• Z brega sam
    10
    Nismo zabili ono kaj smo trebali.

Osijek 3 prilike, 3 gola. Ne trebamo žvakati opet isto o defanzivi jer je to boljka koja traje.

Stvorili šanse i polušanse i nismo zabili više od jednog. Nekad je išlo i na lošije tekme, sad nejde, al bu išlo... Vjerujem da bu išlo od sljedećeg kola na dalje.
  • Plavo Srce
    158

Nitko nije rekao da "nema sansi". A ja sam napisao da ih za toliku premoc "nije bilo dovoljno", odnosno da ih je bilo premalo. Naravno, ponekad pobjediš iz dva dobra udarca na gol, a ponekad izgubiš sa 15 udaraca u okvir. To je nogomet. Ali da smo trebali biti bolji u njihovoj trećini, trebali smo!

I da odmah razjasnimo, od 3 stative, barem 2 su bile tzv "krumpiri". Lopta se odbila pod nekim cudnim kutem, cak ne znas niti od koga, niti kako i jedva dokoturala do gola, pa se ocesala stativu s vanjske strane. Statisticki, da to je stativa, ali neke od njih nisu bile ono sto bi nazvali mrtva sansa. Dosle su na silu iz nekog naguravanja. Da su priznali Kangi gol, danima bi se pricalo o krumpiru koji su priznali Dinamu. Dao bih ruku da nam jesu priznali, zivim za DInamo, ali to nije bila lijepo izradjena sansa, nego neki čudni odbijanac.

Moze biti da sam vec nesto zaboravio, ali lijepa prilika je bio bijeg Kange nakon pasa Baturine (samo jedan u cijelom meču, jako jako premalo!), zatim udarac Stojkovica preko gola kada si je sam izborio poziciju, možda jedan udarac Pjace, pa i udarac Mišića, koji je protivnik skrenuo u prečku.

Ono što je bila poanta mojeg komentara da za toliku premoć u trećini protivnika nismo stvorili dovoljan broj nečega što bi nazvali čistom izrađenom prilikom za gol. Bilo je, za takvu premoć u posjedu, previše silovanja i lopti u bunar, a premalo pameti i smirenosti.
  • Droljo
    11.9k

Potpis. Bez zlobe ikakve tako je sve bilo.
  • Schpatz
    658
    Kenjat po ovoj utakmici kao i po odredenim igracima i neki po treneru je potpuno, ali potpuno neopravdano i nema nikakve veze s bilo kakvom logikom niti pameti.

To sto smo jucer imali vise peha i da je meni nevjerojatno da smo tri puta gadali okvir gola, cupanje s gola crte (ili cak iza gol crte?), dominacija kroz svih 90 min... Ne sjecam se kad je Dinamo u jednom od bilo kojih derbija toliko dominirao kao jucer u Osijeku.

Da, jucer nije htjela lopta u gol. Mozemo pricat o srecu, pehu ili o cemu god vec, ali Dinamo je odigrao jucer jednu od najboljih utakmica u gostima zadnjih godina. Jucer je cijela tekma prosla u dominaciji kao 1.pol protiv Hajduka u Kupu prosle godine u 1.poluvremenu.
    Da, primili smo taj jebeni eurogol i vise mu nikad nece uc ta lopta u gol. Gol iz kornera... Na tome se definitivno mora radit.

Nego, proljevanje zuci na ovoj temi, za ovu utakmicu je skroz besmisleno. 68% posjeda lopte, 21 sut na gol, 8 u okvir... Osijek od toga 2 u okvir i 2 gola... Jbg, ovakve utakmice se dogadaju i nama se dogodila, bas jucer, eto.

Gdje se treba proljevat zuc je to kak smo i kaj smo odigrali na jesen. Jer ovak nismo izdominirali Osijek niti na Maksimiru. Kak smo jucer dominirali, nismo dominirali niti jednu jedinu domacu utakmicu u HNL-u na Maksimiru proslu jesen.

I ta igra ulijeva uvjerenje i stvara povjerenje jer igru imamo. Ja sam ljut jer smo izgubili utakmicu u kojoj smo bili toliko dominatni, toliko bolji da u sljedecih 100 utakmica, mi bi ih pobijedili 98, 1 remi bi osijek izvukao i 1x bi pobijedili i ta utakmica se odigrala jucer.

Ne znam zakaj toliko proljevanje zuci, malo vjere jer Dinamo vec jedno vrijeme nije na ovakav nacin dominirao u HNL-u, a posebice ne na gostujucem terenu.

Ja ne mogu za jucerasnju igru reci niti jednu jedinu losu rijec. Ono kaj se slazem je da se definitivno mora ozbiljno radit na branjenju prekida ali... Ljudi moji, ja ne znam koji su neki ljudi utakmicu jucer gledali, ali... Dinamo je jucer bio jako jako dobar i onaj tko to ne vidi...

I kao sto rekoh, to sto se proljeva tu zuc radi jos uvijek -7, odnosno -5 moze se prebacit na jesen i nacin na koji smo odigrali polusezonu.

I mi jucer nismo nista "sjebali" jer 3x pogodit okvir gola i isto tako ta nerealna obrana s gol crte, mi smo mogli rutinski slavit da je bilo malo srece i par milimetara / centimetara dolje, lijevo, desno, kako god.

Ovo je nogomet i dogode se ovakve utakmice. Potpuno promaseno pljuvanje po jucerasnjoj tekmi i kak smo jucer "sjebali" jer smo sjebali kudi kamo vise na jesen i s onom igrom koju smo mi prezentirali. Ne jucer...
  • IvanS
    252
    Bio sam jučer na utakmici i uživo to izgleda puno drukčije nego na tv-u.

Osijek je iskoristio svoje prilike, čak bih rekao da to niti nisu nekakve dogovorene akcije već splet okolnosti gdje ovaj ostane sam i pogodi milimetarski.
    Isto tako i kod njihovog drugog gola, Soldo neometan zabija...

Većinu utakmice smo mi kontrolirali i imali inicijativu, Osijek jedno vrijeme nije mogao iznijeti loptu sa svoje polovice.

Cannavaro je mijenjao sustave, igračima strane, pokušavao je sve da okrene rezultat. Ono što trenera onemogućuje u postizanju rezultata su panjevi od igrača!
    Mbuku totalno razočaranje, uprskao je sve što je mogao, jeftini driblinzi koji su rezultirali gubitkom lopte, slab u duelu, ma baš loš igrač jučer.
    Kulenović (osim Istre u prošlom kolu i gola gdje ga je Franjić pogodio u trepavicu), jednostavno kao napadač nije gola dao barem 8 utakmica. A igrao je skoro full minutažu!

Dinamov napadač mora u 10 utakmica zabiti minimum 6 golova ili nek igra negdje dalje!

Igra jučer je bila sasvim ok, to nam daje zalog za optimizam i da će u sljedećoj utakmici biti i bolje.

Raditi na prekidima, kako obrambenim tako i napadačkim i pomakom u tom segmentu ćemo siguran sam napraviti najveći korak ka obrani naslova.

Vidjeli smo da možemo zabiti i iz slobodnjaka (Bati, Bruno?...). Fali taj još finalni touch da krenemo realizirati izgledne prilike.
    Što god mislili, ali konkurencija nam je također u banani i kod njih ne vidim pomak u igri i neku dominaciju tijekom utakmice, samo stihija!
    E vidite, tu je naša šansa. Mi ipak dolazimo u prilike.
    Nadam se da će Kanga pokazati zašto je doveden! Inače, na terenu izgleda kao tata ostalim igračima :)
  • El Madrigal
    66
    upravo to. Fućkaš dobru igru i odličnu statistiku, prilika koja se ponudila se morala iskoristiti. Ako iz dva šuta primaš 2 gola i još realizacija šteka, onda nešto ne valja. I dalje tvrdim da je obrana ključ. Jer da nismo recimo primili od Gorice, Slavena u zadnjim minutama izjednačujuci gol, mi bismo sada imali 4 boda više. To su samo 2 sitna primjera.
  • Paggini
    37.1k
    @Mr Anderson i @Blueshadow86 zaustavimo raspravu na vrijeme, hvala momci
  • Droljo
    11.9k

Mi moramo zabiti gol prvi da se hnl bunkeraši moraju otvoriti i onda ih razbit. A mi deremo kontra. Dobijemo gol i probijaj ti onda bunker. Da bar nulu držimo sat vremena pa te nagradi i uđe nešto a mi i nakon što ga uguramo dobijemo 'sa centra' odmah novi. Lakrdija
  • El Madrigal
    66
    Imam osjećaj da će biti dobro, Cannavaro je tek 4 tekme odradio, sada idu 2 koje se moraju dobiti i to ti je još 3 tjedna do RI i 4 do HAJ. Do tada će biti dobro. Realno Rijeka se sada dosta oslabila, a Hajduk na Maksimiru se jednostavno mora dobiti, mislim da već zadnje tri nismo uspjeli. Vjerujem ako se obrana konsolidira, na čelu s Galešićem, onda će to biti odlično!
  • IceMan
    2.5k
    Sigurno je puno pomoglo i trenerovo vađenje Baturine i Stojkovića kad smo hvatali rezultat.

Baš bi volio ćuti objašnjenje… i nemoj samo o umoru kad se jasno i glasno reklo da je HNL najbitniji, ne možemo više dopuštat da je netko umoran u HNL-u.
  • Efes Pilsen
    9.7k
    Pa prilicno je jasna ideja, samo izvedba nije bila najbolja.
    Ja uvijek pizdim kad nasi treneri uvedu 2 napadaca, pa nakon toga niko ne ubaci niti jednom.
    Jucer je ideja bila zatvorit prilaze u sredini sa Ademijem i Misicem, a ici na kvantitetu ubacaja na 2 centarfora. Zato je Pjaca kao desnjak pomaknut desno, a Mbuku lijevo, da idu na ubacaje.
    Problem je sto smo time izgubili dominaciju u sredini i tranziciju iz obrane u napad. Ademi je pokusao iznosit loptu, ali nema tu brzinu ni dribling.
    Problem je sto Mbuku nije uspio niti jednom probit pa je morao uci Hoxha, a s njim je ta igra dobila smisao. Problem je sto Pjaca desno nije donio cemu se nadao kao ni Ristovski.
    Ukratko, ideja je ok, ali provedba, uigranost iste bas i ne. Sad ce imat po tjedan izmedu utakmica i sad ocekujem da se to i vidi.
  • MaliPizdek
    80
    Znači ona izjava Baturine nakon pobjede nad Milanom da ne smije više bit niti jednog kiksa do kraja HNL-a i odma prva tekma nakon te izjave KIKS. Dobro ih ide majkemi, prvo Ristovski pa Ademi pa sad i mali Mate, tko ce slijedeci pred mikrofon?
  • Paggini
    37.1k

Da, bas jucer se nisu trudili i nisu uopce htjeli pobijediti. To se vidjelo da su jedva opucali na gol.

Daj ostavi ovakve komentare za Index članke na Facebooku
  • MaliPizdek
    80

ne pratim index...

ajmo ovak... da igraju kao jucer svaku tekmu do kraja prvenstva a ne osvoje ni boda više jel bi bio zadovoljan?
  • Logistika
    1.3k
    jel ovo stvarno pitanje?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.