• Navijač Dinama
    9.2k
    Nama prekidi i odbrana kod istih nisu problem od jučer, prošle godine, niti od ikojeg trenera u zadnje dvije tri godine. Isto tako i gol iz prekida ne računajući onu zadnju lokomotivu , ne sjećam se zadnji kad smo zabili.

Jednostavno, imao si kvalitetniju luno odbranu; Lauritssena koji je čistio sve, Perića do ozljeda također, pa Teophile onaj od prije "FC Without club", a o Josipu Šutalu i koliko mas je zapravo on nesvjesno razmazio da i ne govorim. Najklompetniji stoper u Dinamu unatrag ohoho godina. Dilaver koju godinu prije njih. Franjić znao nekad u 352 sustavu uletit lijevog stopera isto jako dobro obavljao tu zadaću.

Imao si uvijek nekog stamenitog stopera, koji bi prekide čistio, specijaliziran za neke stvari, za Dinamo uvijek jedan stoper odrađuje jedno, drugi drugo i fino se nadopunjavaju, osim Šutala nisu bili nešto preveć talentirani, ali svoje zadaće i posao su odrađivali majstorski i više nego dobro.

Sad stoperi Dinama od općenito odlaska Šutala, Lauritsena, a i tih mandata Teophila i Perića imaš skoro škart, više imaju mana nego vrlina.

Boško Šutalo, vratio se nakon ozljede, imao sam osjećsj da nije znao hodat.

Torrente visok, u niskom bloku dobar, i to je to, niti igre nogom, nije brz.

Sosa. O njemu što manje to bolje.

Bernauer, igra nogom za stopera na jako dobrom nivou, međutim, građa loša, greške koje su nažalost uvijek dovodile protivnika u poluizgkednu gol šansu, skok igra prosječna.

Teophile, dobar je, međutim vidi se da to nije onaj od prije 4-5 godina, igru nogom nikad nije imao na nekom vrhunskom nivou pa mu i to ne računam.

Perić? Ne znam što se dešava sa ovin likom, osim da ima popriličnu plaću.

Živković zaboravljen kao kemijska u osnovnoj.

Mmae, jednu dobro odigra, a onda već iduću desi mu se neko pomračenje, na širokom prostoru svaki hitriji igrač mu napravi dar mar.

Galešić. Tek treba vidjet, nije isto igrat u Dinamu i Rijeci, nadam se da će kao i svaki igrač koji obuje sveti dres, uspijet i da bude na svojoj poziciji ako može i najbolji na svijetu, taki da mu dknosit sad ili za mjesec-dva je potpuno promašeno.

Ove stvari nije teško uočit, samo ne treba igrače promatrat kroz prizmu ružičastih i oresubjektivnih cviki, cviki jer je stranac, ili precjenjivanja igrača općenito.
  • GeneralNapoleon
    536

Ovo tupim vec sezonu i pol. I vidi cuda dok nam se obrana ustabilila proslo proljece pa smo u 15 utakmica izmedu debakla protiv Lokse i nebitnoj tekmi protiv Rudesa na kraju primili samo 10 komada, smo imali 13 pobijeda i 2 remija.

Kljuc svega je u obrani. Mi samo u tri tekme ove sezone nismo zabili gol. Realizacija mozda nije na najvisoj razini. Ali mi bi nemjerljivo teze gubili bodove da ne primamo debilne golove kao na traci.

Kvaliteta nasih stopera je sa sezone 22/23 na 23/24 zadobila atomski udar. Sutalo i Peric su bili za 3 klase bolji od drugog najboljeg stoperskog para u ligi a uz to su se jos savrseno nadopunjavali. Mi ne mozemo kupit klasu Sutalo ali sigurno mozemo klasu Peric. A dva prime Perica bi vec bili teski upgrade naspram ovoga sto imamo sad. Nadam se da je Gale prvi korak u tom smijeru.

Od stopera mislim da od Mmaeea nista jer jednostavno pre vise zuji. Torrente je Peric lite ali cini mi se slabiji u igri nogom i da ga cesce znaju izvrtit. KTC bi nam trebao bit back up opcija da je sve idealno. Kaj je sa Perkovicem nikom nije jasno. Perica ne racunam uopce vise. A Gale jedina nada za bolje sutra.
  • Crni86
    7.6k
    Nas skor s top cetvorkom izgleda porazavajuce ove sezone:
    Tovari dva poraza
    Rijeka dva x-a
    Osijeka jedna pobjeda ( to je ona pobjeda jos iz davnog drugog kola) i dva poraza.

Skor 1-2-4
  • don
    10.4k
    kopiran:
    • "Poraz i ovih bijednika koji nažalost nose Hajdukov dres i Dinama, ali koja razlika u pristupu: ovi pritišću, pogađaju stative, ostane im lopta na crti pa nije izjednačenje...Rekao bi da nisu 20 godina bili prvaci kako grizu, a ne ova šaka jada koju nažalost Hajduk i njegovi navijači masno plaćaju da bi ljudima uništavali početak tjedna svaki tjedan."
  • GeneralNapoleon
    536

Pa i napisao sam da igramo bolje od njih. Dapace mislim da igramo najbolji nogomet u ligi i da bi po prikazanom trebali bit najmanje 10 bodova ispred svih. Ali je cinjenica da smo 7 iza Rijeke i 5 iza hajduka te po tome gori.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.