijal biti dobar sportski direktor, nigdje se nije po nečemu iskazao i karijera SD-a mu je od tog početka u Shaktaru u silaznoj kampanji - prvo PAOK, pa Osijek i sad Južna Amerika. Sljedeća stanica nije Atletico ili City nego bliski istok.

Nama bi idealan kandidat bio netko tko ima baš iskustvo sportskog direktora u nekom osjetno većem klubu od nas kako bi nam mogao prenijeti i znanja i metodologiju s više razine. Volio bih neko etablirano ime koje izaziva respekt u pregovorima, nekoga s vizijom. Pred Dinamom je nekoliko vrlo lijepih godina i ključno je da to bude netko tko jako dobro zna posao, a ujedno i razumije naš klub i ono što radimo.

Zadnji krug razgovora za posao - tko može više ovih doktora prodatiPaggini

Sell me this pen - prodaj mi Perića xD
  • Captain America
    19.5k
    Mamićev bliski suradnikvjeko1701

Misliš li da treba zatvoriti vrata kluba i ovim ljudima?

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/569087

Partizanovacvjeko1701

Volio bi čuti odgovor Komnena Andrića prije 7, 8 godina čiji je navijač privatno. Kao da HC grobara dovodiš, a ne profesionalca koji dolazi obaviti posao poput našeg sadašnjeg trenera.
  • Enco
    46

Moja jedina želja je da dođe dokazan i neovisan čovjek, koji nije noćio, pio kavu, nalazio se po restoranima s razno raznim likovima, a koji se motaju oko Maksimira.
    I da taj isti napravi kompetan reset sportskog sektora od škole prema gore ili obrnuto.
  • vjeko1701
    12.2k
    Čim ti je jedina obrana oba slučaja uspoređivati igrače kojima je jedina obaveza nateravanje lopte po terenu i ljude koji vode klub, definiraju njegov smjer i politiku, nema potrebe za daljnim argumentiranjem.
  • Maximo
    705

Da...ekipa s takvim komentarima mi je najjača...nećemo uzet Wengera jer mu je baka Crnogorka...i jednom su ga vidli na sastanku s Mamićem...
  • vjeko1701
    12.2k
    Da...ekipa s takvim komentarima mi je najjača...nećemo uzet Wengera jer mu je baka Crnogorka...i jednom su ga vidli na sastanku s Mamićem...Maximo

Ne piši gluposti. Reductio ad absurdum je metoda rasprava koja se obično koristi kada nema čvrstih arumenta za željeno stajalište pa se jedino može protivno stajalište pokušati destilirati do apsurdnih razina.
  • Maximo
    705

Razine već jesu apsurdne...to ti hoću i reć...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.