• Jos-Optimus
    3.9k
    Ne osuđujem i ne znam kako dišu u upravi, ali ovo je moje mišljenje. Sve ponude ispod 25 milijuna odmah odbiti, bez pregovora, bez pričanja, bez popuštanja. Kakav krvavi postotak od Intera, to ima smisla ako frajer ide u Leipzig, pa Inter ga cijelu karijeru ne mora prodati. Potentni mladi veznjak koji leti preko terena i dokazano je brz i agilan na razini LP, ima super završnicu, igra u reprezentaciji...ma kakvih 12, sterati ih u pm pa neka se s mamom svojoj žabarskom dogovaraju.
  • NitkoBitan
    22k
    ali jbt po svemu ovome ispada da čim neki klub iz liga 5ice pogleda našeg igrača mi ga moramo odmah prodati, jer ,pazi, bit će nezadovoljanBrusa

Svi su oni veliki Dinamovci ali na prvi mig bi isli van (time otezevaju pregovore klubu za kojeg kakti navijaju). I onda ako se kasnije koji put sjete Dinama dobro je, a vec smo se pomirili sa time da se nikad nece vratit u Dinamo. Kao i uvijek onda zalimo sto nisu igrali kod nas duze, a zapravo su mogli... Stvarno posljednji upis.
  • Tongo Doumbia
    5.2k
    Ako ništa, o Peri dovoljno govori to što je ljetos histerija bila kad je trebao ići za 8+2, sada histerija kreće za 15-ak. Bravo mali.

Iako, koliko ja baratam informacijama, Inter nudi opciju 12+3, barem je nudio.

Naravno da klub ima pravo sebi osigurati bolju startnu poziciju plasiranjem takvih informacija jer tako kreće “licitacija”. Ništa novo u svijetu nogometa.

Također, na ljeto su ga bili spremni pustiti za 9+1. Odnosno ne pustiti, nego bi mu za tu opciju odmah digli rampu ispod Juga. Sreća u nesreći je bila što je Comovo zadnje bilo 8+2.

Kako god, od Coma do Intera. Dojmljivo, Pero!
  • Dinaminjo
    1.2k

Jel ti kuzis hijerarhiju?
    Ako ne moze sklapati poslove iznad 3m onda ih ne moze niti odbijati

Zaprimio je ponudu iznad svojih ovlasti i iznio ju je odgovornima. Oni su odbili.

On ju nije odbio jer nije bilo njegovo odbijati ponudu.
    Je li to tako tesko shvatiti
  • Kujtim Shalla
    3.8k
    Kako su neki kenjali ovdje da treba malog Mikića i njegove roditelje otkačito i kupiti u stol jednom za sva vremena. Nema više ucjene kluba. A sad se dvolično govori kako Sučića treba pustiti. Kako je HNL loša liga. I opet ucjenjivati klub. Pa i sad treba šakom kupiti od stol. Iako je moj zemljak i drag mi dečko. nema Sučić šta pregovarati sa interom . Ima ugovor važeći još 3 godine. Neka plate 20 milja 20 posto ako je to ono što klub traži. Kad ga žele neka plate. Ako ne sjedi,šuti i igraj. Ako nećeš ima klupa,trening,tribina pa da vidim di ćeš bit za 3 godine . Gubiš 12 milja , da ali sad imamo neke ljude koji se vode kao stručnjaci. Namaknuti će oni taj novac već nekako. Ali ćeš imati gård i onda će se i preplaćivati naši igrači u budućnosti. 12 plus bonusi je smiješno za igrača poput Sučića. On sav svoj potencijal nije ni približno pokazao
  • User123
    20
    Pa nemoj skinuti gace na svaku ponudu, odnosno ulaziti u ikakve pregovore kad neko nudi 12 mln EUR za modernu 8icu, koja igra u oba smjera, ima brutalna pluca i mirnocu, dobru glavu i dokazuje se na svakom levelu koji mu podignes. Cuj to, igrac vrijedi koliko ga je netko spreman platiti. Naravno da nisu spremni platiti vise kad svaki put skocimo na te jadne ponude, udemo u pregovore malo da to malo podignemo i ekipa nam napravi oruzanu pljacku smijuci se kakve igrace dobivaju za smijesne novce u danasnjem nogometu. Odbij par ponuda, nasmiji se i odgovori da nas ne vrijedaju s takvim ponudama, yauymi cvrst stav znajuci kakav proizvod, odnosno kalse kao skola i klub izbacujemo pa ces s odmakom viditi koliko su kupci spremni platiti. Granice treba pomaknuti, one su jako niske a sve zbog slabog mentaliteta kako igramo jadni hnl i kako smo mali, jadni itd. Tako je se i za rezultate pricalo, da ne mozemo protiv skupljih ekipa, da je to drugi svijet i onda dode trener poput Bjelice koji ne skida gace prije utakmica, i pazi cuda ostavaruje rezultate. Jebo vas taj jadni podanicki mentalitet. Nama treba Bjelica u sportskom sektoru koji ce reci da igraca poput Sucica ne mozes dobiti za 25 mln EUR na trzistu i da ispod toga ne ide. S jasnim stavom prema svakom kupcu, pa ces vidjeti da ce se doci i taj kupac koji ce to platiti jer je za njih to i dalje dobar deal.
  • blue heart 72
    2k
    Najjače su mi te teorije o navodnim nezadovoljnim igračima. Kao prvo ni Bati, ni Suki ne ulaze u zadnju sezonu ugovora. Znači da se tu ipak iteko pita klub, u ovom slučaju Dinamo. Nezadovoljan si i ne pružaš partije sukladno očekivanju i tankiraš, ok brate mili direktno pravac tribina 2 tekme, treća tekma klupa, pa tek onda u prvi sastav. Dugoročnim tankiranjem neće samo naštetiti klubu, još će više naštetiti sebi. Jednostavno su klubovi postali preveliki taoci igrača i meneđerske klike. Ako negdje imaš priliku pokazati zube, to je kod igrača koji su još uvijek (relativno) mladi, te još uz to imaju dugogodišnje ugovore. Kao što sam već gore naveo, druga je priča ako igrač ulazi u zadnjih 12 ili 18 mjeseci, ali skidanje gaća u ovoj situaciji bi bilo potpuno neshvatljivo
  • User123
    20
    A vi koji pametujete da ne mozemo dobiti vise od 15 mln EUR ste isti koji ste pametovali da ne mozemo nista godinama u Europi jer su drugi bogatiji. Kako se moze pobjediti u Europi, tako se moze i mora pomaknuti granica za nase igrace, pocevsi s medernom 8icom Sucicem koji treba ici za 25 mln EUR +bonusi
  • dbut
    87
    12-15M za sucica je sitna lova, pogotovo kaj mu ugovor nije ni blizu do isteka... Velika greska.je kaj mu na vrijeme nisu dali plaću koju zaslužuje njegov talent, a pogotovo nakon igre u repki. Sve ispod 20M + % prodaje je los posao...

Ono kaj me zanima je što mediji pišu da je on sve već dogovorio s Interom... Jel dopušteno Interu da pregovara sa igračem mimo kluba ili je to opet novinarski bullshit?
  • ZrnTSCHeZ
    675
    Dinamo si je pregovarački renome počel rušiti dok je pred godinu i pol tri startera repke prodal u par dana od čega dvojicu niti ne za kikiriki, jer je kikiriki skup u usporedbi s njihovim ciframa, već za žireve.

Balvani su iz dinama odlazili za brojke u rangu koje se sad spominju za modernog dinamičnog reprezentativnog veznjaka s golovima i asistima u međunarodnim tekmama repke i kluba.

Ne trebamo se naprčiti čim neki top klub pošalje diskontnu ponudu...tak si budemo izgradili krivu reputaciju.

Igrač vrijedi kolko je netko spreman platiti? Vrijedi i onolko za kolko ga je netko tko ima prava na njega spreman držati.

Kolko znam više nismo "trgovačko društvo", sportski ciljevi bi isto trebali biti u fokusu.

I ne pušim spike o nezadovoljnom igraču jer takav dugoročno šteti i sebi...mislite da je njemu u interesu biti u B ekipi naredne 3g i čitavo vrijeme zarađivati tih navodnih 6k mjesečno? Sumnjam.
    Onda nema ni ozbiljnih tekmi, ni repke ni ponude "nekog Intera" za 3g.

Da pokažemo stav i na nekome izgradimo autoritet, promjenil bi se mindset i igrača i prateće pohlepne svite za ubuduće.

Da, postoji neka hipotetska, ali u praksi nezamisliva, situacija da se i takav mladi igrač zainati pa odradi godine i godine do isteka ugovora u B ekipi pa da onda izgubimo i ovih 12-15.
    Ja bi riskiral, zbog dugoročnog prosperiteta...i ne bi izgubil tu okladu sigurno.
  • Zvonkec
    125
    Pisao sam i na ljeto pišem i sad baturina je na redu za prodaju na ljeto. Ozbiljan klub nesmije se riješiti 2 nosioca u istom prijelaznom roku. Pero bi trebao ostati s nama i cijelu iduću sezonu. Sad ako neko ponudi 50 miljki onda ajde, ali za 15 to nema veze s mozgom i opet nas pretvara u trgovačko društvo. Izborite tu titulu i uzmite cash od lp + 25ak miljki od batija + potpis dantasa na ljeto pa eventualno na iduću zimu možemo pričat o odlasku sučića ili ako se već ide u prodaju sućka onda bati mora ostati
  • Papastrumf
    13.7k
    Sad za takvog igrača imamo ponudu od 15ak milijuna (uključujući i bonuse) i neki nas uvjeravaju da je to plafon. Za usporedbu, Filip Benković je prije 10 godina za taj iznos otišao iz Dinama. Ali hej, dajemo igrača u Inter!Captain America

Gospodine “Sto Sanjin radi u klubu i koliku ima placu”, tko je napisao da je ovo plafon ponuda za Sucica?
    Ovo je ocito plafon ponuda za njega u ovom trenutku. Da nije, onda bi netko ponudio valjda vise.
    Nitko od nas ne moze znati hoce li se u buducnosti pojaviti klub koji ce mozda ponuditi 20 milja ili ce plafon za godinu i pol dana biti 7 milijuna.

Citirat cu nekad aktivnog forumasa, nadam se da mi nece zamjeriti:
    “ Zapravo mi je neshvatljivo i nestvarno da ljudi koji u zivotu nisu prodali nista osim mozda rabljenog auta imaju tako cvrste stavove o tome jel Sučić ok za 15 + bonusi ili pak nista ispod 20 i postotak od iduce prodaje ili mozda ipak 15.5, ali uz lako ostvarivih 5 milja bonusa.

Pobogu, odakle ta mrtva sigurnost u vlastitu laicku procjenu vrijednosti igraca kod ljudi koji nikada nisu vidjeli nijednu jedinu ponudu za igraca, nikada nisu cak ni igrali za pionire NK Španskog npr, ne mogu donijet odluku o prelasku u drugu firmu, ne znaju ispregovarat sa zenom izlazak s prijateljima, ali iz nekog razloga znaju da Sučić vrijedi xy + xy i ni centa manje.”
  • GOAT
    1.7k
    Inter će naravno ponuditi minimum minimuma, a na nama je da pregovaramo za veću cijenu.

Vrijedi on puno više od toga sto se nudi za njega, pogotovo koliko je vazan u nasoj igri, a mi ako zelimo kasnit 10-15 godina za svima onda ga trebamo prodat na prvi upit.

E sad koliko su naši sposobni "izvuc" od Intera.. vidjet ćemo.
  • Captain America
    19.3k
    Gospodine “Sto Sanjin radi u klubu i koliku ima placu”Papastrumf

Gospodine "bolje 15 nego 20 milijuna", gdje sam ja postavio ovo pitanje? Poslao sam jedno provokativno pitanje o Sanjinu na članskom danu, ali nije imalo veze s njegovom plaćom i nije odobreno pa nije ni prikazano. BTW ako ste se predomislili oko broja telefona jednog sportskog djelatnika koji sam vam također ponudio, javi se slobodno.

Ovo je ocito plafon ponuda za njega u ovom trenutku. Da nije, onda bi netko ponudio valjda vise.
    Nitko od nas ne moze znati hoce li se u buducnosti pojaviti klub koji ce mozda ponuditi 20 milja ili ce plafon za godinu i pol dana biti 7 milijuna.
    Papastrumf

Ako je ovo plafon ponuda za ovakvog igrača s ugovorom do 2028., onda odbijaš sve ponude i igrač ostaje ovdje umjesto da pišeš o bitnosti renomea i da je bolje zaraditi 5 milijuna manje jer ga ipak daješ u Inter.
  • User123
    20
    Po tvome rezoniranju vrijedi koliko netko ponudi, sada je na 12+3, prije tri mjeseca je bilo 8 mln, prije godinu dana 2 a prije dvije godine 100k Eur. Valjda netko u sportskom sektoru tko je zato placen moze procijeniti vrijedi li mladi 21 godisnji A reprezntativac drzave koja je bila 2 i 3 u SVIJETU na posljednja dva prvenstva vise od 12 mln EUR?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions