• GeneralNapoleon
    878

Neki su ismijavali nes u stilu kako bi Jakir doveo jos i Prsira (makar se o tome uopce nije nista culo?), sto mi nije bilo jasno jer je meni Prsir cist solidan igrac. Pa mi je eto drago da Omake sa svojim okom sokolovim potvrduje da je tako.

I ja bih radije Prsira nego Dantasa, a Dantas ocito ima i dosta visoka potrazivanja. Sanse za taj transfer su ipak vjerojatno oko nule. Nije to dovoljno fancy!
  • Paggini
    39.2k

A nisam ispratio vidiš, samo sam nešto pričao pa je kolega nabacio malog, reko da vidim sa ekspertima pa njihovo mišljenje dajem kao svoje.
  • Laugreano
    3.5k
    Mali ispravak, nije Benfica, nego Porto. Neki dan sam ga spomenuo kad i Grgica. I on je bio blizu Rijeke, ali je odabrao Porto
  • Laugreano
    3.5k
    Pogledao sam zadnju utakmicu Olimpije jer me zanimao Ratnik. Po nekom mom scenariju na ljeto bi prodao Torrentea i ulozio u Ratnika. Uglanom ovi igrali sa crvenim, i gotovo cijelu tekmu je stajao preko centra, i mislim da nije imao ni jedno krivo dodavanje.
    A moglo se vidjeti i da je Florucz debelo prerastao njihovu ligu. Kakav bi bio kod nas neznam, ali bas djeluje igracina. Odlican asist, i jos bolji gol iz voleja.
  • Omake
    6k
    Igrači poput Sobola

Na zahtjev kolege @Tranzicijski Napad

Kao prvo, isprike i tranzicijski i @hardek jer tek sada ovo objavljujem. Imao sam hektičan ritam zadnjih desetak dana, što i znači manje vremena za hobije. Vjerujem da bi i Hardekov zahtjev za Paqaradom trebao izaći početkom sljedećeg tjedna.

Bio je jedan ili dva novinarska natpisa gdje smo povezivani s Sobolom, ukrajinskim lijevim bekom. Nakon analize njegove kompletne karijere, lako je vidjeti zašto je toliko dugo standardan u Bruggeu. Čovjek je bez mana. Tijekom cijele karijere je bek koji ne radi ništa ispod prosjeka. Najveći forte su mu dueli, i u zraku i na zemlji. Tu je tijekom cijele karijere elitan. Ostaviš ga 1 na 1 s krilom, on to bez problema dobije, kontra, gol ili šansa itd. Također je dobar dio karijere iznadprosječan u pretrpljenim prekršajima, ubrzanjima s loptom, progresija pasom ili driblingom, broju dobivenih zračnih duela i broju točnih uklizavanja. Na papiru bio bi perverzno pojačanje. Postoji ali. Sobol je već 4 godine u padu. Pad je osjetan i dosljedan. To se najviše da primjetiti u statističkim faktorima koji su povezani s atleticizmom, pa tako

Ubzranja s loptom – 1,73-1,63-0,86-0,39
    Prog dribling – 2,86-2,66-1,68-0,95
    Def akcije -11-10-8,7-7,7

Čak mu je i progresija pasom značajno pala s 11,8-10,7-7,6-6,1
    Ispod je 9 igrača koji su najsličniji Sobolu kada je bio na njegovom vrhuncu, u najbolje 3 njegove sezone.

9. Enzo Castillo

%Zračnih Duela 64%
    %Def Duela 70%
    Pretrpljeni Prekršaji 1,1
    Ubrzanja s loptom 0,1
    Prog Kretnje 0,8
    Prog Dodavanja 8,8
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 3
    Uklizavanja 0,9
    Indeks sličnosti 0,87
    TM Vrijednost
    Klub Liverpool Montevideo
    Visina 171cm

fqVoXud.png

8. Claus Niyukuri

%Zračnih Duela 60%
    %Def Duela 64,4%
    Pretrpljeni Prekršaji 1,27
    Ubrzanja s loptom 1,18
    Prog Kretnje 2,35
    Prog Dodavanja 9,3
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 1,63
    Uklizavanja 0,33
    Indeks sličnosti 0,885
    TM Vrijednost 450K
    Klub Haugesund
    Visina 182cm

GD0we7u.png

7. Jefte

%Zračnih Duela 56,2%
    %Def Duela 67,5%
    Pretrpljeni Prekršaji 0,57
    Ubrzanja s loptom 0,72
    Prog Kretnje 3,38
    Prog Dodavanja 8,7
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 2,4
    Uklizavanja 0,1
    Indeks sličnosti 0,935
    Klub Glasgow Rangers
    Visina 182cm

s9aqrBb.png

6. Roko Jurišić

%Zračnih Duela 54,4%
    %Def Duela 62,2%
    Pretrpljeni Prekršaji 0,5
    Ubrzanja s loptom 1,05
    Prog Kretnje 3,58
    Prog Dodavanja 9,47
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 1,38
    Uklizavanja 0,77
    Indeks sličnosti 0,964
    TM Vrijednost 2mil
    Klub MTK Osijek
    Visina 174cm
    Sve mlade rep Hr

XzS7b5G.png

5. Mauro Perković

%Zračnih Duela 63,2%
    %Def Duela 68,4%
    Pretrpljeni Prekršaji 1,04
    Ubrzanja s loptom 0,19
    Prog Kretnje 1,52
    Prog Dodavanja 8,41
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 3,2
    Uklizavanja 1,13
    Indeks sličnosti 0,965
    TM Vrijednost 3,5 mil
    Klub GGNK Dinamo Zagreb
    Visina 185cm
    Ugovor 2027

AJaAV8w.png

4. Yannick Leliendal

%Zračnih Duela 65,5%
    %Def Duela 65,2%
    Pretrpljeni Prekršaji 2,4
    Ubrzanja s loptom 0,8
    Prog Kretnje 2,4
    Prog Dodavanja 8,4
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 1
    Uklizavanja 0,7
    Indeks sličnosti 0,996
    TM Vrijednost 500K
    Klub Volendam
    Visina 171cm

VU38Kua.png

3. Jaouen Hadjam

%Zračnih Duela 73,3%
    %Def Duela 71,3%
    Pretrpljeni Prekršaji 1,6
    Ubrzanja s loptom 0,83
    Prog Kretnje 3,1
    Prog Dodavanja 10,3
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 1,7
    Uklizavanja 0,3
    Indeks sličnosti 1,026
    TM Vrijednost 4mil
    Klub Young Boys
    Visina 184cm

b7i7Lo5.png

2. Ethan Laird

%Zračnih Duela 66,7%
    %Def Duela 59,6%
    Pretrpljeni Prekršaji 2,2
    Ubrzanja s loptom 0,4
    Prog Kretnje 3,7
    Prog Dodavanja 8,5
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 3,6
    Uklizavanja 0,8
    Indeks sličnosti 1,221
    TM Vrijednost 2,2 mil
    Klub Birmingham City
    Visina 182cm

KbFsxnm.png

1. Marouane Ouhrou

%Zračnih Duela 70%
    %Def Duela 64,2%
    Pretrpljeni Prekršaji 1,8
    Ubrzanja s loptom 0,6
    Prog Kretnje 1,5
    Prog Dodavanja 10,3
    Broj Dobivenih Zračnih Duela 3,2
    Uklizavanja 1,8
    Indeks sličnosti 1,223
    TM Vrijednost 100K
    Klub JS Soualem
    Visina 177cm
    Ugovor 2025

KFdTqRM.png

Perkovića sam stavio namjerno. Na prvu mi se Sobolov profil činio poznatim. Mauro od prošle sezone mu je jako sličan. Jedino što nedostaje je bolji dribling i kreacija iz njega. Pitanje da li u klubu misle da on to ne može razviti, pa traže druga riješenje. Ili je slučaj da traže drugačiji tip igrača. Sve u svemu, Perković na beku ima smisla u određenim koncepcijama. Cannavaro otvara igru s 3+1, gdje jedan od bekova ostaje natrag, a drugi daje širinu. Mauro lijevo, a RPG desno, gdje ili Cordoba ili Mbuku igraju krilo ima smisla s geometrijske strane. Možda se to i dogodi protiv Šibenika.

Kolega @Izet Hajrović je upitao za usporedbu Pršira i Pere kroz zadnje dvije sezone. Ispod su.

Prošla sezona

KpArKxo.png

Ova Sezona

GA0cxTw.png
  • Laugreano
    3.5k
    Jbt kakva razlika u defensive actions i tackles
  • ElDorado
    2.2k
    Kaj Sule nije uopće obranu igrao? Po ovome ispada da bi nam Pršir u HNLu bio korisniji od Sučića
  • Paggini
    39.2k
    Kaj Sule nije uopće obranu igrao?ElDorado

Pa vidjeli smo kratere u obrambenom segmentu svaku tranziciju, zato se i zazivalo Selahija.
  • ElDorado
    2.2k
    čuvao je zglobove pa se na kraju sam sjebao. Ali čudan je taj naš HNL ove godine. Baš čudan.
  • Laugreano
    3.5k
    To sam ja vec spominjao da mu je reakcija po izgubljenoj lopti uzasna, i da uopce ne ispracuje igraca, i tako smo primili nekoliko golova.
  • Paggini
    39.2k

I on i Mišić, pasivna igra u generalnom području igrača, a na povratnoj lopti nisu bili gotovo nikad i tako smo dobili 7-10 golova, ne sjećam se točno koliko.
  • ElDorado
    2.2k
    takav je i prvi gol u Osijeku
  • Laugreano
    3.5k
    Ovo sam pisao nakon Gorice cini mi se.
    Svi nasi obrambeni problemi počinju od veze. Jednostavno je prespora ta tranzicija. Vezni vječito kasne zatvarat. Primjer gola Gorice. Bati i Ademi u protivnickih 16. Sucic na 18m, i onda laganim korakom nazad. Da je samo malo ubrzao dolazi u blok i nema gola. Takvih primjera ove i prošle sezone ima jako puno. Tko ima volje nek pogleda, i vidjet ce koliko Sucic i Misic kasne i u laganom trku se vraćaju.

Tako da vjerujem da ce Bjelica zahtjevat nekog defenzivno odgovornijeg igrača. Mislim da je Selahi sasvim realna opcija.
    3 months ago
    Laugreano
  • flexXy
    2.6k

Mozda zato sto nije isto igrat obranu kad si u momcadi koja ima 70% i koja ima 30% posjeda. Po toj logici nitko iz Dinama nebi mogao igrat u klubovima sa dna ljestvice jer su obrambeno "beskorisni".
  • Omake
    6k
    tackles i interceptions su prilagođeni posjedu. Nažalost.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.