• don
    10.5k
    kopiran:
    • "Poraz i ovih bijednika koji nažalost nose Hajdukov dres i Dinama, ali koja razlika u pristupu: ovi pritišću, pogađaju stative, ostane im lopta na crti pa nije izjednačenje...Rekao bi da nisu 20 godina bili prvaci kako grizu, a ne ova šaka jada koju nažalost Hajduk i njegovi navijači masno plaćaju da bi ljudima uništavali početak tjedna svaki tjedan."
  • GeneralNapoleon
    599

Pa i napisao sam da igramo bolje od njih. Dapace mislim da igramo najbolji nogomet u ligi i da bi po prikazanom trebali bit najmanje 10 bodova ispred svih. Ali je cinjenica da smo 7 iza Rijeke i 5 iza hajduka te po tome gori.
  • Droljo
    11.9k
    Mi, na forumu, smo već izgubili taj 'pobjednički mentalitet' jer ekipa ovod dere retoriku kako smo dobri, 20 udaraca, prečke stative, kanga dobar, ovaj dobar, onaj dobar. A mi složili jednu akciju i dvije polu prilike. Izgubili utakmicu opet. Oni moraju na neki team building ili nešto i dogovoriti se međusobno. Može se primiti gol i izgubiti utakmica ali šta je previše, previše je. Nisam zadovoljan!
  • Plavo Srce
    158
    Toliko toga je već napisano, ne bih htio ponavljati, ali evo konkretna analiza od mene, posebno zato jer se u nekim stvarima ne slažem s mišljenjima većine:

Pohvale:

Svi smo vidjeli pravi presing i liijepu kombinatoriku od oko 10. do oko 40. min. To je najbolja stvar utakmice.

Ovome dodajem vrlo dobrog KTC (kako je samo grabio prema naprijed, ne znam koji je Zonaš jednom napisao "više volim vidjeti KTC kad krene naprijed, nego se kruha najesti", :) slažem se!).

Franjić vrlo dobar, ne znam zašto je izišao.

Mišić, koliko god da zna i pogriješiti, igrač koji čini razliku. Dinamo nema alternativu i igra lošije bez njega.

Stojković, napreduje najvećim koracima u Dinamu, plus lijepi gol. Da, zna trčati kao muha bez glave i nije još fizički dovoljno jak u duelu, ali daje 100% svaki put. Borben, uporan i koristan.

RPG: dobar na desnoj strani, nevidljiv na lijevoj. Ovo smo vidjeli već 100032 puta!

Malo opravdanje cijelom klubu: Osijeku je Dinamo jučer bio ono što ja nama bio neki dan Milan. Igraju kako nisu igrali nikad, niti će više igrati tako dobro ove godine. Napaljeni 200%.

I tu bih stao s pozitivom,

Kritika:

FC (trener): Još je rano da mi zapravo kažemo kakav je on trener. Tu sam jako oprezan. Za sad mi se više sviđa, nego ne sviđa, ali jučer je dobio više minusa od mene. Razumijem da pohavliš momčad za dobru igru, ali, oprostite što sam grub: da smo igrali DOVOLJNO dobro, pobjedili bi. Ovo je nogomet, ne umjetničko klizanje. AKo si izgubio, znači da nisi igrao dovoljno dobro.

Konkretno, previše smo se samozadovoljavali pletenjem oko njihovog 16, a koliko smo velikih prilika napravili u tom cijelom periodu? Vrlo malo. Premalo. Moraš imati uigrano varijantu i kada su svi njihovi igrači u 16. Gušili smo sabi sebe i trener to mora pripremiti drugačije. Baturina je, npr. odigrao loše, jer nije znao što raditi.

Vađenje Baturine i Stojkovića i prelazak na 4-4-2 bez kreativca je potez koji je bio najlošiji trenerski potez utakmice. Nestali smo u tom periodu. Zašto nije ušao Kačavenda, za kojeg osobno mislim da je klasa vrlo blizu Stojkovića? Rog? (nije ni sjena Roga od prije koje godine, ali to je što imamo).

S jedne strane mogu razumjeti zašto u utakmici za koju se očekivalo da je zahtjevna nije htio uvesti Galešića, jer možda još nije dovoljno uigran (napadačima je ovo manje bitno, ali za obranu treba vremena!), no, nadam se da će od sada posegnuti za njim! To vrišti kao nužda pod hitno!

