• GOAT
    2k
    Gdje je nestao onaj mali portugalac Varela
  • Orc123
    10.3k
    to sam se bas i ja pitao...sta je s njim?
  • cibona
    4.4k
    U Marića nisam polagao nade. Znao sam da će Interovu ponudu objeručke prihvatiti. Htio ga je prodati i ljetos za mizerni iznos. Međutim, od izvršnog odbora sam ipak očekivao više... Jako sam razočaran i to od onih u koje sam polagao najveću nadu.

Samo ću ovo reći. Sretno nam bilo ako će nam Marić slagati momčad na ljeto.
  • Keyser Soze
    12.2k
    Inače, Naby Keita je došao na posudbu u Ferencvaroš, za Liverpool je odigrao 129 utakmica uz 63 utakmice u Bundesligi. Pretpostavljam da je to tip pojačanja kojeg je Marić spominjao kao igrača koji je negdje zapeo u karijeri i da nam je tako jedino dostupan.
  • Toni90d
    1.2k
    Kako su išle izjave? Nismo mi više import-export firma, prodajemo tek kad nas ponuda izbije iz cipela. Mi puni sa lovom prodajemo igrača-reprezentativca za kikiriki od 14 milijuna €, dok jogurt pred bankrotom odbija ponude jer nisu zadovoljni sa iznosom. Nemojte mi sad početi sa pričom o uspjehu i propasti ala Pukstas.

SD nastavlja gdje je stao, malo nam zamazao oči sa Misterom, Franjicem i Kangom. Počinjem se pitati je li on saboter kluba kao Bjelica ili jednostavno nije dorastao poziciji kluba za koji radi, a da to nitko od odgovornih ne želi vidjeti ili jednostavno ne vide.

Ponovit ću za Sučića, ako je on inzistirao na transferu, nebitno preko menagera, roditelja, osobno, nadam se da će se oporavljati od ozlijede sa kadetima/juniorima i da će tvrde stolice Maksimirskih tribina biti udobne.
  • Papastrumf
    13.9k
    Mi puni sa lovom prodajemo igrača-reprezentativca za kikiriki od 14 milijuna €,Toni90d

Mozes li mi pojasniti ovaj dio? S kojom lovom smo puni? Je li vi razumijete osnove ekonomije, financija i racunovodstva?

Pocela je nova godina, dinamo treba osigurati prihode od 50, 60 ili koliko vec milijuna €.
    Krecemo od nule, odnosno ne bas od nule jer dio prihoda od lige prvaka ulazi u ovu godinu buduci da su 2 tekme igrane u 2025, to je ajmo reci 7-8 mil €. Uz to imas komercijalne prihode koji su ove godine planirani na 19 mil €. Dakle, to je nekih 26-27 mil €.
    Preostalu razliku do 50, 60 ili koliko vec treba osigurati ili nagradama od UEFE ili prodajom igraca ili kombinacijom jednog i drugog.

Ovo ne pisem da bih opravdao prodaju Sucica jer ja prvi kao navijac se ne slazem s njom nego vidim da ljudi ne razumiju neke osnove, a zona jos donekle okuplja ljude koji aktivno prate dinamo i neke stvari kuze. Nije ni cudo sto se sve onda moze procitati po raznim portalima i drustvenim mrezama.
  • Jos-Optimus
    4.3k
    Stari moj, ni Kova, a ni Broz nisu bili ni blizu prepoznati kao tako kvalitetni igrači kao Pero trenutno, Kova je bio talent, a Marcelo je bio predmet sprdnje polovici navijača. Ako je rečeno da imamo love, da ćemo nabaviti opake igrače u prijelaznom roku...ja ne vidim smisao davanja najpotentnijeg igrača Dinama (da, najpotentnijeg, jer igra tranzicijski nogomet koji apsolutno svi traže i ima završnicu kao rutiner - dokazano u LP i repki) za smiješnu cifru, smiješnu. Znači, dođu ljudi sa 14, a ti se nasmiješ i kažeš im da se ne vraćaju bez 25..i to je to, tako se šalje poruka. Na kraju ispada da da sm od rijeke kupili Galešića za 5, a drugog najvrijednijeg igrača prodali u Inter za 14...katastrofa
  • Batigol
    75
    Sta je sa Grgicem iz Sturma? Jel se pokusva dovsti? Oni bi vec sada mogao zamjeniti Kulenovica.....
  • emilperska
    8.3k

Sve to stoji da nemamo Baturinu kojem je ovo 4.seniorska sezona, granicni je starter u reprezentaciji i vec smo odbijali 15 milijuna EUR i svi znamo da na ljeto ide za minimalno cca 20 i neki bonusi.

Sad imamo poluozljeđenog igraca koji ce se utakmicama vratit za tekme s jogurtom i kojeg razvijamo za Inter. Do ljeta ce biti prodana jedina dva igraca koji trenutno imaju znacajni izlazni potencijal, a i dalje smo na -7.

Kada dode ponuda za Sucica sve je gotovo u 3 dana, a kada dovodimo lijevog beka, krilo koga vec transfer se kuha bar mjesec dana.

Jednostavno sad i kad sam prespavao ne vidim nikakvu logiku da se ovo radilo na zimu za taj iznos. Ovo je rang glavine prodaje bez pretjeranog rezona.

Da se netko vremenskom kapsulom stvori u 2025. iz 2015., mislio bi da je ovo dogovorila glavata spodoba svojim ingenioznim trgovackim vjestinama..
  • Toni90d
    1.2k
    Mozes li mi pojasniti ovaj dio? S kojom lovom smo puni? Je li vi razumijete osnove ekonomije, financija i racunovodstva?Papastrumf

Šta ćemo napraviti ako naš vrli SD padne pod pritisak kao kod Sučića, pa proda Baturinu za 17 milijuna €. Kako ćemo onda zatvoriti proračun? Od očekivanih 40 milijuna bi tako imali samo 31 milijun €. A momčad je bez njihovog dvojice jako oslabljena. Mi se i sad mučimo sa igrom i svim stvarima, jer smo u jednoj godini prodali 4 glavna igrača, a nisu adekvatno zamijeniti. To se i sad osjeti, sad toj momčadi uzmi još dva top igrača. Već sljedeća sezona miriše na prošlu sezonu i ovu, patnja u igri i rezultatska neizvjesnost.

Nemoj uzeti osobno, ali očigledno smo puni, kad umjesto da se za takvog igrača uzmu veći novci da se popuni budžet. Očigledno smo puni, kad već preko pola godine nemamo novi web shop, nemamo dovoljno proizvoda da klub dobije novce od svojih članova. Možemo 100 stavki nabrojati. Znam da sve to nebi (još uvijek) donijelo novce kao transfer igrača, ali bi bilo bar 2 milijuna € više.

Sad će biti skoro godinu dana od izbora, ima puno pozitivnih promjena, ali dosta tih promjena je došlo automatski radi promjene strukture kluba i micanja od diktature, očekivao sam puno vise, puno vise je najavljeno. Ali nećemo o tim stvarima u temi transferi.
  • Dinaminjo
    1.3k
    Pocinjete biti ko oni koji su od 90 od RH ocekivali Svicarsku..
  • Nolifer
    9.4k
    Ako se zbilja prodalo Sučića, koji iako ostaje do ljeta, mora se naći adekvatna zamjena kao i za Kulenovića, ako se ta prodaja dogodi.

Drugo ako se to dogodi, prodajom Kuleta, ostajemo samo na jednom zdravom napadaču i to Kangi, neću ni zamisliti kaj bi bilo da se Kanga ozljedi.... Zato treba bit oprezan i paziti da se ne ponovi slučaj Brodić!
  • skener
    1.7k
    Kaže index

Pri transferu Sučića menadžerska provizija iznosi 8.5 %, što znači da će 91.5 % novca završiti u Dinamovoj blagajni. Kod svih transfera tog ranga ili višeg, a pokazalo je suđenje u Osijeku, u Dinamovoj blagajni je završavao puno manji postotak transfera.

Ovo je poseban detalj za navijače koji već mjesecima špekuliraju da ljudi oko Marija Mamića, s kojim je Sučić nedavno snimljen u društvu, aktivno sudjeluju u prodaji igrača i pribojavali su se da će klub opet isplatiti ogromne provizije agentima.
  • ElDorado
    1.7k
    Beyatt Lekoueiry, 19-godišnji reprezentativac Mauritanije, koji je oduševio sve od svog ljetošnjeg dolaska, pozdravio se sa svima na Drosini i odlazi u Švicarsku.
  • Jurki
    15.1k
    Na transfer Sucica samo bum rekel - sranje i premalo para.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions