• Jurki
    15.1k
    da su ovaj transfer napravili kavokuhaica i milicijoner.. mnogi bi drugu pjesmu vrteli.
    Bilo bi jebanje majke i jednom i drugom.

A to kaj je nama podcjenjivacki bilo 15 mil eura.. pa kad i je podcjenjivacki iznos. Al zato moras imati sportskog direktora koji ce klubu kupcu izbiti svaki jebeni cent iz dzepa.
    Ili smatras da klubovi krenu sa realnim iznosima.. pa klub prodavatelj jos iskamci koji euro?
    Krenu sa najnizom mogucom svotom. Tu ih treba odjebat odmah... cifra je 25 milja eura.. ako je realna 20.. hoces neces.
    Ako iznos nije zadovoljiv za nas.. lagano im na Hrvatskom napises ko vas jebe.

A kad mi trebamo kupiti igraca.. onda se place da nema para za bolje igrace i kak smo siromasni.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Prije smo igrace prodavali za 15 +- mil eura... dodaj na to inflaciju pa dobijes oko 20.Jurki

Vrtimo se u krug, opet je pitanje zašto je početna cijena 15 milijuna eura, a ne 3 ili 30 za koliko smo isto prodavali igrače.

Je, ali da si steka reputaciju kluba koji diktira cijenu i ne prihvaća ništa manje od svojih želja, drugačije bi se postavili i budući kupci i igrači.nwankwo646

Ako pričaš za Livakovića to je netočno, to je bila klauzula u ugovoru i Dinamo se u slučaju Livakovića nije ništa pitao. Samo je trebao netko doći i iskeširati tih šest milijuna.

A za ovo drugo se opet vraćamo na pitanje kako je određena ta prihvatljiva cijena i tu se vrtimo u krug. Jer je, da se ne lažemo, formirana jer vama to okej zvuči i jer ste ljuti.

Opet kažem, ako je 15-16 milijuna eura pljačka i sramota, ne vidim razlog zašto netko ne bi dao još tri četiri milijuna eura i zajebao Inter. Posebno klubovi koji imaju kamione novaca, kako si rekao. Na kraju krajeva, ako se pokaže da je svjetska klasa za koju godinu, s klauzulom onom ćemo doći poprilično blizu te granice koju ste uzeli kao prihvatljivu.
  • Jurki
    15.1k
    Vrtimo se u krug, opet je pitanje zašto je početna cijena 15 milijuna eura, a ne 3 ili 30 za koliko smo isto prodavali igrače.Zambatine škude

Ponovno.. prodavali smo kvalitetnije igrace za 15 milja eura plus minus.
    Zato sam tu cifru uzel ko relevantnu.
    Neki su isli za 10, neki za 25.. prosjek je 15.

ne vidim razlog zašto netko ne bi dao još tri četiri milijuna eura i zajebao InterZambatine škude

Pa svi se cigane za svaki euro. Zasto bi dali ako ne moraju.
    Ak mogu proci jeftinije.
    Ti isto kupujes neki proizvod i svejedno ti je dal kosta xy ili ga mozes dobiti za xz eura?
  • scooniepenn
    3.8k

Osim sto je ovaj intervju takav da bih ga kao predsjednik Uprave kluba pozvao na razgovor i objasnio da ne prica ovakve nebuloze i sramoti klub, mozemo li vise prestati opravdavati transfere cinjenicom da igrac koji nista jos prakticki nije donio klubu s vazecim ugovorom inzistira na transferu. Hajdemo trenutno po strani staviti je li ovaj transfer dobar ili los. Jesi li ti svjestan da je Dinamo gospodar njegove sudbine, a ne obratno. Covjek bi pomislio da Sucicu na ljeto istice ugovor.
  • GeneralNapoleon
    597
    Livakovic je imao klauzulu od 10m, skoro 30 godina i bio je u zadnjoj godini ugovora. A vrijedio je nekih 14m na transfermarktu.
    6m dijeluje malo i vjerojatno je. Pricalo se o bonusina s kojima bi moglo doc do 8m. Vise od 8m se vjerojatno nije moglo u takvoj situaciji izvuc.

Sad imamo igraca koji ima 21 godinu, jos tri godije ugovora i nema izlazne klauzule.
    Debitirao i odusevio je u ligi nacija i ligi prvaka. Po meni je ogroman talent i doslovce reinkarnacija Brozovica.
    Ako u ovom roku nitko ne nudi 20m sto bi po meni bila neka pocetna cijena za pregovore onda cekas sljedeci rok.
    Samo budala moze izjavit kako ne znamo hoce li bit ponuda na ljeto. Naravno da hoce i lako moguce i vece kao sto smo vidjeli kod ponude Coma gdje su neki takoder vrtili slicne argumente kao sada.