Kanga: NE SVIĐA MI SE.
    Toliko vas ga hvali, FC kaže da je igrao vrlo dobro, može biti da sam slijep i posve u krivu, ali nisam zadovoljan. On očito ima fizičku snagu, a ima i brzinu, ali ih vrlo loše koristi. Mislim da ima problem u glavi. Samo je jednom u cijelom utakmici to iskoristio, kada mu je Bati dao jedan pas. A to je bila situacija iz kadetske škole. Širok prostor, polukontra i naravno da trčiš prema naprijed. Dakle, nije tu ništa posebno izborio, nego je bilo očito. Pa opet, ni tada nije zabio. Kladim se u što god hoćete da bi Matković to zabio. U koliko je poslije situacija napravio još nešto tako? U 0 situacija.

Dalje, kada smo god pleli oko njihovog 16, a toga je bilo jako puno, što radi Kanga? Kampira i jako ja pasivan. Premalo se nudio, premalo je razgrtao obranu, premalo je mijenjao poziciju. Jako ga je lako bilo čuvati! U 2 ili 3 neke poluprilike koje su se pojavile je reagirao prilično tromo. Mislim da nema ubrzanje, da se sporo pokreće, a to je veliki minus u utakmicama gdje se momčad brani s mnogo igrača. Jučer sam stekao dojam da je on igrač za tranziciju i polukontru, ali da nije baš razbijač bunkera. Jer za to moraš imati mačje reflekse i iskoristiti 1 mm prostora.

Da sam trener, tražio bih puno puno više kretanja od njega i puno više lopte u nogama. Imali smo 100 puta priliku za dobar centaršut, a on se u 95 ili 97 od 100 tih situacija nije nudio! Kada su god Bati, Stojke, RPG, Franjić u čistoj situaciji za centaršut ili oštro dodavanje u 16, on MORA razgrnuti obranu, osvojiti si prostor i dati signal da je to prostor u koji mora ići dodavanje. To NIJE radio, a po meni su to osnove, pogotovo za nekog tko je tako fizički jak!

Daj Bože da sam posve u krivu! Možda je jedan od onih kada mu krene, onda mu krene, ali ovo jučer nije bilo dovoljno dobro.

Baturina: obožavam ovog dečka i pratim od kada ima 14, ali ima očiti problem kada se momčadi brane s puno igrača i igraju grublje. Postane nervozan i ne zna što će. Jako mu fali taj element da shvati da u tim situacijama ne smije iči glavom kroz zid, nego da mora biti mudriji. Doći će to s godinama, ali jučer nije igrao dobro, što je stvar glave. Da dobijem priliku, vrlo bih ciljano s njim o tome popričao. Očito je što mu treba, a nadam se da klub to vidi.

PRVENSTVO:

Očito će ga osvojiti momčad koja će igrati najmanje očajno. Ovo je postalo natjecanje u lošim utakmicama.

Nažalost, nakon ovog jučer, sve je skroz otvoreno. Da smo pobjedili, bio bih veliki optimist, sada baš nisam. Koliko je vas sigurno da ćemo pobjediti Rijeku i Hajduk? Ako izgubimo od Rijeke, prvenstvo je 70% njihovo...

Iako, i dalje se nadam da će Rijeka ići prema dolje (oprostite, ne zvuči uopče sportski!), a i da će Hajduk još prosuti koji bod. Ali nemam trenutno povjerenja u to da ćemo mi sve pobjeđivati....

No, Dinamo u srce, glavu gore, nema nam druge i idemo razbiti Šibeni. Moramo nastaviti raditi pritisak!
  • Mr Anderson
    10.3k
    Sljedeća 4 tjedna su ključna. Treba dobiti sve 4 i prvaci smo.
  • Logistika
    1.3k
    Pletemo oko 16 a nema sansi? 3 samo stative,i Kangi koji ti nije nesto ponistilo cist gol. (U prvoj tekmi sa ljudima na terenu)
  • Blueshadow86
    2.4k
    Vidiš, ja bi na koncu bio sretniji da je Osijek pogodio 3 stative i 1 gredu, a da smo mi pobijedili 2:1.
    Ko te pita na kraju za statistiku? Ne broje se stative, grede, posjed lopte i ostale gluposti. Broje se golovi, a na kraju bodovi.
    Ukazala nam se nevjerojatna prilika da su u istome kolu prije nas i Rijeka i tovari izgubili, a mi? Mi smo, naravno, opet sve to zasrali.
  • Dani Olmić
    912
    a ostali spavaju? Nece konkurencija stalno gubit - kad gube onda se to mora i iskoristit, kao recimo jucer
  • Logistika
    1.3k
    prošle sezone dva trofeja. Nezadovoljstvo je bilo vrlo veliko. Kod nas i da je najbolje neka sjena bi bila nad nama nezadovoljstva. I ja bi bio sretniji sa 3 boda. Ali jucerasnju tekmu jednostavno ne mogu uzeti kao relevantnu za prozvati nekog. Jucer u rukometu dodjela medalja,danci u rukometu u stozeru imaju stalnog psihologa. Jel imaju to ovi nasi. 10x smo bolji od svih njih....kako svaka tekma u smijeru derbija kola. Kako nas te ekipe jebu redovno?
    Rijeka Dinamo 1 1
    Dinamo hajduk 0 1
    Dinamo Osijek 2 4
    Dinamo Rijeka 0 0
    Osijek Dinamo 21
    15 bodova na ovim tarabama koje zajebavaji svi u hnl-u
  • Mr Anderson
    10.3k
    a ostali spavaju? Nece konkurencija stalno gubit - kad gube onda se to mora i iskoristit, kao recimo jucerDani Olmić

Kaj je nejasno u ovom što sam napisao? Ako dobijemo sljedeće 4, u najgorem slučaju smo na -4 odnosno na -2, 12 kola prije kraja. Ako konkurencija i dobije ostale 3, a sumnjam da će dobiti. Naravno da bi bilo bolje da smo jučer dobili jer bi im već sad bila voda u ušima. I prošle godine ste tu na forumu glumili babe narikače i pozdravljali se u siječnju od titule, ništa niste naučili.
    Uz jednu razliku, prošle sezone je konkurencija bila jača, a mi smo igrali loše. Ove godine je konkurencija slabija, a mi izgledamo bolje i izgledat ćemo još bolje sad kad se nećemo trošiti u Europi. Već jučer se vidjelo. Zato, dosta kukanja, plakanja i zapomaganja nego malo više vjere u našu ekipu.
  • Jaro
    9k
    mi necemo dobit 4 u nizu da na trepavicama cijeli stadion stoji...
  • Vratite nam Istok
    409
    I prošle godine ste tu na forumu glumili babe narikače i pozdravljali se u siječnju od titule, ništa niste naučili.Mr Anderson

Ovo je nešto što mi uopće nije jasno kod vas dežurnih kmeketača i narikača. Sličnu situaciju smo imali prošle godine, ne prije 10 ili 20. Prije manje od godinu dana. Zlatna ribica je za vas slon po pamćenju.

Ne razumijem što točno imate/dobivate s tim kmečanjem? Što očekujete da se mijenja nakon Osijeka kojeg smo apsolutno nadigrali? Trener? Cijela momčad? Pola momčadi? Zaista mi nije jasno što vam je toliko gušt konstantno kenjat i unosit negativu.

Gore netko piše "radije bih da smo dobili, a oni imali 3 stative i nadigrali nas kao mi njih". Je, samo bi onda bilo kmečanja da smo imali ogromne sreće, da igra ništa ne valja i da se možemo pozdrvit s naslovom ako nas Osijek ovako nadigra.
  • Droljo
    11.9k
    Što očekujete da se mijenja nakon OsijekaVratite nam Istok

Da stanu jedni pred druge, kažu si u facu šta misle i zajedno dođu do riješenja kako budu počeli pobjeđivati! Nije komplicirano. Moraju doći do formule kak god znaju. Sve je na njima u svlačionici.
  • Mr Anderson
    10.3k
    mi necemo dobit 4 u nizu da na trepavicama cijeli stadion stoji...Jaro

Bitno da si ti tako samouvjeren.
  • Blueshadow86
    2.4k
    Što očekujete da se mijenja nakon OsijekaVratite nam Istok

Pa nešto se, očito, MORA mijenjati! Sad, šta točno, teško je reći. Bilo bi lako kada bi se znalo šta točno treba mijenjati. Postoje ljudi kojima je to domena i koji su plaćeni za to i neka rješavaju probleme, pa neću ih ja rješavati ili forum struka općenito.
    To što smo nadigrali Osijek, to objesi mačku o rep. Nadigrali smo Osijek, ali lopta neće i neće u gol. Pa kako hoće u NAŠ gol?? Nema tko nam nije zabio bar 1 gol.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.