• NORTE
    13.3k
    U razgovoru s ministrom sporta dotaknulo se i ime stadiona...

"Naime, voditelj emisije Krešimir Gotlin iskoristio je situaciju i pitao ministra Glavinu hoće li novi stadion nositi ime našeg kapetana.

''To je jako dobra ideja, ali mislim da ćete biti jako sretni i vi, i naša sportska publika. Nije još vrijeme da javno objavljujemo detalje, ali jako konkretno i strukturirano radimo na tom pitanju''
    Mali dioničar

Ovo sam tek sad vidio.
    Nadam se da će dinamo kao najveći klub i korisnik stadiona imati pravo glasa o ovome.
  • Enco
    10
    Želja je bila da bude na istom mjestu, pa nek onda nosi i isto ime Maksimir
  • Sajla
    6.7k
    Stadion Maksimir, prava na dodatak imenu prodati sponzoru na 5-10 godina, a po zaslužnima iz prošlosti nazivati tribine, ulaze, trening terene i sl. Rijetki su ljudi bilo gdje na svijetu koji to zasluže za života, a ne postoji nitko od aktivnih igrača koji bi to zavrijedio kad znamo da pred sobom ima još desetljeća u kojima to može kompromitirati (ako već i nije). Tako nešto se sa živućima može napraviti u situacijama kao što je bila sa Sven Goran Erikssonom, a mi već imamo i previše kandidata koji tako nešto zaslužuju posthumno.
  • Mathiasovi Chageri
    3.5k
    Još jedna bitna stvar, sponzorsko ime za stadion je zapravo samo unutar eventualnih utakmica hrvatske lige. UEFA brani da se stadioni zovu sponzorskim imenima u natjecanjima pod njihovom ingerencijom, Allianz Arena se godinama zove “Fussball Arena Munchen” na onim introima Lige prvaka, Ettihad “City of Manchester stadium” a Emirates “Arsenal Stadium”

Tako da ako netko zazire od toga da će Europa gledati Konzum Arenu, Petrol Stadion, Infobip Arenu ili Stadion Unicredit, ne brinite se.
  • Brusa
    2.1k
    Utoliko me malo čude rezultati drugog pitanja, ljudi bi se odrekli besplatnog novca kojeg zarađuju gotovo svi drugi klubovi u Europi kao da smo rockefelleri, a nije da bismo ista time izgubili.Bosskovitz

Evo ja sam glasao protiv. Kako je bilo postavljeno, ja sam glasao.
    Ne znam kako se kreću cijene toga i koji klubovi/gradovi bi bili nama na usporedbu, ali koliko sam našao da je Atlantic platio oko 1 mil eura (valjda godišnje ? ) za štark arenu u beogradu. Za takove novce ne bi prodavao ime.
  • Bosskovitz
    14k
    koliko sam našao da je Atlantic platio oko 1 mil eura (valjda godišnje ? ) za štark arenu u beograduBrusa

Ne, za pet godina. 200k godisnje. Tesko je projicirati koliko bi za 5 godina to vrijedilo kod nas, ovisi i o samom rjesenju stadiona, ali i dalje je to free money za koji nista ne radimo, nista ne gubimo i nista nam nece manjkati. Pa i da mozes dobiti 500k po sezoni, to je 500k. Ako nam ne trebaju, nek idu Zakladi, ali ajmo uzeti lovu.
  • Ijayi Atiemwen
    1.7k
    Stadion Maksimir, a jedna od tribina Kévin Théophile-Catherine
  • OsamŠest
    4.3k
    jedna od tribina Kévin Théophile-CatherineIjayi Atiemwen

On s imenom i prezimenom pokrije sve tri domaće tribine, a ne samo jednu..
  • Dinamosaur
    1.8k
    Ministar Glavina, ko je pak taj da odlucuje?

Stadion Maksimir

Tribina Istok - Zlatko Cico Kranjčar
  • veselko tenžera
    3.4k
    Po jednoj stvari smo jedinstveni u svijetu i nitko na svijetu nema ništa slično.

Stadion 13. svibanj.

I na engleskom moćno zvuči, čak moćnije nego na hrvatskom.

Paradoksalno, malo vuče na socijalizam čiji je simbolički pad krenuo trinaestim svibnja.
    Pa nek guglaju kako i zašto.
  • Dinamosaur
    1.8k
    .
    Stadion 13. svibanjveselko tenžera

Ma jok, moze tribina po Zvoni jednom kad nas nebude
    Taj dan bi trebali obiljezavati na druge nacine, nesto kao "praznik" kluba uz razno razna dogadanja, koncerte...
  • Felip
    273
    Može Stadion 13. svibanj, lijepo zvuči, ali samo ako bi službeno otvorenje novog stadiona bilo na taj dan. Time bi spojili taj datum iz prošlosti koji simbolizira povijesni događaj i moderni datum koji bi podsjećao na otvaranje novog modernog trajnog stadiona za nove generacije.
  • Maxova dijagonala
    2.9k
    Luka Modrić ne zaslužuje da se stadion Dinama zove po njemu baš kao ni oni pomoćni tereni.
    Na novom stadionu eventualno može bit uokviren njegov dres da se pohvalimo kakav igrač je igrao u Dinamu.
    Savršen igrač ali u isto vrijeme se ne može mjerit sa jednim Oršićem,Ademijem,Theophilom ili Petkovićem po ljudskosti i značaju za nas dinamovce.
    Mi smo njemu zadnja rupa na svirali tako da mislim da ne zaslužuje ništa više od uokvirenog dresa u nekoj prostoriji.
  • Mr Anderson
    9.8k
    Stadion Maksimir najlogičnije. Nije mi jasno zašto je toliko ljudi protiv da se da koncesija na ime nekom sponzoru na 5-10 godina. Poželjno bi bilo da se nađe neki takav.
  • Dzoni
    957
    Stadion Maksimir mi zvuči kao jedino ispravno i logično ime za novi stadion.
    Ako sponzori daju toliko novaca za ime stadiona da klub digne na novi nivo, onda može po sponzoru. Inače samo Stadion Maksimir
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.