Poanta je mi nismo prisiljeni ga prodat te time je sve u nasim rukama. Bolje je i imat ga jos jednu sezonu pa ga prodat za milju dve manje nego prodavat ga sada za realno nikakvu cifru. Sad da je dosla ponuda od 35m gdje bi rekli, au jebote ovo nece nitko vise ponudit ok. Al stari moj 14 milja za njega ces valjda uvijek dobit.
  • vjeko1701
    11.9k
    Maric je rekao sve sto je točno. Popularno je posrat se po njemu na zoni, ali evo ja kazem da sa svim iz intervjua se slažem. Lako je svima nama srat, ali Pero je taj koji je inzistirao na tome da ga se pusti, a nezadovoljan igrač nikad nije dobra opcija.Miro Vugrinec

Ne mora izjava biti netočna da bi bila loša. Evo, Kalinić na ljeto nije rekao ništa krivo da su u problemu s parama i da moraju prodavat pa je svejedno bila glupa stvar za izjaviti.

Kao prvo, zvuči kao pokušaj opravdavanja i udaljavanja od odluke da se proda.

Kao drugo, sada u budućnosti drugi klubovi samo trebaju nagovoriti igrače da rade problem ako ih ne puštamo tamo jer javno pokazujemo da nemamo volje stati između igrača i njegove želje za odlaskom pa taman pod cijenu nezadovoljstva. Naravno da se to ionako radi i u tom svijetu "svi sve znaju" ali opet od osobe koja vodi sportski sektor nije pametno to javno izjaviti.
  • Schpatz
    658

Sad sam tebe citirao, makar bi mogao i druge forumase koji tvrde „onda ga se nije trebalo prodat, nego slat na tribine“ ili dizat cijenu u nebesa koju nitko ne bi platio i drzao igraca u klubu.

Jeste vi isto tak svjesni da igraci nisu roba? Da je jako i uzasno tesko blokirati transfer jednog igraca u Inter. U ovom slucaju.

A ono o cemu bas nitko ne razmislja je o mogucim posljedicama koje bi takve odluke mogle utjecati na buducnost.

Eto, ne pustamo Sucica ispod 20mil plus bonusi plus postotak. To se jasno komunicira Peri i dode Inter i Sucic zeli tamo ali Inter ne nudi toliko. Dode BVB, ne nudi toliko. Igra HNL, cijena ne raste, dode ljeto, dode eto, Leipzig ili Fiorentina ponudi opet manje i opet se odbije… I do kad? Sucic tesko razocarenje jer je mogao igrat u jebenom Interu ili Dortmundu, on je jos u Dinamu.

To se napravi s jednim, drugim, desetim igracem i odjednom gdje cuda, nitko nema interesa doc u Dinamo jer Dinamo ne pusta igrace ili uopce produljivat ugovore s Dinamom nego traze jos brzi izlaz iz kluba gdje ce besplatno ic. Gdje je klub u tom slucaju? U kakvu se poziciju stavlja onda klub u buducnosti? Kakvu poruku saljemo igracima?

Mora se nac nacin i ispregovarat da su i igraci i klub sretni. Igrac ne zeli tamo? Okej. Tipa Kulenovic u Rusiju. Sucic htio u Como? Ponuda premala, odbila se. Ali dosao Inter s ponudom koja nije bila zadovoljavajuca, ispregovaralo se da je doslo do tih 16,5M€ sto je sasvim pristojna cifra i igrac htio otic i zadovoljni i klub i igrac. Klub dobio lijepu cifru, pokrio dio budzeta, igrac dobije priliku igrat u jednom od najvecih klubova Italije pa i Europe… Po meni to los transfer nije.

Vise se treba koncentrirat na to, da se nade nacin da nasi talenti dobivaju minute i razvijaju se da imamo nove Sucice, Baturine, Modrice itd u momcadi.

I isto tak, imam pitanje? Kak prodat Spikica ili Bockaja ili Moharramija, Bernauera kada nemas ponuda za njih? Ponavljam, ponude ne postoje. Mozes ih poslat na posudbu s opcijom otkupa. Kak je i napravljeno.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Ti isto kupujes neki proizvod i svejedno ti je dal kosta xy ili ga mozes dobiti za xz eura?Jurki

Miješaš kruške i jabuke. Cijena nečega što kupiš u dućanu je definirana time što spomenuti proizvod svaki dan kupuje milijun ljudi, postoji vrlo jasan pokazatelj koliko su ljuti nešto spremni platiti, to nešto je standardizirano i cijena je u svakom trenutku za tebe i mene ista.

Bolji bi ti primjer bio ovaj. Netko s kvarta prodaje auto star pet godina jer mu treba lova.

Ti mu dođeš prvi i ponudiš tri tisuće eura jer je to za tebe smiješna cifra i smatraš da vrijedi bar 10.
    On to odbije i pita te pet, a ti na to pristaneš jer si i dalje uvjeren da ga levatiš.

Ako ja čujem za taj dogovor i ja mislim da je to ponuda koja se ne propušta, doći ću i ja tom liku i ponuditi mu sedam i zajebati vas obojicu. Zašto to netko nije napravio sa Sučićem?
  • NitkoBitan
    22.5k
    Inace dobru nam je poruku poslao sportski direktor u svijet - ponudi mladom igracu Dinama odlicne uvjete pa ce ga klub prodat jer ga nece htjet drzat nezadovoljnog i tako riskirat. A Dinamo samo neka daje i daje prilike za dogovaranje uvjeta vlastitih igraca pod debelim ugovorina i stranih klubova prije nego sto se sam dogovori sa drugim klubom, ne znam kaj moze poc po krivu.

Branio sam Marica kolko je islo al ovako vise ne moze, dajte mu neku nizu funkciju pa nek se i dalje uci.

Mierez, Pasalic, Jurisic, Selahi... svi nezadovoljni i svi nekako prezivjeli sto nisu zavrsili u Dinamu, kao i njihovi klubovi. Onda dovedite druge sportske direktore u Dinamo koji znaju hendlat situaciju!
  • Jurki
    15.1k
    Zašto to netko nije napravio sa Sučićem?Zambatine škude

Zato jer je nas prepametni SD prihvatio prvu ponudu.
    Ne gori nam pod petama, pa je bas zbog toga mogel reci.. 25 milja ili odjebite. Pa se nađete na 20-22 mil eur.
    Treba znati prodati proizvod, ali vrhunski proizvod moras naplatiti jebacki.
    Ili onda nek on zajedno sa Upravom namakne pare za pojacanja.. i da ne kukaju kak nekog igraca nemremo dopeljati jer nas je šlagiral sa potrazivanjima.
  • Zambatine škude
    3.4k
    Zato jer je nas prepametni SD prihvatio prvu ponudu.Jurki

Ne znam otkud ti to, ali ovo nije istina.

Ovo ostalo su opće priče bez sadržaja, da je dobro biti dobar trgovac i uzeti više love. O tome se ne raspravlja ni u vrtiću.

Mene je samo zanimalo zašto je granica prihvatljivosti baš ta koja je i kako se ona određuje, a nisi baš znao objasniti. Već se ionako dugo vrtimo u krug, nema potrebe dalje.
  • Jurki
    15.1k
    objasnio sam ti prosjek transfera nam je 15 milja plus minus za najbolje igrace.
    Eto ti referentne tocke. Dodaj inflaciju i to je to.
  • Crni86
    7.7k
    I isto tak, imam pitanje? Kak prodat Spikica ili Bockaja ili Moharramija, Bernauera kada nemas ponuda za njih? Ponavljam, ponude ne postoje. Mozes ih poslat na posudbu s opcijom otkupa. Kak je i napravljeno.Schpatz

I mi smo htjeli Kangu na posudbu s opcijom otkupa pa je ipak doso u transferu. Znaci sve se moze samo se mora znat ispregovarat i ponekad riskirat da ce mozda posao i propast. Znaci ako je netko doveo maxa na posudbu s opcijom otkupa, stopera koji je redovno igrao tekme lige prvaka, pa onda ga se uz dovoljno znanje i vjestine moglo tamo i prodat. Ista stvar vrijedi i za bulata i za spikica.

Pa svatko ce rade igraca dovest na posudbu plus opcija otkupa, tako rizik svode ravno na 0. To je idealan nacin dovodenja igraca za klub koji igraca dovodi, a najgora solucija za iklub koji igraca prodaje.
  • Mihaljević
    11.5k
    Kolko Dantas može tražit? Pa i da traži milijun godišnje (bez odštete) to je odlična cifra za igrača koji je bio među glavnim igračima u AZ-u i Paoka a upao bi nam direktno u prvih 11 odlaskom Sučića. Možemo ispred nosa maznit igračinu ljudima koji mrze Dinamo svim silama, a mi se kofrčimo dati dokazanom igraču dobar ugovor.
  • miro
    5.5k
    Milju godišnje Dantasu?! Toliko ludi ipak nismo
    Barem se nadam
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions