• Jaro
    9k
    a gle, sve ovisi o treneru i trenutnim igracima - po meni Kac moze postati zamjena za Sucica - ali ne kao igrac na kojem ces zaraditi na nekom velikom transferu, vec dugorocna opcija za momcad. Kaj se tice zamjene za Misica, bio je doveden Ljubicic ali ipak na kraju ispalo da nije to to (ne samo zbog krpanja LB, vec je preslabo to bilo s loptom u nogama) - bojim se da bi i Selahi brzo dokazao da je prejednodimenzionalan igrac za Dinamo - tesko ce takav cisto razbijac biti igrac za prvih 11, mozda u nekim situacijama koristan, ali zamjena za Misica tesko - prije bi meni tu Pavic dobijao ove "slabe" utakmice.
  • Doktor Kunić
    4.4k
    Meni nije jasno kak očekujete da klub proda igrača za 30m eura kad niko ne nudi tu cifru? :rofl:
  • Dinaminjo
    1.3k

Treba cekat da netko ne ponudi 30m

Ako se ponovno ozlijedi i zgubi ga se na 6 do 12 mj nema veze
  • Odani Zgd
    64
    Kakvo li će tek razočarenje biti na ljeto kad Baturina ode za 15-tak mil+ razni bonusi/postoci od buduće prodaje....umjesto spominjanih 20-25 mil
  • Pacho
    179

Moze i za 12 ako ce u Real.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Bas ce nama to neko honorirati za 5 godina kaj smo mi danas dali odlicnog igraca za smijesne pareJurki

Može čisto rasprave radi, zašto je ova cijena smiješna, koja bi bila prihvatljiva i kojom računicom je prihvatljiva baš cijena xy? Ozbiljno me zanima.

Branjenje neobranivogaustrijanac

Ne bih rekao da je branjenje neobranjivog, više je do toga da ekipa ne shvaća da netko tko često griješi nekad može biti u pravu, čak i ako se to kosi s njihovim mišljenjem. Ili barem ima razuman argument za svoj potez.

Ja prvi mislim da je ova cijena skroz korektna, to je četvrtina budžeta. Imaš top pet najvećih transfera ikada za igrača kojeg ne bi 90 % foruma prepoznalo na ulici prije godinu i pol dana. Ja ne znam koje je to usporedivo tržište ili nogometna logika po kojoj je ovo neka bagatelna cijena. Ako su u pravu ovi koji tvrde da je Sučić ajnc A klasa nogometaša, onda će za par godina kad ga Inter proda za 60 milijuna eura leći nama skroz fina cifra i dobit ćemo koliko su zamislili. Ja recimo u to ne vjerujem i zato mi je ovaj postotak potpuno bespotrebna klauzula koja nam ništa neće donijeti. Mijenjao bih tu klauzulu za bilo koju drugu, pa i manju.

Ljudi su kod nas generalno malo previše zaljubljeni u naše igrače kada procjenjuju koliko vani vrijede. Baturina ne radi razliku u 80 % HNL utakmica i nerazumna je ova maspop fiksacija da netko tko ima 30 milijuna eura za jednog igrača mora pohrliti po njega pod svaku cijenu.

Livaković nam je godinama bio nositelj ekipe i prvi golman reprezentacije, pa tri godine nije postojao klub koji bi platio iz naše perspektive vrlo smiješnu otkupnu klauzulu. A valjda preko 50 % zone bi reklo da je on glatko top 10 golmana na svijetu.

To jel se moglo izvući milja, dvije ili tri više su projekcije temeljene ni na čemu. I to je po meni sasvim krivo adresiranje cijelog ovog pitanja. Nije problem prodati Sučića za 15 milijuna eura niti bi ga itko platio 30, pitanje je tko je projicirana zamjena, zašto i dalje Ademi ima prednost pred Kačavendom, imamo li razvojni plan za Vrbančića i tako dalje. E to je ono gdje mi štekamo.
  • austrijanac
    5.4k
    Ja prvi mislim da je ova cijena skroz korektna, to je četvrtina budžetaZambatine škude

Zamba ja se slažem s cifrom
    Ne slažem se s njegovim intervjuom.
  • Krizy
    51.7k
    Ivanušec ušao i igrao lijevog beka :rofl:
    Zadnju minutažu prije ovoga je imao kod ulaska protiv niželigaša u kupu u 94.minuti
  • rioda
    6.6k
    Pazi to, on bi bio razocaran da Sucica nismo prodali... Kakav beskicmenjak mrtvi.NitkoBitan

Nije to uopće rekao

Štoviše, postojala bi mogućnost da klub poput Intera odustane od transfera i okrene se drugim targetima te bi potencijalno igrač ostao razočaran, a klub ne bi mogao ostvariti ovakav transfer.
  • Izet Hajrović
    3.7k
    Ivanušec ušao i igrao lijevog bekaKrizy

Što još čekamo? Dovodi ga odmah!
  • Zambatine škude
    3.4k
    Ne slažem se s njegovim intervjuom.austrijanac

Sve pet, tebe sam citirao iako sam mogao 10 drugih forumaša, nisam se htio na njegovu izjavu referirati nego raspravu o vrijednosti transfera.

U intervjuu rekao sve vrlo očito, samo je trenutno atmosfera takva da bi ljudi bili smireni samo da je dao izjavu da se ide baciti u Savu. Taj dio se nezadovoljstvom je faktor uvijek i on uopće na to nije stavio naglasak, stvarno ne znam zašto su se svi na to nakačili.
  • Peškaman
    5.9k
    Jedva čekam da pustimo Baturinu za 16+2 u Real kako bi digli reputaciju. :grin:
  • Kujtim Shalla
    4k
    @Krizynemoj plz baksuzirat, još će ga dovest za lijevog beka i kod nas ,fuuuuck
  • ZrnTSCHeZ
    728
    Intervju Marića kao da sam već pročital zadnjih dana ovdje od dežurnih apologeta koji se višekratno razbacuju istim floskulama kako bi opravdali svaki potez "naše" uprave.

Meni osobno je taj transfer veliko razočaranje jer u startu pokazuje da klub i dalje neće imati ozbiljn(ij)e sportske ambicije za neki iskorak već ćemo i dalje biti prvenstveno orijentirani na prodaju i kada ona nije nužna. A time sami doprinosimo stvaranju pogrešne vlastite reputacije.

Nadal sam se da su prošla vremena dok su se dizale rampe nakon svega par mjeseci dobrih igara, prije prvog pravog brijanja i debelo ispod 100 nastupa.

Povrh toga bumo to opravdavali malograđanskim mindsetom ("...ali to je jedan Inter..."), željom igrača unatoč dugotrajnom ugovoru, rizikom (jer to je valjda jedini posao u kojem postoji rizik, jelda) i još kojekakvim floskulama te babaVanga proročanstvima kako nije izgledno da na ljeto dođe bolja ponuda (niti ne mora, mi smo sportski klub koji hoće rezultate).

Prije nego "opravdaći" izlete s argumentom "kolko stručnjaka za tipkovnicom koji su hrpu transfera napravili", nek si malo razmisle kolko je transfera napravilo vodstvo prije nego su došli u dinamo...jer njihova i naša brojka bude prilično slična, da ne velim identična.

Nije isto prodavati generičku robu koje ima na lageru i koja svakodnevno u tisućama komada dolazi s pokretne trake i prodavati igrača koji je individua s jedinstvenim spletom karakteristika.

Ak još k tome uzmemo u obzir da (navodno) nismo export-import trgovačko društvo već udruga građana koja ex lege treba biti "bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarski procjenjivih koristi" sa sportskim uvjerenjima i ciljevima...

I nemojte ni započinjati s "kak je bilo prije"...jer valjda smo zato tražili promjene da ne bude više kak je bilo prije pa je onda legitimno to i očekivati...i pritom ovom prilikom mislim isključivo na sportski segment, a ne količinu prodanih virtualnih kartica igrača.

Hoću dinamo u kojem bude težnja četvrtfinale LP, a ne eventualni ulazak u grupu, hoću dinamo u kojem stožerni igrači i reprezentativci ne budu odlazili prije barem tri-četiri pune sezone u tom statusu...a ovakvim ishitrenim sconto prodajama gdje smo "opčinjeni" imenom kluba i ponudom na donjoj granici pristojnosti me baš ne uvjeravaju da i oni žele i teže "mojem dinamu".
  • Zambatine škude
    3.4k
    Pazi to, on bi bio razocaran da Sucica nismo prodali... Kakav beskicmenjak mrtvi.NitkoBitan

Za nekog tko tako detaljno analizira svaki zarez u hrvatskim medijima, ovo je baš impresivna razina bolikurčine da ne pročitaš tri izjave o kojima si nabio 15 postova.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions