• Crni86
    7.3k
    Ma buraz pa igramo na godspodštinu već 2 godine pa je sve gore i gore.mali M

Ja ne pricam o gospodstini. Ima dva tri novinara koje filas s nesluzbenim info, koji sve info dobe prvi. Isto tako onda nesluzbeno demantiras neke stvari kao sto je ovo oko kange.

Obracunavas se lazljivicima indirektno. Dugorcno ce ljudi odmah odmahnut rukom i rec evo opet ovaj sere. Ili nije napiso tironi/vice, nije to istina.
  • Jaro
    8.8k
    a) pretjerujemo sa reakcijama, dosta kritika je i opravdano,
    b) klub ne radi sa novinarima/medijskim kućama
    c) klub nije dovoljno transparentan i pravovremen pa ostavlja mjesta špekulacijama
    The Undertaker

a) kritika je jedno, ovo s Kangom je nesto sasvim drugo
    b)nasi "sportski" novinari poznaju samo jedan rad s njima - rakija i tripice i dat ce ti i guze ako treba (dokazao Mamic s Prasickom, a bome i opisao Viduka kako je to izgledalou njegovom slucaju)
    c) ne znam u cemu bi trebao biti transparentniji (da nnebi objavili shortlistu za transfer rok, ugovor igraca?)
  • mali M
    6.4k
    a) pretjerujemo sa reakcijama, dosta kritika je i opravdano,
    b) klub ne radi sa novinarima/medijskim kućama
    c) klub nije dovoljno transparentan i pravovremen pa ostavlja mjesta špekulacijama
    The Undertaker

a) - nije dosta kritika opravdano, dapače, puno je preuveličano i ničim opravdana količina kritike.
    b) - nije u opisu kluba da "radi" sa novinarima/medijskim kućama, klub radi onoliko koliko mu nalaže dobar PR i marketing, a posao novinara je objektivno izvještavanje
    c) koliko bi ti da transparentniji bude? Što bi više klub trebao napraviti, pa sve je javno, provjerljivo, ovo je tvoja neka projekcija jer bi ti valjda volio znati plaću tete čistačice i svaki ugovor igrača u točku (što ne radi niti jedan jedini klub na svijetu).
    Ovo "pravovremen" je jedino što se slažem s tobom, al to je mislim problem od 90% pravnih (i privatnih) osoba u HR. Nažalost imamo reaktivnu politiku, tek kad se nešto dogodi i dogori do peta, tada se reagira.

Dugorcno ce ljudi odmah odmahnut rukom i rec evo opet ovaj sere. Ili nije napiso tironi/vice, nije to istina.Crni86

ponavljam, ovo NE pali. Taj "dugoročno" stav je i doveo da se nad klubom u medijima orgija bez rezona i pravila. Doslovno sve novine, portali, podcasti i televizije. Ovo da će se odmahnut rukom će paliti na vrlo malen uzorak ljudi koji su dovoljno zreli da mogu prepoznati što je relevantno, a što nije. Desetljećima je stvaran narativ da je Dinamo rak rana hrvatskog nogometa koji je uništio ligu i to se naravno, uvuklo u društvo. I ako se sad ne reagira sa ozbiljnom reakcijom da se klub ozbiljno muči da bude zdrav u svakom segmentu, da ima zdravo poslovanje, zdrav odnos s navijačima i dalje će ostati taj narativ da je Dinamo mutan klub i rak rana HNL-a. Pa miša mu moramo negdje povuć granicu!! Moramo zaštiti naše igrače, zaposlenike, upravljački sektor!
  • Mali Zeus
    15.1k
    Kakva jebena transparentnost kad Olivari napiše tekst da će igrači biti ljubmorni na Kangine bonuse i neće mu dodavati loptu i na cijenu transfera doda plaću, bonuse i vrijednost zet karte do stadiona i natrag.

Marš u pm!
  • The Undertaker
    6.5k
    Dajte, ja kao amater vidim gomilu grešaka a mogu misliti kako to vide profesionalni novinari. Od objava na društvenim mrežama sa greškama i nepotpunim informacijama do izjava Zajeca (Rovinj) i Marića (članski dan) nakon kojih je više upitnika nego prije njih. Onaj poziv na konferenciju za tisak i objava na klupskoj stranici da je Bjelica bivši prije konferencije je sve.
  • Mali Zeus
    15.1k
    Eto jedan profi novinar nije mogao sam smisliti neki nadimak za Kangu pa je zato morao čitati Zonu, da ne govorim koliko informacija i sadržaja vuku odavde. Stvarno je to profi novinarstvo otišlo kvragu. Eto oni su ti koji prate i bilježe greške i daju opravdane kritike jer su sami odlično u svom poslu.
  • rokikaciga
    30
    A nitko ne spominje da svaki igrač u HNL ima nekakav bonus za pobjedu, gol, asistenciju, clean sheet itd itd

Pa jebote još dok sam igral ove pajcek zagrebačke lige sam dobival za gol i za pobjedu po 50 kuna :lol:
  • Mali Zeus
    15.1k
    Pa jebote još dok sam igral ove pajcek zagrebačke lige sam dobival za gol i za pobjedu po 50 kuna :lol:rokikaciga

Ali jel ti klub bio transparentan oko tog??
  • rokikaciga
    30
    U smislu da smo svi igrači znali da se dijele premije? Da, naravno.

To što nije napisano na fb stranici kluba "rokikaciga je danas dobio 50kn premija jer smo pobjedili NK Pajcek Istok" to je druga stvar jer to nije stvar koja se navijača tiče. Ovo su klasična podmetanja novinarska da se stvori negativna energija oko kluba. Sve što je vani normalno - kod nas je nenormalno.

Nek mi pimpek odrežu ako 80% HNL-a nema premiju za pobjedu, gol, asistenciju, clean sheet ili što već.

I još su različite premije ako igraš od prve, uđeš s klupe, sjediš na klupi ili na tribini. Samo kaj 90% ljudi kaj komentira ove stvari nisu nikad udarili loptu na školskom igralištu a kamoli da su vidjeli ikakav sportski ugovor ispred sebe.
  • Jaro
    8.8k
    nit zaigrali makar jedan prijelazni rok FM... Pa nije da su tvorci igrice tamo sredinom devedesetih izmislili te bonuse
  • Bosskovitz
    14k
    ja kao amater vidim gomilu grešaka a mogu misliti kako to vide profesionalni novinari. Od objava na društvenim mrežama sa greškama i nepotpunim informacijama do izjava Zajeca (Rovinj) i Marića (članski dan) nakon kojih je više upitnika nego prije njih. Onaj poziv na konferenciju za tisak i objava na klupskoj stranici da je Bjelica bivši prije konferencije je sve.The Undertaker

Izuzev odvratnog i tendencioznog izvrtanja onoga što je Zeko rekao u Rovinju, gotovo ničim drugim novinari se nisu bavili. Ali jesu trovanjem o Kangi, neosnovanim napadima da se ne zna tko što radi u klubu, da je klub izgubljen, pisanjem o tome kako Dinamu propadaju transferi igrača s kojima se praktično nije ni pregovaralo i sl. Ja razumijem da negativa donosi klikove, ali to ne znači da treba tolerirati lešinarenje na klubu jer neka treća strana lešinarenjem zarađuje više nego konstruktivnim tekstovima.

Neka lešinare, ali onda ne mogu na stadion dalje od ograde. Nitko im ne brani da pišu što hoće, demokracija smo i to je njihovo pravo, ali suludo je da im se pri tome izlazi u susret. Treba fino, nije dobro ratovati s novinarima, ali nije klub taj koji njima nanosi štetu neko oni klubu. I opet, da je istina to što pišu, da je konstruktivna kritika, ne bih A rekao. Ali naprosto nije.

pretjerujemo sa reakcijama, dosta kritika je i opravdano,The Undertaker

Stvar je subjektivne procjene, ali ne pretjerujemo. Postoje oni koji se dižu na svaki k, ali ovo u zadnje vrijeme je stvarno prevršilo mjeru. Nitko ne prigovara za opravdane kritike, prigovaramo za sranja tipa onog teksta u kojem se tobože novinar pita "zašto bi drugi igrači surađivali s Kangom kad će on od toga dodatno zarađivati" i posve drugačiji medijski tretman od drugih klubova, prvenstveno tovara. Zaista nebo i zemlja.

b) klub ne radi sa novinarima/medijskim kućamaThe Undertaker

Klub radi s novinarima.

c) klub nije dovoljno transparentan i pravovremen pa ostavlja mjesta špekulacijamaThe Undertaker

Po čemu to klub nije transparentan, a bio je transparentniji kada se nije pljuvalo po gotovo svemu?
  • emilperska
    7.8k
    Ne znam gdje ovo staviti i da li je netko već ovo stavio, ali ovo je jedan od trenutaka što ti obilježi neki trenutak djetinjstva i sjećaš se tog do smrti:

https://www.index.hr/sport/clanak/dan-kad-je-gorio-split/2634864.aspx?index_ref=naslovnica_izdvojeno_d

Mišljenje o Kranjčaru se kasnije mijenjalo, ali ovo je nekako trenutak koji mi je obilježio jedan dio djetinjstva i njegovu karijeru..

PROŠLO JE 20 GODINA JEBOTE HAHAHA!
  • The Undertaker
    6.5k
    Načelno (za preciznu ocjenu je potrebno biti u klubu i znati detalje), ako su odnosi sa novinarima gori nego kad se preuzelo klub onda netko u klubu ne radi dobro (ključna riječ) svoj posao. Ako su tereni gori nego prije 9 mjeseci onda netko ne radi dobro svoj posao. Isto vrijedi za odnose sa sucima, HNSom, rosterom, prezentacijom na terenu itd...Ako je situacija bolja (kao recimo sa brojnošću članstva) onda se radi dobro. 9 mjeseci je dovoljno dugo da se vide rezultati nečijeg rada. Jebi ga, to je razlika između odrađivanja posla za koji si plaćen i traži rezultate i aktivizma gdje je važniji dojam.
    Ove teze sami protiv svih ne prolaze. Nismo mi Udarnik iz Kurilovca da smo krenuli od nule. Mi (nova vlast) je krenula iz pozicija relativno solidnih odnosa za novinarima, odličnog odnosa sa HNSom i sucima itd, da ne nabrajam. Nema sad spuštanja kriterija. Ne zbog mene već, prvenstveno, zbog kluba ali i njih samih. Tko nije za taj posao, bolje da ga ne radi.
  • Sajla
    6.7k
    ako su odnosi sa novinarima gori nego kad se preuzelo klub onda netko u klubu ne radi dobroThe Undertaker

Ovo stoji kad se radi o objektivnim stvarima kao npr. travnjaci koje si spomenuo. A složio bih se i s citiranom tvrdnjom kad bih mislio da se radi o profesionalnim i objektivnim novinarima koji nemaju svoje više ili manje skrivene motive, agende i sklonosti. Ali kako da to mislim za autore tekstova koji završavaju na shit of the day?
  • emilperska
    7.8k

Ja ne bi rekao da se radi gore, nego da su navijači imali oko nekih stvari veća očekivanja. Ne u smislu da se pogoršalo, nego se nije desio iskorak.

Tipa ovaj dio s članstvom je stvarno profesionaliziran. Od samog učlanjivanja do online opcija pa onda i tih nekih pogodnosti. A nekako imaš i dodaj da to tvoje članstvo odnosno tih 20 EUR koje daješ, stvarno vrijedi. Drukčije se osjećaš nego kad bi se učlanjivao 2019. pa si znao da s tim možeš guzicu obrisat jer osim neke simbolike, dodane vrijednosti nije bilo.

Napravljena je i ta aplikacija koja ima nelogičnosti i nekih bugova, ali prije nije bilo ničeg. Sigurno će se korigirat.

Plavi korner je dosta bolji sad nego prije 2 godine. Cijene su rasle jer je raslo sve. Mislim da piva na stadionu bi trebala biti jeftinija nego u Leggieru koji je inače elitistički birc, ali generalno napreduje. Postoje i te članske pogodnosti i skupljanje bodova.

Formiran je i odjel kontrolinga. Što je isto korak prema profesionalizaciji kluba. Podsjetit ću vas da je sadašnji manager malog Mikića bio tzv. CFO Dinama pod glavom nakon samo jedne godine iskustva. O nekakvim analitčko financijskim odjelima se moglo sanjati. Sada je taj dio profesionaliziran.

Generalno, cijela korespondencija je bolja. Pošalješ mail. Odgovore ti, jave se. U krajnjoj liniji javit ćeš se nekom na Zoni tko zna nekog ili je direktno unutra. Prije je to SF bio. Mogao si lajat na mjesec. Ljudima po odjelima je sad cilj da se komplikacije rješavaju. Na ovaj ili na onaj način. Prije je stvarno jebivjetara tamo bilo.

U sportski sektor neću ulazit, dovoljno sam već o tome pisao. Dosadan sam i sebi više.

Što se ovog prodajnog dijela tiče, mene npr. čudi da u jeku zime nema tih zimskih kapa ili ih nema dovoljno, da je asortiman u fan shopovima nekako loš. Da nisam online shop uspio povezat sa svojom članskom/godišnjom i dobit popust. Onda mislim da se dolazak na utakmice s tim brojanjem dolazaka probao isforsirati na krivi način i da ta metodologija (ako opće zaživi) nije najbolja i da je tu puno tih specifičnih momentuma pogotovo s tim terminima, Maksimirom. Mislim da su te kvote i postoci izbačeni bez pretjeranog razmišljanja.
    Ja npr. kao čovjek koji ima godišnju od 2017. bi čestitao i nagradio svu onu ekipu 50+ koje viđam na kišnim potopima s Istrom, Monacom i ne znam kojim tekmama sve. Znam i neke koji su upale pluća pobrali nakon Monaca. I sad njima brojati jel to 82% ili 87% mi nije baš najljepše.

U ovom sponzorskom dijelu nisam vidio neki iskorak, Favbet je ugovoren za vrijeme Domaćice pod tim uvjetima. Nekog drugog značajnog nisam vidio..

Infrastruktura (travnjaci) mi je najgora ikad jbg. Netko bi tu trebao odgovarati. Nije mi jasno što se događa.

Dodatno, moj subjektivni dojam je da nam medicinska služba ne radi najbolje. Da oporavak od nekih "osrednjh" pa i banalnih ozljeda traje predugo. Da je previše neke slobode u tim tretmanima i neke čak bi rekao nediscipline. Moguće je da je to moj subjektivni dojam, ali dojma sam da je ozljeda nikad više (vjv ima veze i s travnjacima) i da neki oporavci traju suludo dugo. Vjv bi trebalo potražiti i osvježenje u tom dijelu i dovesti nekog mlađeg i modernijeg doktora i fizije...

Uglavnom u nekim segmentima je stavrno napravljen značajni iskorak, u nekima nije. Očekivati je da bude. Uzeli su sad i novog člana Uprave samo za prodajni dio, očekujem i tu iskorak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.