• Mali dioničar
    16.6k
    U razgovoru s ministrom sporta dotaknulo se i ime stadiona...

"Naime, voditelj emisije Krešimir Gotlin iskoristio je situaciju i pitao ministra Glavinu hoće li novi stadion nositi ime našeg kapetana.

''To je jako dobra ideja, ali mislim da ćete biti jako sretni i vi, i naša sportska publika. Nije još vrijeme da javno objavljujemo detalje, ali jako konkretno i strukturirano radimo na tom pitanju'', kazao je pa dodao:

''Osim što će se graditi novi stadion u Maksimiru, obnovit ćemo i Poljud u Splitu kao te dvije građevine od izrazite važnosti, od nacionalnog značaja, koji smo i već zakonski tako definirali. Što se tiče Vlade RH, osigurali smo sredstva i vrlo jasno iskomunicirali s jednim i drugim gradom da smo tu na raspolaganju'', zaključio je Glavina.

Koje biste vi ime dali stadionu?
    1. Ime stadiona trebalo bi biti (296 votes)
        Stadion Dražan Jerković
          1%
        Stadion Cico Kranjčar
          4%
        Stadion Luka Modrić
          1%
        Stadion Ćiro Blažević
          1%
        Stadion Dinamo
          6%
        Stadion Maksimir
        83%
        Građanski stadion
          3%
    2. Prodaja imena stadiona sponzoru (296 votes)
        za
        43%
        protiv
        57%
  • NORTE
    13.3k
    Apsolutno protiv "stvaranja takvog kulta ličnosti" na način da stadion nosi nečije ime i prezime.

Glasao sam staro ime našeg stadiona = "Dinamo".
    Tako se zvao naš stadion do 1991. kad je zabranjeno ime dinamo.

Nemam ništa protiv da se stadion zove Maksimir i mislim da je to daleko najpoželjnije među navijačima.
    Novi stadion će izgledom vjerujem potpuno zasluženo nositi ime tog predivnog parka.
  • Oluja
    4.9k
    Svi ga znamo kao Maksimir i neka tako i ostane. Po kojoj god nogometnoj velicini se nazove netko ce mu naci mrlju kao sto se pronalazi u bilo cemu jer smo jednostavno takvi.
  • blue heart 72
    2.1k
    Mislim da imamo previše igračkih legendi, da bi jedna imala tu privilegiju da stadion ima ima po jednoj legendi. Možemo, tribine i(li) lože zvati po njima, a ime stadiona ili Maksimir ili ako se neki sponzor zaista pošteno isprosi, ali ono baš pošteno (iako sam u anketi glasao protiv te opcije)
  • nemapredaje
    4.1k
    Ne bih imao ništa protiv npr. Allianz Maksimir stadion.

Dakle prodati naziv, ali na način da se doda originalnom nazivu.
  • Droljo
    11.4k

I to na max 10 godina.
  • rokikaciga
    30
    Ta prodaja imena stadiona čupa dušu klubu. Kao Barcin "Spotify Camp Nou". Užasno.

Stadion je Maksimir, a ako baš mora nositi ime neke naše legende neka to bude Cico.
  • Droljo
    11.4k
    neka to bude Cico.rokikaciga

Zbog sina kapetana?
    Da krenemo sa prebrojavanjem 'krvnih zrnaca'.
  • rokikaciga
    30
    Zbog 260+ utakmica, osvajanje 1982, trenerskih uspjeha...i jer je uvijek bio zagrepčanec, gospodin i Dinamovac.
  • Zagabria
    273
    Po meni nek se proda ime, nama bu navek Maksimir. Dinamo zaradi bar nekaj.
  • Blueshadow86
    2.3k
    Maksimir i gotovo. Svima dobro. Kada vidim prijedlog/mogućnost da se zove "Luka Modrić", potjera me na wc.
  • Nadmocniji
    395
    Luka Modric nebi uopce trebao biti prijedlog za ime stadiona, pa Arijan Ademi je 5x zasluzniji da udje u uzi izbor.
  • rokikaciga
    30
    Slažem se. Da se radi o nacionalnom stadionu koji bi npr koristili drugi ZG klubovi koji nemaju svoj stadion (Loksa, Rudeš itd) onda nek se zove Luka Modrić...ovako nema smisla
  • Bosskovitz
    14k
    Mislim da nemamo nikoga iz povijesti toliko velikog da bi se po njemu nazvao stadion, a da to ne bude u neku ruku nepravda prema nekom drugom. I zato mislim da je najbolje da se zove onako kako se zapravo i zove, stadion Maksimir.

Tako ćemo ga uvijek zvati, a ako se moze pronaci sponzor za naming rights - apsolutno sam za to. Kod takvih natjecaja se pazi da sponzor bude u skladu s brendom kluba i to je odličan izvor dodatnih prihoda koji nas ne košta ništa - mi ćemo ga i dalje zvati isto. Utoliko me malo čude rezultati drugog pitanja, ljudi bi se odrekli besplatnog novca kojeg zarađuju gotovo svi drugi klubovi u Europi kao da smo rockefelleri, a nije da bismo ista time izgubili.

No okej, sto ljudi - sto ćudi.
  • Paggini
    34.6k
    Jedino ime čije bih prihvatio da stadion nosi je Kužea, a to nije realno ni u kojem univerzumu.

Maksimir je divno ime i za park i za stadion, a pogotovo ako bude dizajnerski interesantan stadion u europskim okvirima, Maksimir je svakoj zemlji keči i lako pamtljiv naziv pa će biti lijep spoj dizajna i imena.
  • miro
    5.2k
    Tribine Lamza, Kuže, Židak i Amigo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.