• Jurki
    15.2k
    Može čisto rasprave radi, zašto je ova cijena smiješna, koja bi bila prihvatljiva i kojom računicom je prihvatljiva baš cijena xy? Ozbiljno me zanimaZambatine škude

Obiteljsko srebro se ne prodaje za takve cifre, igrac koji tek treba nesto dati klubu. Ako se vec prodaje, onda moras izvuci vise.

Isto tak trebamo ukalkulirati inflaciju.
    Razne panjcuge, ali stvarno panjcuge se prodaju za slicne pa i vece cifre.
    Saljes poruku ostalim igracima u klubu... mozete ici van cim dogovorite osobne uvjete sa xy klubom, a mi vam necemo raditi probleme.. te ce transfer biti izrealiziran.

Ako je sd pravi trgovac koji zna kaj radi.. ce iskamciti veci iznos.
    Ovakvu prodaju je mogel napraviti bilotko.
    Kak sam vec napisal Shakhtar je klub koji igra u ligi slicne jacine ko Hnl.. pa svoje najbolje igrace ne prodaje za takve cifre.

Ako netko misli da ce ovaj transfer utjecati dobro na buduce transfere - nece.
    Isto tak, sd je htel prodati tog istog Sucica za 8 milja u Como.

S jedne strane se cmizdri kako ne mozemo dopeljati i platiti kvalitetnije igrace jer smo siromasni, a s druge strane najbolje eksponate prodajes za takve iznose.
    Evo samo mali primjer.. Ante Crnac je iz šugavog Rakowa prodan za 11 milja, Crnac ima veze s repkom ko i ja.. ta dva transfera su razlika 3 milje eura.. a kolika je razlika u kvaliteti između Crnca i Sucica?
  • dinon7
    1.5k
    Evo samo mali primjer.. Ante Crnac je iz šugavog Rakowa prodan za 11 milja, Crnac ima veze s repkom ko i ja.. ta dva transfera su razlika 3 milje eura.. a kolika je razlika u kvaliteti između Crnca i Sucica?Jurki

Apsolutna istina. I jasno pokazuje koliko je ovaj transfer loš. Za Sucica se moralo dobiti vise novca
  • ElDorado
    1.7k
    Ma ovdje se radi i o nekim sportskim načelima kluba kakav želiš biti. Najprije odradi za klub pa možeš ići. 60 tekmi je odigrao i bit će razočaran. Ma nemoj. A di bi bio da nije Dinama? U Bugojnu?
  • austrijanac
    5.4k

Ma u pravu si stari, samo trenutno je tako da bi on trebao razmislit kaj ce rec prije.

Zna se da je narativ do kad cemo vise slusat igrače jer su zadužili i takve fore.

Pa čak i da je to istina, nemoj to reć. Samo tajming.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Obiteljsko srebro se ne prodaje za takve cifre, igrac koji tek treba nesto dati klubu. Ako se vec prodaje, onda moras izvuci vise.Jurki

Na stranu parole o obiteljskom srebru, pitao sam koja je zadovoljavajuća cijena i zašto baš ona? Jer bez toga samo lupamo - meni je malo, tebi je taman, njemu je puno.

Nisi ništa napisao osim da bi bilo dobro da smo uzeli više love.
  • Jurki
    15.2k
    zaboravil sam spomenuti da Rakow ima reputaciju Osijeka u Europi. Te taj faktor treba isto tako uzeti u obzir.
    Klub mora gledati iskljucivo interes da ako se prodaje (prodavali smo i prodavati cemo u buducnosti) da se ne izlazi svakom balavcu u susret.
    Sucic ima vazeci dugogodisnji ugovor, pa ako ti ne pase brate mili.. grij ti tribinu do kraja ugovora.. pa ce ti sljedeca postaja biti Inter ali onaj iz Zapresica.

Na stranu parole o obiteljskom srebru, pitao sam koja je zadovoljavajuća cijena i zašto baš ona?Zambatine škude

S obzirom da se radi o nasem najboljem igracu cijena nebi smjela biti ispod 20 mil eura.. kad ukalkuliras inflaciju eura, inflaciju transfera, pa i kak sam napisal za usporedbu prodaju Crnca iz Rakowa.
    Uostalom ima samo 60 nastupa za Dinamo.. i kaj se tog dijela tice tu smo ostali na istom kao nekad.. prodaj na prvu.. pa koga jebe.. nemoj cekati jos kojeg interesenta...
  • nwankwo646
    437
    Znači, Marić će mladima iz akademije otvorit izlazna vrata ako ne pristanu na univerzalne uvjete, a isto tako će otvorit izlazna vrata seniorima ako oni to žele, da se ne naljute. Pa šta je ovo.
  • Crni86
    7.7k
    Pustanje ostalih igrace za 0 eura (jedini kojeg smo prodali pod vodstvom ovog sd-a je fran brodic za milijun i pol eura, odlazaka za 0 eura ili na posudbe je bilo bezbroj) pravdano je time kako ih skidamo s place pa eto to je jako veliki dobitak za nas. I sad na zimu covjek nije uspio prodat maxa i spiku vec ih je posudio s opcijom otkupa, pa kada tamo nece igrat i u klub nam se vrate igraci sa 0 tekmi u 5 mjeseci opet ce ih zateci sudbina brojnih nogometasa koji ce otic za 0 eura. Nesto slicno sta se dogada i s bulatom. Pa mozda onda nije problem u dinamu i renomeu istog vec je mozda problem u covjeku koji vodi sportski sektor i njegovom renomeu.

Prodaje jednog od nasa dva najveca dragulja po snizenoj cijeni se brani time da cemo mi dobiti sada pristup transferima u vecih klubove. Mi konstantno imamo neka opravdanja. Pa kako drugi klubovi posluju? Kak ne dode rijeka i ne sagne se nama na prvu ponudu jer mi smo velik klub i igramo ligu prvaka. Kak jedan bayern koji ne racuna na vidovica ne dode i ne pusti ga nama za 0 eura?

Oprostite ali ja ocekujem od sportskog direktora dinama da bude sposoban uvalit boska sutala nekom za milju eura, da uspije uvalit nekom spikica za dve milje eura. Da uspije podic cijenu nasim draguljima, ja nisam cuo da je ovo odlican posao, oni koji hvale govore to je okej cifra, nisam ni jednom cuo da je netko tko brani sd-a reko kako je maric ovime napravio izvrstan posao, a posto se radi o jednom od dva najvecih dragulja u klubu upravo takve epitete bi i trebao dobiti da je transfer uspjesan. Ne ocekujem da SD radi svoj posao prosjecno ili ispod prosjecno vec da briljira, da uvijek gura preko granica, izvlaci maksimalno i nikada nije zadovoljan. Tjesite se i pravdajte ovaj transfer ali ovim smo napravili korak nazad, a ne naprijed.
  • Zambatine škude
    3.4k
    kad ukalkuliras inflaciju eura, inflaciju transfera, pa i kak sam napisal za usporedbu prodaju Crnca iz Rakowa.Jurki

Pa na što si ukalkulirao inflacije, na početnu vrijednost od koliko i zašto baš na nju? Zašto nije 16, 18, 25 ili 40, nego baš 20?

Pokušaj argumentacije s Crncem je besmislen. Ne zato što ja mislim da su to slične klase igrača i zato što su njega kupili Englezi koji imaju kudikamo više love, nego zato što primjerovanje nije nikakva metoda.

Ja ću ti nabrojati 40 boljih nogometaša koji su prodani za manje, ti meni 40 lošijih koji su prodani za više.

Ako je uopće potrebno naglašavati, ja nemam apsolutno ništa protiv procjene da je ovo iz sportskog aspekta loš transfer, da je tajming prodaje loš ili bilo što u tom smjeru. Mene samo zanima je li ova teza o diskontnoj cijeni utemeljena na ičemu drugom osim toga što ste vi ljuti. Da netko drugi misli da je ovo krađa i diskontna cijena, pa valjda bi ga ukrao Interu za tih par milijuna eura više jer je to smiješna cijena.

Ima više referentnih točaka na tržištu, ali ona primarna je stanje na istom i interes. Ponavljam, prije godinu i kusur dana smo nakon par godina čekanja/traženja dočekali prvi klub koji je bio spreman platiti šest milijuna eura za Livakovića. Koji je prije toga bio najbolji golman Europa lige i praktički najbolji golman Svjetskog prvenstva.

Jel nama šest malo bilo tad? Naravno da je. Ali na koga se točno ljutimo ako nitko nije ponudio više?
  • nwankwo646
    437
    Na onoga ko ga je prista prodati.
  • Jurki
    15.2k
    Pa na što si ukalkulirao inflacije, na početnu vrijednost od koliko i zašto baš na nju? Zašto nije 16, 18, 25 ili 40, nego baš 20?Zambatine škude

Inflacija je pocela divljati od corone. Ajd mozemo i tu tocku uzeti kao polazisnu.
    Vrijednost novca je pala za 30 posto.. pa racunaj dalje.
    Zasto bas 20 milja eura?
    Prije smo igrace prodavali za 15 +- mil eura... dodaj na to inflaciju pa dobijes oko 20.
    I s obzirom da su svi klubovi digli cijene.. jedino mi smo ostali na istim iznosima od prije.
    Ako je interova ponuda bila jedina.. onda kazes igracu.. cuj jbg cifra je nedostatna tvoje kvalitete i moramo cekati sljedeci rok.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Na onoga ko ga je prista prodati.nwankwo646

Lijepo je razmišljati da nikad nikog nećemo prodati, da ćemo imati 6 igrača na svakoj poziciji, da se nećemo rješavati ni igrača poput Oršića, Livakovića i Petkovića, a da ćemo istovremeno pomlađivati momčad, ali to je međusobno isključivo.

Meni je to iz ove perspektive logičan transfer, iako su ga odradili Peras i Antolić. Nije netko koga si frknuo nakon par dobrih sezona nego je dao konkretan rezultatski doprinos, a u teoriji si imao najvećeg talenta kojem su trebale razvojne minute.

Vrlo je tanka linija između "nismo trebali prodavati Livakovića" do "zakaj Ristovski i Ademi još igraju u Dinamu, nije to to".

Nama je tada i 15 milijuna izgledalo podcjenjivački. Ali činjenica je da skoro nitko nije htio dati ni triput manje.
  • nwankwo646
    437
    Je, ali da si steka reputaciju kluba koji diktira cijenu i ne prihvaća ništa manje od svojih želja, drugačije bi se postavili i budući kupci i igrači. Ovo je moga biti baš takav slučaj, imamo kamion novaca, cijena je 25 mil i odjebite svi, jedni u Milan, drugi na tribinu ako žele.
  • nwankwo646
    437
    Ne mogu virovat da ovaj reputaciju ide sticat smanjivanjem cijene umisto podizanjem, mila majko.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions